(Фото: КМ Новине / 2018.)
(Фото: КМ Новине / 2018.)

Тзв “Косовска полиција“ албанизује и уноси раздор на север КиМ

Окупиране територије – Има неколико дана како су се на севру Косова и Метохије појавили знакови са натписима на албанском језику и позивом на шпијунирање комшија а са неодређеним циљем.

Албанизација севера покрајине је почела да се врши и на видљив начин, прилично „скромно“ по обиму али нескромно по дрскости. Наиме, крај пута кроз села у овом делу Косова и Метохије појавили су се знакови који су са једне стране исписани искључиво албанским језиком а са друге латиничним писмом:

„ОСМАТРАЧИ СУСЕДСТВА
Наставите да обавештавате Косовску Полицију о сумњивим активностима“

Најистакнутија реченица заправо подстиче задирање у приватност суседа јер се, посебно у сеоским срединама где су се знакови појавили, „сумњивим активностима“ може сматрати свашта а комшије може да пријави комшију из чистог хира да би му напакостио. Колико год наивно изгледало али ово и те како представља семе раздора међу Србима.

Истовремено натпис на албанском језику представља почетак видљиве албанизације севера покрајине. Како се позив, што илуструје и цртеж поред натписа, односи на шпијунирање комшија а у „комшилуку“ на северу КиМ Шиптара готово да и нема, то он недвосмислено предствља корак ка албанизацији, посебно што је српско писмо, ћирилица, потпуно искључено из употребе.

С обзиром да се ради о полицијском знаку врло је опасно исказати „неслагање“ са таквим процесом. То је омогућила политичка струја коју је оформила власт из Београда управо са овим циљем и једино се у предаји српске територије и показала као успешна.

КМ Новине

3 коментара

  1. Mihailo Strogof-Ljubisa

    Pa zar na Kosmetu niko nema sekire

  2. Сада ће Невладина НАЛЕД добити идеју да српској Влади направи закон да и грађани безбедно цинкаре као да су Управници зграда.

  3. Срби
    Време је за ускоке и ајдуке,време је да срби формирају србску диверзантско терористичку ослободилачку ајдучију па да шиптарска гамад осети како изгледа тероризам и како је заспати ноћу а не знати како ће доживети зору,пошто државни органи не смеју да се боре за слободу смеју народ и појединци……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Чепурин (Фото: Јутјуб)

Могуће је дубље укључивање Русије у косовски проблем

Београд – Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин изјавио је да постоји ...

Издајници у Бриселу (Фото: Anadolu Agency)

Бриселска преговарачка фарса

Када је албански преговарач за тзв. технички дијалог изјавио да неће доћи ...