(фото: Небојшавукановић.инфо)

Блајбуршка коалиција За пљачку спремни

Милорад Додик отишао је на колена Драгану Човићу у Мостар како би потписао Двојни пакт! Чим се лидер у Хрвата мало одморио од далеког пута и мисе усташама у Блајбургу, Додик је одмах скокнуо Мостар да формално озваничи савез и чврсту Блајбуршку коалицију, која функционише без прекида пуне две деценије. Сувишно је нагласити да у Мостару осим шаховнице и заставе БиХ, иза два „лидера“ није било никаквих српских обележја, у чему има доста симболике. Тако се Додик први јавно одазвао на Човићев позив на јединство Хрвата, који је пре пар дана лидер босанских Хрвата упутио из Блајбурга.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Уместо да као српски патриота, каквим се годинама лажно представља, снажно супростави и јавно осуди величање усташких злочинаца и фашиста у Блајбургу, Додик је понизно изгрлио и подржао оне који славе Кватерника, Павелића, Макса Лубурића, Јуру Францетића, Степинца и остале „невино пострадале“ усташе, које су одговорне за стравичан геноцид и истребљење Срба на великом простору. Додикова коалиција „За пљачку спремни“, озваничена непосредно по Човићевом повратку из Блајбурга, није ништа друго до чин велеиздаје, велика срамота за српски народ, понижење за све потомке и преко милион Срба које су зверски побиле и у јаме бацале усташе у прошлом веку на простору од Превлаке и Херцеговине, преко Јадовна, Јасеновца до Барање и Земуна. Двојни пакт је само континуитет велеиздајничке политике Милорада Додика и СНСД-а, која је започета предајом Јасеновачке грађе Хрватској, давања уносних послова на градњи гасовода Чермаку и другим хрватским генералима из „Олује“…

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Блајбуршка коалиција додатно је учвршћена дођелом Вечерњаковог печата, гђе су ХЏ и СНСД братски подијелили награде између Јелке Миличевић, Дарка Томаша, Мира Џакуле, те акцизног побратима Ларса Гунара Вигемарка, који је тортом и колачима (о)купио посланике „акцизне већине“ и тако из џепова грађана извукао новац како би Човић и Додик, преко награђене Јелке, Тегелтије, Беванде и Џакуле, могли финансирати кампању.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

 

Додиково понашање још једном јасно показује да СНСД-овци нису ништа друго до црвене усташе, а антисрпско понашање (нео)комуниста има непрекидан историјски континуитет још од Дрезденског конгреса и Велебитског устанка. Блајбуршка коалиција Додик – Човић је исконски антисрпска, и уперена је директно против Републике Српске и интереса српског народа у БиХ.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Она демаскира Додикову издајничку политику и непријатељска залагања за разградњу Дејтонског мировног споразума, који је једини гарант опстанка Републике Српске, стварање трећег хрватског ентитета и прекрајање граница на штету Републике Српске. Блајбуршка коалиција јасно показује да потпредседница СНСД-а Нада Тешановић није случајно гласала у Мостару за „трећи ентитет“, већ је спроводила договоре са тајних састанака Додика и Човића.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

 

Додик свесно зарад личних интереса жртвује Србе, посебно у Федерацији, Мостару и другим „хрватским“ кантонима где већ 15 година не могу да се изборе за Уставом загарантовану конститутивност народа.

Свако онај ко имало познаје нашу националну историју одлично зна какав би био погубан крајњи исход по Србе и Републику Српску уколико би, не дај Боже, Блајбуршка коалиција дошла на власт. Слабији познаваоци националне историје могу отићи на место злочина у Мостар, или Пребиловце, Книн, Двор, Обровац или Бенковац, па питати потомке и остатке накланог народа каква су им искуства, шта мисле и очекују од Блајбуршке коалиције и осовине Додик – Човић.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

 

Мудри Човић не може ништа да изгуби истурајући Додика у први план, и опет користи неке наивне и похлепне Србе да оствари своје, али и хрватске националне интересе. Иако се ствари не могу поредити, на крају се само требамо запитати шта би било да неки хрватски политичар правио савез са неким ко баштини традицију Драже Михајловића, првог герилца и антифашисте у поробљеној Европи? Иако су амерички Конгрес и Де Гол одликовали Дражу, и потврдили његове и заслуге у борби против фашизма и Хитлера, сигурно је да Хрвати не би опростили већ би сурово казнили сваки излет и пакт неког свог политичата који би покушао да се наслања на Србе и Равногорски покрет.

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

 

Без обзира да ли ће Двојни пакт новим придруживањима прерасти у Тројни, да ли ће се Блајбуршка коалиција водити слоганом За пљачку, За Дом или За Сајам спремни, већ сада су јасно видљиве погубне последице ако већи дио Срба буде обманут и заведен, и по ко зна који пут скупо плати своју наивност. Ваљда смо на својим грешкама и из историје нешто научили!

 

 

 

Небојша Вукановић/Небојшавукановић.инфо

3 коментара

 1. За Србију

  Кроатизација РС видљива у свим деловима живота.

 2. ИМАМО И МИ У СРБИЈИ ТАКВИХ БОСАНСКИХ ГОВАНА КО ПЛЕВЕ;ВУЧИЋ;МИХАЈЛОВИЋКА;КУБУРОВИЋКА;ТАДИЋ;РАДУЛОВИЋ;ДРАШКОВИЋ;ШЕШЕЉ ИХААААААААААА:

  • Biti prilagođen u bolesnom društvu........nije znak........dobrog zdravllja

   DAJEM 1000 000 ROBOKAPA ( SRPSKIH NEO-FAŠISTA ) ZA JEDNO „BOSANSKO GOVNO“…….!!!!!!!!!!

   ŠIFRA: NE VOLIM FAŠISTE……….A GLUPI BOSANCI NISU KRIVI……..ŠTO SE TAKVI RODIŠE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик: Наравно да се десио злочин над Бошњацима!

Бањалука – Председник РС Милорад Додик изјавио је данас да нико не ...

Додик тврди: Нисам препрека НАТО-у

Бања Лука-Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да он није препрека ...