Трепча (Фото. Новости)
Трепча (Фото. Новости)

Трепча:Најбољи резултат у историји

Београд – Рудници и флотација Трепча у јулу су произвели око 1.900 тона концентрата олова и цинка, односно три тоне по запосленом.

То је најбољи резултат у историји рада овог рудника, саопштило је руководство холдинга РМХК „Трепча“, поводом 6.августа, Дана рудара.

Остварена су и најбоља техничко-технолошка искоришћења – 95 одсто на олову и око 90 одсто на цинку и то захваљујући ново инсталираној флотациској секцији и технолошкој дисциплини запослених, наведено је у саопштењу.

Генерални директор Јован Димкић изјавио је да менаџмент Трепче очекује стабилну пословну годину и континуитет оваквих производно-финансијских резултата.

„Добар резултат би могао да наруши само драстичан утицај спољног фактора, везан за још нерешен правни статус и баријере на које Трепча наилази у односу са тзв. Косовским институцијама“, изјавио је Димкић у саопштењу које је проследила Канцеларија за Косово и Метохију.

Менаџмент Трепче, према његовим речима, очекује подршку и наставак активног односа Владе Србије, која је једина овлашћена и компетентна за решавање статусних питања.

Димкић је добре резултате изнео на данашњој прослави Дана рудара Србије, којој су у флотацији у Лепосавићу присуствовали запослени у том комбинату, рудари, флотери, металурзи.

Танјуг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...

(Фото: Вебтрибуне.рс)

„Осећа се приближавање и дисање антихриста … после ових картица стављаће жиг!“

Поштовани читаоци, доносимо вам превод разговора са чувеним сверуским старцем, Кирилом (Павловим) ...