Небојша Крстић (Фото: Принтскрипт)
Небојша Крстић (Фото: Принтскрипт)

Булшитер Небојша Крстић Крле

”Јанковића није напустио једино пас, ал’ само зато што је био везан!”

Ето где је погрешио Борис Тадић, бивши председник Србије, када је за саветника ангажовао Небојшу Крстића Крлета: није га везао!

Овај маркетиншки стручњак, који је напустио Тадића када су изгубили изборе, сматра се ”Јеленом Карлеушом међу саветницима”, те га, због скучености животног простора који дели са празилуком, скраћено зовемо – Крлеуша.

Мада!

Као „булшитера” – како је Крле назвао колегу новинара у својој колумни, можемо га звати и родоначелником те нове пасмине – булшитер – које се не можете ослободити ни шутирањем: залепи вам се за ципелу!

Поготово ако је председничка.

Та сорта позната је по томе што уједа изнутра све који су ван његовог обитавалишта, које умало није развалио, покушавајући да, са министром Вулином, унесе и окачи председникову слику (што је председника много заболело, па су одустали).

„Ако у државним институцијама не сме да стоји слика председника Србије, чија сме? Жарка Кораћа? Путинова?” – вапио је Крлеуша, верујући да је и председникова задњица државна установа.

Отуда и пише колумне – које се и по месту настанка и по садржају издвајају као нова новинарска подврста: колумноскопија. Крле Булшитер родоначелник је и „колумни у наставцима”: једну је објавио у три седмична наставка, као део терапије одвикавања од дневне промене мишлјења.

Тог колумноскописту оптужују да све што ради – ради да би сео у фотелју директора РТС, што је мало вероватно, јер није виђен да одоздо буши фотелју, а одоздо буши јер одоздо и улази на функције…

Само њему „у Србији нема медијског мрака”, што је разумлјиво, јер када изађе отуда где обитава, њему све блјешти пред очима.

„И Борис Тадић се свакодневно обраћао јавности, само смо то заборавили!” – бранио је Булшитер свог новог власника, Вучића.

Нисмо! Крле је и њега саветовао! Исти је то рукопис по којем се види да он чини све да поново постане званични председнички саветник, па на РТС користи прилику да се препоручи: „Председник Вучић градиће ауто-пут ка Титограду”. Али, председник Вучић није председник Тадић, па да га саветник води у Титоград, ако и на путоказима пише: Подгорица…

За њега, „Вучић данас не продаје демагогију и не разара мозак популизмом”. А то је Вучић чинио док је Булшитер био Тадићев саветник?

Гледе мозга – његов „не може да процесуира ужас терористичког напада у Манчестеру”!

Саветник са мозгом који не процесуира?!

„Кад говоримо о одливу мозгова, неки опозициони лидери су доказ да је одлив мозга могућ и ако се власник не одлије”. – брилјира Булшитер у обрачуну са дојучерашњим истомишлјеницима којима је био саветник.

„На зиду му голи Путин на пецању, а скандализује се на геј паради, ’ајд сад ти разуми лјубителја Двери!” – кличе из тмине, оставши без одговора на питање: а, шта би рекао када би ови из Двери окачили слику голе Брнабићке на пецању?

„О Ани Брнабић као Вучићевој марионети, највише говоре они који су живот провели као нечије марионете!” – брилјира Крле, који није био Тадићева марионета, него метреса.

„Мени су Саша Јанковић, Саша Радуловић и Бошко Обрадовић иста особа!”

Нешто као Александар Вулин, звани три у један?

Крле би да досегне „један у тројици”, па твитне: „Опозиција ће на београдске изборе изаћи у више колона него што је ушла!”

И већ сутрадан конзистентно завапи: „Једна опозициона колона за изборе је монструозно глупа идеја!”

За разлику од свих његових монструозно паметних идеја!

Тадић, Вучић… Ко је трећи председник у којем би Крле да се оваплоти?

Чуо је и за лице са потернице, ратног злочинца: „Косовски Срби треба да подрже Рамуша Харадинаја”! – зна Булшитер!

Постаће и Рамушев саветник?!

И још:

„Шутановчева политика сабирања опозиције имала би смисла када се не би сабирале нуле”- односно када се не би сабирали резултати оних којима је Крле био саветник… „Кад Шутановац говори о правима радника, то је као када Тијана Ајфон цитира Мајку Терезу!”

Крле је чуо за Мајку Терезу!

