(Фото: Мирољуб Петровић)
(Фото: Мирољуб Петровић)

Да ли је лаж о „јунаштву“ Срђана Алексића већа од лажи о „геноциду“ у Сребреници?

Године 1992. и 1993. биле су нарочито тешке за херцеговачке Србе. У лето 1992. српска војска, у оквиру армије СР Југославије, повукла се из Херцеговине по наређењу Слободана Милошевића, а под великим притиском међународне заједнице. Уследила је велика офанзива бројнијег и боље наоружаног непријатеља – хрватског Збора народне гарде – који се веома приближио и самом Требињу. На другим деловима херцеговачког фронта муслимански бојовници чинили су стравичне злочине над српским цивилима. Недостатак бораца у српским редовима осећао се на сваком кораку.

Подстакнут језивим вестима из Херцеговине, у августу 1992. сео сам у аутобус који је из Подгорице возио за Требиње и отишао да се као добровољац пријавим у требињску касарну. Када сам дошао на улаз у касарну затекао сам језив призор – предњи зидови касарне били су потпуно облепљени стотинама и стотинама умрлица погинулих српских бораца. То ме није поколебало, и ушао сам у канцеларију дежурног официра. Поред мене је био командант једне херцеговачке јединице, који ме је упознао у аутобусу и сазнао да сам добровољац, и који је гајио наду да ће дежурни официр допустити да будем део његове јединице.

Када сам се представио, дежурни официр је смирено одбио захтев мог несуђеног команданта који је дошао са мном, и рекао: „Командант херцеговачког корпуса је наредио да се сви добровољци одмах шаљу у Церовац.“ Када је дежурни официр изговорио реч „Церовац“, неколико присутних војника у његовој канцеларији је са неверицом узвикнуло: „Церовац?!!!“ и погнуло главе. Стекао сам утисак као да ме воде на клање.

Ни то ме није поколебало, иако ми није било пријатно. Одведен сам до магацина где сам узео наоружање и одмах сам малим џипом био превезен у Церовац – село удаљено 16 километара од Требиња.

Када сам дошао у Церовац, око 20 часова, одмах сам био распоређен на прву линију фронта на којој се налазило већ тројица бораца. Још две овакве мале групице су постојале недалеко од нас. Само нас четворица на овом делу прве линије фронта? То је било прво изненађење. Одмах је уследило и друго када сам се упознао са борцима – двојица од њих су били босански Муслимани. Дакле, два Србина и два Муслимана на овом делу прве линије фронта. Мислио сам да сањам, да се неко шали са мном. Убрзо сам од овог Србина сазнао да моментално нема довољно српских бораца у Херцеговини и да је одлучено да се мобилишу и војно способни Муслимани.

Следеће, још веће изненађење, је било када сам сазнао да наша јединица у Церовцу броји само 50 бораца, од којих су половина били мобилисани Муслимани. Са таквим људством требало је да штитимо неколико километара фронта против хрватског Збора народне гарде који нас је свакодневно засипао гаранатама и само се чекао тренутак када ће кренути у пешадијски напад и заузимање Требиња.

Био сам шокиран. Покушавао сам да охрабрим борце са причама да ускоро долазе нови добровољци из Србије, Црне Горе и Русије, да треба још само мало да издржимо. Село је било напуштено од становника, а кад је мој саборац Србин чуо да сам пореклом из племена Куча, Црна Гора, донео ми је старе и покварене гусле које је нашао у једној напуштеној кући у којој је спавао. Успео сам некако да оспособим гусле и певао сам уз њих у сваком погодном тренутку да бих охрабрио борце. Смишљао сам нове гусларске песме у којима сам спомињао имена мојих другова бораца и величао њихову одлучност и јунаштво. Али, стање је било више него тешко.

Из разговора са херцеговачким борцима сазнао сам да је велики број војно способних Срба напустио Херцеговину да не би био мобилисан на ратиште. У шали су називали београдску Кнез Михајлову улицу – „Херцеговачком улицом“ – јер је била пуна Херцеговаца који су побегли са ратишта.

Међутим, поред Херцеговаца који су били на ратишу и оних који су побегли са ратишта, постојала је још једна група Херцеговаца (ако их уопште можемо звати „Херцеговцима“ и „Србима“). У питању су били људи који су се слободно шетали по Требињу и другим херцеговачким градовима и бавили „бизнисом“, односно шверцом. Један од њих био је Срђан Алексић, војно способни младић од 26 година, који је на требињским улицама продавао шверцоване фармерке и другу робу. Овај шверцер НИЈЕ ПРОВЕО НИЈЕДАН ДАН НА РАТИШТУ. Слична је ситуација била и са његовим оцем, војно способним човеком, који је обављао у општини Требиње „важне државне послове“ и такође био поштеђен одласка на ратиште.

Трагичан догађај се десио у јануару 1993. када је Срђан Алексић продавао своју робу на улицама Требиња. Посао му је очигледно добро ишао јер је запослио локалног Муслимана – Алена Главовића, да ради за њега на тезги. Срђан је на кратко отишао да обави неки посао и оставио Алена самог поред робе, а неколико тренутака након тога наишла је мања група српских бораца која је затекла војно способног младића како продаје шверцовану робу. Не знамо какве су мисли, у том тренутку, прошле кроз главу ових српских бораца, али можемо да претпоставимо: „Док ми ратујемо и крв проливамо, ове битанге се баве шверцом.“

Огорчени призором, борци су пришли тезги и хтели да узму по комад фармерица за себе – „бесплатно“. Кад већ не могу да спрече шверц у Требињу и да се освете дезертерима, мислили су да могу да им заплене мањи део робе. Међутим, Ален Главовић се жестоко супроставио намери бораца да узму нешто робе и дошло је до вербалног сукоба. У том тренутку је наишао Срђан Алексић и још жешће се супроставио борцима у њиховој намери да му одузму део робе.

Дакле, СРЂАН АЛЕКСИЋ ЈЕ СКОЧИО ДА БРАНИ СВОЈУ РОБУ, А НЕ АЛЕНА ГЛАВОВИЋА.

Дошло је до гурања и натезања, а затим и туче између Срђана и једног од бораца. Том приликом Срђан је задобио ударац руком у лице, од којег је пао, ударио главом у бетон, и више никада није устао.

Ова верзија трагичног догађаја потврђена је од стране требињског огранка Удружења бораца Републике Српске. Након завршетка рата, у Требињу је направљен споменик на којем су уписана имена погинулих бораца, а НИГДЕ У ВОЈНОЈ ЕВИДЕНЦИЈИ НИЈЕ БИЛО ИМЕНА СРЂАНА АЛЕКСИЋА – јер он никада није учествовао у одбрани Херцеговине, потврђено нам је из Удружења бораца.

Након овог трагичног догађаја, Ален Главовић је побегао кући, а вест о овом догађају дошла је до медија у Сарајеву под контролом вођа босанских Муслимана. У складу са претходним извештавањем и сатанизацијом Срба, одмах је објављена вест како је „српски јунак Срђан Алексић погинуо на улицама Требиња бранећи свог комшију Муслимана од разуларене руље пијаних и дивљих четничких разбојника“.

Срђанов отац Раде је у читуљи свом сину написао да је Срђан погинуо „испуњавајући људску дужност“.

Антисрпска медијска машинерија искористила је овај догађај као ниједан до тада. Након завршетка рата и окупације Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, скоро сви медији у српским земљама, сада под контролом странаца, кренули су у невиђено величање „јунаштва“ Срђана Алексића, а њихов пример су убрзо следили инструментализовани „српски“ политичари који су почели да се утркују ко ће пре улицама, трговима и булеварима да додели име Срђана Алексића. У Новом Саду и Панчеву постоји пролаз који носи име Срђана Алексића. Одлуком Скупштине Београда од октобра прошле године Срђан Алексић је добио улицу и у Београду. На булевару у Подгорици, који носи име Срђана Алексића, засађен је храст који су засадили Срђанов отац Раде и потпредседник Социјалдемократске партије Црне Горе Рифат Растодер.

Као врхунац, Срђана Алексића је пре две године тадашњи председник Србије Борис Тадић постхумно одликовао златном медаљом „Милош Обилић“ за „испољену храброст и дело личног херојства“.

Али, ту није крај. Недавно је снимљен филм „Кругови“ чији су режисер, сценаристи и глумци „Срби“, а финансијери Немци, Французи, Хрвати и Словенци (који су означени као копродуценти филма). Филм је одмах добио велика признања, и у окупираној Србији и у свету, а разлог је једноставан – филм говори о „геноцидним Србима“ и „јунаштву српског младића који је бранио комшију Муслимана од Срба“. Погађате, филм је снимљен по лажном сценарију „јунаштва“ Срђана Алексића. У питању је иста анти-српска бљувотина као и филм „Грбавица“ у којем главне улоге такође играју „Срби“, а који је такође носилац бројних међународних признања (и других тешких болести). Филм „Кругови“ је чак постао српски кандидат за америчког Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја за 2013. годину.

Борци Републике Српске су жестоко протествовали против приказивања овог филма у Босни и Херцеговини, али и поред тога филм је приказан на београдском ФЕСТ-у 2013, у Сарајеву и другим градовима широм бивше Југославије и света.

У задњих неколико векова били смо шокирани степеном мржње и терора коју су према православним Србима испољавала њихова покатоличена и исламизирана браћа. Мржља и терор према Србима се наставља несмањеном жестином – овога пута од стране европеизираних Срба који заједно са исламизираним и покатоличеним Србима, уз помоћ међународних терориста, крволочно кидишу на преостале Србе које нису побили или превели у своју „веру“.

Оваква количина лажи и мржње у медијима и кинематографији, која је уперена против преосталих Срба (сетимо се и скарадног филма Анђелине Џоли „У земљи крви и меда“) недвосмислено подсећа на све оно што се дешавало пред Први и Други светски рат када су Срби били жестоко сатанизовани јер нису хтели да прихвате окупацију – најпре Аустро-угарске, а затим нацистичке Немачке. Многи су се понадали да су стравичне лажи, као оне везане за Маркале и Сребреницу, део прошлости, али јасно је да непријатељ не мирује.

У исто време, ове стравичне лажи могу да нас охрабре, јер очигледно је да су Срби још увек жив и непокорен народ, чим наши непријатељи и крвници не престају да нас вређају и клевећу несмањеном жестином. Очигледно да они виде да Србин јесте пао, али да још увек дише и скупља снагу да се подигне и пружи нови отпор, као што је то чинио много пута у историји.

На крају да споменемо речи чувеног професора Енрика Јосифа који је пре неколико година у једној беседи рекао: „Ја дрхтим пред судбином оних који су овако страшно оклеветали српски народ.“

др Мирољуб Петровић

99 коментара

 1. На крају да споменемо речи чувеног професора Енрика Јосифа који је пре неколико година у једној беседи рекао: „Ја дрхтим пред судбином оних који су овако страшно оклеветали српски народ.“
  Ја дрхтим пред судбином оних „срба“који су страшно издали свој народ и веру Христову,ако и избегну људски суд, Божији неће сигурно!

