(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

Шеф Ал Дахре: Спремили паре, у Србији купујемо…

Београд – Компанија Ал Дахра планира да издвоји милионе долара ове године како би побошљали безбедност хране. Само у Србији желе да купе чак 20.000 хектара.

Арапи планирају да потроше око 130 милиона долара ове године да купе њиве широм света како би улагали у пројекте који би обезбедили већу безбедност хране, рекао је председник компаније Ал Дахра Ал Дареи.

Ал Дахра је компанија специјализована за узгој, производњу и промет прехрамбених производа. Позната је српској јавности, а према речима директора, Ал Дахра планира да прошири дугогодишње партнерство са нашом земљом. Како је рекао, у Србији већ имају 1.000 хектара земље и планирају да купују још, јер им је циљ 20.000 хектара.

“Ми ћемо издвојити скоро 130 милиона долара на закуп и стицање власништва над земљом”, рекао је Ал Дареи на Светском форуму за иновације и пољопривреду на коме учествује више од 300 компанија из целог света.

Председник Ал Дахре је такође рекао да компанија добро напредује у Египту, где поседују више од 54.000 хектара. Осим у Египту и Србији, компанија има и 4.000 хекатара у САД, исто толико у Шпанији и око 2.000 хектара у Аустралији.

Како је рекао, желе да се фокусирају на унапређење безбедности хране и да обезбеде стално снабдевање намирницама као што су пшеница и пиринач, али и друге житарице.

Б92

3 коментара

  1. Народе мој, недајте земљу својих славних предака усраним балојама!

  2. kakve mi izdajnike imamo

  3. Ustav Srbije ce ipak morati da se ispostuje bez obzira sto je vucic privatizovao USTAVNI SUD preko sudija clanova sns koje je pre dva meseca ekspresno doveo u Ustavni sud Srbije. Ustav Srbije nece moci da promeni preko noci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Иван Максимовић, новинар коме су колеге нацртале мету на чело јер се бави својим послом онако како то и треба.

Србија прогони новинарa са КиМ који сведочи о страдању народа

Ивану Максимовићу, новинару портала КМ новине и дописнику Магазина „Таблоид“ из Косовске ...

(Фото: Истинољубље)

Субота, 23. јун 2018. г. испред Владе РС у 15:30 часова

Траса Литије: Данас у 15:30 ч. од Владе Србије полази 119. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и ...