Светозар Радишић
Светозар Радишић

Американци признали да изазивају метеоролошке, климатске и геофизичке промене

Светозар Радишић

Светозар Радишић

Ефекти поплава, цунамија, земљотреса, хемијских млазева и ватрених стихија све чешће се изједначавају са губицима у рату. Необуздан индустријски развој, непромишљености приликом истраживања нових врста енергија и неразумевање закона природе ремете изворе и услове људског постојања.

У „играма са природом“ угрожавају се човек и његова планета.

Тврдити да систем HAARP (High-frequency Active Auroral Research Project – Програм за активно истраживање јоносфере помоћу високих фреквенција) не изазива енергијске процесе на целокупној планети је једнака тврдњи да CIA (Централна обавештајна служба САД) не утиче на новинаре широм света и посебно на изабраним, циљним подручјима.

Свет се налази у мистичној и мистеризованој 2012. години. Према сазнањима бројних научника и истраживањима НАСА-е крајем године доћи ће до невероватних промена, можда и катастрофа, изазваних цикличним, солараним, магнетним олујама и ерупцијама гама-зрака. Тај за планету спољни фактор поспешиће „унутрашњи“, будући да је све јасније да свет сам себе уништава, посебно системима под контролом краљице Елизабете Друге. Реч је о планетарној антенској мрежи гигантских грејача јоносфере из система HAARP (Институт за истраживање јоносфере и војна база за противракетну одбрану Сједињених Држава, у надлежности Ратног ваздухопловства и Ратне морнарице САД), коју финансира компанија ARCO у власништву краљице Елизабете Друге.

Уосталом, о проблемима које себи ствара људски род садашњим незнањем и схватањима писали су квантни физичар Брајан Свим, затим отац технологије за електромедицинску и ћелијску регенерацију др Роберт. О. Бекер и биофизичар Дитер Брес. Али, оно што је веома занимљиво јесте да су Американци, посредно, признали да уништавају планету, можда у најбољој намери – по себе. Реч је о њиховом тексту, који је за војни лист „Одбрана“ приредио Горан Калаузовић 15. јануара 2012. године. Систем HAARP је намењен за загревање атмосфере, посебно јоносфере, модификује јоносферу и утиче на пропагацију електромегнетних таласа у јоносфери. Зато је овај заштитни омотач постао објекат бројних, сталних истраживања у последњих 15 година, у којима се неприродним начином мењају стање и услови у јоносфери. Систем HAARP утиче на јоносферску плазму створену соларним ветром. Својим ВФ предајницима, који користе усмерене таласе велике снаге, тај систем сигналом екстраниских фреквенција модулише јоносферску струју из једносмерног у двосмерни ток, стварајући нова електрична поља различите јачине.

Антенски систем за активно истраживање јоносфере на Аљасци код Гаконе користи загревање јоносфере и за регионалне промене климе, а тада се примењују тзв. континуирани електромагнетни таласи. Истовремено, вероватно на основу исте идеје, ради побољшања услова за комуникацију са подморницама и комуникацију уопште, изазива се повећана проводљивост у процесу под називом хемијски млазеви (chamtrail). Специјално опремљени авиони расипају млаз гасова у којима је присутна велика концентрација честица алуминијумске прашине, чиме се повећава рефлексија и позитивно утиче на пропагацију електромагнетних таласа. У оквиру пројекта „Sanguine“ Ратна морнарица САД ради и са фреквенцијама од 76 Hz. Реч је о вибрацији која утиче и на људски мозак (опсег у којем ради мозак је од 0,5 Hz до 500 херца).

У студији Савезног хидрометеоролошког завода о теми „Стање и перспективе развоја геофизичких аспеката савременог ратовања” написано је: „Већ после Другог светског рата почело се са размишљањем о геофизичком оружју… Влада САД је преко министарстава одбране стимулисала реализацију пројекта ’Цирус’… Генерална метеоролошка служба САД је 1948. године у сарадњи са Националним саветодавним комитетом за аеронаутику, морнарицу и ратно ваздухопловство, основала лабораторију за физику облака, а експерименти су извођени у државама Охајо и Калифорнија“.

