Владимир Чичаревић (Фото: Телеграф)
Владимир Чичаревић (Фото: Телеграф)

У Србији украдено 10.000 беба, коштају од 15.000 до 45.000 евра!

Владимир Чичаревић (Фото: Телеграф)

Владимир Чичаревић (Фото: Телеграф)

Београд – Према подацима Удружења „Родитељи несталих беба Србије“, месечно се у Србији украде двадесетак беба, а у тај злочин, који траје већ 40 година, умешани су многи – од лекара преко бабица и чистачица до читавих општина.

О беби-трафикингу у Србији, најуноснијој грани криминала, деценијама се упорно ћути. Према незваничним подацима, на територији Србије у последњих 40 година украдено је више од 10.000 беба (више од 20 беба месечно!), а несметаном цветању ове врсте криминала допринело је и то што у Србији не постоји закон о украденим бебама.

Свесни тога да пред овим проблемом сви затварају очи, неколицина родитеља окупљена око Удружења “Родитељи несталих беба Србије” решили су да преузму ствар у своје руке и коначно јавно проговоре о свему, како би стали на пут беби-трафикингу.

„Основни циљ нам је да у оквиру кампање “Да се више никада ниједна беба не украде”, прикупимо 30.000 неопходних потписа за петицију која би требало да се преда Скупштини Републике Србије, како би се омогућио улазак предлога Закона о украденим бебама“, почиње причу за Телеграф председник Удружења Владимир Чичаревић, који ће се испред овог удружења у среду 11. септембра први пут обратити широј јавности у Медија центру.

Тај закон је, према његовим речима, требало одавно да буде донет, али није због оправданог страха државе.

„Тог закона се плаше сви у Влади, јер су поред лекара умешане и бабице и чистачице и читаве општине“, објашњава Чичаревић, откривајући нам тарифу по којој се новорођенчад продаје у Србији.

„Цене беба се крећу између 15.000 и 45.000 евра, а зависе од тога какву оцену беба добије на рођењу, али и од порекла и здравствене конституције родитеља. Новорођенчад из Србије најчешће се продаје у скандинавске земље и Немачку „, прича Владимир, који основано сумња да му је 2003. украден син по рођењу и који се овом проблематиком интензивно бави већ пуне две године.

Након обраћања јавности, Удружење ће Министарству здравља дати рок од 48 сати да спроведе “хитно доношење акта о поступању према мртвим новорођенчадима”.

„Тражићемо да се донесе документ о забрани испоручивања ЈКП погребне услуге без специјалних одобрења, идентификацију мртвог новорођенчета и постељице и обавезну анализу ДНК оба родитеља како би се потврдило очинство или мајчинство. Све то поучени примером шпанске беби-мафије која је у породилишту замрзла мртву бебу и постељицу и недељама показивала несрећним родитељима једну те исту бебу“, каже Чичаревић.

Уколико Удружењу “Родитељи несталих беба” пође за руком да Закон о украденим бебама буде донет, Србија ће бити прва земља с овим законом. Тиме ћемо добити не само потпуни увид у болничку документацију породилишта, већ и истрагу и процесуирање свих осумњичених лекара и болничког особља.

И оно најважније: законом ће бити заштићене све евентуалне будуће жртве, којима Удружење жели да помогне на начин на који њима свих ових деценија није нико.

„Тражићемо да се у свим породилиштима обезбеди специјални двадесетчетверочасовни видео-надзор, као и посебни извештаји смена у којима ће тачно писати колико је у смени било порођаја, царских резова, мртвих рођених беба“, категоричан је Владимир.

„У плану је и СОС број телефона који ће грађани моћи да позивају у хитним случајевима “мртвог новорођенчета” како би наша мобилна екипа одмах отишла у породилиште с породицом и тражила одређена објашњења“, завршава причу Чичаревић, додајући да тако лекари и учесници крађе беба неће моћи као до сада да користе трауматично стање породиље и оца детета.

9 коментара

 1. Pravi Lebensborn projekt pod zaštitom države.. Potrebno je ODMAH po hitnoj proceduri doneti zakon o zaštiti novorođene dece. A kao prvo u bolnice uvesti „rooming in“ ako to još nema, a to je da dete bude od rođenja uz majku da ga čuva i doji od prvog sata nakon poroda. One ginekologe i babice koje se ogreše o lekarsku etiku strogo kazniti zatvorom i oduzimanjem dozvole za rad uz javno sramoćenje drugima za primer…

 2. ….у Србији не постоји закон о украденим бебама.

  Dragi moji kojima su oteli bebu :
  imateli oruzje ili makar verenicki prsten
  prodajte ga i kupite oruzje i otidjite u
  porodiliste u kojem je nestala vasa beba
  i pobite ih do poslednjeg , kao pse ….

 3. Душан М. Стојановић

  Све ради безбожника и ђавољих пара, једни требају а други да преживе !!!

 4. Gospodine Cicarevicu , istrajte u svojoj borbi u donosenju zakona o maksimalnoj kontroli i evidenciji rodjenih beba. Tom zlocinu se mora stati na out. Izvrsioci tog monstruoznog zlocina moraju biti maksimalno kaznjeni.

 5. Jadni roditelji a jos tuznije sudbine tih beba. Zna se da mnoge usvojene ili na ovaj nacin otete bebe i deca a sa podrucja balkana i slovenskih zemalja, (pogotovvo cest slucaj sa Rusijom i Srbijom) se koriste u ritualima mnogih satanskih sekti kao krvne zrtve. Boriti se treba i zastititi bebe od rodjenja. Ja sam se na primer porodila u Svajcarskoj i kod mene je beba bila od prvog minuta sve vreme dokle smo boravili u porodilistu. Ne znam zasto se u Srbiji bebe odvajaju od majki i ostavljaju u posebnoj prostoriji?! Bebe MORAJU od prvog minuta biti sa majkom, da se majka i bebe priviknu, stekne beba potrebnu otpornost, a majka s tim ublazava stresnu situaciju posle poroda, a na kraju krajeva da ne bi doslo do zamena ili kradja beba. Moram da napomenem, da je u CH normalno da suprug prisustvuje porodu deteta, a da za to nije potrebno posebno placanje taksi kao u Srbiji. To je korisno i vise razloga, ako majka ima carski rez, nije u svesnom stanju, suprug (ili cak neko od clanova uze i sire familije)je tu i kontrolise situaciju, prati porod, daje podrsku, i sigurno ne moze da dodje do kradje beba.
  Pozdrav Srbiji i Vaseljenskoj!

  • Kod nas je sve suprotno da bi mafija mogla da funkcioniše. Znači, namerno suprotno.
   Što se tiče monstruozne mafije u ovom poslu, (ne samo da su bebe otete, već ko zna kakva im je sve strašna sudbina), sve ih javno izvesti na gradske trgove i kamenovati na smrt, kao u dobra stara vremena. Zatući ih.
   Moramo da shvatimo da se protiv profiterskih bolesnika, možemo boriti samo ekstremnim merama.

 6. Србске жене порађајте се у својим кућама !
  Борбу против сатанистичког система препустите мужевима.
  Кад год гледам своје дете,које сам пре 23 године отргла из канџи немани у породилишту Драгиша Мишовић у Београду, душа ми рида за свом децом
  коју је звер уграбила.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мито највише дајемо полицији

Београд – У Србији се годишње догоди најмање 374.000 неоткривених случајева „ситне ...

Лекари (Фото: Политика)

Без лиценце чак 400 лекара

Београд – Чак 400 лекара, од укупно 7.000, колико их званично ради ...