Штрајк радника Застава Инпро (Фото: Јутјуб)
Штрајк радника Застава Инпро (Фото: Јутјуб)

Радници Заставе ИНПРО писали министру Вулину

Београд – Радници Заставе ИНПРО који штрајкују глађу оценили су у отвореном писму министру за рад социјалну политику и запошљавање Александру Вулину да је неподношљиво трпети када те твоја земља злоставља и не поштује.

“ Ми инвалиди рада који смо на послу остали без делова тела или здравља већ два месеца покушавамо да укажемо на лакоћу поступања неодговорних људи на важним позицијама и намеру да нас оставе без средстава за егзистенцију зарад интереса стране компаније и богаћења мале групе људи“, наводе радници у писму.

У писму се истиче да је то место разилажења „нас који живимо од свог рада и криминалних групација, које наносе велику штету будућности људи који овде живе“.

Представници Владе су 2008. године потписали протокол са радницима којим су се обавезали да ће приликом доласка Фиата у заставу, инвалиди добити посао у заштитној радионици, али се то никада није догодили, пише у птвореном писму и додаје да тај уговор мора да се испуни, ако влада жели да сачува кредибилитет.

Незадовољни радници поручују да влада има две могућности: да разговара са њима о решавању проблема или да пошаље полицију и истера их из хале у којој протестују.

Фонет

један коментар

  1. SNIMAK KOJI SE NE PRIKAZUJE: Ovo je poruka Vojnog sindikata Vučićevoj vladi! (VIDEO) Vojni Sindikat više neće da ćuti i prihvata razne kompromise, rekao je predsednik vojnog sindikata Novica Antić. Kako je rekao Antić na protestu ispred zgrade Vlade Srbije, male plate i teško stanje u vojsci primoralo ih je na protest. On je odgovorio i na spekulacije da je Vojni sindikat dobio veliki novac od stranih službi. „Optužuju nas da smo izdajnici, kažu sarađujemo sa stranim faktorom… Danas u Srbiji veća prava ima NATO vojnik nego srpski vojnik!“, dodao je Novica Antić. Srbi se nikoga ne boje i ono što se traži nije ništa naspram onog što troše državni funkcioneri. „Premijer kaže da nema ćup, mi znamo da novca ima i nismo tražili da se uzme od građana Srbije“, reko je Novica. Pogledajte celu poruku predsednika Vojnog sindikata Vladi Srbije: http://www.pravda.rs/2016/12/11/snimak-koji-se-ne-prikazuje-ovo-je-poruka-vojnog-sindikata-vucicevoj-vladi-video/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Лазаревац: Полиција брутално претукла човека због блокаде, сутра у 18:00 најављен протест

Лазаревац – Пријатељи Жарка Павловића из Лазаревца кога је полиција прво пребила ...

Лесковац: Грађани блокирали саобраћај шетњом преко пешачког прелаза

Лесковац-Шетња преко пешачког прелаза нови је начин за блокирање саобраћаја који су ...