Срби на окупираним територијама имају све више разлога за забринутост (Фото: Форум српских патриота)
(Фото: Форум српских патриота)

Баук родољубља

Кад сељана гласа

После дуге, топле и спарне зиме пао је снег почетком марта. Ништа се не догађа случајно – ако Божја рука није кадра да покаже пут Београђанима, бар нека те зверке покажу траг. Колатерално, нека у својим финим патикама, ципелицама и штиклицама гацају по лапавици кад су већ запели да се продају некрстима.

Прочитах у једној ФБ преписци и овакав дијалог: Неки шибаџија са вечерњим курсом урбаности и космополитизма и стаништем у већ свима одурном „Кругу Двојке“, славодобитно је констатовао:

„Круг двојке је осветлао образ – ми нисмо гласали за сељака из Чипуљића!“. На то му је једна госпођа хладно одбрусила: „Да. Зато сте гласали за сељака из Очигарије.“.

Шта се може чути у вези ти Београдских избора, који су евидентно прошли у задатости „ћоравих кутија“, у демократској иначици из доба Слободана Милошевића?

Каже се „кадрови опозиције су истрошени“.

Добро, како су се тако волшебно подмладили и процветали кадрови који су пр’нули, преврнули се и прелетели у табор СНС? Да су остали у старим јатима били би истрошени. Погледајте само Небојшу Бакареца како је чио, а и не кошта пуно. Сад ће и Јелена Триван да се пући ботоксом у влади Србије.

Да се нису „снашли“ ко би их се још сећао? Како је Ђилас потрошен а Вучић у пуној снази, набрекао до пуцања? Не тако давно Вучић није могао да запне против парњака Ђиласа на истим изборима за лорд-мера Београда?

Коначно, Београђани су гласали за Вучића и не знајући кога ће им свог јарана гејак из Чипуљића доделити за градоначелника.

Каже се „опозиција је безидејна“.

А које велике и снажне идеје има „позиција“? Да се подсетимо – СНС је дошла на власт а није ни имала програм странке, већ само неусвојен и непреведен нацрт на енглеском језику. Са друге стране, како може урбана опозиција имати идеје кад им је „енергетским вампиризмом“ Вучић све посисао.

Отуда, нема чуда што је на гласачком месту Чеде Јовановића Чеда Јовановић задобио два гласа. Или су га и контролори издали, или је Чеда схватио да је Вучић бољи Чеда од њега?

А што се опште безидејности тиче, то је лош изговор поплашеног и национално самокастрираног света који још донекле лагодно живи на рачун остатка државе.

Лапот над децом

По традицији најригиднији део бирачког тела су пензионери. Ако је веровати њиховим похвалама, Вучић им је „обезбедио шећер за осам динара кило“ а и иначе га воле. Заиста је непријатно и срамотно сазнање да толико бројна наша групација коју би требала красити животна мудрост није способна да схвати да килограм шећера никако не може коштати осам динара, већ се кружним пресипањем из џака у џак разлика у цени на крају опет свали на њих и другу сиротињу.

Кад се каже „пензионери“ некако се губи из вида да је и њихов састав променљив. У време Милошевића и фамозне пирамидалне штедње, тадашњи пензионери су најупорније стојали по цичи зими целу ноћ да би своју скромну девизну уштеђевину преко Језде и Дафине даровали породици Милошевић и ортацима.

Садашњи пензионери су тада били људи у пуној снази и преко њихових леђа су се преваљивале најгоре последице тадашње политике. Па ипак ништа нису научили већ се сада, истрошени и згурени, задовољавају пирамидалним шећером.

Због сталног пооштравања закона и услова за пензију, број пензионера се рапидно смањује, без обзира на опште старење становништва. И такву политику подржавају управо активни пензионери. Одговор зашто је тако је једноставан: да за њих мало више остане, свесни да пропадајућа привреда не може да финансира све остареле и израубоване људе.

Чини се да се та сениорска кратковида себичност преноси са старачког колена на колено. Како друкчије такви могу да васпитају наследнике, већ као саможиве себичњаке? Да направимо паралелу: када пре неколико година беше велика хаварија у атомској централи Фукушима, стари Јапанци су се први добровољно јавили да санирају рушевину, свесни да ће бити озрачени. Њихов резон се не мора објашњавати. Да ли би наш сениор поступио једнако? Зато Јапанци имају а ми немамо ништа.
Наши најстарији као да су решили да умру сами.

