(фото: Тициана Фаби/Ројтерс)

Чак 1.171 фратар учествовао у клању и убијању Срба, а папа би да без покајања посети Србију

ПОСЕТА римског папе Србији је непрекидно, стално у припреми, већ деценијама!

Ево, и ових дана медији брује о наводној скорој посети са оваквим бизарним и бесмисленим спиновањима и фалш-детаљима:

„Кад ће папа у Србију, ево само што није; Посета папе корисна за Србију; Није време за посету Папе Србији; Папа долази на Космет; Папа ће држати мису на фудбалском стадиону Црвене звезде у Београду; Папа долази у Србију да би потом могао да иде и у Русију; Папа стиже за „Петровдан“; Јавност у Србији против доласка католичког поглавара; Да ли ће папа осудити геноцид у Јасеновцу?; Степинац толерисао геноцид; Тајна мисија СПЦ код папе Фрање; СПЦ у Ватикану уговарала папину посету Београду; Амфилохије: Није било ни речи о доласку папе у Србију.

Тако да се Србима над главом сваке године изгледа њише страшно сечиво, све брже и више – као усташка секира или нож којим су их убијали – посета поглавара Ватикана и Римокатоличке Цркве.

Ти колико упорни (бар за сада, исто толико безуспешни) покушаји да се римокатолички примас доведе у Србију на силу, противно вољи огромног дела српског народа и Српске православне цркве (СПЦ) имају запањујуће размере безобзирности.

Покушавају Ватикански идеолози на најразличитије начине, тачније – свим средствима да се „пробију“ у Србију, па се стигло својевремено (2003. године) са посетом папе Јована Другог (Војтиле) Бањалуци (баш где су усташе испланирале и починиле 1942. године геноцид у селима Дракулићу, Шарговцу и Мотикама убивши за један дан 2.500 Срба пoд вођством фратра Томислава Филиповића).

Покушаји довођења папе на српско тло у новије време иду и преко Црне Горе и наравно све више и преко Косова и Метохије.

(фото:Царса)

Потреба злочинца да згази на место злочина

Та позната потреба злочинаца да дођу, да коракну на месту злочина, да згазе српску земљу натопљену крвљу стотина хиљада невиних Срба, деце, жена, стараца – побијених баш под њиховим вођством – Римокатоличке цркве и њених фратара и усташа из Независне државе Хрватске (НДХ) је морбидна жеља која не јењава.

Поглавар Ватикана, папа, хоће, има жељу, бар тако кажу из Римске курије, да посети Србију, да обиђе своју паству (вернике). Али, ни Ватикану, папи, а ни Римокатоличкој цркви у целини, па ни најодговорнијој њиховој цркви у Хрватској не пада на памет да се за злочине и покоље, за очигледни геноцид над Србима сви колективно извину српском народу, Србима (где год живели), СПЦ и држави Србији и траже опрост за те ужасне грехе. Да клече и моле!

Они, иначе, чују добро такве вишедеценијске захтеве и вапаје Срба и СПЦ.

Хоће Римокатолички поглавар да дође у госте, али неће да се покаје. И то баш они којима је опрост грехова један од главних елемената њихове вере! То је чудо које Срби гледају, са којим се рађају и умиру и у које скоро да не могу да верују!

Требало би да се зна јер је истина и постоје документа: чак 1.171 фратар је активно учествовао у клању и убијању Срба (амерички извори кажу, чак 1.400 фратара). Они су сарађивали са усташама и пружали им велику помоћ. Анте Павелић их је одликовао за „високе” заслуге у НДХ у геноцидном уништавању српског народа.

Ево зато једног примера масовног злочина, покоља по плану Римокатоличке цркве. Лазар Лукајић у својој књизи Фратри и усташе кољу (2005) описује овај геноцид: „Павелићеве усташе су 7. фебруара 1942. године поклале сво српско становништво у три села на периферији Бање Луке – Дракулићу, Шарговцу и Мотикама –и све Србе-рударе у руднику Раковац недалеко од града. Само у том једном дану усмрћено је око 2.500 Срба. Тачан број још није утврђен. Тај покољ има следеће карактеристике: то је најмасовнији покољ Срба на кућним огњиштима у једном дану који је извршила Павелићева НДХ током целог свог постојања. Покољ је изведен уз сагласност, помоћ и непосредно учешће фратара, а нарочито бањалучког жупника Николе Билогривића, који је у Бањој Луци присилно покатоличио 1.500 Срба, и фратра фрањевца Мирослава (Томислав) Филиповића (званог и Вјекослав Мајсторовић), потоњег управника логора у Јасеновцу и Градишки. Тако је и у том покољу најочигледније приказана и доказана спрега Римокатоличке цркве и усташа у геноциду над Србима; покољ је непосредно водио и сам својом руком показно клао Србе најмонструознији изданак Римокатоличке цркве фратар Томислав Филиповић звани Фра Сотона“.

