(Фото: Тинксток)
(Фото: Тинксток)

Презадужени градови, тражи се решење

Крагујевац — Многе општине и градови сусрећу се са проблемом буџетског дефицита, презадужености и немогућношћу да сервисирају редовне обавезе.

Због тога је неопходно системско решење којим ће се та област уредити, изјавио је данас министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић.

„Напори људи који данас воде бригу о Крагујевцу да одрже финансијску стабилност, спроведу реорганизацију и рационализацију су велики, али проблеми који муче Крагујевац и још неке локалне самоуправе последица су недомаћинског и неодговорног понашања локалних власти деценијама уназад“, оценио је министар након разговора са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем.

Влада Србије свесна је ситуације и ефеката које она има на јавне финансије и привредни раст, каже Ружић и истиче да се решење не одлаже, већ да се тражи оно које ће на системски начин да уреди ту област.

„Није суштина да се градоначелници и председници општина сналазе, већ да утврдимо системско решење које ће обезбедити дугорочну стабилност и извесност“, рекао је Ружић, саопштава Министарство државне управе и локалне самоуправе.

Министарство државне управе и локалне самоуправе нема надлежност да то питање реши само, објашњава министар и додаје да зајдено са другим министарствима, има активну улогу у тражењу решења.

„У овом процесу важно је да комуницирамо и са локалним самоуправама. То нам омогућава да боље сагледамо ситуацију и да решења до којих дођемо не буду једнострана“, рекао је Ружић.

Танјуг

један коментар

  1. „…рекао Ружић“. Мајко мила, па ти такви су нас и заглибили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мајданпек (Фото: Бета)

Мајданпек: Две фирме, тоне мазута и милиони дуга

Мајданпек – ЈКП Мајданпек основано је као ново предузеће за даљинско грејање ...

Извршитељи на делу (Фото: Новости)

Нови закон! Ако не платиш струју и воду држава ти узима стан!

Београд – У току је припрема допуне закона који се односи на ...