(Фото: Мондо)
(Фото: Мондо)

Бели криминал: Све пролази, само они настављају да краду

Објављујемо писмо групе лекара Клиничког центра Србије о стању у српском здравству које траје већ три деценије. Лоповлук је неуништив. Изгледа да може само препадни вод да га реши…

……

Дугогодишња директна повезаност БИА са наркомафијом види се кроз ангажовање министра Лончара за председника Комисије за дрогу Владе Србије, али његов боравак на сплавовима и ноћним клубовима по Београду у претходне две године није био случајан. БИА је припремала свог масовног убицу за ово место, пошто Вучић мора све да аминује, што дође из БИА, јер су га уценили радњама његовог брата и дрогирањем сина Данила.

Наиме, по кафићима око храма Св. Саве, агенти БИА и навијачи навукли су Вучићевог сина Данила да шмрче дрогу и камере обезбеђења су га снимиле у неколико локала. Онда су Лончар (који је често у тим кафићима седео са председником Вишег суда), са Александром Степановићем, и његова екипа из БИА приказали Вучићу како власници тих кафића имају уцењивачку документацију о малом Данилу. Вучић и онако нервно растројен, наређује Неши (Стефановићу) да врши рације и позатвара одређене кафиће око храма Св.Саве са списка који су му дотурили Лончар и остаци земунског клана у БИА.

Овакво манипулисање Вучићем та мрачна екипа врши већ пет година, а сада им је преко МУП и Неше рашчистио терен за мирно диловање наркотицима, јер је полиција очистила конкуренцију. Лончар му се онда жали како има пуне руке посла и не може да стигне да сређује КЦ Србије и остале афере у здравству, што суманути вођа аминује из наводног разумевања. Лончарово често изнајмљивање елитних курви није било само због његових перверзија, већ и за уцене којима су га агенти БИА научили да се бави путем подметања курви разноразним противницима, пре свега у здравству.

Зацементирана позиција министра огледа се и у изјави Милована Бојића како су евидентни позитивни радови у здравству, а познато је да је Бојић био текстописац свих конференција за штампу које је Шешељ сазивао о Лончару. Просто је срамота колико се одједном Бојић плаши Лончара, да је Шешељ морао да пређе на свог сина Александра, па њему да уручи текстове о Лончару да чита у скупштини, јер га се други радикали плаше.

Наши извори поуздано знају да је приликом противљења Лончара око постављења Бојића на Дедињу, Вучићу из штаба радикала све предато Лончару, а да је он, прегледавши документацију, рекао – знам ја све то и много више – али га није сменио него оставио, а уценио постављењем Бојића на Дедиње, тако да Лончар у медијима објави да је то његов лични избор. Каква пародија.

Док се обавезе око учрвшћивања главног дилера наркомафије са коренима у Милогори, Лончару, учвршћују, Вучић се бави прањем брата-лопова и сина-наркомана, уместо да се запита где је 437 милиона евра из поликлинике КЦ Србије нестало за усељење преосталих осам спратова те зграде, који су празни 30 година.

Милика Ашанин, пион Златибора Лончара, то питање никад није смео да покрене, а када га је проф. Миљко Ристић са шефом правне службе Јовом Атанасијевићем покренуо, убрзо је био смењен а Атанасијевић пензионисан. Реч је о банди истих људи у КЦ Србије, који јатакују лица гоњена од правосудних органа по клиникама у КЦ Србије, међу којима је најдрастичнији случај који су медији пропратили, лежања преступника на пластичној хирургији ни мање и више него три године!

Лончар честите и поштене лекаре злоставља и тера на емиграцију. Допустио је агентима страних министарстава здравља да држе курсеве страних језика, чак и у просторијама државних болница, отворено позивају колеге на емиграцију, што није забележено у раду ни једног министра здравља на свету, али није забележено ни јавно и отворено награђивање криминалаца у здравству, какво врши Лончар ових дана. Што већи криминалац, то брзе напредује у болници!

Сто већи криминалац, то брже напредује у болници, а ни једна власт нити служба БИА, УБПОК…у последњих 25 година није решила проблем пљачке у здравству започете почетком деведесетих година са увођењем санкција, када су Милошевићеви кадрови отпочели криминалне радње и према особљу и према пацијентима. Тада се то толерисало да не би здравствени систем пропао због санкција које су претиле да угрозе нормалан процес рада, од набавке основних медицинских средстава па до одласка најученијих у иностранство.

О томе је нешто више говорила др Слободанка Груден, са места градоначелника Београда, која није никад своје колеге и струку заборавила, али када је дотакла ову тему, на волшебан начин испливао је њен потрчко Небојша Човић, коме је у централи СПС код Коларца дата компромитујућа документација о др Слободанки Груден. Реч је било о неким папирима око пословања градских служби са којима др Слободанка Груден није имала никакве везе, али се сматрала одговорном по функцији, тек да се Небојша Човић као хијена послужи отпацима и седне у њену фотељу.