Двојни људи

У Србији, нарочито њеном северном делу и Републици Српској влада помама за туђим пасошима. Права епидемија гора од великих богиња. Двојно држављанство као да је постало статусни симбол, оличење личне способности. Двојност држављанства оца шири се на целу породицу.

Патриотизам се међутим тешко дели. Пошто је „домовина тамо где ми је добро“, а у Србији и Српској није добро, само смо корак од коначне промене презимена и жустрог доказивања да је пребег већи патриота од других припадника народа коме је пребегао.

„БАНДО ЦРВЕНА!“

Прође двадесет седам година од крвавих демонстрација 1991 године. Са тзв. грађанистичке стране, упорно се фарба историја, па се демонстрације приказују као отпор „грађанске Србије“ фашизму и и агресивној ратној политици Слободана Милошевића.

Са супротне, квази-патриотске, про-Милошевићевске стране, иста побуна се карактерише као антидржавна завера страних служби, на коју су демонстранти приведени као овце.

Ни једни ни други се не сећају главне пароле демонстрацијâ, можда пре вапаја и урлика из дубине српске душе, која је носила народни бунт тих десет кошмарних година: „БАНДО ЦРВЕНА!!!“

Знају они зашто се не сећају. Премазани, намашкарени, гутајући жабе и гмазове, претрајали су и ето их опет, изниклих из бетона, сада као квислиншка власт, елита и авангарда.

Више никада се неће чути громогласни слоган „БАНДО ЦРВЕНА!“. Све исто само су боје друге.

Шаховска партија са недостатком фигура

Недавно, Вучић је изјавио да у „преговорима“ око Косова и Метохије „игра шаховску партију без краљице и топа“. Наше је да се дивимо какав је он велемајстор кад се симултано носи са противницима под тако неповољним условима.

Краљицу и топа су изгубили он и његови секунданти. Међутим, овај и све друге државне мечеве Вучић унапред губи зато што својевољно игра без краља.

Данас, ако желите најгоре свом детету или, ређе, деци; ако желите да живот проведу у патњи и великој оскудици, у душегупки и шикани, учите их да буду родољуби и с поносом носе српско име.

Ђорђе Ивковић / nimbusovpodrum

15 коментара

 1. Увек је било тешко бити Србин. Не постоје лака и повољна времена за нас. Онај ко не разуме шта значи бити Србин, нема снаге бити Србином.

 2. Овај горе очигледно не разуме шта значи бити Србин, иначе не би окренуо дупе за главу.
  Не иде ми се потанко, али одвратна подметања која почињу са подметањем са неког ФБ(знам ја шта је то и зато и нисам тамо), па се настављају са избегавањем чињеница преко не родољуба и квази родољуба, избегавајући јако издалека да дозове у мисли санкције, изолацију и већ брутално геноцидан напад на све Србе, збуњеност и помало панику у Србији, па завршивши коректно са издајом Вучића и лепом реченицом на крају која почиње са „данас“, што је изузетно исправно одабрано, говори јасно да је писац горњег чланка пре свега сам себе зајебо иако то не би урадио да је само мало размислио. Није човек баш тако испразан, и није ми јасно да је тако олако прогутао жабу па онда нама сервирао.
  Ја не једем жабе.
  Постоје времена жртвовања и он спомиње Јапан, али време када је готово 80% Срба било за жртвовање, он посматра кроз прљаве радње Језде и Дафине, које је Слоба на крају опељешио да плати ратнике, сасвим оправдано, али идеја о штедњи сигурно није била његова. Тада и такве „старце“ он прескаче, јер их не би могао гурнути у свој текст тек тако.
  (Чак ни ја се не заносим илузијама да ту није било и крађе од стране врха државе. Пљуните ме ако сматрате да то може само у Србији иако вам ја кажем да се то свуда и увек догађа)
  Надаље, могао је ред пензионера да буде и до Ниша, они нису имали толико пара на које је Језда рачунао. Те паре су превасходно дали Срби из избегличког корпуса који су на време и по добрим ценама продали своје бизнисе у Хрватској и Босни, затим Срби из Србије који су се нафатирали и да вас мало изненадим, ако је то изненађење, и Срби и не Срби из дијаспоре су дотрчали да оплоде своје паре. Оплодили су их тако да и данас мрзе Србију…и тако даље. Ја знам и ја сам живи сведок колико су људи десетина и десетина хиљада марака, па све до неколико стотина хиљада марака, а вероватно је било доста и оних који су улагали и по милион марака и предавали Језди на руке и како су се слатко смешкали када су подигли прву камату успешно. Ја познајем човека са којим сам радио неке послове привремено, и ишао сам са њим у банку да уложи 150000 марака. И није пропао, само је био бесан ко рис и пљувао рафално по Србији када му Језда завуко пајсер. Нисам смео ни да се смејем, ни да га потсетим како ме је гледао ко у будалу када ја нисам хтео ни марке да уложим и како сам му причао узалуд неке ствари које је он назвао „вицевима“. То је мало опширнија прича, али писац извлачи из контекста само део који он сматра меродавним. Е, није тако ни близу и пензионери су дали највише 10% од целокупног износа. Изоставити такве детаље је такође подметачина и безобразлук.
  Да, лако је данас зајебати Српски народ кад зајебеш сам себе.
  Једноставно, мрзи ме и мука ме вата кад помислим колико је ствари у овом тексту изнето на познати начин којима се обилато користе врхунски психолози и социолози ЦИЈЕ, творци новогебелсове мудрости.
  Немам воље да распредам о другим глупостима у овом тексту.
  Неће добити награду за новинарство, иако ће ЦИЈА узети његов текст као повољан.