  • Кога би овај лажни др цитирао него јеврејина, погледајте му ционистички сајт, Феликс Фабер лепо све образложи и раскринка овог аутора овог текста

   http://www.youtube.com/watch?v=Z9o9zCRO7Hw

   • Konjino, Enriko Josif je prihvatio Hrista, a i da nije to ne bi umanjilo znacaj njegovih reci. Jevreji su iso satanizovani kao i Srbi, ali ti i ostali bezmozgovici to ne znate.

    • Заболе ме КОЊИНО за Енрика Јосифа а још мање ме заболе прича о фикцији званој сатанизација Јевреја, весело ћу остати ускраћена за таква ВИСОКОУМНА сазнања што ви безмозговци ширите

     • Аутор је јефтини манипулант који је преко пљувања Ђоковиће књиге покушао читајући Ђоковићеву књигу на само њему знан начин (прочитах и ништа што он помиње не стоји), имате чланак – најпопуларнији на Васељенској на ту тему, опет после неуспелог рушења холандске бране када је навукао још једном мржњу према Србима запада или им дао још једном повода да нас виде као дивљаке, стога не верујем ни реч онога што он напише. Толико о минусима на ову тему што добих.

     • Pusti ih Zdravka. Ovde komentatori pljuju Jevreje kad im to treba,pa onda brane Jevreje kad im to isto treba. A Miroljub nema drugog nacina da dodje do izrazaja osim da lupi koju svoju senzaciju kroz neki tekst. Inace pola nickova medju komentarima kad Miroljub nesto napise je on licno. Sto rece jedan komentator ovde jednom „Miroljube madjijo!“ ,zaista idite na Miroljubov sajt i pogledajte sta on pise i koga on zastupa.E tako red je da se i ja ukljucim u raspravu kad pise moj bivsi prijatelj Miroljub,o kojem znam i ono sto on sam ne zna.

     • Па питања за Здравку и овог лика флекси-нешто… Јесте ли ви православци?

     • @“АкоГаУкрешемоДанас“> vidis ti si bas dobar komentar napisao,a da nisi ni znao to…za sebe znam da jesam,za zdravku ne znam,ali idi na forum creation6days. pa saznaj da li je autor teksta na koji komentarisemo pravoslavac,negira Sveto Trojstvo,negira Hrista (i dalje ceka mesiju) i slicno…hvala ti na komentaru. Miroljub Petrovic nije pravoslavac,a ti ga branis, zaista mislim da nista bolje nismo ni zasluzili od ovoga sto nam se desava kad neko lupi komentar kao ti,a nema pojma o cemu se radi.

     • За Крешу одговорор – јесам, наравно и поносим се тиме. Имам проблем са уранијумским бомбама Олбрајтове којој су Срби помогли да као Јеврејка избегне конц логор а она нам је тако све онако по јеврејски вратила. Ценим Чомског који је припадник истог јеврејског народа који има потпуно супротан поглед на Србију од ње као и Шарона. Дакле ако ти је Крешо антисемитизам био на уму када сам ја у питању, тешко ће ти проћи, али да немам афинитета према ставовима из Талмуда о гојама у праву си – немам!

     • Па о чему ви причате када браните „пребацивача лоптице преко мрежице“ који посећује будистичке (сатанистичке) храмове? Дечко који може бити да је добронамеран, али је опасно затрован разним хиндуистичким, будистичким лудоријама. Чујете ли ви себе? Знате ли ви шта значи реч „православац“, то је онај који на прави начин слави Бога. Да ли је то Новак Ђоковић? Не. Добитник је ордена „св. Саве“ исто као и Мишковић, она Форцан, Дивац итд. Знате ли ви да је Свети Писмо писано за прво за Јевреје, па онда, наравно, и за остале. Знате ли ви да су Илија, Јован, Павле, Петар, Исус итд. били Јевреји?
      Није тачно да Петровић негира Исуса. Био сам на његовом сајту, и знам да није тачно то што причаш.
      Исус је рекао: „Послали су ме само изгубљеном стаду из дома израиљског” Матеј 15:24 Шта овде није јасно?

     • @“АкоГаУкрешемоДанас“> prvo,kad napises komentar nemoj sam sebi da lupis plus,to je nisko,drugo,zabole me bas za prebacivaca loptice preko mreze jer ni jedan njegov mec nisam ni pogledao,trece kundalini ne znaci zmija,to je sikkhi i znaci kicma,znaci nije hindu jezik,daj da se maloobrazujemo…trece,lepo ti rekoh idi na Miroljubov sajt pa to povezi sa onim da li smo mi pravoslavci…cetvrto,da li mi kao gresni ljudi imamo pravo da brojimo tudje greske ,a da ne vidimo svoje? …peto,ako ti to nije jasno procitaj najzad Sveto Pismo…i peto,ne znam sta je nasim prijateljima sa /vaseljenske kad forsiraju toliko Miroljuba ,citao sam komentare i tekstove koje je vlasnbik FBR reporetra pisao o vlasniku Vaseljenske.,prisustvoao razgovoru koji je Miroljub vodio sa vlasnikom FBR reportera,secam se pljuvanja iznosenja IP adresa i slicnog,…i znam da je covek pod nikom Gavrilo Pincip bio u pravu,znate na sta mislim….i najzad sesto,ako si bio na Miroljubovom sajtu a tvrdis da je on pravoslavaca,ti si jednostavno budala ili Miroljub,mislim razlika ne znatna,znaci Miroljube sto lazes bre ovaj narod ovde? bio na sajtu i sve mu pravoslavno,neverovatno! Si kliktao na brzu kosher hranu? si poceo da ucis hebrejski? ako nisi pozuri,imas kurs tamo…naravno da Miroljub negira Isusa,ako neko ceka mesiju,a mesija je vec bio,naravno da negira. i sedmo,ti nas zajebavas Miroljube?

     • Ево да покушам још једном: Православље значи – славити Бога на прави начин. Ти изгледа, друже, не знаш да ово данашње „православље“ није православље, јер да јесте, не би било овако катастрофално стање.Али видим добро познајеш шта значу реч „кундалини“. Да поновим, Јован, Матеј, Марко, Лука, Петар, Павле, Исус и остали апостоли су били ПРАВОСЛАВЦИ ТЈ. ЈЕВРЕЈИ. Исус је био обрезан, није јео свињетину, причао је хебрејски. Свето Писмо је писано НА ХЕБРЕЈСКОМ, и вероватно, зато што помоћу ХЕБРЕЈСКОГ можеш најбоље да разумеш поруке из Светог Писма, је због тога на Мирољубовом сајту постављен курс за учење хебрејског. Капираш ли ти ишта? Видиш ли да Ђоковић посећује будистичке храмове и да је његова књига опасна по народ и ко год се угледа на њега је у проблему (Мирољубов чланак је добар)? Видиш ли да су србомрзци искористили смрт тог момка, да блате Србе? А можеш лако да видиш из коментара људи овде и из горњег текста, какав је био тај Алексић. Можеш и да одеш у Требиње па да се распиташ код људи. Мирољуб пише ове текстове да би људи боље схватили шта се дешава и не би били изманипулисани. НИЈЕ ТО БРОЈАЊЕ ГРЕШАКА ВЕЋ УКАЗИВАЊЕ НА ОПАСНОСТ КОЈУ ТЕ ГРЕШКЕ (ЉУДИ КОЈИ СУ МЕДИЈСКИ ЕКСПОНИРАНИ) МОГУ ИМАТИ ПО НАРОД.

     • Slusaj,nemoj mene uciti sta doslovno znaci orthodoxia. Znam dobro da je autor teksta napisao dobar tekst o tome sta srbomrsci koriste,ali isti taj autor je to napisao da sebe vazdigne,jer on isto to misli kao i ostali srbomrsci. To sto Miroljub pise ovakve tekstove nama ni najmanje ne ide u korist,vec u stetu. Za razliku od tebe znam ko je on i sta je spreman da uradi da bih dobio neku kintu od nekoga,ko zna od koga. Imas pametan stil pisanja,rezonujes povremeno fantasticno,ali me u svemu tome zbunjuje tvoja naklonost prema adventistickom LLD (pocasnom) a ne zvanicnom PhD (doktoru) Miroljubu,a najvise me zbunjuje sto na njegovom forumu nisi video njegovu licnu jeres,jer on to otvoreno pise,tako da mogu da te smatram Miroljubom licno i da ne pogresim. Ako on negira Svetu Trojicu i to javno,a ti nisi video to,nemam tebi licno nista vise da kazem. Za ostale imam,samo ih cekam,jer Miroljub ovde pici negativne ocene,znam ga,on dezura,sto bi rekao nas narod „zlo ne spava“.

     • Ајде ти мени реци шта је то тројство? И како овај чланак има више штете него користи? Па да завршимо ову расправку. Успут би могао и да ми нађеш где то Петровић негира те ствари, на свом форуму.

     • Крешо може узвратно питање? Чиме се ви бавите да сте прославили Србију, да сте били у ситуацији да у медијима јавно на Западу подсетите их на бомбардовање Србије? или да дозначите велику хуманитарну помоћ што вртићима, што школама од Звечана одакле је па надаље?! пребацивањем лоптица преко мреже свакако да се не бавите, знате није то баш тако лако, треба јака психа, истрајност, ту иако се вама не чини, дух и јачина ума побеђује, пробајте видећете

     • Можеш, наравно. Па радим на томе да створим, ако буде Божија воља, добру православну породицу. Глупо је сад да се ја качим за Ђоковића, рекао сам шта мислим, и да ли је човек на кога се угледа омладина, и који посећује сатанистичке храмове, прави пример. Али да ја тебе питам нешто: Где су резултати Ђоковићевог рада у пракси? Да ли он помаже или одмаже? Да ли ми због Ђоковића живимо боље?
      Шта ће тај Ђоковиђ да учи своје дете и оне који се угледају на њега? Губљењу времена? Пребацивању лоптице преко мрежице? Шетању у доњем рубљу? Да ли његово „прослављање Србије“ може да се пореди са прослављањем Бога и Србије, неког Србина који има 5-6 деце и васпитава их на православан начин? АЈДЕ ОДГОВОРИ МИ, ЗАМОЛИО БИХ ТЕ, НА ОВА ПИТАЊА. Али мислим да не мораш, то су и питања и одговори. Неко вече када је Ђоковић гостовао код идиота Ивановића у емисији, рекао је да је он јавна личност, пример, и да у сваком тренутку треба да пази шта ради и како се понаша, јер то гледају мала деца и упијају. ЕВО ШТА СУ МАЛА ДЕЦА МОГЛА ДА УПИЈУ: https://www.youtube.com/watch?v=n0ujWRX9fsg .. https://www.youtube.com/watch?v=af2fGgIUfuY .. https://www.youtube.com/watch?v=U4nkFM-L7mg .. А САДА БИХ ТЕ НАЈЉУБАЗНИЈЕ ЗАМОЛИО ДА РАЗЛМИСЛИШ О СВЕМУ ОВОМЕ; ДА НАУЧИШ ДА ПРИХВАТИШ ИСТИНУ ЈЕР ЋЕ ТЕ ТАЈ БОЛЕСНИ СТАВ, УБИТИ. ПС. Иначе ја сам био велики фан Ђоковића док сам пратио тенис, интезивно сам пратио Ђоковића од када је 2007. играо финале „мастерс“ турнира у Индијан Велсу. И знам о чему причам.