Први који се таквом начину рада приклонио био је академик Љубиша Ракић, кога је у ЦК КПЈ Србије изгурала као свог љубавника, жена Јована Веселинова,па је направио низ афера на приштинском универзитету. Међутим, као оснивач Мунове секте за Балкан (оснивачки конгрес био у Сава Центру), успео је да убеди неке полицајце жељне напретка у каријери, како је чланство у секти модерно у свету, па је имао оперативне податке о току истрага.Пред његово хапшење добио је информацију и отишао код Слободана Милошевића у председништво да моли за милост.

После осам сати чекања дочекао је председника, који није имао појма за ову истрагу и чувши од Ракића чаробну реченицу: „…Друже председниче, незгодно је да се хапси један Србин, професор Приштинског универзитета, баш сада…“

Милошевић је све истраге обуставио. Ракић потом прелази у Београд и почиње његов вртоглави успон, велика каријера, пре свега у САНУ, где је данас потпредседник, али и заштитник свих криминалаца у здравству, који су од пре 25 година схватили да је он једини који може да их помилује кад загусти. Овим примером смене др Слободанке Грудени напредовања академика Љубише Ракића, желимо да вам прикажемо методом компарације два случаја, како је врх СПС-а почео да уништава честите и поштене кадрове, а доводи шљам у врх здравственог система.

То је после 5. октобра на жалост настављено још далеко висе и драстичније, а главну улогу су ималу кадрови СПС-ЈУЛ који су прешли у ДС, као на пример директор и Хируршке клинике Предраг Пешко, који је био на свим плакатима ЈУЛ по граду, а онда, 6. октобра 2000., освануо је у Демократској странци, постао директор клинике, оснивач Новог синдиката здравства (за који се данас везује за милионске афере!) и главни заштитник криминалаца у здравству.

Није то једини пример. И ти примери се понављају и 2012. године када кадрови ДС прелазе у СНС и већ шест година беспризорно пљачкају и грађане и колеге, без имало страха да ће бити процесуирани. Слика у здравству је слична као на пример у Влади Србије, у којој су од бивших радикала само Небојша Стефановић и Јадранка Јоксимовић, док су сви остали министри СПС-ЈУЛ-ДС-Г17, дакле експоненти старе пљачкашке гарде.

Државни секретар у министарству здравља, стари кадар СПС који никада није мењао странку, проф.др Владимир Ђукић, рекао је на више састанака у министарству да нигде не може да се уђе у траг несталом новцу за поликлинике КЦ Србије (437 милиона евра), или, преведено на српски, толико је украдено.

На сајту Европске инвестиционе банке јасно пише да је за реконструкције Клиничко-болничких центара по Србији повучено у два наврата укупно 800 милиона евра, али овде се тај новац нигде кроз папире не види. Проф.др Драгана Јовановић је инсистирала у време ДС да је Г17 у спрези са тајкуном Мишковићем извршио пљачку здравственог фонда и због тога постала саветник министра Лончара са задатком да се афера разоткрије. Уместо тога измарширана је из министарства назад на плућну клинику и речено јој је да ћути до пензије, што она и ради, а милиони који су нестали из фонда никада нису испитани до краја, јер се долази до новопечених напредњака, некада чланова ДС и Г17.

Угледна професорка Зорица Којић из Немачке, прошле године је долазила у Србију да помогне свом народу најновијим достигнућима светске медицине. И министар Лончар је лепо примио. Међутим, кад је дошло до конкретне реализације и помоћи пацијентима, пре свега деци оболелој од рака, професорка је наишла на несхватљиве проблем од хохштаплера који су постављени на функције у здравству, да је главом без обзира напустила Србију. Својој пријатељици из Немачке жалила се како је имала и подршку школског друга, дугогодишњег радника ДБ, који је ишао с њом и на разговоре с министром и по српским болницама, али да су кланови и мафија по болницама такви да им ни безбедњаци не могу ништа! То је и доказ због чега успешни лекари из иностранства, српске патриоте који желе да помогну свом народу, не могу у Србији ништа да ураде због банде која држи српско здравство у криминалним раљама већ пуне три деценије.

Посланичка група СРС је 2017. године у парламенту поставила питање тада новој премијерки Ани Брнабић, око функције једног од начелника на пластичној хирургији КЦ Србије, који има обиман досије у МУП и тужилаштву, те уз посланичко питање доставила и ту комплетну документацију. Брнабићка се узнемирила, наредила је министру Лончару да јој напише извештај о том криминалцу и начину како је доспео на функцију с које је починио велики број кривичних и прекршајних дела.

Лончар се онда, сав орошен знојем, обратио неком из посланичког клуба СНС и питао га: „…Јел’ ти то гураш?“ Међутим, ово говори и о неслози у СНС, јер је очигледно да је неки напредњак – бивши радикал, коме је прекипело, дао документа својој бившој посланичкој групи, пошто напредњаци не смеју да поставе питање о криминалцу – начелнику Клинике за пластичну хирургији, а радикали смеју. Углавном, јад и беда владају српским здравством и пацијенти су доведени до стања да се „на књижицу“ лечи само тешка социјала, а ко год има имало новца, плаћа приватне услуге.

Таблоид

један коментар

  1. Čemu to belasanje služi ako ne kriminalu? Naivni su oni koji veruju u humanost bele struke kada ona ne postoji zbog humanosti nego zbog kriminala i manipulacije ljudskim bolestima. Dobar lekar samo je slučajni nusprodukt bele mafije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...