  • Г. Крез, водила је Србија и теже ратове, али онолику инфлацију, пљачку пирамидалном штедњом итд никада није имала.

   Многи се још сећају колона дугачких по двеста-триста метара несретних људи који чекали читаву ноћ да уложе своје марке. Богатуни што су улагали 150,000 марака нису били у тим редовима, већ они који су у џепу стискали пет стотина или можда хиљаду марака. Да су те десетине, вероватно и стотине хиљада улагача дали само 10% укупно „покупљених пара“ је ваша фикција, ништа реално и објективно.

   И ништа нисмо научили.

   Ви мислите да шећер може коштати 8 динара?
   Или, зар не знате да је Србија у рангу сиромашнијих земаља Африке?
   Може ли се живети са пензијом од 150 евра или платом од 220 евра?
   Колико видимо ЦИ(Ј)А подржава онога који нас је у такво стање довео.

   Шта Вам није јасно око Вучића и Ђиласа? Исти су.

   „…време када је готово 80% Срба било за жртвовање, он посматра кроз прљаве радње Језде и Дафине, које је Слоба на крају опељешио да плати ратнике, сасвим оправдано, али идеја о штедњи сигурно није била његова…“

   Г. Крез? Ви то гледали у филму „Сутјеска“ или „Неретва“?
   А мали Марко носио гајбице, те постао млади бизнисмен…ИТД.

   У сваком случају хвала на коментару. Вероватно не схватате колико сте својим исповедним коментаром подупрли основне тезе мога текста.

   • NEKAD I SAD : Crnačke robove su okivali......... LANCIMA, nas okivaju.......OBEĆANJIMA

    Г. Крез? Ви то гледали у филму „Сутјеска“ или „Неретва“?

    NIJE ON GLEDAO TE FILMOVE……….NEGO JA……….A TI SI GLUPAN, KOJI GLEDA OČIMA SA MOZGOM NA LERU………!!!!!!!!!!!!!

    • NEKAD I SAD : Crnačke robove su okivali......... LANCIMA, nas okivaju.......OBEĆANJIMA

     POUČAN MI JE DEO………KAD KEROVI TVOJIH IDOLA……..ČEREČE RANJENIKE KOJI SU NOŠENI STOTINAMA KILOMETARA……….A ONDA OSTAVLJENI…….JER SU NOSAČI IZGINULI……..!!!!!!!!!!!!

     ŠTA ONO BI SAMILOST, A ŠTA MRŽNJA………ZNAŠ LI „GOSPODINE OD PERA“……….??????????????

 3. Успео сам да прочитам само последњи пасус овог текста, па да јавим аутору кад већ не зна, да би знао за надаље и убудуће:

  НИЈЕ ЛАКО БИТИ СРБИН.

  АЛ` ЈЕ ЛЕПО.

