(Фото: Тинксток)
(Фото: Тинксток)

Ово је невероватно: Било 4.000 а сад 155.000 РСД!

Ниш — У скоро седам хиљада домаћинстава у неколико нишких села и приградских насеља згранути су вишеструко увећаним пореским решењима која су им стигла на адресе.

Надлежни објашњавају да је разлог претварање пољопивредног земљишта у грађевинско, за шта оптужују претходну власт.

“Ово је невероватно колики је износ дошао!”

Мирослав Стаменковић био је више него непријатно изненађен када му је стигло пореско решење за шест хектара ораница.

“Прошле године 4 000, ове 155.000, ја то не могу да платим, немам толики приход, комшије исто, не могу и неће да плате”, каже Мирослав Стаменковић из села Доње Међурово.

У локалној пореској администрацији у Нишу објашњавају да се те парцеле у катастру сада воде као грађевинско земљиште, чији је квадратни метар висеструко скупљи од пољопривредног.

ЦХ: Нина Илић, Локална пореска администрација

“Просечна цена за седму зону за грађевинско земљиште је 1.544 динара по квадратном метру, а за пољопривредно је 96 динара”, каже Нина Илић из локалне пореске администрације.

Челници града нису одговарали на наше позиве, али први човек Ниша недавно је на седници Скупштине Града за овакво стање оптужио претходну власт која је, како је рекао, Генералним урбанистичким планом значајне површине пољопривредног земљишта претворила у градско грађевинско.

“Оно што је чињеница јесте да су направили веци обухват грађевинског земљишта 2011, усвојили планове наредних година, да су послали у катастар и да су сад стигла решења и ми имамо ову ситуацију”, каже градоначелник Ниша Дарко Булатовић.

Одборник, сада опозиционе коалиције „Ниш мој град“, Бранислав Јовановић одбацује ове критике.

“Јесмо повећали обим градског грађевинског земљишта али садашња власт је повећала цене , прво за уже градско језгро до 300 одсто, сада и за село, за седму и осму зону”, каже Бранислав Јовановић из коалиције ,,Ниш мој град“.

И док пљуште међусобне оптужбе, а градоначелник најављује да ће решење проблема тражити већ на некој од наредних седница Скупштине града, у 6.700 домаћинстава, попут Стаменковића, страхују да ће морати да издвоје суме које су за већину њих превисоке.

Б92

2 коментара

  1. Па неко мора да плати кадар незналица у снс и лажовчину вучића. Неко мора лезбејку да збрине. Тај југ СРБИЈЕ се клео у лажовчину вучића и његову дружину коју он зове снс. Ето вам га он сад па му опет дајте аутобусе, фабрике и сликајте се са њим да РТС има шта да емитује о тој лажовчини.

  2. šta zna vučić šta je porez, dere sirotinju, a bogate inostrane firme nagrađuje, jer su došle ovde, za velike pare. „Prijatelji“ se bogate, narod propada, ali glasa li glasa za svoju propast… kakav mazohizam !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: REUTERS/ Francois Lenoir)

Италијански пилот у Нишу: Имамо видео из Пентагона који доказује истину о уранијуму

Ниш – Први пут у Србији данас се у Нишу одржава Међународни ...

(Фото: Fly from Niš - Blogspot)

Одборница која “не да аеродром” позива Нишлије да оснују акциони савез

Ниш-Нишу прети увођење принудне управе, што плаши одборницу Јелену Ђорђевић која је ...