     • Hajde Miroljube (znam da si ti) ovako…ako neko ceka mesiju znaci da negira vec postojeceg mesiju,eto odmah negacije Svetog Trojstva,dovoljno je iole pametnom,…pitam sezasto vise ne rade linkovi do drugo zasto stalno potenciras Djokovica i njegove posete satanistickim hramovima…?..prvo nemam pojma niti sam igde video njegovu posetu bilo kom satanistickom hramu,dokazi to,i ok je..a drugo,znam za tvoje posete adventistickim hramovima,a i to su satanisticki,zar ne?! ajd ne laprdaj vec da se vratimo na temo,zasto si ti uopste ovo napisao? zbog licnog uvlacenja u dupe verujucimi pravim Srbima,pa red je da znaju ko si ti uopste.

      Inace trazis dokaze,evo linkova o tvom misljenju u vezi pravoslavlja Miroljube>

      http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=4900#post_6421

      A evo kako huli na Prestvetu Bogorodicu i Sveto Trojstvo

      http://www.creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&highlight=bogorodica&pid=6199#post6199

      Je li dosta?

      Pa sad nastavi Miroljube.

     • Da dodam i ovo..ako sam ja boletsan (auvrede jkoriste samo oni nemocni) u raskrinkavanju lesinara po srbskim dusama olicenim u tvom liku Miroljube,neka budem bolestan,ali znaj,da koliko god lajkujes ovde,nema ti pomoci. Svoje si odavno pokazao,samo tiostalopar zabludelih ovcica ovde,nadam se da ce ti njihovo meso biti ukusno kao sto je antihristu tvoje.

     • @
      „АкоГаУкрешемоДанас“..prvo dobar ti nik,a inace ne verujem da ces ukresati,nisi taj kalibar,a drugo u svojim postovima otkri ti nama nesvesno da si Miroljub,volim ljudsku glupost jer nesvesno u sujeti svojoj otkije ko je u stvari,hvala Miroljube.

     • Na ovom sajtu je isuvise ocigledno ko koga stiti i zasto,opicim minus coveku on imao 0/1 i odjednom 1/2 znaci da je moj minus odmah evidentiran i ka plus,Gavrlio Principe iz Toronta,pojma nemas kakvog lajavca branis,ovim putem sve vas pozdravljam,ja znam kako cu,a i vi akokrenete tako,znam kako cete i vi,sramota,borba za pravdu? sram vas bilo! muka mi od takve pravde i sitnog muvarenja ispod stola. Sad znam da je suludo ovde bilo sta komentarisati,odmah se lepe dupli plusevi i slicno,pozdrav,ipak je izgleda urednik FBR reportera bio u pravu,iako mislim da nije .Ali sami dajete do znanja da jeste.

     • Знаш ли како се пада у транс (хипнозу)? Тако што слушаш мантрање, односно понављање једног те истог текста или звука, било кроз речи или музику. Самохипноза се постиже тако што мантраш у себи, понављаш једну те исту „молитву“. То се ради у медитацији, то те „опушта“ и „смирује“ и баца у транс, и тада биваш опседнут. Ефекти самохипнозе су исти као када узмеш ЛСД дрогу. Ево како се Ђоковић опушта, долази до смирења и „прекопотребне енрегије“, спаја дух и тело, и мантра: https://www.youtube.com/watch?v=n5w8zn5F3Eghttp://www.kurir-info.rs/mali-buda-novak-odmara-u-budistickom-hramu-clanak-865115 … А што се тиче теологије, прво би морао да мало прочиташ Свето Писмо, па да говоримо о томе. Прочитао сам садржај линкова које си ми слао и не видим ту ништа спорно. И још нешто, црни друже, нисам ја Мирољуб. А псеудоним „АкоГаУкрешемоДанас“ сам узео из филма „Бој на Косову“, када онај незнабожац Жарко Лаушевић глуми Обилића, и каже: „Читајући ненаписане књиге заборавио си оне написане, а у тим си књигама могао да прочиташ… … И да ће неко сунце макар и кроз много стотина година гонећи са врха те гавране и пацове, засијати, и обасјати Србију, АКО ГА УКРЕШЕМО ДАНАС!“ Али накањујем се да мењам овај надимак зато што није нешто и зато што га нико не разуме. Ти си друже, изгледа, читајући ненаписане књиге заборавио оне написане. Боље ти је призови се мало памети, и не бивај опеседнут толико Петровићем, не ваља то, мржња је то. Поздрав.

     • Крешо то што формираш породицу је сјајно ја сам је одавно формирала вишечлану. Могла сам другачије да формулишем питање и теби и твом ментору, шта је твој ментор учинио за србство што може да се пореди са оним шта је Ђоковић чинио. Подсећање на болест самозваног доктора у вези доле. Као што ти Феликсу кажеш ја бих и теби препоручила – да не будеш опседнут Петровићем Јеврејима и да се призовеђ памети, не ваља ти то мржња је то како ти другима поручујеш
      http://www.youtube.com/watch?v=miB0OO3vNgQ

     • Па добро ако си формирала породицу. Али није битно само формирати, битно је васпитати ту децу на прави начин и управљати том породицом на прави начин. Прави начин за то је дат у Светом Писму. И они цигани у Шангају у Новом Саду су формирали породице, и то вишечлане, па не значи да они тако чине нешто за Србију. Ја ти изнесем чињенице о томе шта Ђоковић ради, и која је тајна његовог (не)успеха, а ти и даље, као неко јуне, тучеш главом у јасле. Па ти рече да си православне вере. Ђоковић не утиче добро на народ, и није ништа урадио за Србију и њен народ. То схвати. А што се тиче видеа, јасно се види да се човек нашалио на рачун багре, а да је неки паметњаковић нашао тај видео на јутјубу и објавио га да направи неко хушкање на ТВ-у. Ђоковић не може да се пореди са Петровићем, колико је Петровић испред њега, и колико је људи Петровић помогао. Упореди тај видео са ова три, па да видимо: https://www.youtube.com/watch?v=n0ujWRX9fsg .. https://www.youtube.com/watch?v=af2fGgIUfuY .. https://www.youtube.com/watch?v=U4nkFM-L7mg .. А можеш и да погледаш ове слике: http://farm4.staticflickr.com/3642/5706291031_cb21e53283.jpg .. http://journal.tdg.ch/files/imagecache/468×312/story/djokojoker.jpg .. http://i1.ytimg.com/vi/GHLSurAcsT4/hqdefault.jpg .. http://i1.ytimg.com/vi/n5w8zn5F3Eg/mqdefault.jpg .. И ДА ИХ УПОРЕДИШ СА: http://www.religija.me/wp-content/uploads/mirolj10.jpg .. Ако после овога и даље наставиш да причаш ту причу, онда си православна исто колико је и Хашим Тачи православан. Отвори мало очи, размисли мало, боље ће ти бити.

     • Крешо, подразумева се да формираш породицу по православним принципима ако си већ те вере. Арогантан си у свом незнању, некултуран у опхођењу са непознатим особама, зато и одбијам да одгледам то што ти постављаш јер у мојим очима си и нетолерантан нехришћански и исто тако колико ти сумњаш у моју веру и ја сумњам у то да ли си ти заиста што кажеш јер то што говориш и кога браниш а кога нападаш делује да си Хашим Џозеф Тачи. Почни од себе када је у питању отварање очију, о томе да ли ја размишљам не суди ти има ко ће, погледај најпре себе и хришћански се запитај мислиш ли ти и какве су ти речи које изговараш а о ономе боље ће ти бити како завршававш нећу ни да трошим речи јер сем што гледаш да формираш породицу не наведе ништа чиме си више од Ђоковића допринео србству а ни твој ментор такође.

     • Здравка па ви јоште с њим диваните. Човек је пун контрадикција, очито не разуме то што пише … чему губити време. А ментор му обожава Јахју ,, ма који ментор, он је ментор, Флекси је највероватније у праву што се тиче идентитета. Има човек неких проблема, нек му је са срећом и да му буде боље.

     • Posle duze pauze posetih moju omiiljenu web-stranicu, i poceh da malo citam tesktove od Miroljuba Petrovica, teoreticara zavere. Priznajem da malo znam o slucaju Srdjana Aleksica, ali isto tako rec ne verujem Petrovicu, jer je ovaj covek izgleda spreman na sve, pa cak i mrtvog da okleveta, samo da bi privukao paznju na sebe. Zalosno i jadno, umesto da se ponosimo Srdjanovim delom, da bude dokaz da Srbi nisu varvari i krvici za rat, dodje neki Miroljub da ga ovde pljuje kao da je najveci zlocinac. A taj isti samozvani profesor i doktor, dokazani sektas, lepo nas je izblamirao kada je prosle godine hteo da minira branu u Holandiji, drzavi koja nam inace nije naklonjena, i koja na svakom koraku sabotira evropeintegracije Srbije. Za mene je Srdjan heroj, a Miroljub jedan obican demagog.

 2. Treba slaviti prave heroje poput Spomenka Gostica i po njima nazivati ulice ,a ne ispirati mozak narodu zna se kakva je situacija danas u Hrvatskoj i Federaciji.
  http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:354149-RS-Spomenka-Gostica-svi-zaboravili

  • Тако је.Још да додам,да би поред хероја Споменка Гостића,улице требало да добију називе по Јасеновачким жртвама,жртвама акција олуја,бљесак,мартовског погрома на Космету,Сави Мојсићу и посвим осталим Српским жртвама из свих ратова.

 3. Пре неког времена мој познаник је добио овакву поруку. Проследио је мени.

