(Фото: Новости)
(Фото: Новости)

Руси заинтересовани за ПКБ

Београд – Руски инвеститори заинтересовани су за приватизицију ПКБ-а, изјавио је данас градоначелник Београда Синиша Мали, који верује да је тај пољопривредни комбинат интересантан и за инвеститоре из других земаља.

Мали је у изјави Танјугу рекао да је прошле године, када су уведене санкције ЕУ према Русији, та земља изразила заинтересованост да купује што више производа из Србије, посебно пољопривредних и прехрамбених.

„То су активности које теку већ неколико месеци уназад, а с обзиром да је ПКБ у процесу приватизације, они су изразили заинтересованост да учествују у том процесу како би себи створили базу за извоз, не само пољопривредних, него и млечних производа у Русију“, рекао је Мали.

Он је подсетио да се кренуло са приватизацијом ПКБ-а и да очекује да ће до половине године бити расписан јавни позив за потенцијалне инвеститоре, а у међувремену се ради на сређивању имовинско-правних односа.

„Мислим да ће ПКБ, бар тај пољопривредни део, бити интересантан за већи број инвеститора, а не само за инвеститоре из Русије“, закључио је Мали.

Танјуг

7 коментара

 1. острогорски

  Сумњам да ће Србија имати икакву сарадњу са Русијом. Београд је постао Командно место НАТО за јужно крило Европског војишта. Сва постојећа економска, војнотехничка и културна сарадња између Србије и РФ биће криминализована и забрањена у кратком времену.

 2. Руси заинтересовани за ПКБ
  Nije na prodaju………..Vučić

 3. Otkuda Rusima novac………..zar ih nisu uništile sankcije?

 4. Ne! To mora našim prijateljima arapima da se pokloni! Obećao vučko! Oni su fini svet, uz to doneće visokokvalitetno GMO seme, kojeg rusi nemaju. Videh na našoj TV pre par dana kako kod nas rastu „hibridi“ kukuruza visoki 4,5 do 5,0m. Kako li napraviše takve hibride, koliko stotina (pre hiljada) generacija kukuruza treba da se vrši odabir, da bi to nastalo. Ovo malo bocnu iglicom, neki gen izvade, neki ubace i eto nama „hibrida“. Bog da nas vidi, a bogme vrlo brzo i hoće…

 5. Мислим да ове приче нема ништа. Сетите се само како су отерани Аерофлот, хтео да купи ЈАТ и аеродром Никола Тесла, Уралвагонзавод, хтео да купи Сартид, Гошу и ФВК онако ђутуре, једино је НИС продат Фаспрому јер смо им били дужни и ружни и нисмо имали куд, ко сатеран миш у ћошак, па и данас кукамо што смо то урадили.

  Да, Тома воли Русију колко и Србију, само им то не помаже јер и он лаже.

 6. Стратешка предузећа не треба продавати. Па шта ако су Руси?! Може и Бог отац да дође, не може!

  Не могу се продавати земља и национална авиокомпанија Арапима.

  Не могу се продавати ЕПС и Телеком Немцима.

  Не могу се продавати извори воде и железара Американцима.

  Не могу се продавати ПКБ и НИС Русима.

  То што 5% популације Србије лиже русима чмар, не даје им право да њима продају националне ресурсе. То што 5% популације Србије лиже западне чмарове не даје им право да Западу продају националне ресурсе.

  Има нас пар милиона у Србији који смо, парадоксално је и рећи, про-српски оријентисани. Срби, за Србију.

  Азијске хорде и западне гузеранте треба на пушкомет. Сарадња, свакоме. Руси, слободно, нигде преко 49% учешћа у великим компанијама, у стратешким максимално 20% (све преко се у нормалним државама карактерише као ОПАСНО предузеће), мала и средња им на вољу ако хоће да отварају или купују – ето, братски!

  Западњаци, исти услови + царине које су им укинуте + порез на Запад (у суштини звати како год, али преко њега да им се празне џепови за лоше ствари које су урадили – кад одплате, укинути, ако икад одплате).

  И молим лепо. Ни руска ни америчка прћија. Доста су нас сви вукли за нос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Трепча (Фото: Новости)

Безочно пљачкање Србије: Како су отете косовске милијарде?

У једном извештају ЦИА наводи да Косово вреди 500 (процењене резерве угља, ...

Еуро 2012 - невидљива конкуренција између различитих начина фудбалског пословања (Фото: PhotoXpress)

Скандал: Руси честитали шиптарима избор новог председника Фудбалске федерације

Окупиране територије – Фудбалска федерација тзв. Косова (ФФК) објавила је вечерас на ...