(фото:Небојшавукановић.инфо)

20 година Oсовине зла – подсећање на Чубриловића и Биљану из 1997

Да се у Републици Српској нажалост ништа не мења годинама и деценијама сведоче и снимци из августа 1997. године са свечане седнице у Банском двору и оснивачког скупа Српског народног савеза. Тик поред тадашње председнице Републике Српске и СНС Биљане Плавшић седио је Недељко Чубриловић, актуелни председник Народне скупштине Републике Српске, некад високи функционер СНС-а а данас ДНС-а. Осим Чубриловића уз Биљану су на оснивању СНС-а били Драгољуб Мирјанић, Остоја Кременовић, Владимир Лукић, Светозар Михајловић…

 

 

Биљана и Чубриловић су на вандредним изборима 1997. са СНС-ом освојили 15 мандата у Народној скупштини РС, те са Милорадом Додиком, чија је Странка независних социјалдемократа имала свега два посланика, уз помоћ странаца, СФОР, Бошњака и Хрвата, формирали власт поставивши на силу Додика за премијера. У међувремену Чубра и Павић су СНС након раскола преименовали у ДНС, Додик Странку у Савез независних социјалдемокртата, а бабу Биљану заменила је Бисерка Жељка Цвијановић. Нажалост Осовина зла већ 20 и кусур година у Републици Српској углавном остаје иста, и исти они који су тенковима СФОР-а долазили на власт средином 90-их, и сада владају користећи се страхом, насиљем, притисцима, уценама и осталим недемократским, себи својственим методама. Чак су и преторијанци режима такође остали исти, а Драган Лукач и Предраг Ћеранић и тада, као и данас, злоупотребљавали МУП Српске претварајући га у сервис Мафије, неколицине моћника и страних агената.

 

(фото:Истинито.ком)

 

И медијске синекуре се нису пуно промениле, а нажалост и након 20 и кусур година јавним сервисом Српске доминира један Мирослав Лажански, кога тетка Биљана и даље усмерава да за сребрењаке хвали Милорада Додика, чак острашћеније него што је то радио крајем 90-их као „војни аналитичар“. Осовина зла нас меље више од две деценије, а занимљиво да су и многе карике у ланцу остале исте.  Наш народ је склон брзом заборављању, па га непрекидно треба подсећати на дешавања из скорије прошлости како не би упорно понављао исте грешке.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Биографије наших вождова су импресивне. Недељко Чубриловић је од 1996. до 1998 био први човек Бањалуке и тадашњег Извршног одбора града, а од 1998. био је директор Путева Српске, у време док се на функцији министра саобраћаја у првој додиковој Влади налазио Марко Павић. Асфалт и путеви су одувек били окосница ДНС-а, а Чубру и Старца Марка од стотину лета достојно је заменио Ненад Нешић, који би, ако овако настави, могао надмашити своје учитеље! Чубриловић је преузео руковођење Народном скупштином Српске од Игора Радојичића, који сада руководи Бањалуком и налази се на функцији на којој је Чубриловић био од 1996. године!? Радојичићев саборац из Демократске социјалистичке партије Небојша Радмановић, такође један из плејаде „вечитих сунцокрета“, био председник ИО Бањалуке, те министар локалне самоуправе у Додиковој Влади, члан Предсједништва БиХ, делегат у Дому народа БиХ, директор Гласа Српске, Архива Српске, Народног позоришта Српске..  Мало је установа којима Радмановић није руководио, јер Служба је Служба, и проверених кадрова ОНА се тешко одриче!

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Побројати и умрежити све функције и заокрeте камелеона Николе Шпирића, или саветника Миладина Драгичевића, ректума, пардон ректора Мирјанића и осталих Додикових „вечитих сунцокртета“ и по злу познатих кадрова је сувишно, јер би се потрошило мастило и написао нови Рат и мир, а не би се стигла описати сва њихова злодела. Грађани Српске треба добро да размисле и присете се како је Шпирић некад певао „Додик, Живко и Биљана, Алијина три љиљана..“ и све ће им бити јасно.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Марионете повремено замене места, или кад се потпуно потроше и излижу заврше на неком ђубришту, али резултат је увек исти, крајње погубан за наш народ и Републику Српску. Ако 20 и кусур година владања Осовине зла није било доста да се опаметимо, и ако било кога од ОНОМОЊИХ могу повезати са било чим поштеним, добрим и лепим, онда нека грађани опет гласају за Биљану, која се сада само зове другачије, Бисерка Жељка Цвијановић.

