(Фото: Тинксток)
(Фото: Тинксток)

Америка смишља: Како до Србије допремити гас

Београд – Америчка званичница је изјавила да Србија има потенцијале у области обновљивих извора енергије и да су многе компаније заинтересоване да инвестирају у Србију.

Потпредседник Народне скупштине Србије Владимир Маринковић разговарао је у Вашингтону с помоћницом заменика државног секретара за енергетику САД Мери Ворлик о енергетској сарадњи и могућностима снабдевање Србије гасом из америчких извора.

Како је саопштено из Народне скупштине, Маринковић је Ворликову обавестио о настојањима владе Србије да осигура енергетску безбедност и да максимално диверсификује снабдевање енергентима.

„Ворлик је рекла да су САД спремне да подрже Србију и да јачају сарадњу у области енергетике и да се размотре најбрже могућности за снабдевање Србије гасом из САД“, наведено је у саопштењу.

Америчка званичница је рекла да Србија има одличне потенцијале у области обновљивих извора енергије и да су многе америчке компаније заинтересоване да у овој области инвестирају у Србију.

Разговарало се о томе да мешовита америчка делегација, састављена од представника банака, компанија и администрације, посети Србију и том приликом размотри могућности реализације конкретних пројеката.

Бета

6 коментара

 1. „Владимир Маринковић разговарао је у Вашингтону могућностима снабдевање Србије гасом из америчких извора.

  Mudar covek ovaj Marinkovic. Pravi carobnjak. Mislite da nije?. Varate se. Ovde se radi o nameri da se Americi prodaju postriojenja gasa koja se nalaze u Srbiji , pa da zaista kupujemo gas „iz americkih izvora“. Lepo i napredno. Ako ce Arapi da nas hrane poljoprivrednim proizvodima „sa svoje zemlje koja je nekad bila srpska“ , a koju im je Vucic predao “ , zasto bi Amerika bila izuzetak u takvom milosrdju. Ocigledno nista bez „naprednjaka“.

 2. Нико у Србију неће уложити.
  Оно што на брзину склепају у Србији је само да се искористи робовска радна снага Србије, гладна и жедна. Све што произведу у Србији, могу само неки проценат да продају у Србији што није уопште основ за улагање. Али извоз јефтиног производа, јефтинијег за радну снагу Србије, која је опет јефтинија чак и од кинеске радне снаге, јесте оно право за инвеститоре, и то јесте оно због чега понеко чак и отвори на брзину неки погон. Углавном омање радионице у које уђу туђе машине, које се на крају, након затварња обавезно повлаче или уништавају.
  Услов је био и остао –
  Ништа српско НЕ СМЕ да се обнови.
  Када томе додамо да Вучић мудро позајми од ММФ-а коју стотину милиона евра свака 3 месеца и да са тим парама дотира сваког инвеститора са неколико хиљада евра по радном месту, није чудо да неко ипак и дође.
  СПП је уништио дефинитивно већ полу уништеног сељака, санкције и приватизација које су кренуле готово заједно негде почетком осамдесетих година, уништиле су сву индустријску производњу и погоне Србије.
  Ништа није остало од српских гиганата. СССР се распао, Русија се савила готово до земље испред Запада и српско главно тржиште је нестало.
  Све то заједно са транзицијом после 2000. је опустошило и земљу и шуме и воде и руднике и многе делове Србије коју је сиротиња напустила да би се бар на контејнерима прехранила у БГД. Али ни БГД није добро прошао и контејнери су празни.
  Џаба ово писати.
  Сви то знамо, али нема политике да то мења.

  Чак шта више, политичар који би зацртао за циљ „Боље моје орање коњима него целофански импрегниран ЕУ увоз без царине“ не би имао никакве шансе да победи.