 4. Поштовање, Господине Ивковићу!
  Ви сте написали јавни чланак и ја га коментаришем.
  Ви спомињете пљачку, пропаст Србије и не спомињете изолацију, свеобухватан удар на Србе у целини и на свим просторима и све то везујете за Милошевића?
  Где вам је напад на Србе ???
  Шта би, зар је то извео Милошевић?
  Ко је довео Србију у такву ситуацију, ко је бомбардовао Србију, ко је избацио Србију из Света, ко је херметички затворио…и много других ствари за које сте ви слепи. Од свега, ви видите Дафину и Језду и кривите Милошевића, а ја вам само узгред набацио како то нема чврсте основе. Ни најмање.
  Слушајте ме сад.
  У оној јадној, хладној, изолованој Србији, где се све ломи ко сламчица под притиском Запада, наши јадни, бедни, промрзли пензионери стоје у редовима од стотине метара са измученим погледом усред зиме и мразева, да јадни уложе својих 500-1000 марака и да…!
  Јесте ли икад размишљали да сте смешни са својим тврдњама?
  Па још се натежете самном да су они дали већину пара?
  Дакле, јадни пензионери су дали милијарду марака да би зарадили још милијарду марака, и јадни промрзли скроз убијајући се у редовима да мазну нешто испод жита?
  Одакле да зараде?
  Језда неће извадити паре да им да, а они неће ни да питају ко ће те паре дати јадним пензионерима са милијарду марака(или 500 милиона, да вам буде лакше, иако ја немам појма колико је то било), од кога ће тај човек узети још милијарду и дати им да им угреје срца залеђена? Заболи их …од кога, јел тако, Господине?
  И вас заболи, важно да ви мантрате како треба.
  Слушајте ме и даље.
  Ви имате огромне очи и кроз те очи вам западни медијски удари угурали огромни балван у ваш мали мозак и он се тамо заглавио. Ви не видите више ко вам угурао балван, него само кидате оне око себе који су вам на дохват руке. А најбоље оне које кида и НАТО, јер они немају права да се бране. Даље не видите или нећете да видите.
  Знате, онолика инфлација да су могли да купе по Србије са тим парама, уби пензионере и неће да купе по Србије, него хоће да зараде још толико.
  Алал вам вера, Господине Ивковићу, на једностраном погледу.
  Реците ми, од кога су добили те пензије од којих су сачували милијарду марака???
  Немојте ми само рећи, они су то зарадили. Јесу, али то што су они зарадили, већ је однео Амерички торнадо.
  Паре им дао Милошевић!
  Или кад добијају онда није Милошевић, а кад се коцкају ко задњи коцкари маштајући о главној премији па све изгубе, онда узо Милошевић.
  То вам Господине Ивковићу угурала ЦИЈА са оним балваном. Боље порадите мало на томе да га извадите, па се онда јавите. Ја ћу опет читати.
  И са тим балваном избаците и оно „Бандо црвена“. Нигде Банда црвена није напала Србију, него Америка и НАТО.
  Не секирајте се, ако избаците балван са њим ће отићи и Банда Црвена, јер је и ту Банду Црвену послала ЦИЈА да вам да инспирацију и прави разлог како да помажете пропаст свога народа, а да тога уопште нисте свесни.

  (За остале, заиста сам већ презасићен људима који пљују само по Србији и од последица напада на Србију кроје своје законе и осуде, али избегавају чак и спомен злочина над Србима и спомињање било којег правог узрока све пометње у Србији задњих 35 година)

 5. Г. Крез, наравно да је сваки објављени напис подложан суду јавности, али клоните се тешких речи и стаљинистичких инквизиција и критика текстова које нисте ни прочитали или сте их читали хистерично „по дијагонали“.

  „…У оној јадној, хладној, изолованој Србији, где се све ломи ко сламчица под притиском Запада, наши јадни, бедни, промрзли пензионери стоје у редовима од стотине метара са измученим погледом усред зиме и мразева, да јадни уложе својих 500-1000 марака и да…!
  Јесте ли икад размишљали да сте смешни са својим тврдњама?
  Па још се натежете самном да су они дали већину пара?
  Дакле, јадни пензионери су дали милијарду марака да би зарадили још милијарду марака, и јадни промрзли скроз убијајући се у редовима да мазну нешто испод жита?…“

  Где сте у тексту пронашли смисао, идеју, коју ми тако охоло приписујете?
  „Пирамидална штедња“ управо има облик обрнуте пирамиде: она неколицина на почетку „покупи кајмак“, МАСА који се последњи укључе изгута. Отуда, суштински није ни важно „ко је дао више пара“ већ да је маса, стотине хиљада (породица) изварано, те је отуда невероватно да се опет дадемо тако лако варати. Да цитирам шта сам о томе закључио:

  „Чини се да се та сениорска кратковида себичност преноси са старачког колена на колено.“

  Шта је дакле спорно?