Муњеносни облаци успешно су експериментално стварани у Русији и Сједињеним Државама. У те сврхе користи се расејавање облака погодним материјалима аеросолног карактера. Методом расејавања сребројодидом постиже се смањење појаве муња између облака и тла за више од 30 одсто. Раније су се у те сврхе у доњи део облака убацивале металне иглице (најлонске игле пресвучене алуминијумом). Показало се да угљена прашина може да апсорпцијом сунчевог зрачења прикупи више енергије него било која друга врста материје, изузев нуклеарне енергије. Такође је установљено да се на тај начин ефикасно утиче на локалне непогоде.

Поред тога, научници су успели да озрачавањем јоносферског слоја утичу на људе. Електромагнетни таласи формирани између јоносфере и земљине површине, подешени на фреквенцију можданих таласа, мењају понашање људских популација за дужи период. На тај начин омогућено је да се у рату делује на непријатељеву живу силу и његове телекомуникације. У ствари, интерференцијом таласа долази до резонантних ефеката, који неповољно утичу на психу човека. Последице таквог дејства су главобоље, умор, несаница, црвенило коже, узнемиреност, агресивност и „зујање у глави” праћено високим тонским завијањем. Дакле, атмосфера се може користити у тзв. геофизичком рату.
Систем HAARP, који се све време шири и тренутно умрежава 13 локација са једном антеном код Бељине у Србији, основан је 1995. године, пуштен у рад 1997, а да ради пуном снагом од 2002. године (по најновијим подацима од 2011). Тај систем су називали Институт за истраживање јоносфере, иако је П. Ј. Морган написао: „На овој харфи анђели не свирају“.

Двадесетшестог септембра 2004. године разорни земљотрес покренуо је цунами у Индијском океану (подручје Аћеха у Индонезији) и однео најмање 260.000 живота.

Увек хладна Москва је „горела“ на 37,2 степена Целзијуса у исто време када је у Берлину било 18, а у Варшави 25 степени. У Подмосковљу је букнуло више од хиљаду шумских пожара, а горело је у Тверском и Ивановском региону. Руски војни метеоролог Николај Каравајев је поменуо америчко „климатско оружје“. Поменута је и војно-ваздухопловна студија „Временске прилике као умножавач силе“. Средства јавног информисања широм света објавила су вест да су Американци послали у свемир беспилотни авион X-37B. Та летилица је, наводно, била наоружана ласерима који могу да изазову климатске промене. Догодило се то почетком августа 2010. године.

Људи који остварују свакодневну комуникацију посредством Интернета доставили су јавности податак од посебној активности HAARP-а два дана пред земљотрес у Јапану 11. марта 2011. и престанку рада непосредно пред земљотрес. Последица тог земљотреса од 9о по Рихтеру и изазваног цунамија била је хаварија катастрофалних размера у нуклеарној централи „Фукушима–1“. Занимљиво је да се све чешће у научним круговима помиње и могућа примена HAARP-а у геофизичком рату, а ту спада и изазивање земљотреса. Мора се признати да је то тренутно најболнија тема планете.

Сличне су се трагедије догађале вековима уназад, али у 21. веку научници све чешће сумњају у добре намере „великог брата“ (најимућнији финансијери) и посебно у отуђене војске наоружане новим технологијама, које се све више додирују са нанотехнологијом.

Необјављени метео рат

Информације о загађености тла и атмосфере углавном се крију. Тај проблем у Србији најбоље разумеју грађани Панчева и Бора. На пример, вести да су Печора и Фукушима постали нови Чернобиљи, после њихових загађења, стигла је из америчке штампе. Светске хуманисте и немачке „зелене“ нису забринуле последице Нато бомбардовања на подручју општине Дервента. Према налазима еколога бомбардовање је узроковало: дегенеричну стоку, најезду глодара, чудних инсеката и змија, високу загађеност хлорофенолином и појачано зрачење на местима где су падале бомбе. Слично је прошла српска покрајина Косово и Метохија. Ракетно бомбардовање објеката на територији, за време агресије на СРЈ у пролеће 1999, утицало је на ниже слојеве тропосфере. За око 32.000 авиополетања искоришћено је више од 130.000 тона високооктанског авионског горива. Не обазирући се на забрану примене геофизичког оружја и на забрану да се природна средина изабере за војни циљ, у току војног конфликта у Југославији, по свему судећи, испољено је активно дејство по „прљавим кумулусима“, који су се формирали као резултат пожара у објектима за хемијску и нафтно-прерађивачку производњу.

