Бебе (Фото: Ненад Милошевић / Танјуг)
Бебе (Фото: Ненад Милошевић / Танјуг)

Саопштење за медије породица украдених беба

Београд – Породице украдених беба се ограђују од било каквих договора који такозвани представници родитеља постигну са владом Републике Србије у вези закона (лекс специјалис) или било ког другог акта који проистиче из пресуде такозваног Европског суда за људска права у Стразбуру у случају „Зорице Јовановић против државе Србије“! Ти такозвани представници родитеља не заступају све родитеље и немају легитимитет за доношење таквих одлука, нити подржавање таквих законских решења која обухватају све наше породице.

Горан Филиповић, бивши или садашњи полицајац  на задатку, који се лажно представља  као вођа, одн. члан Београдске групе  родитеља.

Горан Филиповић, бивши или садашњи полицајац
на задатку, који се лажно представља
као вођа, одн. члан Београдске групе
родитеља.

Родитељи несталих беба нису и не желе бити Тројански коњ који би допринео усвајању закона према скандалозној одлуци тог псеудо-суда у Стразбуру, закона којим се дефакто легализује трговина бебама у Србији. Тај закон не угрожава само нашу украдену децу и наше породице којима ће бити исплаћен новац у замену за несталу децу, већ ће омогућити прикривену легалну трговину бебама у Србији!

Јавно упозорење!

Ови људи се лажно представљају у јавности као представници родитеља несталих или украдених беба Србије. Наметнули су се породицама украдених беба користећи се разним методама и привукли својим махинацијама један мањи део родитеља којима манипулишу. Они тренутно воде преговоре са владом Србије без стварног легитимитета, а на штету свих породица украдених беба, спроводећи интересе Европске уније и проевропских политичких странака у држави Србији, форсирајући геноцидне законе о несталим бебама.

Залажу се за низ погубних ствари, као што су камере у породилиштима, чиповање беба и увођење закона којим ће се под изговором решавања случајева несталих беба заправо легализовати трговина бебама у Србији! Родитељима украдених беба ће по налогу ЕУ и одлукама проевропске владе Србије премијера Александра Вучића бити исплаћиван новац за украдену децу, и у нашим случајевима и у свим будућим отмицама!

Владимир Чичаревић, власник фирме са варљивим називом "Удружење родитеља несталих беба Србије" (УРНБС).

Владимир Чичаревић, власник фирме са
варљивим називом „Удружење родитеља
несталих беба Србије“ (УРНБС).

Да ли проевропске власти у Републици Србији имају неке везе са довођењем ових људи за преговарачки сто као представника родитеља украдених беба још увек је предмет наше интерне истраге.

Због разлике у ставовима у погледу начина борбе за проналазак наше деце и разрешење афере крађе беба, сајт крадјебеба.орг и породице које стоје иза њега ограђују се од свега што у име наших породица тренутно заступају сва регистрована и неформална удружења и групе, као и лица која разговарају и преговарају у наше име са властима у Србији.

Све акте који иду на нашу штету, или на штету било које породице у држави Србији, а који се донесу као вид решења за украдене или нестале бебе, сматраћемо ништавним и необавезујућим за наше породице, јер никоме нисмо дали никакву сагласност да у наше име преговара о начину процесуирања наших случајева.

Нас, породице украдених беба, не представља нико, већ ми представљамо сами себе. Ограђујемо се од свих потеза и акција појединаца везаних за судове у другим државама и унијама. Наша скупштина, Скупштина Републике Србије је донела одлуке у вези са нашим случајевима, али се оне не спроводе у дело. Низ закона дотиче наше случајеве пуне бројних кривичних дела. Нама треба само спровођење закона и Устава наше државе. А очигледно је да се они селективно спроводе и накарадно тумаче.

unnamed (27)

Наша престоница је Београд, а наша држава је Србија. Не интересују нас никакве пресуде у Стразбуру, нити било где другде у свету. Не занимају нас никакве материјалне и друге надокнаде као замене за нашу децу. Ми својом децом не тргујемо. Обавезе које је било која политичка гарнитура на власти у нашој држави преузела пред тим судовима и осталим страним институцијама, нас ничим не обавезују. Наш је циљ да пронађемо нашу децу, коју су нам непозната лица отела у породилиштима, као и да се у будућности спрече нове крађе беба.

Стога, позивамо и медије да се баве афером крађе беба на коректан и уљудан начин и оставе се малверзација, као и да потраже одговарајуће саговорнике. Знамо сви добро шта је заиста потребно чинити: државна управа мора да се лати посла, а надлежни пређу са речи на дела.

Јер, родитељи своје нестале бебе неће заборавити. А разрешење ове афере се не тиче само породица украдених беба, већ и свих будућих мама и тата.

Тек када се постигне сагласност са свим породицама жртвама у афери крађа беба, може се говорити о општеважећим решењима, било она законска или каква друга. Такве сагласности тренутно нема и сваки акт који власт донесе са појединим родитељима сматраћемо ништавним.

С поштовањем,
Наташа Јанковиц Дејановски
“Оргинална БГ група родитеља“

Породице окупљене око сајта www.kradjabeba.org

4 коментара

  1. UCESNICI U OVOJ JANJICARSKOJ,RABOTI…NACI I BEZ SUDA OBESITI JAVNO NA TERAZIJAMA,TAKVA DEMOKRATIJA I VLAST,“PRAVOSLAVNOJ SRBIJI“,NE TREBA…JOS JEDNO STRADANJE SRBIJU CEKA….DO SLOBODE.

  2. Ja sam majka iz ove afere.Niko nas ne pita sta mi zelimo.Izabali su neke samoproklamovane predstavnike da sutra razgovaraju o sudbini nase dece i nasih porodica.Vreme i mesto tog sastanka roditeljima nije poznato.Udruzenje roditelja nestalih beba je registrovano u avgustu 2013 godine tek posle presude suda u Strazburu.Slucajnost ili ne?Procenite sami.

  3. острогорски

    Не бих ја ни паре ни несрећно отуђену децу већ главе битанги које су родитељима узели данак у крви.

  4. ljudi, nema vise cudjenja. procitali ste pre neki dan ovde, kako su ukrale vlasti u norveskoj decu neke Ruskinje. zar vam registracija ovih spijuna, ovih placenih nakaza, kao toboze zastitnika dece, ne lici kao priprema zakona o legalizacije kradje dece. ako su cionisti uspeli da legalizuju u zapadnom svetu legalizaciju otimanja dece za pedofile i druge nakaze, budite sigurno da smo i mi dosli na red.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...