(Фото: http://www.goglasi.com/)
(Фото: http://www.goglasi.com/)

Др Ратибор М. Ђурђевић: текст, објашњења и тумачења књиге „Протоколи сионских мудраца“ (5)

„…Свим путевима и начинима треба да развијамо значај наше Надвладе, представљајући је као заштитника и награђивача свима онима који нам се добровољно покоре.

Аристократија гојска као политичка снага је умрла – о њој више не водимо рачуна; али као територијална власница она је по нас шкодљива тиме што може бити самостална у погледу материјалних извора за свој живот. Ми је морамо по сваку цену лишити земље. Најбољи начин за постигнуће тога циља је повећање дажбина на земљу – дакле, задужење земље. Ове мере ће одржавати земљорадњу у стању безусловне потчињености.

Не умејући да се, по инерцији свог наслеђа, задовољавају малим, гојски аристократи ће брзо банкротирати. У исто време треба појачано штитити трговину и индустрију, а што је најважније – шпекулацију, чија се улога састоји у томе да буде противтег индустрији: без шпекулације, индустрија ће умножити приватне капитале и послужиће јачању и подизању земљорадње, ослободивши земљу од задужености створене зајмовима аграрних банака. Потребно је да индустрија исише из земље и руке и капитале и да преко шпекулације преда у наше руке сав светски новац, избацивши самим тим све Гоје у редове пролетера. Тада ће Гоји клекнути пред нама, само да би добили право на опстанак.

Да бисмо срушили гојску индустрију, ми ћемо као помоћ шпекулацији наметнути силну потребу у раскоши, незајажљивој раскоши коју смо успели да развијемо међу Гојима. Подићи ћемо радничке наднице које свеједно неће донети никакве користи радницима, јер ћемо истовремено изазвати поскупљење најглавнијих животних намирница, тобож услед опадања земљорадње и сточарства; сем тога, ми ћемо вешто и дубоко поткопати изворе производње, навикнувши раднике на анархију и алкохолна пића, и предузевши заједно с тим све мере да се са земље отерају све интелигентне гојске снаге.

Да би право наличје ствари остало непознато за Гоје, ми ћемо га прикрити тобожњом тежњом да послужимо радничким класама и великим економским принципима, које врло активно пропагирају наше економске теорије…“.

Двосмислено кориштење правом

„…Неопходно је постићи да, сем нас, у свима државама буду само масе пролетаријата, неколико оданих нам милионера, полицајци и војници.

У целој Европи, а помоћу њених односа и на другим континентима, ми морамо створити врења, раздоре и непријатељства. У томе је двојака корист: прво, тиме ми држимо у респекту према себи све земље, које добро знају да смо ми кадри, по својој власти- тој жељи, изазвати нереде и.пи повратити ред: све су земље нави- кле да виде у нама неопходни притисак; друго, ми ћемо интригама замрсити све конце, које смо пружили у све државне кабинете путем политике, економских уговора или дужничких обавеза.

Да бисмо то постигли ми треба да се наоружамо великим лукавством и проницљивошћу за време преговора и споразума, али у оном што се зове ‘службени језик’, ми ћемо се држати супротне тактике и изгледаћемо поштени, попустишви и спремни на споразум. На тај начин народи и владе Гоја, које смо ми навикли да гледају у показну страну онога што им представљамо, сматраће нас још за добротворе и спасиоце рода људског.

На сваки отпор и противдејство ми морамо бити у стању да одговоримо ратом са суседима оне земље која се осмели да нам противречи али ако и суседи намисле да нам се колективно успротиве, ми морамо дати отпор путем општега рата.

Главни успех политике састоји се у тајни њених предузећа: реч не мора бити у сагласности са дејствима дипломате.

На акцију у корист нашег широко смишљеног плана, који се већ приближује жељеном крају, ми морамо принуђивати гојске владе тобоже јавним мнењем, које смо тајно удесили помоћу такозване ‘велике силе’ – штампе, која је, са малим изузетком на који не вреди обраћати пажњу, већ сва у нашим рукама.

Једном речи, да резимирамо- наш систем обуздавања гојских влада у Европи: ми ћемо једној од њих показати своју снагу атентатима, тј. терором, а свима, ако се допусти њихов устанак против нас, одговорићемо американским или китајским или јапанским топовима. Двосмислено кориштење правом. Сарадници масонске управе…“.