Основни циљ геофизичких деловања и дејстава приликом агресије на СРЈ био је, према подацима које су руски војни експерти доставили Уједињеним нацијама, изазивање киселих киша изнад пољопривредних региона. У већини случајева, један до два сата после интензивног бомбардовања настајале су вештачке провале облака. Киселе кише тамнобраон боје падале су по површини која је обухватала више стотина квадратних километара. Неприродне промене времена, које је осетио и уочио сваки грађанин Србије, захватиле су и суседне државе. Сличне појаве изазване су у првом метеоролошком рату, који су водиле Сједињене Државе против земаља Индокине.

Авијација Натоа користила је више од 23.000 тона бомби с осиромашеним уранијумом. Искуства након примене наведене муниције показују да уношење честица уранијумске прашине кроз дисајне органе у организам узрокује дуга и озбиљна оштећења унутрашњих органа. Осим тога, се јављају: слабљење имунолошког система, раст злоћудних творевина (канцерогено деловање) и настајање озбиљних мутагених промена, што значајно увећава број случајева рађања новорођенчади с урођеним манама. Уз то, код грађана који живе на просторима где су употребљене „графитне” бомбе све чешће се појављују случајеви радиофобије. „Сандеј тајмс“ је објавио текст у којем пише да ће 12 британских војника тужити Министарство одбране у Лондону „због здравствених проблема изазваних излагањем осиромашеном уранијуму“, који је НАТО употребљавао у нападима на Савезну Републику Југославију. Од тих 12 војника, 11 се налазио на Косову и Метохији.
Према Б.Н. Алексејеву, експерту за еколошку безбедност, у земљишту и замљишним водама на територији Југославије пронађени су тешки метали, диоксин, графитна прашина, пирилен (минерално уље које се користи у системима за расхлађивање)… Бомбардовање је довело, према једном од његових извештаја, до значајног загађења атмосфере, резервоара, земљишта и подземних вода високотоксичним и штетним материјама. У облацима који су образовани накод дејства НАТО-а, нађени су производи сагоревања мономера винил-хлорида, амонијака, хлора, азота и њихових оксида и различитих угљоводоничних једињења.

Боја атмосферских падавина у виду киселих киша изнад рејона бомбардованих нафтно-хемијских предузећа подсећала је на венску крв. Проблем је што миротворци из коалиције окупљене око НАТО-а нису знали, или нису хтели да знају, да су на тај начин ослобођене супстанце постале својина читавог света. Погоршање еколошких услова у пролећно-летњем периоду 1999. године довело је до поремећаја сезонских миграционих процеса ловних врста риба, птица и дивљих животиња. Својим „незнањем“ и слепилом допринели су бржем (п)остварењу језуитско-вавилонског сна.

На провери је с(а)вест човечанства

Шеф радне групе програма УН за заштиту животне средине на Балкану, Пека Хависто затражио је, према писању „Гардијана“, „преиспитивање правила рата“ – која су довела до тога да су становници Србије и Косова и Метохије, после интервенције НАТО-а, „суочени са смртоносним загађењем“. Захтев је поднео на Симпозијуму о загађењу Дунава, одржаном у Будимпешти крајем октобра 1999. године. Према другом учеснику истог скупа, Филипу Велеру (из Светског фонда за природу) НАТО је, бомбардујући рафинерије и хемијска постројења, „провео крајње опасан експеримент, с непознатим и потенцијално катастрофалним последицама“.

Када је реч о „осетљивости Планете“ Никола Тесла је написао да се на Земљи могу изазвати поремећаји механичким ефектима произведеним у модерном ратовању: „Експлозије мина, торпеда, хаубица и пушака развијају реактивне силе у односу на Земљу, које се мере у стотинама па и хиљадама тона и могу се осетити широм Земаљске кугле… Ако се такви поремећаји планирају, њихова комбинована активност може да проузрокује тектонска померања у било ком делу Земље”.

Не треба заборавити да је природа жива и да је у њој све повезано и док се не проуче ћуди етерско-теорзионог, гравитационог, кулоновог, Метериковог, лептонског, магнетног, скаларног и других поља, сваки утицај на природу остаће мистичан.

Неко би се рекло да природа узвраћа ударац. Истина је да природа тако функционише и да се сваки поремећај њене хармоније баш тако манифестује – на вибрације и изазване резонансе природа реагује земљотресима а на хемијске, ласерске, радиофреквентне и друге вибрационе промене: провалама „прљавих“ облака (поплавама), земљотресима, вулканима и тропским врућинама. Те и такве реакције постоје од постања. Веза човека с природом је таква да на њихову „хармоничну“ спрегу непрестано утичу хемијски, физички, енергетски, умни, биолошки и можда још неки неистражени процеси. Ту везу само човек може да (са)чува.

