Врање (Фото: Врањске новине)
Врање (Фото: Врањске новине)

Градоначелник Врања отишао службеним аутом на море?

Врање-Данима након што су врањски медији објавили да је градоначелник Врања породицу одвезао на летовање службеним аутомобилом, ни градоначелник нити било ко од надлежних на ове наводе не одговара. Ако јесте, прекршен је Закон, а уредник Врањских Вукашин Обрадовић ћутање надлежних такође сматра злоупотребом.

Новинари Врањских тражили су градску инсигниу – на паркингу испред општине док није било градоначелника, није било ни ње. Покушавали су да добију званичну потврду информације, али једино у чему су успели јесте да се градоначелник са летовања вратио после само три дана.

Градоначелник се вратио, али се на телефон не јавља и не одговара на поруке. Његов заменик Ненад Антић, који има и функцију координатора за интегритет локалне самоуправе, каже да не верује да је градоначелник користио службену Инсигниу за приватни пут, а на питање да ли то каже јер је проверио чињенице, одговара да се тиме није бавио.

Незванично сазнајемо да се случајем бавио ГО СНС на затвореној седници, али и даље ништа није саопштено. Ако је градоначелник злоупотребио службени аутомобил, по закону – злоупотребио је службени положај.

Службеним аутом на страначки скуп, у вртић по дете, градским аутомобилом на утакмицу омиљеног клуба, неки су од наслова претходних месеци. Након питања Н1 упућених Агенцији за бробу против корупције о случају градоначелника Врања најављују да ће наводе проверити.

 

Н1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*