  Prvo da se izvinim sto Vam pisem a ne poznajem vas. Vidio sam Vas komentar o Srdjanu Aleksicu…dozvolite da Vam ispricam istinu o dogadjaju u vezi sa njim, koju svi trebinjci znaju, ali cute..pa necu ni ja da budem onaj koji ce prvi JAVNO da istupi. I da se jos jednom izvinim sto vam pisem sa ovog profila, koji nije moj pravi facebook profil, vec je napravljen u svrhu sale sa nekim ljudima, a sad ga mogu iskoristiti i za ovo. Nema drugog nacina ,bar za sad, da sirimo istinu o ovom dogadjaju. Srdjan je bio moj sugradjanin, druzio se sa bratom od mog dobrog druga Harisa Glavovica, komsijom Alenom Glavovicem, momkom duge plave, i uvijek neuredne kose. Oni su bili malo stariji od nas, ali svi smo ih odlicno poznavali. Zvali smo ih „hasisari“. Cijelo njihovo drustvo je pusilo hasis, i zbog toga su cesto upadali u razne probleme, u smislu da su radili razne stvari kako bi obezbjedili novac za kupovinu opijata. Kad je poceo rat, Srdjan i njegova ekipa su bili rasporedjeni na vojne polozaje prema granici sa republikom Hrvatskom, kod Dubrovnika. Posto su stalno “duvali” i pravili probleme na polozaju, njima je oduzeto oruzje i oni su udaljeni odatle, tj. Izbaceni su iz rezervnog sastava vojske. Svi su se slozili da im tu nije mjesto. Onda su oni “gluvarili”, ili kako danas kazu, “blejali” po gradu. Postojala je i suparnicka ekipa “hasisara”, sa kojom su bili u sukobu, a sve oko raznih opijata. Tog dana kad je Srdjan POGINUO, sreli su se na pijaci Srdjan i jedan momak iz suparnicke ekipe. Niko od njih nije bio u vojnoj uniformi, niti je imao oruzje. Doslo je do svadje, cija je tema bio hasis. Tad je Alen dosao i drzao stranu Srdjanu, i sva prica oko njegovog spasavanja, Alenovog, je cista laz, jer nije ga ni trebalo spasavati. U toj je svadji spomenut sa rijecima “I sta ce ti ovaj musliman u tvojoj ekipi?”, na sta je Srdjan odgovorio “pusti covjeka, sta ima veze sto je musliman, drug mi je!” I onda se svadja nastavila, do momenta kad je prerasla u gurkanje. Momak sa kojim se Srdjan svadjao je onda pesnicom udario Srdjana koji je pao, i nezgodno udario glavom o ivicu i na licu mjesta ostao mrtav. Nesrecan slucaj! Nije bilo ni najmanje namjere da ga ubije. Na isti nacin je poginuo i bivsi direktor trebinjske gimnazije, cuveni Pinjo, kada je jedan roditelj, zbog toga sto je on, direktor, njegovog sina vratio iz skole i poslao kuci da se uljudno obuce, a ne da dolazi u bermudama, duge kose, neobrijan, itd, zasreo ga je 50ak metara od skole, posvadjali su se i udario je direktora koji je nezgodno pao i glavom udario o ivicnjak i na licu mjesta umro…sto je okarakterisano kao nesrecan slucaj sa smrtnim ishodom…potpuno isto, ali po cuvenom direktoru ne nazvase cak ni skolu, a kamo li nesto vece… Posle mnogo godina, neki ljudi iz Sarajeva su ponudili Radu Aleksicu, Srdjanovom ocu, prije svega pare, pa onda i medijsku paznju, samo da se ovaj slucaj “lazno” predstavi svjetskoj javnosti, po kome ce se kasnije i film snimiti, gdje se salje jasna poruka: “POSTOJAO JE >JEDAN< DOBAR SRBIN, ALI, ETO, I ON JE MRTAV”. Moram se malo posvetiti ocu Srdjanovom, koji je inace poznat u gradu na Trebisnjici, kao covjek koji mnogo voli pare, i pati od toga da je u centru paznje. A ovo mu je obecavalo obje stvari! I onda je jasno zasto je prihvatio da se ovakva laz pusti u etar! …pogodna za raznorazne profitere, koji ce kasnije dobro zaraditi na citavom ovom PROJEKTU, isfinansiranom iz Danske, Svedske, Norveske, parama nekadasnjih trebinjaca, koji su tamo ispraceni iz Trebinja od sugradjana srba i hrvata koji su ostali da brane svoj grad. A otisli su po nalogu…komsija nam je sa suzama u ocima donio nalog koji je potpisao Alija Izetbegovic, na kome je pisalo da moraju da odu iz Trebinja svi muslimani, da ih u Danskoj, Norveskoj, Svedskoj…cekaju stanovi, poslovi, auta…a oni koji ne odu, bice smatrani neprijateljima, sto ce se odraziti na njihovu rodbinu koja je stanovala sirom BiH, a on je imao dosta rodbine u Sarajevu. Samo je rekao “MORAM ici iz Trebinja”. Jer, Trebinje je, mozda, jedini grad u kom nije bilo medjuetnickih sukoba, svi su zajedno branili grad od hrvatske vojske, i kao takav je bio los primjer za one koji su osmislili taj prokleti rat. Mnogo hrabrih,cestitih, postenih, ispravnih momaka iz grada podno Leotara je dalo zivot za svoj grad, u njegovoj odbrani, na prvim borbenim linijama, ali se niko njih nije sjetio, da po njima neka ulica dobije ime, ili neki trg, prolaz… Kad je bila premijera filma posvecenog Srdjanu Aleksicu, trebinjci su jasno rekli da je to cista laz, prije svega zbog toga sto je on predstavljen kao vojnik, pa onda zbog uniformi vojnika vojske Republike Srpske, koje su nosili ljudi koji su navodno UBILI Srdjana, pa onda i zbog mnogih drugih, ali sad manje bitnih stvari. I boracka organizacija VRS je protestvovala iz istih razloga. Nijedna laz nije trajala dovijeka, pa nece ni ova! Ovo sam vam napisao bez ikakve skrivene namjere, sve u svrhu sirenja istine o ovom dogadjaju! Sve najbolje! Pozdrav

  • Hvala sto ste ovaj tekst podelili sa nama. Pomocice da bolje shvatimo koja je pozadina cele price. Mada za neke je potpuno svejedno sta je istina, jer ljudi cuju samo ono sto zele da cuju. Svako dobro!

   • Вова, оглашавали су се и Требињци, наравно не овако детаљно, него као Владимир, сугеришући, да су неки други Требињци заиста хероји, не пљујући по форсираној причи. Свакако је добро да се неке магле разбистре о медијском, и филимском свету.

  • Ucinili ste pravu stvar i zbog toga Vama Hvala. Potpuno je jasna muslimanska namera i cilj o „slucaju“ Srdjana Aleksica. Ne shvatam cutanje Trebinjaca povodom svega ovoga??? ISTINA o S.Aleksicu SE MORA CUTI ali ona PRAVA, a NE ONAKVA KAKO SU JE ISKONSTRUISALI U SVOM INTERESU MUSLIMANI.

   • Dodao bih da sam oduvek gajio skepsu o slucaju Srdjana Aleksica. Intimno sam znao da cim muslimani toliko forsiraju pricu o S.Aleksicu, da tu nesto DEBELO SMRDI…Jako je cudno ponasanje Aleksica starijeg. Vidno je da coveku godi medijska paznja, jer ona donosi slavu i novac. Sada sam potpuno siguran da ON ZNA istinu o svom preminulom sinu „heroju“, i da mu je odgovarala ISPEGLANA sinovljeva biografija, od narkomana do „heroja“. Po ponasanju starijeg Aleksica ne bi se reklo da je to OJADJENI OTAC „heroja“, koji oplakuje smrt svoga „neduznog i nevinog hrabrog“ sina, vec neko ko zeli da se eksponira, i OKORISTI. Na zalost i nesrecu Srpskog naroda TAKVIH i slicnih primera u nasloj istoriji, bilo je mnogo, od kojih se normalnom coveku patrioti i rodoljubu, koza jezi i dize kosa na glavi.

 4. Ma,daj,prekinite vise….. Vise mrzite sami sebe nego iko dr.na Svetu…. Muka mi je od ovih bljuvotina! Momak je imao pravo da radi ,da bira da ne ratuje,a da li je stitio robu ili muslimanskog komsiju,nebitno je,vazno je da je to politicka stoka iskoristila u svoje svrehe! Gade mi se ovakvi tekstovi i manipulacije! Uzas!

  • U ratu ne postoji pravo,vec samop obaveza!!!

  • Marsss hebo ti pas mater u usta i u d*pe, STA trazis na ovom sajtu, ako ti se gade ovakvi tekstovi??? Preseli se na Srbomrzacke e-novine pa tamo baljezgaj sa istomisljenicima! Meni se gadis TI, i slicni TEBI. Srdjan Aleksic je sam KRIV sto je izgubio zivot. i NIJE za zaljenje. Sasvim je svejedno da li je zivot izgubio zbog ratnog profiterstva ili zbog zastite balije, u oba slucaja SAM JE KRIV. I u jednom i u drugom slucaju bio je nedostojan zivota, bez obzira na njegovu mladost, i kao takav zasluzio je kraj, kakav je i imao… Nit je zasluzan zvanja „heroja“, nit naziva ulica nit pomena nit secanja…Ne samo Srdjan Aleksic, vec SVI oni koji ne stanu u odbranu sopstvenog naroda u slucaju rata, kao i svi oni koji se bave svercom u ratu. Imam razumevanje za borce koji su na takve DRIPCE kao sto je bio Srdjan Aleksic reagovali, bili ogorceni i rezignirani ponasanjem istog (u oba slucaja). Naravno da je balijski SarajStan ISKORISTIO ovaj slucaj, u SVOJU KORIST. To je jedina istina sve drugo je LAZ. Hipoteticki i da je S.Aleksic ubijen jer je stitio baliju, da li i tkz. „bosnjaci“ imaju svog S.Aleksica??? Naravno da ga nemaju. To moze samo LUDI SRBIN da polozi svoj zivot za pripadnika drugog naroda, jer drugi to nikada ili veoma retko cine!

   • TAKO JE BRATE KO NIJE SA NAMA SRBIMA ON JE PROTIV NAS I TAKVE TREBA TREBA PO RATNOM ZAKONU.

    • bas morate uvek da ispadnete najveca govna od svih govana….. bravo, bravo. za 20 godina cete u svojoj drzavi biti manjina, naravno sve po zasluzi. i Bog vas je napustio i zaboravio za sva vremena…… samo lazete sami sebe, kradete sami sebe i ubijate se medjusobno. bravo jos jednom i nestali sto pre.