Када се зна на шта су све кабалисти спремни, јасно је да рат против Планете који воде мегафинансијери није нимало наиван. У том рату нестају из дана у дан услови за живот Земљана. Познато је да предстоји борба за опстанак становништва и планете због оштећеног озонског омотача и нестајња животиња и биљака, условљеног разним врстама загађења.

Стога, зар још неко сумња да научници истражујући нове енергије и могућности њихове примене, без одговарајуће арбитраже и контроле, све време стварају шансе за уништење планете, будући да је у космосу све енергија у одређеном цикличном, спралном кретању непосредно и тренутно зависна од учесталости ритма?

Зато је логично што најзначајније еколошке организације и најугледнији климатолози и сеизмолози, сматрају да су све чешћи земљотреси, поплаве и несносне врућине последице необузданог индустријског и неконтролисаног научног развоја, који су толико упропастили природу да планета сада посрће од физичке исцрпљености и бљује због затрованости.

Галус Кадоно, шеф швајцарске еколошке фондације „Греина“ је за „Фајненшел тајмс“ изјавио да је лицемерно да се плод људских недела и сакаћење природних извора егзистенције и даље назива „природним непогодама“. На питање да ли су људи саучесници у климатском самоуништењу Земље и сопственом сведимензионом самоуништењу, уз неспорне космичке циклусе, одговор је, свакако – ДА!

16 коментара

 1. Aleksandar Jovanović

  U FIMA kampovima u SAD spremno čeka stotine hiljada plastičnih kovčega.Dokumentovano i snimljeno , video sam nešto od tog materijala na infowars.com.
  Izgleda da se zlotvori ne libe ni masovnog uništavanja sopstvenog stanovništva.Štaviše , spremaju se za to.

 2. U kontekstu svih ovih desavanja sto se tice ubrzanih klimatskih promena u svim svetskim regionima,imamo jednu grozomornu situaciju,da ova gospoda iz HAARP-a,ne mare ni za sopstvene zivote.,ili su sebi vec obezbedili katakombe u tajnim podzemnim gradovima.Ne znam samo zasto su toliko sigurni da ce oni izbeci mogucu zlu sudbinu svekolikog covecanstva.,trebalo bi da znaju da zbog takvog poigravanja sa rodjenom planetom,stvoritelj ce prvo njih da pozove na ‘kaficu’ a tako i treba.Samo zasto se mi smrtnici jos uvek nadamo a cemu bog zna samo. U stihovima jednog u ljude razocaranog poete se kaze; ZASTO,DRAGI GOSPODE,ZASTO//SAMI SU SEBI PRESUDILI,PRIBLIZIVSI MI SE PAMECU. Kad bi dragi bog hteo da te nenormalnike uzme k sebi,bilo bi najbolje,ako ni zbog cega drugog onda zbog buducnosti nase dece a kad kazem nase,mislim na svu decu ove napacene planete.

 3. Zasto se tako muce da je uniste kad aktivacijom samo americkih ili samo ruskih bojevih glava moze da se skoro celokupna kopnena teritorija na planeti zbrise sa lica zemlje? Cemu komplikacije???

 4. Радосављевић

  „На питање да ли су људи саучесници у климатском самоуништењу Земље и сопственом сведимензионом самоуништењу, уз неспорне космичке циклусе, одговор је, свакако – ДА!“

  ОДГОВОР ЈЕ ИПАК НЕ! Не раде то људи аман! Нељуди раде на томе! Нељуди! Од 7 Милијарди (ил колико већ небитно) људи на овој планети њих око хиљаду одлучује о свему! Сви ти пројекти које набројаст нису направили људи већ нељуди, идиоти који мисле да су богови! Ето! А то што се кривица сваљује на све људе је једноставно злонамерно.

 5. Milutin Milošević

  Kako reče neko, megafinansijeri, a možemo ih nazvati i samoproklamovanim kreatorima novog svetskog projekta ili ljudima čiji su simboli piramida i svevideće oko, lučonoša i sl. nisu baš naivni u sistematizaciji uništavanja populacije planete.