 

Небојша Вукановић/Небојшавукановић.инфо

 

 

 

 

4 коментара

 1. Доћи ће вам муслимани за господаре, па ћете уживати у осовини на колцу.

 2. Небојша Вукановић je IZDAJNIK

  Jel vo vam tekstove piše sorosev novinar ,pa ovaj je poznati sorosev opozicioni novinar,on je opozicija Srpskom narodu poznat već 20 godina kako piše ugodne tekstove za globaliste

  • @Небојша Вукановић je IZDAJNIK
   15. јуна 2018. at 00:30

   A sto ne pomenes ovu dvojicu sa prve fotografije ispod naslova – Predraga Ceranica, dousnika SDB i CIA i Dragana Lukaca koji su sa grupom SFOR-ovaca iz britanskog kontingenta dosli NATO (SFOR) transporterima. Britanci – MI 6 su razbijali vrata na kancelarijama MUP-a u centru Banjaluke i rekvirirali dokumentaciju koja ih je interesovala. Dragan Lukac je tada bio tjelojranitelj Draganu Lukacu. Sada ti je Nebojsa Vukanovic, koji o tome dokumentovano pise izdajnik, a ovi na fotografijama nisu? Ko je tada izveo „obojenu revoluciju“ o kojoj americki spijun Predrag Ceranic cesto govori? Ceranic i Lukac su tada, kada su preuzeli MUP, isli na Mrakovicu gdje su po zadacima SFOR-a i CIA srusili repetitor koji je za podrucje Zapadne Krajine – Banjaluke i Prijedora reemitovao program radio stanice „Sveti Jovan“ sa Pala koji je uredjivala Karadziceva cerka Sonja, Jovicevic Karadzic. Prilikom rusenja tog repetitora poginuo je jedan radnik koji je radio na obezbjedjenju tog objekta. Zbog toga ni Ceranic ni D. Lukac nisu odgovarali pred sudom, niti je pokretan bilo kakav istrazni ni sudski postupak protiv njih.

 3. @дулебг 14. јуна 2018. at 23:25

  Dodik velikom mjerom, sasvim solidno saradjuje i sa Bakirom i Draganom Covicem. Upravo on sve izvrsava sto od njega traze Amerikanci, Bakir Izetbegovic i Dragan Covic. Dodik jedno govori, drugo radi. Sa Izetbegovicem je dogovorio povecanje akciza na naftu.

  S druge strane, Dodikov ministar unutrasnjih poslova je pred americke izbore saradjivao u sa anerickom antiteroristickom jedinicom u Banjaluci u zajednickoj vjezbi sa pretpostavljenim zadatku eliminisanja islamskih terorista iz BiH u napadu na Americki konzulat. Prethodno je Dragan Lukac putovao u Moskvu, gdje je sa Ministarstvom unutrasnjih poslova Ruske Federacije dogovorio da oni obucavaju policiju Republike Srpske u suprotstavljanju islamskom terorizmu.

  Odmah po povratku iz Moskve u Banjaluku, Lukac je na konferenciji za stampu rekao da Rusi nece obucavati specijalce MUP-a Republike Srpske, vec americke specijalne snage koje su i ranije obucavale pripadnike MUP-a Republike Srpske.

  Naravno da je sa putovanjem i dogovorima D. Lukaca u Moskvi morao biti upoznat Milorad Dodik i da je bio saglasan da americki specijalci obucavaju pripadnike MUP-a, a ne Rusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Осиромашени уранијум сеје смрт и по Републици Српској

Бањалука – За који дан навршиће се 23 године од НАТО бомбардовања ...

Додик и Вучић (Фото: http://mojahercegovina.com/)

Вучић: Додик је у праву,сваки нормалан човек би сваку његову реч потписао

Београд-Председник Србије Александар Вучић рекао је да је ушао у нешто што ...