(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Радници Фијата: Настављамо штрајк, шетаћемо

Крагујевац — Штрајкачи прве и друге смене Фијата у Крагујевцу одлучили су великом већином гласова да наставе протест, док ће у уторак бити одржана и протестна шетња.

Протестна шетња најављена је од фабрике до зграде градске управе у Крагујевцу, а почеће у 10.30 часова.

Председник штрајкачког одбора Зоран Марковић рекао је на конференцији за новинаре да ће у уторак на протест изаћи друга смена, док ће запослени у првој остати на радним местима, а да ће у среду 19. јула бити одржан велики скуп штрајкача уз позив радницима кооперантских и свих других фирми и грађанима да им се придруже.

Марковић је рекао да претходних дана није било ни преговора ни састанака штрајкачког одбора са послодавцем и да се, како се изразио, једино оглашавао министар привреде Горан Кнежевић.

„Изгледа да преговара само мањински са већинским акционаром, без штрајкачког одбора“, рекао је Марковић и прецизирао да ће се штрајкачи у уторак окупити у 10.00 испред фабрике и да ће у 10.30 кренути ка Скупштини града Крагујевца, док ће у среду у 11.00 бити одржан протест на тргу код градске скупштине.

Он је додао да је из централе Савеза самосталних синдиката Србије добио информацију да је премијерка Ана Брнабић пренела председнику СССС Љубисаву Орбовићу поруку компаније Фијат да ће сутра борд директора расправљати о даљој судбини фабрике у Крагујевцу, уз најаву да ће доћи до драстичног смањења производње и отпуштања око 320 радника.

Марковић је рекао да је та порука пренета штрајкачима у обе смене и да је после тога донета одлука о наставку штрајка.

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да је увек спремна да разговара са радницима у Фијату, али да постоји „шум у комуникацији“.

Бета

један коментар

  1. Radnici samo nastavite ,,fabrike radnicima,,Ne trebaju nam investitori sto je drugi naziv za gazdu i robovlasnika. Plate radika da budu kao u Italiji , to je pravda .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Лазаревац: Полиција брутално претукла човека због блокаде, сутра у 18:00 најављен протест

Лазаревац – Пријатељи Жарка Павловића из Лазаревца кога је полиција прво пребила ...

Лесковац: Грађани блокирали саобраћај шетњом преко пешачког прелаза

Лесковац-Шетња преко пешачког прелаза нови је начин за блокирање саобраћаја који су ...