  А Милошевић да је пљачкао народ, пљачкао је. Нема око тога дискусије.

  Ја сам овај пут писао о садашњем стању друштва. Ви потежете много ширу проблематику. Па ОК. И тиме смо се бавили. Постоји фељтон „ПЕТ СРПСКИХ ЏЕЛАТА“. Ето, на првом месту је рангиран Зоран Ђинђиђ (део „КВИСЛИНГ ДЕЧИЈЕГ ЛИЦА““), на четвртом Слободан Милошевић („ФАЛСИФИКОВАНИ КАРАЂОРЂЕ“). Лако се нађу, пошто су текстови објављени и на сајту „Васељенска“, па освежите сећање. Ви, када је у питању Слободан Милошевић јесте пристрасни до заслепљености, али да ме оптужујете да сам неки агент ЦИА је превише.

 6. Г. Ђорђе
  Не причајте ми о стаљинистичким методама, пишући стаљинистичке, срцепарајуће текстове.
  Кратко и јасно, ви обмањујете и сами себе и српски народ.
  Верзија да су ЈАДНИ пензионери опљачкани од звери Милошевића је написана у том стилу.
  Идилично, ЦИЈА је за мене све што се зове психолошки удар Америке и употребљавам ту реч да сваком буде јасно, јер људи ипак тешко схватају.
  Е, сад. Ваша писанија о ЈАДНИМ пензионерима су пала као мелем на рану ЦИЈИ. На основу њих, слободно могу осудити Милошевића на погубљење у Хагу, изводећи претходно шерпа револуцију. И онда и данас. Имају чак и данас своје људе, а добар део није ни свестан да уствари ради за ЦИЈУ а не за свој народ. То је ваш текст горе од А до Ш!
  Вама то није ни на крај памети. Ви нисте ни близу да схватите шта у ствари пишете.
  Ја вам дам „шансу“ и кажем да нису пензионери превише дали, јер НИСУ имали пара, али ви тврдоглаво настављате да су баш пензионери дали највећи део пара.
  И ја вас онда лепо питам, одакле ТОЛИКЕ паре у једној држави опљачканој од Милошевића, који је „довео“ ту државу на просјачки штап?
  Питам вас, одакле пензионерима у џепу толике паре и зашто су се коцкали са тим парама по цичи зими?
  „Јадни, сиромашни српски пензионери за време Милошевића“ изваде милијарду марака изспод сламарице и оду у казино Језда да обрну капитал, па изгубе и онда оптуже све Србе на свету, али кроз већ отрцану личност Милошевића, јер им то најлакше.
  Ви то прихватите и наставите да пропагирате чак и после 20 година.
  Нека иду пензионер нек се лече од коцке. А и они које сам вам ја споменуо, само вама у вашем стаљинистичком тексту не одговарају па их занемарујете.
  Од кога су очекивали камату?
  Ви нисте у стању да сагледате већину ствари како треба, извлачите из контекста и онда савршено ладно, стаљинистички, титоистички и по свим ЦИЈА стандардима, оптужујете мене за оно што ви управо радите.
  Оптужујете мене да се служим стаљинистичким методама, јер тврдим да ви немате благе везе о теми о којој сте писали.
  Вама је ЦИЈА углавила дежурног злочинца и ви чак са тим схватањима покушавате стрељање Милошевића и пост мортем, ко суза здравим и живахним стаљинистичким методама.
  Господине, тим методама је Запад стрељао Милошевића и Српски народ.
  Не пишите о ономе што вам није баш познато, јер увек можете наићи на неког блесавог Креза.
  Само се ви држите „злочина Милошевића“ и нема проблема. Проблеми као Крез су само успутни.
  ВАЖНО ДА СТЕ НАПИСАЛИ ТЕКСТ КОЈИ ЦИЈИ САСВИМ ДОБРО ДОЂЕ И ДАНАС И ОНДА.
  А ви то нисте у стању да схватите и шта онда ми разговарамо?
  Немам намеру да се више натежем свама.
  Уосталом, ово је само коментар доступан малом броју људи и нема ефекта као ваш јавни текст. Нема толику снагу одбране истине, колико ваш јавни текст има снагу оптужбе. Тако и Хаг ради.

