Нова професија под окриљем Министарства правде - приватни извршитељи (Фото: Правник)
Нова професија под окриљем Министарства правде - приватни извршитељи (Фото: Правник)

УСПР: Извршитељ продаје Железничко-техничку школу

Београд – Унија синдиката просветних радника упутила је отворено писмо министру просвете Младену Шарчевићу у којем га упозорава да је Комора извршитеља Србије објавила оглас о јавној продаји Железничко-техничке школе у Београду 24. јануара.

Информацију да је јавна продаја заказана за среду 24. јануар, запослени у школи су сазнали у недељу 21. јануара 2018. године и то неформалним путем.

Немамо намеру да улазимо у проблематику зашто се зграда Железничко-техничке школе у Београду и даље води као власништво Железница Србије АД и зашто надлежни нису предузели потребне радње да се то промени, јер ћете их то питати Ви, наводи се у писму.

Нас и 75 запослених у Железничко-техничкој школи у Београду интересујуе ако зграда Железничко-техничке школе у Београду буде продата, где ће се потом одвијати настава? Да ли ће запослени, заједно са ученицима, бити подстанари по београдским школама које имају слободног простора, наводи се у писму министру просвете.

Надамо се да нећете дозволити да се у Србији деси да, како народ каже, школа „оде на добош“ и да на месту једне школе никне тржни центар. Ако се то деси, то је почетак краја српског образовања, указују у синдикату.

ФоНет

3 коментара

  1. Пљачка. Па наши преци се мучили и правили школе да би се деца школовала а ова мафија извршитеља отима и продаје а никоме не полаже рачуна. Чије то продаје. Ко је тим извршиоцима дао дозволу за рад и колики је улог био. Сама комора извршилаца никад по закону није могла де се формира због малог броја извршитеља утеривача дугова и то измишљених. Што ће нам онда судови и судски државни извршитељи.

    • Исто се спрема још неким школама са објектима за ученичку праксу на којима би многи у свету позавидели, плус атрактивна локација, куд ћеш више!
      Све је на добошу, цела Србија са све људима!

  2. Одлази цела србија на добош а комо ли школа.газде ммф-а постају власници србије
    шиптарски копилан закива последњи клин на ковчегу убијене србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com