     • Prvo se(i)rem ti se na pseudonim! „Mister“, na No ispred dodaj Gov, e onda je tvoj pseudonim u skladu sa tvojim komentarom. Znaj da nisi ni prvi, ni jedini, a ni poslednji, koji su vekovima imali zelju da nas Srba nema. To ste pokazali glasajuci za otcepljenje na referendumu, ne obaziruci se na 1,5 miliona Srba u BiH, i tako prouzrokovali RAT. Jurisali ste da stvorite islamsku BiH, tacnije drzavu novokomponovanih „bosnjaka“ i ostalih… Nezadovoljni ste ishodom rata, te zbog neostvarenosti frustranosti i kompleksa lecite se lazima, kako o „genocidu“ u Srebrenici, tako isto i o „heroju“ Srdjanu Aleksicu??? Postalo TESNO na 24% jel tako??? E pa vidis balijo, TO je po vasoj zasluzi. Nas Srbe ma koliko ti to voleo nije Bog zaboravio PRE ce biti da je zaboravio vas jer ste prodali veru za veceru i prihvatili poganu veru islam, sto na prostorima PRE dolaska Osmanlija NIKADA nije bilo…Lazi su vas specijalitet i u lazima ste bez premca u svetu. Ratovali ste i ubijali ste se uzajamno, sa Abdicevcima. Ubijali ste svoje sunarodnike na Markalama i ostalim mestima, da bi izazvali vojnu intervenciju Nato protiv Srba samo da bi stvorili svoju drzavu koju nikada imali niste. BiH je oduvek bila SRPSKA ZEMLJA. A vas balije trebali smo sve zajedno sa Turcima da proteramo put Anadolije. Jer, Vama poklonicima arapskog varalice mesto u Evropi nije, vec u Aziju gde su koze i kamile prevozno sredstvo…O kletvi da nas Srba nema, moj odgovor je…Ko nas kleo na ku*ac nam seo!

 5. koji lazov je ovaj autor covjece.kako je samo opisao ratno stanje. pocetku teksta sve same lazi tu nije bilo nikakvog pokolja srpskog stanovnista niti srpskog naroda.rodjena sam trebinjka i zivjela sam tamo za vrjeme rata i jos uvjek zivim.nije bilo nikakvog ratovanja u okolini trebinja,za sve te godine ispaljeno je mozda max 5 granata na grad,i to se nezna odakle su dosle.sto se tice srdjana iskreno neznam sta je bilo imala sam oko 13 godina.ali sam sokirana kako je opisao ratno stanje da stvarno nisam mogla da nekomentarisem.sve sto se moglo u trebinju osjetiti je napetos i vojske tadasnje juge koje su prolazile tuda.ko je ovaj autor ? mislim da je steta da svaki lazov moze da pise sta hoce samo ako je to u korist srpskog naroda.steta za jednu ovako ozbiljnu stranicu.

  • Daj ti ne baljezgaj,tako malo Hercegovaca a tolike zrtve i imas prava da pises,kako te nije sramota!Bolje ti je da se ne javljas jer ima nas jos zivih svjedoka istine i ucesnika u ratu!

  • Darko „trebinjka“

   Detalji sa ratista iz sela Cerovac u Trebinjskoj sumi su istiniti. To je bilo nakon zauzimanja brda Vlastica (ispod njega je selo Cerovac) od strane hrvata u leto 1992. koje dominira cijelim podrucjem i odakle se Trebinje vidi kao na dlanu! Ako si iz TB trebao/la bi znati gdje je Vlastica i odakle su granatirali grad. Konstatacije „da se ne zna odakle su granate dolazile i da ih je bilo 5“ su vise nego smijesne i pokazuju da si pobjegao/la iz Trebinja cim je rat poceo. Ako kazes da je postojala samo „ratna napetost’ , ne znam onda na koji nacin poginuse toliki ljudi i od koga?! To je klasicna prica dezertera koji lazima pokusavaju da izvrnu istinu.

  • Да ти није можда ВУК ДРАШКОВИЋ НЕКИ РОД:

 6. I ja sam licno cuo od Trebinjaca identicnu pricu kao ovu gore u tekstu.Zao mi je svih zrtava ali mogu kao vojnik da razumijem borce koji cuvaju narod na liniji gladni i zedni dok „hasisari bleje“po gradu.Mozda je reakcija prenaglasena ili je trebalo poslati VP ali kod nas je to sve bilo nesredjeno jer nije zvanicno bilo ratno stanje u kome vlast prelazi u ruke vojske nego kao stanje neposredne ratne opasnosti a to da bi politicari mogli da vladaju opstinama bez obaveze da ratuju(cast pojedincima)Zato je u svim gradovima bila masa „radno obaveznih“civila koji su radnu obavezu debelo placali lokalnim politicarima.Jedino u II krajiskom je pred kraj rata proglaseno ratno stanje a da vidite koja bjezanija vojno sposobnih muskaraca ,pa to je za nepovjerovat!Ja dodjem da im cuvam rodni grad a oni kao i ovi Hercegovci, puna ih Knez Mihajlova!Boze nekad mi bude krivo sto svi nismo kolektivno napustili front i dosli u Beograd!

 7. Clanak je istinit. Citavo Trebinje zna da je Alen Glavovic prodavao njegove farmerke i da su one bile povod tuce. Aleksic u trenutku stradanja nije bio vojnik VRS. „miskotes“ je u komentaru objasnio iz kojih razloga.
  Detalji sa ratista su takodje istiniti. Muslimani iz TB su bili u rovovima zajedno sa Srbima i branili su grad sve dok nije dosla naredba Alije Izetbegovica da isele.

  Film „Krugovi“ je obicno holivudsko-antisrpsko smece. Trebinjci su se bunili prilikom snimanja filma i ne mogu da vjerujem koliko su Srbi koji zive van TB naivni pa da povjeruju u citavu pricu.

 8. Хмм..
  Цели текст нема смисла.
  У њему се открива само да нису сви поднели равноправно рат.
  Било би интересантно када би сте објавили податак који показује колико је Војска РС заиста имала војника у првим борбеним редовима и колико је то процентуално од укупног броја тада војно-способних.
  Такође, колико се данас по ратном учешћу води у војној евиденцији.
  Увидели би сте муљажу и много горе ствари.
  Рецимо онај који је кухао, точио гориво се третира исто као неко на линији Озрена, Сарајева…или био у неким спец. јединицама.
  Сви они коју су поднели највечи терет се сигурно нису борили за РС каква је она данас, пуну пробисвета, дезертера и бараба на вискоким положајима.
  То је права РС а све остало су оставштине и рушевине давно изиграног патриотизма са којим и данас лопови манипулишу.
  Можемо се и лагати,… по вољи…

  • Naravno da tekst nema smisla,prva i ocigledna laz je broj srbskih vojnika prema ZNG,znam tacno da je bilo 752 vojnika,znaci autor je smanjio broj za 90% valjda radi senzacije,a onda po americkom sistemu ubacio i scenu o umrlicama na zidu kasarne,bilo ih je mnogo,ali nikako na stotine. Gnusna laz,ustaskih umrlica je bilo na stotine.

 9. E pa sad idite na sajt Miroljuba Petrovica i klikcite na „koser brza hrana“,“ucimo hebrejski“ „vesti iz izraela“ „vreme u izraelu“…hehe

 10. A pazi Miroljuba sta radi…napisao onaj tekst o Djokovicu i lose prosao,on nema druga posla,neradnik pa krenuo da se loguje sa ko zna kojih IP i mailova i razmislja „sjebah se onim tekstom oko Djokovica,sta sad da radim?! hm ,hajde napisacu jedan prosrpski tekst,ali moram nekako ubaciti i Srebrenicu (koja se doduse spominje samo u naslovu,a ni jednom recju u tekstu),neka ljudi pomisle da sam Srbenda,napisacu sto tendencioznije,a od svoje persone cu ostaviti samo potpis,mozda se Vlasi ne dosete da sam to ja,stavljace mi pluseve ,a moja sujeta ce biti zadovoljena…“ i zajebao se,jer na ovom sajtu postoje i felixfaber,zdravka,neimeni,perun,neca i brdo drugih,koji razmisljaju glavom a ne…..znate vec…pa onda Miroljube madjijo,red je da krenemo,posleko zna kolikomeseci da nam se opet pojavljujes,a tvoj bivsi licni prijatelj te jedva ceka..sektasu i prevarantu…hehe

  • sve bi ja vas pokupio u kamione i pravac srce Srbije ( KiM ) pa da vidimo od cega ste, od krvi i mesa ili od nekih fekalija. ali cini mi se da ste ovo drugo, sve pobeglice pa sada tu lecite svoje komplekse i frustracije.

   • Sto se mene tice UVEK! Samo dobro razmisli da li bi Miroljub pristao. Ja nisam pobeglica, moj pradeda je gradio Beograd kad su tvoji dosli i videli parket,i rekli „kako su lepo poslagali oblice za lozenje!“…i onda proterase moje,a dosli tvoji,ja se ponosim sto mi je deda kao ljoticevac streljan,jer nije morao da gleda ono sto ste vi radili,a sad ti kao treca/cetvrta generacija mene prozivas?! cemu ?! Ali bez obzira na sve,ja se i dalje ponosim sto sam Srbin,ne lutam izmedju religija i naroda kao Miroljub moleci da me neko prihvati,ali sto bi rekao Njegos>“Sudba moja do pakla me spusti,ali na nju povikati ne smijem!“…Inace,to za kamione,predpostavljam da mislis na sve druge osim na sebe,jer lepo ti tu,toplo,mama i tata rade,boli te ona stvar.

    • @felixfaber.Да су само покупили СРПСКЕ побегуље из Хрватске,Босне и Косова из СРБИЈе и потомке ТИТОВИХ ХОРДИ из 1944 имали би БРАТ БРАТУ преко 300000 ВОЈНИКА .Него Побегле ПИЧКЕ у РЕЗЕРВНУ ДРЖАВУ СРБИЈУ а СРБЕ ЧИЈИ СУ ИМ ДРДОВИ И ПРАДЕДОВИ 1918 ДОНЕЛИ СЛОБОДУ ЈЕ ОНАЈ ТУПАВИ МИЛОШЕВИЋ МОБИЛИСАО.

     • Tacno,nego cesljam neke spiskove dobrovoljaca,i ne videh nigde ime Miroljub Petrovic,ima Miodrag i Miroslav Petrovic,ali Miroljub nigde,jos jedan marketinski trik,uz ono „ja sam im peva uz gusle i smisljao pesme“ msm jbt dokle ide bolest jednog coveka…do smrti verovatno.Jbt Miroljub i guslar postao,ne znam samo sta je svojim adventistima „guslao“. Nego hajde ovako,Miroljube (sa svim svojim nikovima) odgovori zasto smo se posvadjali oko Haruna Jahje? Zasto sve njegove knjige reklamiras osim one „Tajna ruka u Bosni“ o zaveri Srba i masona protiv Bosanaca? Naoisi jedan jedini komentar na tu knjigu i ja prestajem da te jurim po sajtovima,bilo kakav komentar,jedan jedini. Ili,opravdaj zasto ti je mentor covek koji patoloski mrzi Srbe taj Harun Jahja. …Miroljubovi obozavatelji evo vam knjiga pam procitajte ko je mentor i sta misli taj mentor Miroljuba Petrovica http://bs.harunyahya.com/bs/Knjige/674/tajna-ruka-u-bosni dokle ide srbska glupost nikome nije jasno. Ali opet,Miroljube ja ne lutam izmedju religija i naroda kao ti,ja znam da sam Srbin (za razliku od tebe sto si Srbin samo popotrebi) i znam da sam pravoslavac (sto ti nikako nisi,jer veru gledas kroz pare,gde mozes vise da se udenes),pa onda objasni vlasniku vaseljenske zasto si ga pljuvao kod vlasnika FBR reportera?!