  Сваке године „згаде“ српског човека са по једним или два вешта гушења српске производње – уцрвљаним рибама аласа Србије, са српским кланицама које продају месо цркотина, са млеком у које српски млекари „сипају“ отрове или било шта друго. Сваке године по један удар по српским преосталим произвођачима, који су како тако преживели масакр.
  Фабрике камиона, аутомобила, конзерви, авиона, тенкова, прераде пољопривредних производа, фрижидера, слаткиша, намештаја, трикотаже, лекова и уопште све српске фабрике су растурене и не дозвољава се никаква обнова.
  Медијским ратом, психолошким ратом, санкцијама и омогућавањем делу Срба да се иселе на Запад, створиле су у Србији потпуно слуђену масу којој припада готово 40% Срба и која није свесна шта јој се догађа. То је и главна гласачка маса, и главна исељивачка маса, главна маса одакле се бирају верни, најслуђенији примерци који добијају партијске послове, Ипак, ништа производно.
  Питање је да ли ће ико претећи да се освести.
  Најгори пораз је онај када нико ко би се успротивио не сме ни да се појави на јавној сцени, јер га народ не би подржао.
  То је највећи српски пораз.
  Бомбардовање и није тако трагично завршило(нека ми опросте жртве, ово је само као симболика) али после бомбардовања, у рушење самих себе су се укључили сви српски медији, НВО и СВЕ српске полустранке, побачене странке и заражени преживели остаци некад патриотских странака, сви ЈАВНИ интелектуалци, новинари и кусо и репато.
  Кад год прочитам неког новог и до данас готово непознатог интелектуалца да је објавио нешто револуционарно у данашњим медијима, само склопим очи и кажем – Ево још једног јаничара!
  Дакле, највећи српски проблем је народ подлегао психолошком рату након исцрпљујућих санкција, бомбардовања и коначно данас потпуног урушавања српске културе, пре свега морала, српске историје, српског језика и писма.
  Данашње генерације старије од 15 година, ову су битку изгубиле потпуно.
  Остаје врло широк појам као што је време, нове генерације и нада.
  О њима данас чак не можемо ни писати, јер нису још ни рођене.

  • SRPSKO-HRVATSKI ODNOSI: Krvava rasprava.........oko toga..........koga tuđi Bog više voli ( mrzi )

   Џаба ово писати.
   Сви то знамо, али нема политике да то мења.

   Gledaš u pogrešnu stranu!

   Pogledaj u pravcu………..pušaka.

   Znam da je slaba vidljivost…………. jer…………..nema dovoljno muda.

   Kad nema muda………..ima mrsomudanja!

   • кој ти је……
    кад ја споменем пушке почиње општа хајка на мене
    Потуре ми револуцију и тхе енд а ја верујем у револуције исто као и у Турке.
    Рат…то је оно што Српски род мора…кад тад
    А то ће бити када Руси мало више захвате простора.
    Чујем да нешто муљају са гасоводима поново. Наравно да се Амери буне, јер и гасовод значи „простор“.
    Шта теби реко Путин онда?
    Јел добијамо гасовод или не?

    • SVETO TROJSTVO : Gospod Bog........Gospod-a vlasnici.........gospoda gologuzana

     кад ја споменем пушке почиње општа хајка на мене

     Hajku dižu bezmuda prozapadna govna………iz institucije……. PROPALI STUDENTI………!!!!!!!!!!

     KO IH JEBE………!!!!!!!!!!!

     SAMO PUŠKA………..SRBINA SPASAVA…………!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Нека ти фашисти смишљају како ће да плате штету коју су проузроковали бомбардовањем недужних цивила и деце чиме су извршили највећи геноцид од кад се пише и памти исзорија. Та гамад су највеће СРБСКЕ крвопије и злотвори а још гори су домаћи издајници који се лижу са тима фашистима и носе им доларе на поклон ко што то уради вучић са највећим убицом и пљачкашем клинтоном. Са ким си такав си каже народна изрека. Па кад је тако ништа од тих фашиста нам не треба јер све што ти фашисти планирају то кошта 5 пута скупље. Нек сачувају ти фашисти из труле америке гас за себе требаће им више но шзо могу да замисле.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...