Милован Витезовић (Фото: Новости)
Милован Витезовић (Фото: Новости)

Тужне су наше године

Милован Витезовић (Фото: Новости)

Милован Витезовић (Фото: Новости)

Београд – За недељу иза нас, коју не можемо одвојити од претходне, не можемо рећи да је срећна за наш народ. То се, додуше, може рећи и за све недеље деценија (па и векова) иза нас. Овако, жестоко, сумира протеклу и све наше тужне недеље, Милован Витезовић, наш истакнути књижевник.

„Ове две недеље су посебне. Пресуда коју је изрекло нејединствено петочлано веће Хашког трибунала одражава, нажалост, вековни однос моћног света према Србима. Посебно је то велика европска ‘захвалност’ према Српској крајини, која је у више од три века била велика брана турским надирањима на Европу. Нећу да кажем да су само Срби граничари одбранили Европу од Турака, али им она то очито неће опростити, ни ако Србија у њу уђе, јер овим чине да уђе осуђен и понижен народ.“

Сматрате да је ово шанса да и историчари дигну свој глас?

Ова пресуда је прилика свим часним историчарима света де дефинишу „Олују“ и НАТО бомбардовање СР Југославије (читај: Србије) и отимање Косова и Метохије као почетак трећег светског рата који се, ево, по меридијанима перфидно и сигурно захуктава, што условно слободна светска јавност не сме ни да призна.

Ваша толико понављана дефиниција о нама само добија нове доказе?

Тако је. А она гласи: кад Србима буде добро, биће то крај историје.

Светска звезда Џенифер Лопез ипак је на концерту у Београду загрлила српску заставу и рекла: „Србијо, волим те!“

Гостовање Џенифер Лопез не бих ни приметио да скоро у свим новинама није истакнуто како је на крају привила српску заставу на своје груди, за којима, како ви кажете, уздише пола планете. Хвала јој за то. Верујем да је овим гестом показала да није међу онима који су против нас. Мене плаши што би моћници планете радо пригрлили српску груду, али без Срба или са што мање њих.

један коментар

  1. Fospodin Vitezović je potpuno u pravu!
    Da nam je više ovakvih Vitezova, gde bi nam bio kraj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.