     • Мирољубе мађијо, зашто Јахја побогу? Овај твој текст је стварно збрда дола, али пошто не знам шта је на ствари то и не причам ништа о томе. Нисам хтео ни да упозорим на тај блесави наслов који си поставио, али Јахја … побогу човече шта ти је? Ко је идући? Будак? Треба избегавати говнаре чак и кад кажу нешто што је наизглед исправно јербо ће својим карактером опоганити све чега се дотакну, а ти си фасциниран Јахјом који се чак и не покушава прикрити. Или си зрео за установу или се продајеш за паре, или је нешто треће. Реци нам шта је на ствари.

     • popisam ti se u usta turska nacisticka…slugo izdajnicki! citav vam se zivot govna srbijanska nacisticka turska svodi na laz i kradju!!!!!! trebinje i cjela hercegovina je ponosna na srdjana a vas cigane iz srbije koji ste ga ubili i koji ste krali po hercegovini i RS popisamo u usta . mrs u vraziju mater tursku nacisticku izdajnicku i da vas nikad vise nismo vidjeli u RS i hercegovini! puzite po tom blatu i berite sljive i gledajte ima li ikog da ubijete nakazna vrsto umobolna! imate novi pazar i kosovo vodite racuna o svojim govnima i mrs od nas popisam vam sakato djete cigansko tursko za koje prosite po novinama jer ni djecu ne mozete zdravu da napravite! os vi grickate slobodu koju smo vam mi donjeli ali necete jos dugo! sada cete sami morati nakazna turska vrsto da se izborite za nju i MRS ODNAS TURSKA NACISTICKA PEDOFILKSA INCESTUALNA IZDAJNICKA VRSTO!

  • U lepo drustvance si me smestio. Hvala

 11. Hajde ko stoji iza ovoga i podrzava Miroljuba ,a smatra da je pravoslavac,neka prokomentarise ovaj sajt i neka procita odgovore na forumska pitanja http://www.creation6days.com/ a ako to nije dovoljno sve cu Miroljubovo licno da iznesem ovde,od reci njegovog oca „otvori vrata da se Miroljub napase“ pado onog brckanja na plazi u Tel Avivu hehe

  • Nemam razloga da vjerujem da je ovo Miroljub izmislio, drzim da je iskreni patriota i da sve sto radi radi na korist srpskog naroda. Ponekad bude neozbiljan i pretjera u tome kao ono sa rusenjem brana ali nema losu namjeru. A ti da si citao forumska pitanja znao bi da Miroljub jedinog mesiju kojeg ceka je Isus na oblacima koji dolazi da sudi svijetu. Vidim da se mnogo trudis da ga diskreditujes. Covjek nije savrsen ima mana a ipak dosta toga radi dobrog i korisnog. Zato treba naglasavati ono dobro a ne ono lose. Njegov najveci problem je gordost i visokoumlje. Umislio je da je pored neospornog znanja i primjene toga u praksi veliki covjek i mislim da je zeljan slave na zemlji, iako Isus kaze da tek ko se ponizi uzvisi ce se. Takodje nema hriscanskog smirenja sto je osnov i lako se iznervira i odmah upucuje pogrdne rijeci sto je takodje dokaz jakog ega i gordosti. Ali to je njegov licni problem, dace Bog da se promijeni. Ti najprije obrati paznju na sebe a i za njega se pomoli Bogu da ne grijesi a manje ga kritikuj. Miroljub nije pravoslavac, ali nema veze, Bog gleda na srce a ne na pripadnost nekoj vjeri. Cijenim zaista njegov trud i posvecenost oko vaznih zivotnih pitanja, narocito zdravlja, kao i pokusaj otvaranja ociju duhovno uspavane javnosti koja se kuva kao zaba u loncu.

 12. Tacno Neco. Vidis da sam jedino prisutan kad on nesto napise,ne krijem to.

 13. Симон Марков

  Овај фелихфарбер мора бити да је неки беспосленик кад од шесдесет коментара о неком Алексићу има двадесет његови и да он ишта зна писо би и сам о нечем а не би пљуво увис да сва пљувачка опет пада по њему

 14. A gdje je Sarajevu, Mostru, Tuzli i bilo kojeg federacijskog grada bilo kakav Srdjan pa makar bio i „hasisar“???
  Nigdje ni za lijeka. To govori ko su Srbi a ko balije.

 15. E pa „doktore“, jebem te lazljivog. Takvih kao ti nagledao sam se i naslusao svih 50 mjeseci koliko sam nosio uniformu i pusku na prvoj liniji trebinjskog fronta.
  Vas ostale manekene svih boja i nacija kojima je malo krvi sto se prolila, nabijem na moj krivi srpski k…c. Ne lazite sebe ako vec lazete druge.
  Meni ne mozete prodavati m..da za bubrege jer sam ponosan i na to sto sam znao Srdjana i na to sto je on uradio, a Boga mi i na moju Trebinjsku brigadu.

 16. Да ли је истинита, то није пресудно. Истинитих прича у овом рату има безброј. Наћи одређену и предимензионирати филмом је исто као и измислити. Порука је послата филмом, да ли нам се свиђа то је друга ствар. Филм прича о опросту уопште а не само о међунационалном. Мени је то веома племенито. А овај текст ми је превише циничан. Није херој -него шверцер, па добро па шта. Филм још увијек, чак и као фикција има снагу и поруку да је опрост могућ и да доброта није узалудна. Није доминирајућа оптужба Срба у филму, чак је прилично споредна.

 17. znači sve što EUsrbi podrže je kužno

 18. Прави Србин, прави родољуб и борац не може оставити коментар овде! Зашто?
  Зато што је изгубио живот бранећи кућни праг!

 19. Hm…hajde jos ovaj komentar i mislim da autor teksta ne zasluzuje nikakvu paznju ,pa cu odustati od daljeg komentarisanja.
  Suvise je ocigledno sta Miroljub Petrovic radi..prvo u onom tekstu napadne Djokovica a u ovom napadne ne tog Aleksica vec Srbe uopste.
  Djokovic koji ponekad unese osmeh na lica nasih napacenih ljhudi svojom pobedom i film o slucaju Aleksic koji govori o tome da smo ljudi ,pa makar dogadjaj bio i neistina.Jer da je Djokovic zaista sektas opet ne moze da mu se zameri sto ponekad nasmeje nas moralno unisteni narod,jer gospodo ko od vas je ovde bezgresan? Ima li nekoga da nije ucinio nesto gore od praktikovanja joge? Naudio nekome? Naravno da ima,ali to ne znaci da ste manji Srbi.

  E pa Miroljub uzme i ocrni oba slucaja,zasto? Zato sto po njegovim „polufinasijerima“ (polu je namerno jer mu daju sicu za veliko uvlacenje u straznji deo tela) Srbi ne smeju da imaju ni jedan jedini svetli primer,pitam se zasto Miroljub nije ocrnio srpske glumce u filmu Andjeline Dzoli ili Rafaela Nadala koji ima skoro istu popularnost kod nas kao Djokovic?
  Smeta nam kad lazu o nama u filmovima i prikazuju nas kao divljake,smeta nam kad nas prikaziju pozitivno,mislim da oni uopste nemaju pojma sta mi hocemo. Kao slucaju kad vas dete moli za nesto i vi mu posle dugotrajnog ubedjivanja dopustite,a ono vam odgovori „E sad necu ni kako ja hocu!“ Pa ko onda da nas uopste shvati ozbiljno?!

  Sledeci njegov tekst ce opet biti pljuvanje po nekom Srbinu koji je nesto dobro ucinio. Videcete. Jer dva za redom je i suvise ocigledno da bi bilo slucajno.

  • Miroljub je religiozan covjek, i uspjeh u ovom svijetu ne dozivljava kao bezbozni svijet sto ga dozivljava. Aplauzi bezbozne rulje njemu ne znace mnogo. Ti smatras da imamo od toga neke velike koristi. Nije njemu cilj da pljuje po Hovaku Srbinu vec da ukaze na to sto je lose u tome sto Novak promovise, sto je nepravoslavno i nehriscanski, jer ima veliki uticaj posebno na mlade. Licno volim Novaka i zelim mu dobro i s obzirom u sta se upusta i na kakvoj je poziciji on se ponasa dosta dobro.

   • Ok nekadasnji nik“Pastrovic“ ,mozda si u pravu,ali i adventisti su religiozni,doduse na meni nepojmljiv nacin. Dobro,on ukazuje na to sta je lose u Novakovom ponasanju..ali procitaj ponovo taj tekst pa mi iskreno i,objektivno,reci da li je tekst dobronamerno ukazivanje na Novakovo ponasanje ili klasicno pljuvanje? Pa onda idi na blog Miroljubovog prijatelja ,izvesnog Zivkovica,bivseg TV voditelja na izdajnickoj,tzv naprednjackoj KCN TV i vidi kako covek tvrdi da je on sa 60 i kusur leta dugoocekivani mesija i kako pozira u tom nekom joga polozaju sa sve zalazecim suncem iza da bi mu izgledalo kao svetiteljski oreol..e to je njegov prisni prijatelj kojem nece spocitati ni jogu ni jeres ni ,najzad,budalastinu.Pogledajte slike na blogu>
    http://slobadidi.wordpress.com/

    Ovde Zivkovic sebe naziva „novinar/voitelj/BOG“ doslovno,velikim slovima>https://plus.google.com/+SlobodanŽivković‎

    Pa ako mu ne smte to kod njegovog prijatelja,zasto mu smeta kod nekog drugog? I to u manjem obimu nego kod svog prijatelja,jer Novak sebe ne smatra bogom ,.ovo .jesu nejpomljive stvari zdravom razumu,ali eto,to su lesinari nad ljudskim dusama koji su koristilu pometnju i traganje za spasenjem Srbima 90. ih,a i dalje jasu.

