(Фото: Срби за Србе)
(Фото: Срби за Србе)

Срби за Србе: Помоћ вредна 1,5 милиона за Велике Црњане

Велики Црњани – Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са компанијом Елсис из Београда, испоручила је у петак 26. септембра вредну хуманитарну помоћ од 55 комада беле технике породицама у Великим Црљенима (општина Лазаревац) у вредности од 1,5 милиона динара. Хуманитарна помоћ у виду 20 веш машина, 14 шпорета, 11 фрижидера, 7 замрзивача и 4 шпорета на дрво испоручена је за 36 породица.

Организација “Срби за Србе“ (www.srbizasrbe.org) окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је средином маја велику акцију помоћи угроженим домаћинствима под називом “Борба против поплава“, у Србији и Републици Српској, чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода у последњих 100 година.

У склопу акције “Борба против поплава“, до сада је помоћ организације “Срби за Србе“ испоручена за 260 породица у Параћину, Трстенику,Ваљеву, Краљеву, Обреновцу, Свилајнцу и Великим Црљенима у вредности од 10 милиона динара, а у наредних две недеље помоћ ће добити и пострадале породице у општинама Крупањ и Уб. Након завршених акција у Србији, хуманитарни контигент креће у Републику Српску.

Прва фаза акције “Борба против поплава“ има за циљ да обезбеди 1.000 апарата беле технике за око 500 породица из Србије и Републике Српске како би били у могућности да поврате изгубљену наду и добију преко потребну помоћ за своје домаћинство. Више информација о пријави за помоћ као и финансијској подршци пројекту можете пронаћи на званичном сајту ове организације.

Срби за Србе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Танјуг / Раде Прелић)

Отпуштања у „Ер Србији”

Београд – Оно што се већ месецима нагађало када је реч о ...

Скупштина Србије (Фото: Танјуг)

Телеком регистрован као шиптарска компанија

Београд – “Да ли је тачно да је компанија Телеком на Косову ...