(Фото: Срби за Србе)
(Фото: Срби за Србе)

Срби, Руси и Украјинци уз угрожене у Србији

Москва – Преко 130 радника компаније Велестрој у сибирском граду Тјумен у Русији прикупљало је донације за помоћ поплављеним подручјима у Србији а у склопу велике акције БОРБА ПРОТИВ ПОПЛАВА коју јепокренула Хуманитарна организација Срби за Србе.

Иако су 5.000 километара далеко од своје отаџбине, велики број српских радника није остао нем на хиљадугодишњу катастрофу која је погодила Србију али и цео српски народ. Поред српских, у акцију прикупљања донација укључили су се и Руски и Украјински радници. Укупно је прикупљено преко 4.500 евра које су прослеђене организацији “Срби за Србе“ за потребе помоћи породицама које су страдале од поплава.

Хуманитарна организација “Срби за Србе“ (www.srbizasrbe.org), која окупља више хиљада чланова из расејања и Србије, покренула је велику акцију помоћи угроженим домаћинствима у Србији чија су имања погођена једном од највећих елементарних непогода икада. У последњих четири дана преко 15.000 евра стигло је од братског руског народа који је и сада препознао потребу да се укључи у овај велики хуманитарни пројекат.

Један од директора компаније Велестрој на великом градилишту у руском граду Тјумен Милош Кулунџић задовољан је спроведеном акцијом али и одзивом радника за помоћ Србији.

– Стотине српских радника и њихових породица одазвало се на иницијативу организације “Срби за Србе“ да се прикупе новчана средства како би се хитно помогла поплављена подручја и људи који су страдали у овој несрећи, истиче Кулунџић и додаје,

– Посебну захвалност дугујемо и руским, украјнским и другим радницима на градилишту који су се укључили и подржали нашу акцију помоћи. Надамо се да је ово само почетак помоћи коју ћемо послати угроженим породицама које су страдале у поплавама.

Донације за пројекат помоћи угроженим домаћинствима од поплава могу се упутити на већ отворене рачуне организације:

– Србија – динарски рачун: 160-279491-71 (са назнаком “Борба против поплава“), девизни рачун: IBAN: RS35160005080002381269, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

– Република Српска – км рачун: 5514802213924928 (са назнаком “Борба против поплава“), девизни рачун: IBAN: BA395514804813925344, SWIFT: BАLVBA22, Customer: Srbi za Srbe

– Aустрија: Konto: 10364339 BLZ: 32000 (са назнаком “Борба против поплава“)

– Државе Европске уније: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Srbi za Srbe (са назнаком “Борба против поплава“)

– Швајцарска: 85-419625-6, IBAN:CH46 0900 0000 8541 9625 6, SWIFT: POFICHBEXXX, Customer: Srbi za Srbe (са назнаком “Борба против поплава“)

– PayPal (Eвропа): [email protected] (са назнаком “Борба против поплава“)

– PayPal (САД): [email protected] (са назнаком “Борба против поплава“) – www.serbsforserbs.org

– Moneybookers/Skrill: [email protected]

– Србија: www.srbizasrbe.org

– Koнтакт: [email protected] , www.facebook.com/srbizasrbe

Хуманитарна организација ’’Срби за Србе’’ упућује захвалност српским радницима у Русији али и Русима, Украјинцима и свим народима који су финансијски подржали молбу наше организације за помоћ у борби против поплава у Србији.

3 коментара

  1. губитник транзиције

    Руси једини пријатељи проверено ! Окупљени око англосаксонаца извршише колико геноцида над нама а ми уцењени јуримо сатанистима у загрљај безнађа !

    • Када ће англолатини певати овако Србији? НИКАДА! Колико смо оптерећени страхом и жељом за зеленашким новцем да хрлимо у пропаст. Хрлимо у свет у којем ћемо имати пријатеља само ако купимо пса, мислим на оне који преживе, ако преживе….https://www.youtube.com/watch?v=JLTdiZsfjNo

  2. Добро нам дошла опет, ТВ Васељенска. Било је пусто без вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Агенције)

Вучићу, Србија није ни близу најмање задужених земаља

Београд – Постављање камена темељца за немачку фабрику ZF Friedrichshafen AG недалеко ...

Мундијал (Фото: Sputnik / Виталий Тимкив)

A шта ће албанских 16 милиона наспрам 200 милиона Срба и Руса?!

Политизовање меча Србије и Швајцарске почело је одавно, а кулминирало је тако ...