    Mene bas briga kako ce odrastao,vec formiran covek ,shvatiti moje pisanje jer mi je odavno jasno da takav covek ima stereotipe koje mu ni dletom ne mozes promeniti,ali kad sam prvi put dosao na ovaj sajt razmisljao sam da najzad postoji mesto gde mi ,slobodno mogu reci,patriotski orijentisani Srbi imamo svoj kutak,medjutim ,prevario sam se..nema sloge medju nama,nece nikad ni biti,secam se kako su neki hvalili beloruskog predsednika Lukasenka na sva usta i onda neka vest,o inace zaista sali tog istog Lukasena,da uzme Kalinjingradsku oblast i pljuvanje po njemu od strane istih komentatora koji su ga dan/dva pre toga hvalili,jzaboravljajuci da je Putin odlikovao Stipu Mesica,a Jeljcin pre toga Tudjmana. Ako ne mislim kao neko od komentatora bicu zigosan,ako napisem ono u sta sam se licno uverio,dam i dokaze,a to se ne svidi nekom od komentatora,opet cu biti izvredjan ,popljuvan.. zaista mislim da ki jos dobro prolazimo od onoga kako smo zasluzili,jer sto bi Sveti vladika Nikolaj rekao :“Nije Bog poslao Turke da njih nagradi,vec da nas kazni!“

    • Nisam nikad koristio nik „Pastrovic“. Nisam mnogo ni komentarisao ovdje. Tekst ukazuje na lose stvari koje promovise Hovak. Sad ti mozes da protumacis da Miroljub mrzi Novaka i da je srecan sto ovaj to radi da bi imao razloga da pljuje po njemu. Ja ne mislim tako. Ne znam ko je ovaj Zivkovic i ne interesuje me, zar je covjek bitan uopste i zar se njegov uticaj i njegova rijec moze porediti sa uticajem Novaka Djokovica. Ne znam dali je Miroljubov prijatelj ali znam da takve stvari Miroljub smatra okultizmom. U jednom postu gore sam ti odgovorio sta mislim o Miroljubu i o tome sto se javljas da ga kritikujes. Mozemo ovdje da se kao braca ne slazemo a ne moramo da se plujemo. Vecina se deklarise kao religiozni pa dajte da to i budemo na djelu. Oko toga se svi mozemo sloziti.

 20. vrlo dobro poznajem istoriju,vazda me zanimala!!evo,zanemarit cu sada pricu o srdjanu,neka mu je laka crna zemlja,vjecna mu slava!!samo cu se osvrnuti na vase herojstvo iz proteklih ratova,odnosno na vase neherojstvo(klasicni pičkerluk),kao sto se moze vidjeti i na ovom sajtu,jer se krijete iza laznih profila,a u ratu ste se krili iza klanja klinaca,silovanja djevojcica.,pljackanju itd.,sto je klasicna cetnicka praksa..naravno da svi pravoslavci nisu takvi!!vrlo dobro znam sta se zbilo,jer osjetih na svojoj kozi,kao cijela moja generacija..a vi tu suplju ostavite za svoje klince,kojima garant i punite glavu sa cetnistvom i herojstvom..herojstvom.,hehehe..koje ste picke od boraca bili,i pored toliko oruzja JNA..nisu svi pravoslavci cetnici,kao ni katolici ustase,a balije stvorise cetnici i ustase…toliko od mene,a ja se zovem jasenko catic(maglaj,BIH)..izvinjavam se na mojim greskama u pravopisu!!rekao bih jos mnogo toga,ali ste toliko mizerni da bas i niste zasluzili nikakvu paznju,a publicitet jos manje,hasis je pravo dobar,pa mi mrsko trositi vrijeme na vas cetnicke pickice… haugg

 21. Lažeš Doktore na pravdi Boga…samo ću ti to reći a što i sam znaš….

 22. Тај муслиман је колико видим жив и здрав живи у Шведској и има децу а Срђан да је ћутао данас би био жив и задовољан што је тако урадио кад би имао прилику да види како се односе други народи западно од Дрине према Србима,Србе третирају као звери..

 23. TEKST JE PROTIVREČAN , KRENE POZITIVNIM IMPRESIJAMA O SRBIMA A POTOM PERFIDNO DA SE “ VLASI NE SETE“ NEGIRA SVE PREDHODNO REČENO !

  ŠTA ZNAČI TO DA SI IZ KUČA , DA SI PLEMENSKI PREVASHODNO OPREDELJEN …?

  NIJE BILO SRBA , NEDOSTAJALO JE HERCEGOVACA NA RATIŠTU . . I ETO TI SI SE KAO SPASIOC POJAVIO ! MALO OTUŽNO

  TVRDIŠ DA ALEKSIĆ NIJE BIO NI JEDAN DAN U VOJSCI , PA NISI NI TI DOTLE ,JER SI I TI TEK TOG DANA BIO PRVI DAN U VOJSCI , KAD SI “ SAZNAO “ PRAVU ISTINU „. . .

  I ČEMU TA PRIĆA SADA , U OVOM TRENUTKU ,POSLE TOLIKO GODINA , NE VERUJEM U TAKVE VRSTE SLUČAJA ?

  NA KRAJU UMETNOST ČESTO BIVA IZNAD ŽIVOTA KAO ŠTO JE I ŽIVOT U VEĆINI ,IZNAD SVAKE UMETNOSTI !

  DALJE ISTRAJAVANJE NA OVOM KONTROVERZNOM “ SPISU“ I ČINI MI SE GUBLJENJEM VREMENA JER SU I SRĐANOVI DRUGOVI U KOMENTARIMA IMALI LJUDSKU POTREBU DA KAŽU SVOJU ISTINU O SVOM DRUGU KOGA SU SIGURNO BOLJE POZNAVALI OD KAKO SE KAŽE ČARŠIJSKIH PRIČA, KOJA SE NE SLAŽE SA TEKSTOM OKO KOJEG SE RAZVILA POLEMIKA

  ŠTA GOD DA JE PO SREDI NE ČINI MI SE DA JE SVE OVO ZAPOČETO DOBROM NAMEROM . . .

 24. Od maloumnika poput potpisanog se ništa drugo nije ni moglo očekivati, osim da se po ko zna koji put prosere ne birajući način i bezočno lažući.

 25. Protjerani do jucrasnji komsija

  Inace ne komentarisem, ali na ove lazi i podvale jednostavno nisam mogao precutati.. Istina je ta da Srdjo nije ubijen ni od kakvih hasisara vec od vojnika Republike Srpske. Da istina je da je Alen Glavovic prodavao robu na pijaci, al ne iz svercerskih pobuda vec da prezivi. On i njegova familija su u to vrijeme bili vise gladni nego siti.Jeli to grijeh ili je mozda trebao pustiti malog brata i majku da crknu od gladi da bi vama medijskim huskacima bio po mjeri dobrog covjeka. Alen nije sluzio vojni rok i nije bio podlozan mobilizaciji tako da je i ta laz raskrinkana. Ubistvo iz nehata kako neko napisa u komentarima. Pa jeli po vama nehat skakakati Srdjanu po bubrezima i nanositi mu povrede udarcima vojnickih cizama po tijelu. Gledao sam ga u sok sobi prije nego ce mu izgasiti aparate koji su ga par dana drzali u zivotu. Meni ono sto sam vidio nije licilo na jedan udarac sakom i udarac glavom u plocnik pijace. Nakon 25 minuta od dogadjaja pricao sam sa svjedokom koji kaze da su ga tukli nogama 15 minuta i nikom od prisutnih nisu dali da prijedje jer je jedan iz te grupe koji su ga tukli repetirao kalasnjikov. Sve u svemu Srdjana nema i meni kao i drugim njegovim prijateljima nedostaje jer je bio iskren i dobar drug operisan od nacionalizma, mrznje i straha koju su tada tako uspjesno SDS-ovci sirili Hercegovinom. Na kraju ce od ovih silnih varijanti ispasti da je Srdjan sam sebe ubio jer nije mogao vise gledati nepravdu koju su Srbi cinili svima koji se nisu dicili i reklamirali kao cetnici. Dok ti isti cetnici 5 dana prije rata nijednom nisu krocili nogom u crkvu.

 26. Slucajno sam ovde naisao.Mozda nemam pravo komentarisati nesrecu oca Srdjana Aleksica.Jer i sam sam otac.Ne daj gospode da roditelj nadzivi svoju decu kao sto je slucaj sa Radom Aleksicem,njemu samom ne verujem da je i do kakve pompe i populizma.Ne daj gospode da se slicne stvari ponove nama svima na ovim prostorima kao sto su to bile 90′ godine.Nisam stigao da procitam sve komentare ,a mnogi i ne zavredjuju citanje.Pored cinjenice da je momak nastradao od ljudi u vojnickim uniformama, koji su bili revoltirani tadasnjim stanjem na trebinjskoj liniji odbrane i Republici Srpskoj i iskalili svoj bes i nemoc na njemu.Istina je da se taj dogadjaj mnogo raubuje.Mogu da kazem da ukoliko su ti vojnici imali nameru ili naredjenje da uhapse ili privedu komsiju muslimana,tu Srdjan nista ne bi mogao da uradi,mozda ne bi ni nastradao..Verovatno je nesto drugo u pitanju bilo.Republika Srpska nikad nije proglasila ratno stanje za sve vreme rata.Samim tim nije bilo ni vojnog suda a ni odgovornosti koje proizilaze iz toga.Mnogo ljudi je otislo,glavom bez obzira cim je poceo rat a i pre toga iz dicne nam Hercegovine a pogotovu iz Trebinja.To treba da imaju na umu svi iz Hercegovine koji se busaju u prsa junacka.Sto se tice Borisa Tadica i dodjele ordena ,nemam komentar zaista.Satanizacija Srba i svega sto ima predznak srpski od strane velikih sila i dobrog dela svetske javnosti.Takodje i od malih komsija ,dojucerasnjih uzivalaca bratstva i jedinstva na srpskoj seljackoj grbaci proizvelo je kod vladajuce elite ,bar se nadam,neki osecaj krivice i zelje za opravdanjem..Tako su se uhvatili i tog nesrecnog slucaja da ga izraubuju maksimalno i da prikazu i da medju srbima ima plemenitih ljudi ali su u manjini i uvek plate glavom i to od tih nesretnih nepozeljnih cetnika.Spasavanja komsija iz jada i uzasa rata u gradovima sirom Bosne bilo je jos.Verujem da je bilo i spasavanja srba od strane muslimana.Ali se to ne spominje i ne raubuje kao ova nesreca.Zelja za senzacijom beogradskih medija nekad nema granica ni moralnih ni profesionalnih.Skoro proglasise za srpskog viteza coveka koji se borio sa medvedom u mitskoj zemlji Hercegovini.A sto bi rekli ovi sarajevski prevaranti po Beogradu-jarane nidje veze.Eto tolko od mene.Uzeh slobodu da ovako pisem jer sam prolio i ja kao Srbin malo krvi,znoja i suza za dragu mi Republiku.I zato me tangira svako iskrivljivanje istine,podmetanje ,blacenje i sve sto joj kalja ugled, ljiudi i institucija ma odakle dolazilo.