Нарочите школе, васпитавање и образовање, економисти и милионери…

„…Ми се морамо снабдевати свима чудима којима би се наши противници могли користити против нас. Ми ћемо морати изналазити у најјефинијим изразима и зачкољицама правног речника, оправдања за оне случајеве када будемо морали доносити одлуке које се могу учинити прекомерно смеле и неправичне, јер је важно да се те одлуке изразе таквим изразима који би изгледали као највиша морална правила правног карактера.

Наша управа мора окружити себе свима снагама цивилизације у чијој средини буде дејствовала. Она ће окружити себе публицистима, правницима-практичарима, администраторима, дипломатама и најзад људи- ма припремљеним нарочитим над-васпитањем и образовањем у нашим нарочитим школама дипломатским, правним, историчарским, итд.

Ови људи ће знати све тајне друштвенога живота, они ће знати све језике састављене из политичких слова и речи: они ће бити упознати са целокупним наличјем људске природе, са свим њеним осетљивим струнама на којима ће морати умети да свирају. Те су струне: конструкција гојских умова, њихове тенденције, недостаци, пороци и каквоће, особине класа и сталежа. Појмљиво је, да генијални сарадници наше власти, о којима ја говорим, неће бити узети из средине Гоја, који су навикли да врше свој административни посао не мислећи шта њиме треба постићи, не мислећи о томе зато што је он потребан. Администратори гојски потписују акте не читајући их, служе из користољубља или частољубља.

Ми ћемо окружити нашу владу читавим светом економиста. Ето зашто су економске науке главни предмет наставе за Јевреје. Нас ће окруживати читава плејада банкара, индустријалаца, капиталиста, а што је главно, милионера, јер, у суштини, све ће бити решено питањем цифара. За време док још не буде било безопасно да се одговорни положаји у државама дају нашој браћи Јеврејима, ми ћемо их поверовати лицима чији су карактери и прошлост такви да између њих и народа лежи читава провалија; таквим људима који у случају непослушности према нашим наређењима могу очекивати само или суд, или изгнанство-ово зато да би они штитили наше интересе до последњег даха…“.

Општење власти са народом, либерална самовоља, лажне теорије, тумачење закона…

Примењујући наше принципе обраћајте пажњу на карактер народа у чијој се средини будете налазили и деловали; општа, подједнака њихова примена, пре него што се народ преваспита на наш начин, не може имати успеха. Али, идући опрезно у њиховој примени, ви ћете видети да неће проћи ни десетак година па ће се и најтврдоглавији карактер промени-ти, и ми ћемо убележити нови народ у редове нама већ покорних.

Реч наше либералне, у суштини, масонске пароле – „слобода, једнакост, братство“ – када се ми зацаримо, заменићемо већ не речима парола него само идејности: „..право слободе, дужност једнакости, идеал братства“, – рећи ћемо ми … и ухватићемо јарца за рогове… Ми смо већ збрисали сваку другу управу, сем наше, мада је таквих још много.

Сада, пак, ако какве државе уложе протест против нас, то је само ради форме и по нашем нахођењу и распореду, јер нам је њихов антисемитизам потребан ради управљања нашом млађом браћом. Ја нећу ово објашњавати јер је већ не једанпут било предмет наших беседа.

У ствари, пак, за нас нема препона.

Наша Надвлада налази се под таквим изванредно легалним условима, који се обично називају енергичном и снажном речју – диктатура. Ја могу са чистом савешћу рећи, да смо у даном тренутку ми – законодавци, ми вршимо суд и све расправе, ми кажњавамо и помилујемо, ми смо, као шеф свих наших трупа, на предводничком коњу. Ми управљамо снажном вољом, јер су у нашим рукама парчићи нека- да силне партије коју смо сада покорили. У нашим су рукама необуздана частољубља, вреле пожуде и похлепности, немилосрдне освете, пакосне мржње.

Од нас долази терор који је све захватио. У нашој су служби људи свих мишљења, свих доктрина: рестауратори монархија, де- магози, социјалисти, комунисти и свакојаки утописти. Ми смо све упрезали у посао: сваки од њих са своје стране подгриза последње остатке власти, стара се да обори сав установљени ред. Ова акција је измучила све државе; оне вапију за мир, готове су за њега све да жртвују; али ми им нећемо дати мира све дотле док не при- знају нашу интернационалну Надвладу отворено и покорно.

Народ је завапио о неопходности да се социјално питање реши путем међународних споразума. Раздробљеност на партије препустила их је све нашој вољи, јер да се води супарничка борба треба имати новаца, а он је сав код нас.

