(Фото: Thinkstock)
(Фото: Thinkstock)

Траже од Србије „Фонд ПИО Косово“ и све пензије

Окупиране територије – „Србија је од краја рата “киднаповала” Фонд ПИО Косова а то питање није део разговора између Србије и Косова“, пише теорију на ивици разума радио Слободна Европа, преноси Тетово њуз.

Представник пензионера тражи од међународне заједнице и локалних власти, да изврши притисак на Србију да реши питање компензације пензија.

Према подацима Удружења пензионера, у периоду када је незаконито донето од стране Фонда ПИО Србије, број пензионера је процењена на више од 89 хиљада.

Случај „Трепча“ — траг новца води до

Међутим, тренутно се процењује да има око 50 хиљада пензионера, који очекују остваривање права на накнаду.

Шабан Кајтази, лидер Савеза пензионера окпираних територија, каже да се у сарадњи са државним институцијама ради у том правцу.

Како наводи, тражили су од Комитета Савета Европе да обавеже Србију да врати све пензије. “Комитет Савета Европе је разматрао захтев неколико пута, али последњи захтев се разматра „, рекао је Кајтази.

Песимистичан је за омогућавање повратка пензионог фонда Хаки Бериша, који је у то време радио у друштвеном предузећу. Он каже да је, упркос притисцима са косовске стране, Србија неће вратити дуг пензионера.

Шабан Кајтази, међутим, потврђује обећање косовских власти ће се и ово питање наћи на дневном реду разговора који се одвијају у Бриселу између Београда и Приштине.

Шокантни ЦИА извештаји о Трепчи: Највећи рудник олова у Европи је у фокусу САД већ 70 година

„Пре 10 дана сам разговарао са министром рада и социјалног старања, Арбаном Абрасхијем, а министар је покренуо преко Владе Косова да се ојача дијалог по овом питању“, рекао је Кајтази.

Економски експерти, међутим, истичу да ово питање треба решити одавно.

Наим Гасхи каже да је Србија потписница међународних споразума и који признаје право на пензију. Дакле, према његовим речима, то је неприхватљиво по било каквим међународним стандардима и критеријумима да пензионери не примају пензије из Србије.

Амбасада САД: Србија нема права да продаје Трепчу

„То значи да Србија, поред повраћаја у Фонд ПИО са каматом (за држање од 17 година) требало да исплати све пензије, пензионерима који су радили“.

„Али мислим да локалне власти нису учиниле довољно за враћање Фонда ПИО и почетак исплате пензија из Србије, нити у разговорима у Бечу, нити оне у Бриселу, ни у разговорима са међународном заједницом“, Гаши је изјавио за Радио Слободна Европа.

Према проценама, износ од „Косовског пензионог фонда“, који се потражује од Србије износи две милијарде евра.

Србија међу шљивама, зољама, пушкама, бомбама и сандуцима

Радио слободна европа

9 коментара

 1. Па где му то раније нису споменули
  Ево сад ће скендер муслију да им да дупло 4 милијарде.љуби га бабо.

 2. Vas voljeni premijer ce uzeti od vas i dati siptarima. Vide okupatori da je to u Srbiji lako ostvarljivo . Zasto bi oni dotirali za opstanak siptara , kada Srbi to rade bolje od svih…Zombirani se ne bune…

 3. Pored ovakve gomile DOS pedera, treba šiptari da traže i borački staž za pripadnike OVK.

  Npr. „patriotSkotovi“ DVERI, uvode u skupštinu Pernarovog unuka (deklarisani ustaša) i kažu: „Pa šta?“

  Posle kao pljuju Vučića, a onda ih on ubaci u parlament!

