(Фото: Срби за Србе)
(Фото: Срби за Србе)

Орден Светог Саве уручен хуманитарној организацији „Срби за Србе“ у Грачаници

Окупиране територије – Орден Светог Саве, највише одликовање које додељује Српска православна црква, свечано је уручен данас у порти манастира Грачаница представницима Хуманитарне организације Срби за Србе за дугогошњи добротворни рад и помоћ српском народу широм Србије и Балкана од стране Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја.

Свечана церемонија додељивања ордена Светог Саве другог степена обављена је након свете архијерске Литургије, а орден је примио председник Хуманитарне организације Срби за Србе господин Игор Рашула заједно са осталим члановима овог удружења који су присуствовали овом свечаном чину.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних десет година вредним добротворним радом прикупља и обезбеђује вредну помоћ за социјално угрожене вишедетне српске породице широм Србије и региона. Захваљујући својим регистрованим огранцима у Србији, Републици Српској, Аустрији, Швајцарској, Немачкој и САД, као и бројним донаторима широм света, организација Срби за Србе прикупила је до сада више од 1,2 милиона евра и помогла преко 1.400 угрожених и сиромашних породица које заједно броје више од 10.000 деце.

Посебно треба нагласити вредну хуманитарну и економску помоћ коју је организација Срби за Србе у протеклих десет година обезбедила угроженим породицама на Косову и Метохији и Крајини, које су захваљујући пожртвованом раду чланова организације обезбедили могућност да се велики број породица врати на своја огњишта са којих су прислино протерани у последњим немилим ратним догађајима.

Орден Светог Саве је најузвишеније признање које смо у досадашњем раду и постојању наше организације примили од стране Српске православне цркве. Овај орден не припада само члановима организације, већ сваком нашем донатору, како у Србији тако и широм света, припада сваком појединцу који нам је помогао да истрајемо у нашем добротовом раду, а наравно, овај орден припада и свим херојима нашег времена, који далеко од очију јавности подижу и граде своје породице са много деце и труде се да истрају у овом тешком времену у којем живимо – истиче господин Игор Рашула, председник Хуманитарне организације Срби за Србе.

Хуманитарна организација Срби за Србе покренула је почетком марта ове године велику хуманитарну кампању “Пошаљи СМС на 7763“, у вредности од 100 динара за једну поруку, путем које се прикупљају средства за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије. Такође, путем свог званичног сајта www.srbizasrbe.org организација сваког месеца окупља на стотине донатора широм света који редовним месечним уплатама обезбеђују средства за реализацију нових пројеката помоћи породицама и деци широм Балкана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сусрет пријатеља на Косову и Метохији (Фото "Солидарност за Косово")

Млади Французи обезбедили 80 оваца за Србе на Космету

Београд – Традиционални божићни конвој хуманитарне организације „Солидарност за Косово” из Француске, ...

(Фото: Приватна архива)

Певам мами да се пробуди: Мала Марија обрадовала се новој нади да ће јој мајка након седам година изаћи из коме

Београд – Седмогодишња Марија од Деда Мраза тражи само једно – оздрављење ...