Ми би се могли бојати спајања гојске „видеће“ силе владара са слепом силом народном, но ми смо предузели све мере против такве могућности: између једне и друге силе ми смо подигли зид у виду узајамног (међу њима) терора. На тај начин слепа сила народа остаЈе наш ослонац и ми ћемо јој, само ми и нико више, бити руководилац, и наравно, управићемо је ка нашем циљу.

Да се рука слепе гомиле не би могла ослободити нашег руководства, ми се морамо с времена на време налазити у присном опћењу с њом, ако не лично а оно преко најверније браће наше. Када будемо призната власт, ми ћемо са народом беседити лично на трговима и учићемо га по питањима политике онако како нама буде требало.

Како ћемо проверити ш га му се предаје у сеоским школама? Па што рекне посланик владин или сам владар, то не може а да се не сазна одмах у целој држави, јер ће глас народни то брзо разнети на све стране.

Да не бисмо пре времена уништавали гојске установе, ми смо их се дотакли вештом руком и прикупили у своје руке крајеве опруга њиховог механизма. Те су опруге биле у строгом али правичном реду, но ми смо га заменили либералним нередом и самовољом. Ми смо додирнули и покренули јурисдикцију, изборни ред, штампу, слободу личности, а што је главно образовање и васпитање као угаони камен-темељац слободног бића.

Ми смо заварали, забунили и развратили гојску омладину путем васпитања на лажним принципима и теоријама, које смо им ми намерно такве сугерирали.

Поред постојећих закона, не мењајући их битно већ кварећи их само противречним тумачењнма, ми смо створили нешто грандиозно у смислу резултата. Ти су се резултати у почетку испољили у томе што су тумачења маскирала законе, а затим их и сасвим заклонила од владиних погледа, јер је немогућно знати такво замршено законодавство…Ви кажете, да ће се на нас дићи с оружјем у рукама ако пре времена прокљуве у чему је ствар; али за тај случај ми на Западу имамо такав тероризујући маневар, да ће и најхрабрија срца задрхтати: метрополи генови подземни ходници метроа биће дотле проведени у свима престоницама, одакле ће оне бити бачене у ваздух са свима својим организацијама и земаљским документима…“.

Опште право гласа, самозначај, лидери масонства, установе и њихове функције, отров либерализма…

„…Данас почињем понављанем онога што сам већ рекао и молим вас да упамтите, да се владе и народи задовољавају оним што им се покаже. А и куд ће они да разгледају наличје ствари кад је за њихове представнике весеље и забава најважнија ствар. За нашу политику је врло важно да се зна ова подробност: она ће нам помоћи кад пређемо на разматрање поделе власти, слободе говора, штампе, религије (вере), права удруживања, једнакости пред законом, неприкосновености својине, стана, пореза (идеја о скривеном порезу), повратне силе закона.

Сва су та питања таква да их директно и отворено пред народом не треба никад додиривати. У оним случајевима када се морају додирнути не треба их набрајати, него изјављивати без подробног излагања да ми признајемо принципе савременог права. Значај тог прећуткивања састоји се у томе што нам неименовани принцип оставља слободу дејства да ово или оно неприметно искључујемо из њега; ако их пак набрајамо они сви изгледају као већ даровани.

Народ гаји нарочиту љубав и поштовање према генијима политичке моћи и на сва њихова насилна дејства одговара: јест да је подло, али је вешто!… опсена, али како је изведена, просто величанствено, дрско, безобразно!

Када ми извршимо наш државни преврат ми ћемо тада рећи народима: ‘…Све је ишло страховито рђаво, сви сте се намучили. Ми разбијамо и ништимо узроке ваших мука: народности, границе, разноликост монета. Наравно, ви сте слободни да о нама искажете свој суд, али може ли он бити правичан ако га ви донесете пре него што опробате оно што ћемо вам ми дати…’.

Тада ће нас они уздићи и на рукама носити у једнодушном усхићењу нада и уздања. Гласање, које смо ми направили навикнувши на њ и најситније јединице из броја чланова човечанства, састављајући групне скупове и споразуме, учиниће своју услугу и одиграће овога пута своју последњу улогу једногласношћу, у жељи да се упознају са нама и зближе пре него што нас осуде.

Тога ради треба нам довести на гласање све, без разлике класа и цензуса, да би се установио апсолутизам већине до којега се не може доћи код интелигентних цензусних класа. Таквим путем ћемо, навикнувши све на мисао о значају себе самога, сломити значај гојске породице и њену васпитну предност, одстраниће- мо издвајање индивидуалних умова, којима гомила руковођена од нас неће дати ни да се истакну, чак ни да се изјасне: она је навикла да слуша само нас који јој плаћамо за патњу и послушност.

