Ријалити Задруга (Фото: Promo)
Ријалити Задруга (Фото: Promo)

„Ријалитији заглупљују, ми нажалост нисмо надлежни“

Београд – Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изјавио је данас да не зна зашта служе ријалити програми, осим за „заглупљивање јавног мнења“ и да му је жао што министарство, када је реч о тим програмима, нема овлашћења да реагује санкцијама и упозорењима.

„Министарство културе не може да се бави оним пословима којима не може да се бави по закону и изузетно ми је жао што овлашћења тог типа нису на располагању Министарству културе и информисања… Да јесмо, врло брзо бисте видели какве резултате може да донесе политика која се залаже за квалитет културе јавног говора“, поручио је министар.

Упитан о ријалитијима на телевизијама са националном фреквенцијом, Вукосављевић је на Н1 рекао да су они деградација нашег морала, језика, да се приказују и телесне и „језичке“ порнографије, те да тај садржај није добар за формирање и неговање доброг укуса.

На питање шта је урадио тим поводом, одговорио је – „нисам урадио ништа“.

Објаснио је да Министарство културе није надлежно и нема право да се бави санкцијама, упозорењима и да се у свим земљама ЕУ, по њиховом нормативном систему који је и Србија прихватила, тиме баве регулаторна тела.

Министар каже да је на телевизијама са националном фреквенцијом мало простора посвећено култури – „осим јавног сервиса, али ни то није спектакуларно“, те нагласио да су емисије из културе и за децу обавеза која произлази из уговора о добијању националне фреквенције.

Танјуг

3 коментара

  1. Ma, nemoj mi reci, zadrigla bizgovcino tupava. Da nisi toliko tupav i alav ne bi ni bio tu. Ni stida ni srama, baljezgari i bizgovi, drolje u svakom pogledu. Sramotno ponasanje, sramotno.

  2. Мекленбург Доња Померанија

    “ регулаторна тела“ шта ли је сад то? Поглавља. Невладине организације. Западни Балкан. Партнерство за мир. Проблем ми је неукост јер да знам који правни органи постоје у држави знао бих и какве су ово подметачине или боље речено дупликати.

    • čovek je samo priznao da naša „vlada“ nema ama baš nikakva ovlašćenja u sopstvenoj zemlji,

      nego da odlučuje „nevladin sektor“ opskurna banda, koja nikome ne polaže račune, po nalozima iz inostranstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...