  Postoje projekti koji treba da „uzvišenu kastu“ oslobode prenaseljenosti planete. Ti projekti podrazumevaju depopulaciju planete za 80%, kako bi „odabranima“ bilo udobnije, a metode za ovu delatnost su mnogobrojne, od izazivanja ratova, preko izazivanja raznih bolesti mutacijom virusa, forsiranja genetski modifikovane hrane (dokazano uzrokuje sterilitet i maligna oboljenja), proizvodnjom vakcina i drugih medikamenata koji su u redovnoj upotrebi sa dodatkom hemikalija za posebne efekte, rušenja ekonomskih sistema, podrivanja nekooperativnih državnika, kontrolisani mediji sa ciljem izazivanja apatije napaćenih naroda, pa do najnovijih tehnološko-klimatskih razornih delovanja na ljude i nacije.

  Najbitnije je shvatiti da pravci razornih delovanja imaju moć selekcije sofisticirano – perfidnim eskivažama određene vere, populacije, nacije, pojedinaca. Dakle, Veliki Brat je instalirao svevideće oko, on prati i eliminiše „nečistu krv“, a štiti podobne i privilegovane.

 6. Hitler je za njih bio „malo dete“ ! Ovo su najveći fašiti u istoriji čovečanstva! Sotona vlada ovom planetom !!!

 7. Честе приче о”великом брату” /”глупом” и “моћном”/, са добром намером, без икакве сумње, врло студиозно, аналитично и копетентно, никога не остављају равнодушним, већ напротив – помало: немоћним, обесхрабреним, дефетизованим, тужним …
  “пораженим” , без могућности за борбу, а о победи и да не говоримо ?!
  Ако се овој теми додају и њој сродне и врло присутне теме у читалачкој публици, попут – КРАЈА СВЕТА, ЕСХАТОНА, АРМАГЕДОНА, АНТИХРИСТИЈАНСТВА…, онда то, временом, мало-помало, од читалаца ствара неку врсту “зависника” за оваквом врстом
  садржаја /информација/, а што јесте ЖЕЉА и НЕМАРА “ великог брата” и његових сатрапа – противника Бога и Човека!
  Хтели ми то или не, код просечног читаоца овакве теме изазивају зебњу, неизвес/т/ност, безвољност, страх /код лабилних/ … – оне врсте негативних, менталних енергија којима се негативни ентитети, насељени /усељени/ у душе присталица” великог брата”, хране, одржавају и битишу.
  Због тога ја нисам против оваквих тема, али зато приче о СИЛИ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈАМА и КОСМОСУ морају бити незоставни део – завршни део горе поменутих тема!

  ВЕЛИКИ БРАТ = ОТРОВ!
  МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСМОС = ПРОТИВ ОТРОВ!

  ВЕЛИКИ БРАТ = ПЕСИМИЗАМ!
  МОЋ, СИЛА ЗНАЧЕЊА МИСЛИ И РЕЧИ, ЕМОЦИЈЕ И КОСОМС = OПТИМИЗАМ!

  “САМО СВЕТЛЕ, ТИХЕ, МИРНЕ МИСЛИ…” – Отац Тадеј Штрбуловић!

  Пошто “велики брат” својим хедонистичким, мамонистичким мислима, речима и делима уништава Планету Земљу, а Она се, иначе, налази у циклусу болног, космичког преображаја, слично као и бременита жена у /пред/пороћајном стању, а и ми са њом заједно, хајдемо, онда, као њени синови и кћери – завапимо:

  – да Њена ротација и гравитација ЈЕСУ и БУДУу стабилном и равнотежном стању;
  – да Њено електро-статичко и електро-магнетно поље /заједно са северним и јужним мангнетним полом/ ЈЕСУ и БУДУ у стабилном и равнотежном стању;
  – да Њен ваздушни омотач /тропосфера, стратосфера, мезосфера, јоносфера, озонски омотач…/ ЈЕСУ и БУДУ у стабилном и равнотежном стању;
  – да сав биљни, животињски и минерални свет, са свим православно живућим душама у телу на Замљи и свим људима добр воље живућим на Планети Земљи, ЈЕСТЕ и БУДЕ добар, здрав, чист, паметан, племенит, стабилан и равнотежан;
  – да сва вода у атмосфери, океанима, морима, језерима, рекама, речицама, потоцима, поточићима, сва изворишта чисте пијаће и лековите минералне воде ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
  – да сва храна коју једемо ЈЕСТЕ и БУДЕ у здравом, чистом, добром, паметном, племенитом, стабилном и равнотежном стању;
  – да Земљина кора /литосфера/ и Њена унутрашњост ЈЕСУ и БУДУ у здравом, чистом,добром, паметном и племенитом стању…