Тиме ћемо створити такву слепу моћ која никад неће бити у стању никуд да се крене без руководства наших агената, које ћемо поставити на места њихових вођа. Народ ће се потчинити томе режиму, јер ће знати да ће од ових вођа зависити зараде, поклони и добијање свакојаких добара.

План управе мора изаћи готов из једне главе, јер га не можеш никако утврдити, ако допустиш да се он искида на комадиће у многобројним умовима. Према томе ми можемо знати план дејства. Али га не можемо претресати да не бисмо нарушили његову генијалност, везу његових саставних делова, практичну снагу таквога смисла сваке тачке његове.

Ако се сличан посао буде претресао и мењао многобројним гласањем, онда ће он носити на себи отисак свих умних неспоразума, који нису проникли у дубину и везу његових замисли. Нама је потребно да наши планови буду снажни и целисходно смишљени. Стога не треба да бацамо генијални посао нашега руковођења пред гомилу да га она растргне, па чак ни пред ограничено друштво.

Сви планови за сада неће преврнути гумбе савремене установе. Они ће само заменити њихову економију, а следствено и сву комбинацију њиховог кретања које ће се на тај начин управити путем обележеним у нашим плановима.

Под разним називима у свима земљама постоји приближно једно исто. Представништво, Министарство, Сенат, Државни Савет, Законодавно и Извршно Тело. Није ми потребно да вам објашњавам механизам односа ових установа међу собом, јер вам је то добро познато; обратите само пажњу на го, да свака од поменутих установа одговара некој важној државној функцији, при чему вас молим да имате у виду да реч „важан“ ја не везујем за установу него за функцију, следствено, нису установе важне него су важне њихове функције.

Установе су поделиле међу собом све функције управе – административну, законодавну, извршну, те су према томе почеле дејствовати у државном организму као органи у човечијем телу. Ако повредимо један део у државној машини, државе ће се поболети, као човечије тело, и …умреће.

Кад смо убацили у државни организам отров либерализма, сва се њихова политичка комплекснија променила: државе су се поболеле од смртоносне болести – распадања тровања крви. Остаје нам да очекујемо крај њихове агоније.

Либерализам је родио уставне држава које су замениле спасоносну аутократију за Гоје, а уставна држава, као што вам је добро познато, није ништа друго до школа раздора, распре, несугласица, препирке, бесплодних партијских агитација, партијских тенденција – једном речи, школа свега онога што чини безличном делатност државе.

Судство је, ништа мање од штампе, осудила владаре на неактивност и немоћ и тиме их учинила непотребним, због чега су и били збачени у многим земљама.-Тада је могла понићи републиканска ера и тада смо заменили владара карикатуром владе – председником, узетим из гомиле, из средине наших креатура, наших робова. У томе је била основа коју смо подметнули под Гојски народ, или тачније, под гојске народе.

У блиској будућности, ми ћемо установити одговорност председника.

Тада се ми већ не можемо устручавати у спровођењу онога зашто ће одговарати наша безлична креатура. Шта се нас тиче, ако се прореде редови оних који теже к власти, што ће настати пометње због немогућности да се нађу председници, пометње које ће коначно дезорганизовати земљу.

Да би смо довели наш план до таквих резултата, ми ћемо подешавати изборе таквих председника у чијој прошлости има каквих било неоткривених мрачних дела, каквих било „Панама“ – тада ће они бити верни извршитељи наших наређења из бојазни да се то не открије и из својствено свакоме човеку, који је дошао до власти, тежње да одржи своје привилегије, преимућства и почасти везане за звање председника.

Народна скупштина ће прикривати, штитити, избирати председнике, али ћемо јој ми одузети право да предлаже законе и његове измене, јер ћемо то право препустити одговорноме председнику, лутки у нашим рукама.

Наравно, тада ће власт председника постати мета за све могуће нападе, али ми ћемо му дати самозаштиту у праву обраћања к народу и тражењу његове одлуке, без његових представника, т.ј. обраћање оном истом нашем слепом службенику – већина из гомиле.

Независно од овога ми ћемо препустити председнику право објављивања опсадног стања. Ово последње право мотивисаћемо тиме, што председник, као шеф целокупне земаљске војске мора је имати на свом располагању у случају заштите новог републиканског устава, на чију одбрану он има право као одговорни представник и чувар тога устава.