Филиповић је пре рата био капелан и жупник у разним местима БиХ. После оснивања НДХ придружио се Усташкој војсци.

Службено искључен из фрањевачког реда. После је био заповедник у логорима Јасеновац и Стара Градишка.

(фото:Царса)

Хоће папа из Ватикана да дође и посети Србију и Србе и своје вернике, али неће да се јасно ограде, на челу са надбискупом из Загреба, од злочина над Србима у којима су били једни од главних предводника, уз НДХ.

Хрватска римокатоличка црква, њен надбискуп Алојзије Степинац и велики део фратара (чак њих око 1.200) су активно подржавали и предводили кољачке усташке регименте НДХ.

О томе не сведоче само независни извори, документи, фотографије из саме НДХ и Римокатоличке цркве, њихови прогласи и наредбе, тадашња штампана гласила, стотине сведока Јевреја, Срба, Цигана…, већ и многи Хрвати, историчари, али и странци који су боравили у Хрватској у време тих злочина, пре свега Немци, Аустријанци, Италијани… А сведочи и најчувенији међу њима, хрватски историчар Виктор Новак у капиталној књизи „Магнум Кримен (Велики злочин) – Пола века клерикализма у Хрватској “ у којој открива спрегу Римокатоличке цркве и усташтва и државе НДХ.

Странци, окупаторски официри, су били згрожени размерама злочина над Србима, бруталношћу и зверствима, али најгоре је било то животињско испољавање мржње и нетрпељивости према невином и мирном српском становништву само зато што је друге, православне вере!

Лични Хитлеров пријатељ – Немац Херман Нојбахер – у књизи „Специјални задатак на Југоистоку 1940-1945“ сведочи: „После распада Југославије „букнуо је хрватски ратни поход освете и уништења православног српства, који спада у најсвирепије акције масовног убиства цијеле свјетске историје“… и додаје: „Кад водећи људи усташког покрета тврде да су заклали милион Срба (укључујући ту и одојчад, дјецу, жене и старце), то је по мом мишљењу самохвалисаво претеривање. Према извештајима који су мени стигли, ја цијеним број закланих без одбране на три четврти милиона (750.000).“

Каквим се све лукавствима, преварама, обманама, полуистинама, а и лажима, већ деценијама служе бискупи Римокатоличке цркве у Хрватској не би ли преварили „затуцане, назадне, примитивне, заостале, просте, грубе“ Србе и епископе и владике Српске Православне цркве (СПЦ) и противљење посете папе Србији умањили, утишали, свели на гунђање које онда не би сметало поглавару Рима да на највеличанственији начин дође у Србију!

О томе ћемо покушати да пишемо у овој студији и да разјаснимо још једном размере ове религиозне бестидности Римокатоличке цркве према Србима.

Српске очи у хрватским корпама (кошарама)

Циљ нашег истраживања је да заинтересовани сазнају истину о позадини ових неприродних настојања врха Римокатоличке цркве да се још једном подсмехне Србима на њихову несрећну судбину бар кад су у питању заједнички живот, заједничко постојање са римокатолицима, Хрватима, који су, где год су стигли, прогањали, терорисали, силовали, пљачкали, протеривали и немилосрдно убијали „шизматике“ Србе.