 27. kad se razvuce ovako ostra diskusija, bude vise stete nego koristi. svasta je receno, a neka mlada dusa moze svakakve pogresne stvari da upije. uopste nemam nameru da pricam o tom pokojnom momku, jer neznam, ali bih zato pojasnio ono sto znam :
  -http://matrixworldhr.com/2016/01/29/petnaest-cinjenica-o-izraelu-koje-biste-trebali-znati/
  -licno sam razgovarao sa Enrikom Josifom, veliki covek, mislim da nije krsten u hriscanstvo, ali mu je zena bila Srpkinja. citao je bibliju na 15 jezika. neki kazu cak na 50 jezika. smatra da je vukovo Jevandjelje napribliznije duhu !
  takodje je tvrdio da 54 i 55 glava proroka Isaije je posvecena nama, Srbima. mislim da posle Arcibalda Rajsa je drugi nesrbin koji nas je toliko voleo.
  – Novak Djokovic upraznjava najgoru mogucu jogu, kundalini. mislim da nijedan neindijac, pogotovu evropljanin ili amerikanac, nije u stanju da se tim bavi. to Hindusi dobijaju rodjenjem.
  ko nezna dobro sta je hinduizam, neka procita sv.Nikolaja Velimirovica i njegova indijska pisma. otprilike da je hinduizam najlepsa opsena. kaze, da religiju biram pamecu, izabrao bi hinduizam, ali posto se Bog srcem bira, ja sam pravoslavac. mnogi, mnogi su nadrljali, poludeli! – jos jedna stvar mi se nesvidja, dal on ili njegov otac, nebitno, dobili su drzavnu zemlju, negde oko hetara, da prosire teniska igralista. to je pored Dunava u spc Bane Muskatirovic, bivsi 25 maj. dosli su skoro do spomenika braniocima Beograda sa majorom Gavrilovicem. cudim se sto ga nisu srusili, dobili bi jos koje igraliste. licno mi se svidjao vise spomen park, negoli igralista, bilo kakva.

 28. 1:)Следеће, још веће изненађење, је било када сам сазнао да наша јединица у Церовцу броји само 50 бораца, од којих су половина били мобилисани Муслимани.
  2) На другим деловима херцеговачког фронта муслимански бојовници чинили су стравичне злочине над српским цивилима
  Ovaj koji je ovo pisao ili je glup ko tocak ili nema pojma sta pise

 29. Majko moja mila!
  Eto prilike da se (opet) zavadimo medjusobno!
  Ko zna istinu, neka je siri!
  Ko zna o cemu prica, nek prica o hinduizmu, jogi, neka prica!
  Ali, cim cujem da je hinduizam, budizam, sekta, smrkne mi se!
  Pa, znate li uopste o cemu pricate!?
  Nemate pojma!
  Ali, zgodno za pljuvanje sprskih „sveznalica“.
  Nikada ne smemo da pricamo o necemu sto nam je potpuno nepoznato kao da je to, iskljucivo nase misljenje, istina!
  Kako moze da bude istina!?
  Sam Buda, sto znaci samo probudjeni, je govorio da nije nikakva religija u pitanju, vec iskljucivo ucenje, a sto su ga budale i praznoverni nadogradili i napravili religiju, to govori o ljudima!
  Hindu je, inace, sledbenik hinduizma, ali se upotrebljava da oznaci stanovnike Indije, iako nisu svi hinduisti. Hindi, pak, je jezik kojim oni govore.
  A hinduizam spada medju, (ako nije i jedina), religije koja je popuno otvorena prema svakoj drugoj, ne rugaju se nikome, sta god „upraznjavali“ u smislu verovanja, postuju izbor.
  O jogi, vidi, ima velikih „strucnjaka“. Nemate pojma sta je, al’ mora da je nesto lose, cim lopovi zvani popovi tako kazu, je li!?
  Nesto sto je staro nekoliko hiljada godina, sto sluzi necemu o cemu pisci gore navedenih redova ne mogu mozgicem ni da pojme, pljuvati tako, e, pa to je vrhunac!
  Kad nesto ne znam, ne mogu da sudim!
  Kad nesto ne znam, ne mogu da komentaisem tako, mogu samo da dam misljenje!
  Kad nesto ne poznajem, ne mogu da napisem sta drugi misle, misle, a ne ZNAJU, vec iskljucivo svoje misljenje, opet, bez osude!
  Ako ste pravoslavci, znaci to je jedino ispravno, tako vam rekli, i cak i budizam je sekta, samo ste vi oni pravi!? Svaka cast!
  Hinduisti nisu zaboravili svoje poreklo, tradiciju dugu kao i nasu, nisu oberucke prihvatili hriscanstvo i zaboravili korene! I ne pljuju druge u ime tog hriscanstva! Ali, oni imaju BOGOVE, a to je strasno, kaznjivo je, sta ima da imaju Bogove, kad postoji samo jedan i to pravoslavni!? E, sad, sto je jevrejin, pa, necemo da trazimo dlaku u jajetu, je li!?

 30. Кад смо прихватили Хришћанство одрекли смо се наших богова, историје, календара, писма и прихватили наметнуту нам историју Германске школе, зато сада патимо.

 31. Ево „Искра“, Кустуричин сајт, јуче хвали Срђана Алексића и његов „подвиг“.

 32. Пре неког времена мој познаник је добио овакву поруку. Проследио је мени.

  Prvo da se izvinim sto Vam pisem a ne poznajem vas. Vidio sam Vas komentar o Srdjanu Aleksicu…dozvolite da Vam ispricam istinu o dogadjaju u vezi sa njim, koju svi trebinjci znaju, ali cute..pa necu ni ja da budem onaj koji ce prvi JAVNO da istupi. I da se jos jednom izvinim sto vam pisem sa ovog profila, koji nije moj pravi facebook profil, vec je napravljen u svrhu sale sa nekim ljudima, a sad ga mogu iskoristiti i za ovo. Nema drugog nacina ,bar za sad, da sirimo istinu o ovom dogadjaju. Srdjan je bio moj sugradjanin, druzio se sa bratom od mog dobrog druga Harisa Glavovica, komsijom Alenom Glavovicem, momkom duge plave, i uvijek neuredne kose. Oni su bili malo stariji od nas, ali svi smo ih odlicno poznavali. Zvali smo ih „hasisari“. Cijelo njihovo drustvo je pusilo hasis, i zbog toga su cesto upadali u razne probleme, u smislu da su radili razne stvari kako bi obezbjedili novac za kupovinu opijata. Kad je poceo rat, Srdjan i njegova ekipa su bili rasporedjeni na vojne polozaje prema granici sa republikom Hrvatskom, kod Dubrovnika. Posto su stalno “duvali” i pravili probleme na polozaju, njima je oduzeto oruzje i oni su udaljeni odatle, tj. Izbaceni su iz rezervnog sastava vojske. Svi su se slozili da im tu nije mjesto. Onda su oni “gluvarili”, ili kako danas kazu, “blejali” po gradu. Postojala je i suparnicka ekipa “hasisara”, sa kojom su bili u sukobu, a sve oko raznih opijata. Tog dana kad je Srdjan POGINUO, sreli su se na pijaci Srdjan i jedan momak iz suparnicke ekipe. Niko od njih nije bio u vojnoj uniformi, niti je imao oruzje. Doslo je do svadje, cija je tema bio hasis. Tad je Alen dosao i drzao stranu Srdjanu, i sva prica oko njegovog spasavanja, Alenovog, je cista laz, jer nije ga ni trebalo spasavati. U toj je svadji spomenut sa rijecima “I sta ce ti ovaj musliman u tvojoj ekipi?”, na sta je Srdjan odgovorio “pusti covjeka, sta ima veze sto je musliman, drug mi je!” I onda se svadja nastavila, do momenta kad je prerasla u gurkanje. Momak sa kojim se Srdjan svadjao je onda pesnicom udario Srdjana koji je pao, i nezgodno udario glavom o ivicu i na licu mjesta ostao mrtav. Nesrecan slucaj! Nije bilo ni najmanje namjere da ga ubije. Na isti nacin je poginuo i bivsi direktor trebinjske gimnazije, cuveni Pinjo, kada je jedan roditelj, zbog toga sto je on, direktor, njegovog sina vratio iz skole i poslao kuci da se uljudno obuce, a ne da dolazi u bermudama, duge kose, neobrijan, itd, zasreo ga je 50ak metara od skole, posvadjali su se i udario je direktora koji je nezgodno pao i glavom udario o ivicnjak i na licu mjesta umro…sto je okarakterisano kao nesrecan slucaj sa smrtnim ishodom…potpuno isto, ali po cuvenom direktoru ne nazvase cak ni skolu, a kamo li nesto vece… Posle mnogo godina, neki ljudi iz Sarajeva su ponudili Radu Aleksicu, Srdjanovom ocu, prije svega pare, pa onda i medijsku paznju, samo da se ovaj slucaj “lazno” predstavi svjetskoj javnosti, po kome ce se kasnije i film snimiti, gdje se salje jasna poruka: “POSTOJAO JE >JEDAN< DOBAR SRBIN, ALI, ETO, I ON JE MRTAV”. Moram se malo posvetiti ocu Srdjanovom, koji je inace poznat u gradu na Trebisnjici, kao covjek koji mnogo voli pare, i pati od toga da je u centru paznje. A ovo mu je obecavalo obje stvari! I onda je jasno zasto je prihvatio da se ovakva laz pusti u etar! …pogodna za raznorazne profitere, koji ce kasnije dobro zaraditi na citavom ovom PROJEKTU, isfinansiranom iz Danske, Svedske, Norveske, parama nekadasnjih trebinjaca, koji su tamo ispraceni iz Trebinja od sugradjana srba i hrvata koji su ostali da brane svoj grad. A otisli su po nalogu…komsija nam je sa suzama u ocima donio nalog koji je potpisao Alija Izetbegovic, na kome je pisalo da moraju da odu iz Trebinja svi muslimani, da ih u Danskoj, Norveskoj, Svedskoj…cekaju stanovi, poslovi, auta…a oni koji ne odu, bice smatrani neprijateljima, sto ce se odraziti na njihovu rodbinu koja je stanovala sirom BiH, a on je imao dosta rodbine u Sarajevu. Samo je rekao “MORAM ici iz Trebinja”. Jer, Trebinje je, mozda, jedini grad u kom nije bilo medjuetnickih sukoba, svi su zajedno branili grad od hrvatske vojske, i kao takav je bio los primjer za one koji su osmislili taj prokleti rat. Mnogo hrabrih,cestitih, postenih, ispravnih momaka iz grada podno Leotara je dalo zivot za svoj grad, u njegovoj odbrani, na prvim borbenim linijama, ali se niko njih nije sjetio, da po njima neka ulica dobije ime, ili neki trg, prolaz… Kad je bila premijera filma posvecenog Srdjanu Aleksicu, trebinjci su jasno rekli da je to cista laz, prije svega zbog toga sto je on predstavljen kao vojnik, pa onda zbog uniformi vojnika vojske Republike Srpske, koje su nosili ljudi koji su navodno UBILI Srdjana, pa onda i zbog mnogih drugih, ali sad manje bitnih stvari. I boracka organizacija VRS je protestvovala iz istih razloga. Nijedna laz nije trajala dovijeka, pa nece ni ova! Ovo sam vam napisao bez ikakve skrivene namjere, sve u svrhu sirenja istine o ovom dogadjaju! Sve najbolje! Pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хрватска „демографија“

Од стицања свог међународног признања, Република Хрватска форсира туризам као стратешку грану ...

Сребреница (Фото: Вести)

Srebrenička blajburška matrica

И ове ће године, као и до сада у Београду забугарити црнокошуљашице ...