Др Ратибор М. Ђурђевић / Таблоид

5 коментара

 1. ko do sada nije citao protokol, taj nemoze ni da zna sta nam se to dogadja, a i celom covecanstvu. evo prilike da se oci otvore, pogotovu uz objasnjenje velikog Ratibora !

 2. У цара Трајана козје уши

  http://srpski.narod.ru

  Упознај дух времена, изучи га, да би по могућности избегао његов утицај.

  • У цара Трајана козје уши

   http://fakti.org/rossiya/medija-menju/novcanica-od-1-dolara-otkriva-u-kog-boga-veruje-amerika

   „ЛОБАЊА И КОСТ” – ШТА ЈЕ РЕАЛНО А ШТА ИЗМИШЉЕНО

  • У цара Трајана козје уши

   ПУТИН: Хоћу да маринци НАТО долазе у Севастопољ нама у госте, а не – ми њима!

   http://fakti.org/rossiya/putiniana/putin-hocu-da-marinci-nato-dolaze-u-sevastopolj-nama-u-goste-a-ne-mi-njima

  • Какви црни англосаксонци!? Они су ту служе само као слуге. Нови светски поредак прави „изабран народ“ који је иначе и ставио ону Давидову звезду изнад орла. Погледајте мало боље ко контролише најјаче банке, најјаче медије, најјаче политичаре, и све ће вам бити јасно. Обамина администрација се састоји махом од припадника тог народа. Обама је ту само глумац и ништа се не пита. Иста ситуација је била и са великим бројем његових предходника. У Русији пре Путина коло су водили управо изабраници тог народа. Стаљина су отровали (конкретни налогодавац Берија) кад је кренуо против њих (покренуо операција „Лекар-штеточина“), Јелцин, Лењин, Гајдар, Каганович, Троцки (етнички су припадници „изабраног“ народа). Да подсетим да су касапили милионе Руса из мржње. ЕУ је њихова творевина, тј. „казан за брисање нација“ како је рекао један од њих. Све најјаче новине, телевизије, интернет странице су под њиховом контролом. Циљ им је створити ционистички нови светски поредак, где неће бити нација и где ће се људи делити само на две групе : једна група су „изабрани“ који имају сва права, друга су робови који немају никаква права. Владаће закони из њихових светих књига које уче да су убиства, пљачке, преваре Гоја (нејевреја), племенити чин.

   Ево и пар цитата из њихових светих књига да не буде да причам напамет :
   – Kuce Necivuta, kuce su zivotinjske (Leb. Tob. F. 46.1).
   – Slobodno je ubiti onoga koji civutsku vjeru porice (Tr. pes.f. 122.2).
   – Ko proliva krv onih, koji nisu Civuti, vele rabini, Bogu zrtvu prinosi (8Falk. Schim. f. 247.3;
   Bemid. b.r.p. 21. f .229.3).
   – „Nežidovi su stvoreni da služe Židovima. Oni moraju orati, kopati, sijati, kositi, vršiti. Židovi
   su stvoreni da sve na gotovo dođu.“ (Talmud, Berahot 58a).
   – „Židov neka ide posljednji u rat. U tom slučaju biće prvi kod kuće.“ (Talmud, Tesahim 113a).
   – „Bog je stvorio Nežidove, iako su oni ravni sa životinjama, i dao im je čovjekov oblik, jer ne dolikuje Židovu da bude služen od stoke. Zato ga služe životinje u čovječjem obliku.“ (Šulhanaruh, Mudraš talpiot 225).
   – „Između Nežidova i Židova ne postoji nikakva veza. Jer meso Nežidova je životinjsko meso,
   a njihovo sjeme je životinjsko sjeme.“ (Talmud, Jebamot 89a).
   – „Nežidov nema oca, jer je on na đubrištu rođeno pseto.“ (Talmud, Jebamot).

   Итд. за више прочитати књигу коју је о њима написао Васа Пелагић, српски писац, просветни радник и народни лекар пре више од 150 година. Зове се „Истина о жидовима“, Васа Пелагић. Њихове свете књиге су оличење и фашизма и шовинизма и мржње. Од малих ногу већ хиљадама година их уче такве ствари, после није ни чудо што су ово што јесу и што мрзе нас Хришћане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: pixabay.com)

И српска деца на пијаци робља

Београд – Промене законских норми којима ће се омогућити одузимање деце од ...

Јерусалим (Фото: maestral.co)

Мајкл Берг: Шта стоји иза Трампове одлуке о Јерусалиму као престоници?

Мајкл Берг (32), четири године посвећени члан Хабада, верује да је култ ...