(фото:Царса)

Треба истаћи и сведочaнство мостaрског бискупa Алојзије Мишићa, о мaсовним устaшким убиствимa око Мостaрa током првих 6 месеци рaтa. Из писмa послaтог нaдбискупу Степинцу 7. новембра 1941: „Људе се хвaтaло ко звјериње. Клaло, убијaло – живе у понор бaцaло. Женске, мaјке с дјецом, одрaсле дјевојке, дјецу женску и мушку бaцaли су у јaме. Поджупaн у Мостaру Бaљић, јaвно изговaрa, ко чиновник, морaо би дa шути не дa телaли, дa је у Љубињу сaмо у једну јaму 700 шизмaтикa [прaвослaвцa] бaчено. Од Мостaрa и Чaпљине одвезлa је жељезницa шест пуних вaгонa женa, мaјки и дјевојaкa, дјеце испод десет годинa до стaнице Шурмaнци, гдје су извaгонирaни, одведени у брдa, живе мaтере с дјецом бaцaли у дубоке пропунте. Све је стрмоглaвљено и убијено. У жупи Клепци из околних селa Н. Н. 3.700 шизмaтикa (прaвослaвaцa) убијено је. Јaдници, били су мирни. Дaље не нaбрaјaм. Предaлеко бих отишaо. У сaмом грaду Мостaру нa стотине их је везaло, одводило извaн грaдa пa ко живине убијaли.“

Уз то, су Србе масовно силом преводили у јерес, у другу веру. Не својевољно како Хрвати често наводе, већ грубом силом, по налогу римокатоличке цркве Хрватске, уз сагласност Свете столице. Што би Срби мењали своја правоверна, ортдоксна религиозна уверења и своју свету веру? Ко је одбијао био би убијен!

Прозелитизaм је био стални посао римокатолика, један од главних циљева; нaметљиво и нaсртљиво, нaсилно и фaнaтично, уз примену силе терали су српску верску зaједницу да мења веру.

Никада СПЦ тако нешто није чинила у својој историји.

У том библијском егзодусу Срба настрадало је стотине хиљада деце, жена, старих и мушкараца који су углавном клани и бацани у јаме, пећине. Некима су пре тога вађене очи, скупљање у корпе и хитро ношене државним, војним и верским челницима као највећи ратни трофеји.

Сведочанство писца Малапартеа

У 13. поглављу романа „Kaputt“, под називом “Котарица острига”, италијански писац Курцио Малапарте сведочи о посети Павелићу и каже: “Док је поглавник говорио, приметио сам на писаћем столу котарицу од врбовог прућа. Поклопац је био подигнут и видело се да је дупке пуна плодова мора, тако ми се бар чинило, некаквих острига, извађених из љуштура, онаквих какви се могу видети у великим излозима на Пикадилију у Лондону. Казетарно (опуномоћени италијански министар) ме погледа и намигну ми: ’Пријала би и једна добра чорба од острига, зар не?’”

(фото:Царса)

– То су остриге из Далмације? – упитао сам поглавника.

Анте Павелић диже поклопац и, показујући ми те плодове мора, ту љигаву и пихтијасту масу острига, рече смешећи се на онај њему својствен начин: – То је поклон мојих верних усташа: овде има 20 килограма људских очију.” (Роман „Kaputt“, Издање „Вечерњих новости“, 2004)

Мало је Хрвaтa који су свесни стрaшног злочинa и грехa почињеног над Србимa.

Николa Пaвелић, дипломaтa Крaљевине Југослaвије, Ивaну Шубaшићу, члaну Влaде мaјa 1942. о злоделимa устaшa је нaписaо:

„Кaдa цивилизовaни свет зa то сaзнa, револт и индигнaцијa биће тaкви дa ја не знaм штa ће бити сa нaмa Хрвaтимa. Сaмо једaн детaљ, по улицaмa хрвaтских грaдовa нуђене су нa продaју сaкупљене ископaне очи Србa: по 30-40 очију одједном!“

Цела НДХ је била логор Јасеновац

Треба свим Хрватима и Ватикану рећи истину: цела НДХ је била логор Јасеновац.

И док се потплаћени стручњаци од стране Ватикана за утврђивање броја жртава у 22 концентрациона логора у Хрватској „убише“ од 1945. године до данас доказујући да је број српских жртава мањи – мора им се рећи у лице оно што се зна: Срби су убијани по ливадама, шумама, селима, бацани у јаме, у реке, потоке, бунаре и убијани по кућама и паљени у њима… Били су вешани по дрвећу, а исто их је по броју, чак можда и више настрадало у овим кољачким походима усташа, него у логорима.

