(Фото: Тинксток)
(Фото: Тинксток)

Успели: Малинари добили већу цену малине

Београд – Произвођачи малина договорили су са власницима хладњача да се садашња аконтна цена са 120-140 динара по килограму подигне за 10 до 20 динара.

Након састанка у Влади Србије, председник Асоцијације малинара Добривоје Радовић је агенцији Бета рекао да то није задовољавајућа цена али да је важно да се „разбије договор откупљивача (хладњачара) о јединственој монополској цени“.

„Род малине је ове године мањи за 50 одсто и нама је важно да се разбије договор власника хладњача. А после тога нека понуда и тражња одреде цену“, рекао је Радовић.

Додао је да је произвођачима малина у Србији једина исплатива цена 1,83 евра односно 220 динара по килограму, због чега очекују да ће смањена понуда „погурати“ садашње цене од 120-140 динара до тог нивоа.

„Пола рода малине је продато по садашњим багателним ценама за кеш а пола је смештено у хладњаче по аконтним ценама од 120-140 динара и чека да то воће поскупи“, рекао је Радовић.

Брање малине се на југу Србије и у Мачви завршило а у осталим крајевима Србије ће бити завршено за шест до седам дана. ;

На данашњем састанку од представника Владе био је присутан само министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Бета

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Барикаде малинара у Пријепољу (Фото: Tanjug/ Edib Tahirovi)

Држава ће посредовати у разговорима малинара и хладњачара

Београд – Министарство пољопривреде ће, услед поремећаја на тржишту, обезбедити комуникацију између ...

Очајни малинари клештима и косом на малине: Мој зној, јок! (Видео)

Друштвеним мрежама круже видео снимци на којима се виде пољопривредници који косе ...