  Rusofili koje vodi CIA agent i Skot ubacuje u skupštinu, a USA deli vize bez problema…

  NZS cele ostale bulumente stranaka sem SRS je:
  – NATO
  – mržnja spram Vrlih iz SRS-a i naročito Srpskog Junaka Vojvode Vojislava.
  – Beskupulozna ljigavost

  Pa glasajte i dalje za UČK peMzije, ustaške patriote, Poštenog, Doslednog i Pametnog Vućka…
  Pa ne postoji veća pohvala za Vučića, od reči da je Vojislava Šešelja učenik i Radikal!
  (time mu sve izdaje anulirate… Vučkovi plaćenici i paćenici)

  Da, hebo vas ustaša Pernar i ustašica Baba Sanda Bujas…

  Ko ne glasa za Šešelja i SRS, srećno mu u EU integracijama, NATO ljuboguzanju, odricanju Bogoljublju i Srpskom identitetu! Stadijum pre žabe je punoglavac…

  • lupetaš, šešelj je pušten iz haga samo zato da podeli opoziciju, a on svuda podržava vučića i čini mu uslugu. Još od 90-tih je najveći politički prevarant (a to u takvom društvu nije malo, dapače)

   • Треба имати IQ мало јачи од кишне глисте па укапирати то. Тек кад Србин на сопственој кожи осети „србско милосрђе“ Шешеља, онда ће му се отворити очи. Али треба прво пробати то. То је у србској логици приоритет.

    • Tačno si rekao.
     Samo sa IQ kišne gliste, „čovek“ će usvojiti bljuvotine Hamdije i Hakije Pozderca, od pre 90-tih o Vojvodi Voji, i gluposti majmuna Vuka Draškovića, tokom 90-tih o Vojvodi Voji.

     Doduše ne mora kišne gliste, o Vojvodi Voji izmišljaju budalaštine i Nataša Kandić, Sonja Liht i Biserko, ceo bivši JUL (sad u DSS, SNS,) i sve redom pederčine, ustaše, balije i šiptari. Da ne pominjemo EU, NATO, USA pušoqrce…
     Pa komuniste, titoiste, fašiste, …

     Prema tome DVERI šiptarske ustaše, provaljeni ste, dao vam je Vućko po penis da pljujete Veličanstvenog Vojvodu!

     Ili ste jednostavno ZAVIDNI, jer Vojvoda ima IQ 260+, pendžu 30+, Junak, je, profesor, doktor, Delija, …

     A vi posrani DVERI DOS-ovci, koje je DOS oterao u p.m. pa niste učestvovali u krađi Srbije…

     Vojvodu najbolje definišu njegovi neprijatelji – tačno su isti kao i neprijatelji Srbije. To je takav spisak musavih svinja, pacova i zmija da je čudo!

     Vojvodu definišu i prijatelji, npr. jedan ali vredan: Dmitri Rogozin…

     Ko nije za Vojvodu, nije za Srbiju, a dokaz su zadnjih 27 godina glasanja.

 4. Од овога нема ништа. Прво у Србији су постојала четири посебна фонда ПИО и то
  -Београдски
  -Ужа или ужасна Србија
  -Војводина
  -Косово.
  Уплате су вршене по месту пребивалишта. Тамо су уплаћена средства завршавала. Грађани којима је уплаћиван стаж и фонд ПИО Косова по пребивалишту и сада остварују пензију у јединственом фонду ПИО Србије, висина пензије зависи им од уплаћених износа, ако нема уплате М-4, онда им се признаје најнижи коефицијент 1, који представља минимални износ без икакве квалификације. Шиптари са Косова нису уплаћивали стаж у фонд ПИО Србије, и нема шта да траже. Једно је територијални суверинитет Србије и устав Србије да је Косова Србија, а друго су фондови из којих се исплаћује пензија.

 5. Када врате територије и имовину, плате ратну штету и накнаду за коришћење србске имовине, плате одштету за нестале и прогоњене, претрпљени страх и пљачке, поправе цркве и гробља, испоруче терористе или их сами побију и преселе у Албанију, могу да добију пензије.

 6. Фашистички окупатори не мирују. Сад би и још део СРБИЈЕ да отму, опљачкају и да продају што више оружја арнаутима или арбанасима-шиптарима како би дупло зарадили. Све то вучић зна и дозвољава да се одвија тим током јер има интереса. Трулије и јадније од такве издаје нема куд горе..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

Угљанин са Тачијем Рашку припаја „великој Албанији“

Нови Пазар – Сулејман Угљанин, председник Бошњачког националног већа и некадашњи министар, ...

Прешево (Фото: Новости)

Албански медији позивају Албанце са југа Србије да изађу на улице!

Прешево – Албански информативни портал “Прешева јоне“ осудио је Албанце из Прешева, ...