„Одбијање унутрашњег дијалога није удар на Вучића, већ врхунска неодговорност”!

Крле мисли да сви могу да уђу тамо где он може, и разговарају изнутра?

”Театар лицемерја” је Крлетов наслов испод којег очекујете нешто аутобиографско, али није: саветује он како да се води унутрашњи дијалог о Косову…

Овај Крле дел Понте српске медијске сцене негира да су српски медији грозни: „Ја не бих рекао да ми чупају нокте!”

Али би он радо чупао нокте „родителјима болесне деце у Србији, који без контроле прикуплјају средства за лечење у иностранству!”

Одакле лаје, отуда и гризе:

„Вулин је због штете коју је нанео Влади РС заслужио да буде смењен!“ – само је једна неконтролисана Крлеушина секвенца, изазвана теткиним парама, коју је објавио док је председник био у Нјујорку, мислећи да је и овај глуп као претходни, гледе Твитера… Али је овај јавио да се Крлету скрати ланац… Од тада, приближивши му се на краће, Небојша Крстић Крле, почео је, као и сваки лјубимац, да све више личи на свог господара…

Са скраћеног повоца, под дометом шамара председничке шаке, лјубимац је зашенио: „Одлука ГО СНС легла је опозицији као будали шамар”.

Упркос шамару, легло му је и то приближавање СНС у чији га Главни одбор ипак нису поставили, јер нису могли да га извуку!

А, не тако давно, све је било другачије, тако лепо и тако романтично, док је Борису певао „Ти си моја чоколада, ја сам твоја чоколада, и да нема оног гада, ја бих те лјубио…”

Дијалог два Лепшановића овако је текао:

 • Шефе, ти си најлепши!
 • Ма, нисам, ти си!
 • Ма, јесам, али ти си лепши…
 • Ретко те виђам с девојкама!
 • Ал’ ме зато виђаш сваки дан!…

НАПОМЕНА: У овом тексту коришћени су појмови и реченице које је Небојша Крстић Крле упутио другим лјудима у својим колумнама и твитовима, од априла 2017. године до данас.

Проверите и на полиграфу – мислио сам да ово никада нећу рећи: молим Американце, Немце и Русе и све остале, да што мање притискају председника Вучића!

Испрднуће оног гада!

Радоје Андрић / Корени

5 коментара

 1. Није лош овај из корења.
  Још само да се разграна и расцвета, па ће бити зумбул.
  Ала мрзимо, ала мрзимо…
  Додуше, има кога и скоро да је био симпатичан на неколико места, али онда слине капају около као и Булшитеру што капљу и све вам некако изгледа росно на све стране.
  Рецимо, ја сматрам да бих га ценио заиста да је узео мочугу па отишао до булшитера и истерао задњи део надимка из њега.
  Није славно, ал је вајно.
  Идем у клозет. Двоструко.
  Јеботе, све више колумниста-аналитичара заковрњује и пада у јаме слепих кучића.
  То мора да јако боли. Слепо куче има бодље.
  Коментатори од пар реченица су три у чело. Постају вечнији и сажетији од наших колумниста у површном распаду.
  Тек сада схватам колико лепо и прецизно размишљају наши коментатори у само пар реченица.

 2. Мени се чини да је неко поставио Клауд Секјурити на Васељенску као тест.

 3. KRLE…KAKO TI JE“BARBIKA“-tadic.JEL’STE SE SKORO KARALI.????

  • Ма дај. Које питање.
   Па Кад си задњи пут видео тадићку?
   Сва се офуцала, бе! Али још млати политику иако га је ЕУ дефинитивно пустила низ лавор.
   Јооој, колико сам желео да скину Тадића и колико се данас кајем.
   Овог Вучка немош пустити ни низ клозетску шољу. Тадић био ко лахор спрам њега. Могли смо га пуштати 100 пута са мало воде а за овог новог није довољан ни пољски веце са ватрогасним шмрком.

   • @ Крез,
    Добро ти је ово за Вучка.
    Али за Тадића грешиш, и за њега би требао шмрк да га није ЕУ оставила на празна јасла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Милош Јовановић (Фото: Youtube Screenshot)

„Рекли смо вам пре 10 година да је Косово услов за ЕУ“

Београд – Председник ДСС Милош Јовановић изјавио да је немогуће водити политику ...

(Фото: СНС)

Ко и зашто „лети“ из СНС

Београд – Функционери из редова СНС који буду правознажно осуђени остаће без ...