(Фото: НАТО)
(Фото: НАТО)

Америчке марионете: Прва и друга фамилија!

Добро каже историчар Предраг Вукић: мора да су нас Американци озрачили, па не знамо више куд ударамо! Истина, он је то рекао превасходно за његове Цетињане, али штетно зрачење се очигледно проширило на целу Црну Гору. Како другачије објаснити ову ситуацију уочи председничких избора?

Од почетка 90-тих година прошлог века, када почиње распад Југославије, западне службе, посебно америчке, крећу у пројекат – независна Црна Гора као америчка „банана“ држава и чланица НАТО пакта. Све су филигрански добро одрадили, а ја сам као уредник „Истока“, са болом у души, пратио помно тај процес и најављивао будућа дешавања, све до референдума у мају 2006. године, који је такође одрађен под потпуном контролом ЦИА и других западних служби.

У истом том периоду, Миодраг Перовић је, са парама добијеним са Запада, формирао Вијести и Монитор и преко њих био главни промотер борбе против заједничке државе са Србијом и сатанизације српског народа. Пажљиво је бирао директоре и уреднике тих гласила, а највише поверења је имао у Милку Тадић, па је она дуго била директор, односно главни и одговорни уредник Монитора.

На данашњи дан, Милка Тадић (у међувремену је постала и Мијовић) слови за најозбиљнијег кандидата опозиције за место председника Црне Горе. Предлаже је такозвана „грађанска опозиција“, а по свему судећи ни Демократски фронт неће имати ништа против, с образоложењем да је најважније срушити режим Мила Ђукановића, па ће после тога, наводно, све бити лако решиво.

Дакле, све ће се свести на борбу Прве и Друге фамилије (како у жаргону зову Ђукановићев и Перовићев клан), а и једну и другу контролишу оне америчке службе са почетка текста, као у луткарском позоришту. Срби у Црној Гори нису наклоњени ни једној ни другој фамилији, али они очигледно нису превелика сметња за реализацију овог америчког плана, иако их има близу 30 одсто.

Лидери Демократског фронта (за кога гласа највећи број Срба) већ дуже време се надају да би могли бити дио извршне власти, после пада ДПС-а, а не виде очигледну ствар – да Брисел и Вашингтон управо одлажу смену Ђукановићевог режима док не нађу начин да формирају Владу без просрпских и проруских политичара. Управо зато су и покушаји западних центара моћи да разбију ДПС на два дела, како би тобожњи „здрави“ део са „грађанском“ опозицијом чинио нову власт.

Да Срби, који чине и највећи део опозиционог бирачког тела, имају добре политичке представнике, без њих се у овој држави не би могло завршити ништа, или би Црна Гора и даље пропадала под Ђукановићевом доживотном владавином, а што ваљда ником није крајњи циљ, па ни онима са Запада, јер ипак је Црна Гора чланица њиховог НАТО пакта.

А у предвечерје председничких избора, Срби немају ни стратегије ни свог кандидата. Јасно је шта сваки Србин у Црној Гори жели: прекид дискриминације која траје већ две деценије, поништење признања Косова и Метохије, и излазак из НАТО пакта. Ко буде то заступао, сигурно ће придобити огромну већину српских гласова. Није довољно за победу, али дало би се до знања Другој фамилији и Западу да без решења српског питања нема краја црногорској кризи.

Са логиком – само да срушимо Мила, па ћемо после све друго лако решити, могу се сложити само наивни и поткупљени и они који не поштују речи наших Светих Отаца.

„А шта Срби партијаши мисле? Они мисле, као и 1918. године, прво расписати изборе па нека народ (јадни, тужни, голоруки српски народ) искаже своју жељу и вољу? И ништа више. У тој једној мисли садржан је план свих српских демократских и полудемократских и левичарских и полулевичарских партија, па чак и националних, четничких и патриотских. Каква фантазија и какво лудило! Питање је, дакле, не како оборити Тита, него шта ће бити после Титовог пада?“ (епископ Николај)

 

 

 

Донко Ракочевић/Седмица.ме

један коментар

  1. I prva i druga familija su neprijatelji Crne Gore, a “srbofobija“ je povezana sa “rusofobijom“ jer se pokušalo 2016. ponoviti 1916. kada je Rusija prodala Crnu Goru Srbiji. NATO nam garantuje interitet i suverenitet, a da se vi pitate, odavno bi Crna Gora bila okupana krvlju i bez Srba naravno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com