Авганистан (Фото: pixabay.com)
Авганистан (Фото: pixabay.com)

Ухапшен амерички специјалац, сарадник Била Клинтона

Београд-Амерички држављанин који је пре неколико дана ухапшен у Београду је Данијел Корбет, бивши амерички маринац, припадник елитне јединице Фоке, пише „Инсајдер“.

 

Амерички плаћеници обучавају убице Срба

„Инсајдер“ тврди да је реч о истој особи, која је запослена у америчкој фирми „Рејвен милитари“, чији је сувласник Џеј Футлик, а који је био специјални асистент бившег америчког председника Била Клинтона.

„Инсајдер“ подсећа да је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао пре три дана да је у једном „штек стану“ у Београду ухапшен Корбет Д, бивши маринац, и да је код њега пронађен пиштољ ЦЗ-99 са избрисаним бројем.

Говорећи о томе да ли је спремао атентат, Стефановић је рекао да не сме да износи много детаља.

Према наводима „Инсајдера“, фирма „Рејвен милитари“ имала је званичну интернет страницу до јуче, али је она угашена након што су ту компанију контактирали новинари.

Како наводи „Инсајдер“, на сајту се налази име Данијел К, који је један од важнијих људи те фирме.

„С обзиром на то да нам је потврђен идентитет ухапшеног који се зове Данијел Корбет и да се све остале информације поклапају намеће се закључак да је у питању иста особа. На сајту је објављена његова фотографија где му се лице не види, јер је практично маскиран“, наводи „Инсајдер“.

Сувласник компаније кандидат за конгресмена

Како додаје, у његовој радној биографији стоји да је 14 година био припадник америчке јединице „Фоке“, да је учествовао у акцијама у Ираку и Авганистану, широм света водио акције од високе важности и учествовао у решавању талачких криза.

„Инсајдер“, ипак, истиче да још нема званичних потврда информација до којих је дошао током истраживања, нити да их је могуће добити их у овом тренутку.

За једног од сувласника компаније „Рејвен милитари“ Џеја Футлика, додаје „Инсајдер“, наводи се да је био специјални саветник бившег америчког председника Клинтона за блискоисточна питања, да је учествовао у бројним политичким кампањама, укључујући председничку кампању 1992. када је радио за Клинтона и кампању кандидата за председника Џона Керија 2004. године.

Футлик је, истиче, био и кандидат демократа за члана Конгреса САД.

Радио је и са израелским премијером Шимоном Пересом на пројекту помирења Израела са суседима, тврди „Инсајдер“.

„Инсајдер“ наглашава да је на истом серверу на којем се налазила адреса сајта фирме „Рејвен милитари“, регистрован сајт „очигледно повезане фирме ’Црно језеро груп‘“, који је такође јуче угашен.

Мистерија фирме „Црно језеро груп“

Фирма „Црно језеро груп“, чији је оснивач „Црно језеро инвест“, регистрована је у Србији, наводи „Инсајдер“.

Како објашњава, основана је 18.4.2016, а угашена 19.7.2017. године.

Директори те фирме били су Џеј Футлик и Абрахам Голан, наводи „Инсајдер“.

Голан се у једном од текстова америчког истраживачког портала „Мот Џоунс“, истиче „Инсајдер“, помиње као приватни стручњак за послове безбедности стациониран у Женеви, а специјализован за послове обезбеђења енергетских компанија у Африци.

„Занимљиво је да је фирма ’Црно језеро груп‘, регистрована у Србији, по свему судећи основана наменски, јер је, према доступним извештајима, укупан приход те фирме пре гашења износио око милион динара“, примећује „Инсајдер“.

 

 

Инсајдер

6 коментара

 1. И шта сад???
  Шта има везе што је ухапшен као убица Срба када лепо пише да је уапшен јер главна кривица му је што је имао пиштољ са без броја. Мош мислити. Неко унапред зида ослобађајућу пресуду.
  Ко вас јебе кад нисте у стању да нам напишете више. На пример, дал је прогањан и уапшен од српских специјалаца, зашто је уапшен и дал ће добити смртну казну у Србији због убијања Срба?
  Амерички држављанин у Србији је БЕЛИ МЕДВЕД.
  Можете само да му попушите а ито пожурте док још амбасадор није издао наређење Вучићу да не сере гласно.
  Сад ми Срби треба да се одушевимо што је неко из Србије уапсио америчког агента са брез броја па да оргијамо до зоре, док га не пусте.
  Јебала вас вест без ичега.
  Боља је чорба безништа него ваше отрцане вести.
  Који бре таблоиди почели да уваљују Васељенској текстове и то сигурно за малу лову. Или платите дупло или ћу вас увек пљувати за безвезне текстове.
  Па нисмо ми комунисти и антикомунисти у дуету прославили васељенску да би ви сада подметали испразне вести.
  Елда сам им реко?
  На ову врсту вести чак ни Тачкасти не може да скрпи коментар.
  Може Косовац али он се не бави некомунистичким заверама.
  А може и мрак ако му се упали резервна сијалица.
  А нервозни поштар нема довољно материјала да нахрани своју нервозу из ове испразне вести па се вероватно неће ни осврнути. А можда је заглавио са Милком када јој је предао хитну депешу јутрос таман кад је Пера отишо на посо. Пера је Милкин невенчани муж.
  Е, а да су Вучића уапсили, е онда би сви имали инспирацију да пишу.
  Само кажем као пример. Ни ја чак о томе не мислим озбиљно.
  Ја волем Вучића и већ сам се скувао у његовом лонцу. Сад још само да ме досоле, али немају довољно соли на лагеру. Шта ћеш. Маторо па тврдо и никад да се скува потпуно.

  Она вест горе је иста као и мој коментар. Мало овамо мало онамо и ништа на крају.

 2. A da taj americki drzavljanin, Klintonov saradnik Danijel Korbet, nije mozda bio organizator ili egzekutor negavnog teroristickog ubistva Olivera Ivanovica u Kosovskoj Mitrovici?

 3. Ili se sa tim pistoljem CZ99, kome je izbrusen serijski broj, koji je kod njega pronadjen prilikom hapsenja spremao da izvrsi jos jedan atentat u Beogradu? Mnogo pitanja na koje treba da nadju dogovore bas oni koji su uhapsili tog bivseg americkog marinca.

 4. Ma dosao covek da vrati ona 2 miliona $ sto je pedersko siptarsko kopile uplatilo za kampanju hitleri klinton!

 5. e,kako su ga uhapsili tako ce i da ga puste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com