О томе чак сведочи на суду њихов највећи убица и најстрашнији кољач Мирослав Филиповић „Фра Сотона“ и бранећи се судији каже:

„Па господине мој, нисам то радио само ја. Убијао је свако Србе ко је стигао и свако лаже ко каже да није убијао!“

Јово Вукелић/Између јаве и сна

 

3 коментара

 1. Oćemo li im kada vratiti.Kakav smo nakot nećemo jer ne vrijedimo pomena.Iz Krajine u zbjegovima dođoše đevojke čije su najmilije ubili ili spalili zajedno sa kućama,dođoše i udadu se za hrvate u vojvodini ili crnoj boki.Kakav smo narod služićemo uvjek da nam žene koje ne vrijede ništa održavaju hrvate u vojvodini i crnoj boki.Sramite se očevi koji dopustiste da vam se vaše ćerke ili bolje reći kurve udaju za dželate.Srbi uvjek ste bili govna i ostaćete u istoriji tako i zapisani.Da nije tako nebi se 3 miliona pokatoličilo i bar 2 poislamiziralo.Oće li se papa pokajati ,pa neće jer zna skim ima posla.Ne vrijedimo pomena jer se nismo osvetili.A naša smrdljiva parazitska crkva kaže da oprostimo a da ne zaboravimo.Nas su svi već zaboravili.MORAMO SE OSVETITI hrvatima BAR DUPLO.I da je sreće nebi postojala niti jedna katolička crkva u Srbiji.Njemci su nas unakazili u 2 svejtska rata a danas u njemačku i austriju živi milion Srba izdajnika.Kao i u Americi.Svakome ko ode da živi u inostranstvu treba konfiskovati svu imovinu i kraj.Pravih Srba ili Patriota u Srbiji nema više od 5 % stanovništva.Koliko je samo miješanih brakova u vojvodini?Sva djeca iz tih miješanih brakova su danas vojvođani.Čudimo se što Čanak ima 30 000 vojvođana čiji su nekada roditelji bili Srbi.Biće ih više svaki dan dok ne dođe neko na presto Srbije ko će biti patriota.

  • Сметају ти Срби из Крајине, Срби из Србије, Срби из Црне Горе, Срби из дијаспоре итд. А одакле си ти? Србима из дијаспоре конфисковати имовину? Свака ти част “србендо”! Толики си “Србин” да ти је и србска Црква смрдљива и паразитска. А док пљујеш по Србима и као фол критикујеш крвате, обраћаш нам се хрвацком латиницом и тиме помажеш у затирању Србске ћирилице. То ти је баш “србски”, нема шта! Ти би ко комуњаре да конфисикујеш туђу имовину Србима из дијаспоре, коју су зарадили својим радом а истовремено висиш овде и све то пишеш на Васељенској ТВ, коју је основао и дуго година сам из свог џепа финансирао и уређивао управо Србин из дијаспоре, тачније из северне Америке. Окомио си се нарочито на Србе из Аустрије и Немачке, иако наши Срби у Аустрији и Немачкој по званичној историји живе тамо минимум пола миленијума, а најзападнији Словени у Европи тј. Немачкој су управо Срби и то староседеоци. Лепо је што се изјашњаваш као Србин, али ако позиваш на клање хрвата ниси нормалан! Они су звери у људском облику и нико у целој историји не памти да би неко на тако грозан начин мучио и клао жене, старце па чак и малу децу. Најгоре у свему је не само то што тражиш да Срби будемо исте звери као крвати, него нас чак штавише позиваш да ми Срби постанемо дупло веће звери од крвата, што је немогуће и не дај Боже да будемо ни 10 пута мање психопате од крвата, а камо ли идентични или још дупло гори од хрвата! Слажем се да не смемо да им останемо дужни! Али то не подразумева клање жена и деце, вађење очију, вађење нерођене деце из утробе трудница и бацање псима да поједу нерођену децу. Ако ти можеш да пијеш људску крв и једеш људске очи као крвати, ја и 99.99% Срба не можемо да будемо такве звери! Треба вратити наше окупиране територије у данашњој хрвацкој, али то је све! Ми Срби не ратујемо против жена, деце и стараца и против ненаоружаних цивила, него против војника!

