(Фото: данубеограду.рс)

БГ воз каснио због “лагане вожње”

Београд – Возови из система БГ воза, на релацији Ресник – Београд Центар, каснили су само првог дана саобраћаја, 13. априла, кажу из Железница Србије.

Разлог за то било је је превентивно увођење лагане вожње, због уградње изузетно компликованог укрштаја састављеног од четири такозване „енглеске скретнице“, који је сада по први пут уграђен у овом делу Европе, додаје се у саопштењу Железница.

„Укидање лагане вожње и увођење још једне гарнитуре од стране „Србија Воза“ (како би се избегло евентуално кашњење због задржавања воза у обртним станицама), већ јуче, другог дана саобраћаја показало је да „радови нису изведени траљаво и да нису збрзани“ како су коментарисали поједини медији, јер су сви БГ возови између Ресника и Прокопа покренути на време, а тако ће бити и убудуће“, кажу из Железница.

„Радови на подходницима и на незавршеним колосецима у Реснику су везани за додатне радове које „Инфраструктура железнице Србије“ изводи да би, колико је то у њеној ингеренцији, решила неке од битних проблема становника општине Раковица.Реч је о радовима који нису били предвиђени првобитним уговором о модернизацији деонице Распутница (Г) – Раковица – Ресник. Ови радови неће утицати на поремећај реда вожње возова у систему БГ воза. Планира се да додатни радови, као и радови који су у вези са њима буду завршени до краја јуна ове године“.

Редовна линија БГ Воза на релацији Ресник – Београд Центар – Ресник, успостављена је 13. априла 2018, нако што је „Инфраструктура железнице Србије“ у року, како је и планирано завршила радове на модернизацији деонице Распутница Г (Топчидер) – Раковица – Ресник, неопходне за функционисање железничког саобраћаја.

Данас

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Преврнуо се воз пун хемикалија (фото)

Нови Бечеј-Воз који је превозио хемикалије преврнуо се у Новом Бечеју, на ...

(Фото: „Железнице Србије”)

Отпуштање 2.500 радника Железнице?

Београд-До краја децембра у три предузећа некада јединствених железница без посла ће ...