  • Г. Крез, џаба се кречите.
   Да будем краћи и јаснији – да је било до мене, не би Милошевић ни стигао до Хага.
   И не бламирајте се бранећи велеиздајнике и пљачкаше народа.
   Поновићу: свиме што сте написали само потврђујете напис. Довољно је, хвала на помоћи.

   • Нисам ја ни мислио да ћу вас „убедити“.
    Америка то ради деценијама и ви сте плод деценија Америчког рада над Србима. Румен плод.
    Али сам сигуран да ћете увек имати на уму шта сам вам рекао, хтели или не. Па тако неколико деценија и ви можда схватите истину.
    Ваш натпис би ви хтели да потврдите, али није прошло.
    Надам се да сте то ипак схватили.
    Кад год узмете оловку да пљујете Србе и називате их издајницима, сетићете се Креза.
    То ми је био циљ, а очигледно сам га постигао.
    Оволико разраде и с ваше и с моје стране, нећете никад заборавити.
    Само ви слободно пишите и не размишљајте пуно, али оно што вам од ЦИЈЕ ушло у главу са добродошлицом, од Креза ће ући са горчином.
    Ви ћете тај моменат горчине сигурно достићи.
    Срећан наставак писања.

    • Нисте Ви ништа постигли. Таквих лунатика попут Вас пуна је ова мучена Србија. Мислите да сте први који манијакално брани југо-комуњару Милошевића?
     Мислите ако упрете у неког прстом и повичете ЦИЈА!!! да ћете решити све своје личне етичке сломове, а противника поплашити?
     У осталом, СУБНОР се распао пре државе, тако да не буде неспоразума ко је уништио државу – ЦИА или комунисти.

 7. Г. Ђорђе, ја сам више коментарисао по порталима, него што сте ви написали аналитичких чланака. Они сви заједно нису видљиви као само један ваш јавни текст.
  А ја сам као стари, искусни боксер који гледа да избегне гадне ударце, па макар и не добио меч. Али знам да завучем испод појаса, мада сам са вама то избегао.
  Ви нисте!
  Очигледно, „бол“ који сам вам нанео је претешка, што говоре и ваши бесконачни одговори, а увредљивих речи све више.
  Питајте неког психолога шта то значи.
  Неће вас обрадовати.
  Да сте коректно одговорили, нашао бих и неких речи оправдања за ваше силне промашаје и погрешно схватање, овако немам зашто.
  Радује ме само једно.
  Закаснили сте са вашим полтронисањем.
  Сва места која су вам се свидела су већ раздељена и ЦИЈИ више нисте потребни.
  „Комуњара“ је реч која је вас прерасла и пре него сте се родили. Нити ви знате шта сте хтели да кажете, нити имате речи за то.
  Мислите, ако узвикнете комуњара, да ћете решити све своје снове???
  Распродато, Г Ђорђе!
  Закаснили сте.
  А и та реч се отрцала, као и сви они који је употребљавају.
  Пошто сте досаднији од мене, ја вас лепо поздрављам и желим вам пуно успеха да добијете макар једну шамлицу, ако не фотељу, и нећу вам више ометати мастурбирања са вашим надама.

  • УХ, ја сам понекад манијакалан и добро да сте ми указали на то, па се сада више не узбуђеј кад оманем.
   Например, Г Ђорђе, ви сигурни знате да на овом порталу има заиста паметних људи и када се појави неки чланак који они цене, они ће то подржати без увијања и баш чврсто.
   Некако нису, не знам како када сте ви одушевљени са вашим освртом на јуначку прошлост, иако сам ја мало сачекао да видим како ће реаговати, јер ценим њихово мишљење.
   Дакле, нису вас подржали.
   Нису вас ни „оговарали“ али и ако су хтели, вероватне мисле да је луди Крез све то већ рекао.
   Поздрав.
   Лепо спавајте, одморите се и размислите о следећем чланку.
   Ја га са нестрпљењем очекујем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Овај видео мора да види цела Србија: Забрањени снимак који плаши СНС!

Посланик Српског покрета Двери Срђан Ного за скупштинском говорницом поставио је неколико ...

(Фото: Србија Данас)

Хоће ли се српска полиција коначно окренути против Вучићевог режима

Српска полиција никада није била тако и толико подређена једном човеку и ...