   А ти ако си већ толика јуначина, иди па ратуј против хрвацких и муслиманских ратних злочинаца, који су по зверствима против Србских жена, деце и стараца, у рату 90-тих доказали да су животиње као њихови очеви. Насер орић се опет ужелео србске крви, па пре неки дан опет позива на рат са Србима! Имаш ослобођених муслимана и хрвата који су клали Србе 90-тих дколико хоћеш. Први који ми пада на памет је атиф дудаковић, који је снимао већину зверстава против Србске нејачи. Знамо и где му је кућа, ко су му жена, деца па и унуци. Иди Стево па покажи на свом примеру “јунаштво” и наплати зликовцима попут насера орића, анте готовине, атифа дудаковића и сличних клање Срба. Пошто ти јавно прозиваш све Србе да нису прави Срби и да требамо да наплатимо злочине против Срба, буди узор и иди ти први па наплати било ком од наведених ратних злочинаца лично, који су ослобођени за ратна зверства и злочине над Србима, па можда неко и крене за тобом. Пошто испада да си ти јуначина и србенда, а нас позиваш да хрватима наплатимо барем дупло више. Гнушам се твог позива на убијање невиних људи, без обзира да ли су хрвати или муслимани, ако си на то мислио! Насер орић јавно држи предавања и позива на рат са Србима. Што ниси отишо на његово предавање и кад је позвао на рат, мого си њему лично да наплатиш за зверства над Србима. Организуј се у пракси уместо што ратујеш преко тастатуре и прозиваш све редом. Ево ти линк видео снимка, где насер орић јавно показује да је опет жедан србске крви:

   https://m.youtube.com/watch?v=N6fuEGIq2yk

   Ако би јавно пред камерама добио батине, па чак и тајно, можда би се и смирио, али нема ко да га опамети! Тастатура није оружје, Стево!

   А за тебе и све остале читаоце са јаким желудцем препоручујем да погледате документарац Злочин пред камером из емисије Да можда не од првог минута емисије, до 40 минута емисије, где се показују злочини атифа дудаковића над Србима 90-тих:

   https://m.youtube.com/watch?v=GI1TYsbrW9I

   То што је он радио пред камерама је горе чак и од орића. Шета се слободно у Босни, јер су га нису осудили за стравичне злочине према Србима. Гледање препоручујем нарочито пацифистима и југословенима међу Србима. А ти Стево, с обзиром да имаш толико дугачак језик, нађи атифа дудаковића на улици и наплати му убијање хиљаде Срба! дудаковић атиф је Србској нејачи одсецао главе, старог деду по селу су његови “војници” вукли трактором, јер је он тако наредио, а пре тога су старог човека претукли и понижавали, плус он и његова јединица су силовали највише Србкиња и да не набрајам даље. Има све лепо снимљено, плус сведочанства. Иначе ни ја не могу да верујем да је РТС снимио и избацио тако нешто и то баш код ковачевићке, али гледајте и НИКАД НЕ ЗАБОРАВИТЕ какви нељуди су, а Србима из Србије који су за југословенство и лажно братство и јединство би било добро да схвате да их муслимани и хрвати мрзе из дна душе, као и шиптари! Сва зверства над Србима што су се десила у данашњој хрвацкој, Босни и Херцеговини и на Косову и Метохији, могу не дај Боже да се понове, само овог пута над Србима у Србији и зато нам треба јака војска и васпитавање србске деце у србском Светосавском духу, да нам деца знају ко су наши непријатељи и да од бивших Срба хрвата и муслимана, можемо очекивати само најгоре зло и то зло здравом разуму и човеку непојмљиво! Србчиће треба учити да је пола хрвацке наше, пошто и јесте! Космет је Србски а исто и цела Црна Гора, Македонија и већина Босне!

   А ти Стево сад имаш имена и презимена неколико окорелих злочинаца и тако можеш да покажеш над овим злочинцима да те има у гаћама и да ниси Србенда само на речи! Доста је приче, хоћемо дела и акцију! Скоро сваки новинар у Босни зна где они живе, Ми желимо да плате злочинци, а не невини цивили, жене и деца, без обзира на нацију, јер по томе се ми Срби разликујемо од хрвата, муслимана и шиптара!

 2. Sevo „Srbendo“ samokres u ruke i na vrata Anti Gotovini. Hvaljen Isus, imas pozdrav iz Beograda, i posred cela bum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...