Икеа ће градити четири тржна центра - у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду (Фото: КИП)
Икеа ће градити четири тржна центра - у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду (Фото: КИП)

У Икеи 22 радника остају без посла

Београд – У првих неколико месеци пословања робне куће Икеа, због очекивано повећаног броја посетилаца, ангажовали смо већи број људи него што је предвиђено за оптимално пословање.

 

Истрага ЕУ: „Икеа“ пореским олакшицама „убија“ конкуренцију

 

Због тога од 400 примљених колега, након истека, уговор на одређено неће бити продужен за њих 22 – кажу за Данас у компанији Икеа Србија.

У писаном одговору истичу да су свим запосленима желели да пруже прилику да „развију нове вештине и стекну вредно радно искуство“.

„У питању су уговори на одређено време, који због оптимизације пословања сада нису продужени, изузев у случају ангажованих који су показали изузетну мотивацију и резултате. Желимо да нагласимо да смо приликом склапања уговора о ангажовању на одређено време, врло транспарентно и искрено комуницирали услове ангажовања – наводе у тој компанији и додају да су „им купци и њихово задовољство увек на првом месту, да се труде да нађу баланс између потреба запослених и пословних задатака, а да би то постигли, неопходно је да се обезбеди адекватан број запослених, који имају потребне вештине“.

Иначе, реч је о уобичајеној пракси ове шведске компаније, која је пре нешто више од две године потврђена и у Хрватској, када је неколико месеци након отварања, по смиривању „првог таласа интересовања потрошача“ број од око 300 запослених смањен за десет одсто.

 

 

 

М.Н.С/Данас

6 коментара

 1. Brzo će, nadaleko poznati utajivači poreza, poznati u celom svetu, da zavuku ključ u bravu. čim pojedu subvenciju. Već smo jednom taj film gledali sa istim akterom, ali što reče Vuk Maniti, samo se budala dva puta sapliće o isti kamen.Sve što Kaltenbruner iz Jajinaca otvori, zna se da će da traje maksimum tri godine, dok traju subvencije. Posle toga kojekude.

  • @ lančužanin,
   Вук Манити је толико причао, да све што чегово напишеш, има места.
   Иначе, ИКЕА може да отпусти све колико хоће, ти би сада хтео револуцију, па да Овце узму штап па да утерују Икеју?. Не буразеру, штап је код Икеје.

 2. Па радници више нису потребни овим пљачкашима. Вучић им поклонио државну земљу супротно УСТАВУ СРБИЈЕ, ВУЧИЋ ИМ ДАО СУБВЕНЦИЈЕ ПО ЗАПОСЛЕНОМ РАДНИКУ И ТИМ ПЉАЧКАШИМА СРБИЈА И РАДНИЦИ ИЗ СРБИЈЕ НЕ ТРЕБАЈУ. Остаје питање блиске везе власника ИКЕЕ И Вучића јер се државна земља не поклања тек тако и недају се еври из државне касе на реч.

 3. Добро би било да неки новинар Б92 испита поступак премештања наплатне рампе у Бубањ Поток. Инсајдер. Ко је дозволио, ко је одлучио, ко је платио. Мислим да би могли да ангажујемо Бранкицу. Али молимо без транспарената и певања „Бранкице курвице…..“….. или оно огавно „….. проћи ћеш као Ћурувија“.

 4. Mogu skoro sve da ih otpuste,nezainteresovani,pomalo i neljubazni.Ikea razočarala.

 5. A oni mislili da ce u Srbiji da se nafatiraju love,zeznuli se nema to kod av av.Pa on pokrade penzije od nas .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мирослав Чучковић (Фото: Танјуг)

Ужас: Радници Мирослава Чучковића се потровали од испарења

Обреновац-Помало „испод радара“ је у недељу поподне прошла вест да је дошло ...

Љубинка Боба Недић: Државо а да ја теби дам отказ?

Подсећамо своје читаоце на текст који је пре скоро годину дана био ...