  Може се све ово учинити и мало сувишним, али не заборавимо да Творац РЕЧЈУ ствара Свет, а да смо Му ми сада, у овом тренутку, сапомагачи својим дборим мислима и речима у космичком преображају /препорађању/, Христообличењу Мајке Планете Земље заједно родом људским!
  А што се тиче “великог брата” /”бате”/ у односу на СРБСКИ НАРОД, Свети Сава плаче, не били од Господа Бога измолио милост за свој, Србски народ – ДА СЕ ПОКАЈЕ, СЛОЖИ, УМНОЖИ И ОБОЖИ!!!

  Сада ЈЕСТЕ и БУДЕ свима нама ДОБР/иј/А и ИЗВЕСНА садашњост, којом /пре/ обличавамо прошлост и освајамо будућност!
  Ово је парафразирана мисао АРЕСЕНИЈА ПАПАЧОКА, познатог румнуског старца, исписника пок. Патријарха Павла, ликом и делом као брата близанца!

  Господ Бог у Књизи Постања , стварајући Свет, ствара га ДОБРИМ,
  а отпадник од Бога, са палим људима, оличеним у” ВЕЛИКОМ БРАТУ”,
  сада покушава да ствоти ”БОЉИ” СВЕТ?!
  Отуда и објашњење, у смислу МОЋИ, СИЛЕ ЗНАЧЕЊА МИСЛИ и РЕЧИ,
  да нам треба остати у ДОБРОМ, а не у – “БОЉЕМ” СВЕТУ!!!

  ДОБРА ПОРУКА:

  ЈА-СРБи НЕ МРЗИМ/о/-„ВЕЛИКОГ БРАТА“! = „Чини добро – добру се надај!“
  ЈА-„ВЕЛИКИ БРАТ“ НЕ МРЗИМ/о/- СРБе! = „Чини добро – добру се надај!“

  ДОБРИЈА ПОРУКА:

  JA-СРБи ВОЛИМ/о/ – „ВЕЛИКОГ БРАТА“/! = „Што сејеш – то и жањеш!“
  ЈА-„ВЕЛИКИ БРАТ“ ВОЛИМ/О/ – СРБе! = „Што сејеш – то и жањеш!“

  Али, то је /не/могуће!
  „Што је људима немогуће – Богу је све могуће!“ – ХРИСТОС.

  Драган Славнић

 8. NIKO OD NJIH NITI JE BOG NITI JE VECAN!
  BORBA JE IPAK MALO SIRIH RAZMERA I NASA ULOGA JE KAO POJEDINCA,VEROVALI ILI NE,ZAISTA VELIKA ONOLIKO KOLIKO VERE IMAMO U SEBE I NARAVNO LJUBAVI JER BEZ TOGA NE BI RAZUMELI SAMU SVRHU I POSTOJANJA I BUDUCNOSTI KOJA NAS CEKA.ZATO PAMET U GLAVU,OSTAVITE EGO I SUJETU PO STRANI,ODBACITE FARISEJSTVO I OTVORITE OCI DA VIDITE NOVU DIMENZIJU ZIVOTA I BORBE KOJA NAS CEKA.AMIN

 9. Dragiša Bogdanović

  Da li sme neko iz državnog vrha da prizna, koji su to istraživački radovi iz Vinče, koje je još pre 40 godina, Tito prodao ili poklonio Amerikancima?

 10. Niko se nije igrao sa prirodom i pobedio, znajte to!

 11. treba da očuvamo ovo malo prirode što imamo

 12. Setite se samo zemljotresa krajem 1998 i tokom bombardovanja 1999.

 13. Согласен сум дека сите овие негативни промени на планетава не ги прават некои луѓе туку некои нелуѓе,утеха ми е дека тоа што ќе ни го земат Нас,ќе си го одземат и себеси-што да правиме,не сме ги научиле Бога да го побараат во своите срца,а не некаде надвор,во некакви научни проекти

 14. Mislim da je krajnje vreme da se odlučimo prema svojim mogućnostima povedemo rat protiv NSP i da verovali ili ne doći će vreme kada novac i zlato neće biti vredni već Voda i Bio semena,ona će biti bogactvo.
  Razmislite malo o tome i vi i ja dok kuckamo po tastaturi u toplome domu-dokle će to trjati,nemojmo misliti da će nas to zaobići!-To je vrlo blizu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*