Гаће Лазара Ристовског – комедија о невероватној способности једног глумца да пред сваке изборе пређе код оних који су на буџету

Да бисте снимили историјски филмски пројекат о краљу Петру, морате најпре схватити историјску улогу председника Вучића, мада је код људи који би да снимају филм о краљу Петру, најважније да схвате историјску улогу краља Петра.

Лазар Ристовски је те филмске предрадње први спровео у дело у историји светске кинематографије, али је у схватању историјске улоге председника Вучића отишао предалеко, скоро у Мајчину, мало село близу Бескраја.

Ако је филм о краљу Петру историјска драма базирана поред осталог и на преласку Албаније, филм о Лази Ристовском који ће неко снимити једног дана, биће комедија о невероватној способности једног глумца да пред сваке изборе пређе код оних који су на буџету.

И неће се звати „Чарапе краља Петра“, већ „Гаће Лазара Ристовског“.

Лазар Ристовски, дакле, схватио је историјску улогу председника Вучића, па смо одмах после тог историјског тренутка сазнали да у филму о краљу Петру насловну улогу тумачи Лазар Ристовски, док се захтевног редитељског посла латио његов син Петар Ристовски, а главне женске улоге се латила супруга тумача насловне улоге и извршна копродуценткиња редитеља Петра Ристовског, такође Ристовски, Даница.

Копродуцент филма је Зилион филм, чији је власник неки Лазар Ристовски, а филма уопште не би било без једног човека.

Не, тај човек није Лазар Ристовски, иако би из списка свих Ристовских ангажованих око „краља Петра“ то дало наслутити. Па ко је онда тај човек?

– То је председник државе господин Вучић – изјавио је Лазар Ристовски на конференцији за штампу где се могао уочити пресудан утицај председника Вучића на Лазара Ристовског: потцењивао је нашу новинарку, ниподаштавао је Данас и показао да је у великом Лазару Ристовском све ове године чучао мали напредњак.

Ствар је личног избора и личне хигијене да ли ћете од великог глумца у 65. години постати мали напредњак са великим филмским буџетом, само да би снимили неки филм у кругу породице.

Кључна реченица филмског пројекта о краљу Петру била је она предизборна, од пре неку годину, о Вучићу као великом политичару и осталим мрсомудима који нису тако велики политичари јер, ваљда, тренутно не могу да ти обезбеде велики филмски буџет.

Све је од почетка саге о Вучићу и мрсомудима било провидно, као што је провидан и мали кућни породични кастинг, који не схватају једино они који су дефинитивно за Лазу.

И кад се Данас сасвим оправдано упитао – какав је то филм за који се карте продају унапред по напредњачким општинама ко станови у Београду на води, замерите се Лазару Ристовском у снимању овог породичног филма од националног значаја. Који ће у сваком случају расветлити улогу једне познате српске династије. Не тол’ко династије Карађорђевић колико династије Ристовски.

Да бисте снимили филм о краљу Петру који кошта ко Светог Петра кајгана у данашњој Србији, морате, дакле, бити свесни информеровске сентенце да један човек има муда, док су сви остали мрсомуди.

А кад то једном изговорите, догураћете и до филма о Краљу Александру.

Дража Петровић/Данас

 

један коментар

  1. Gospodo, Lazar Ristovski ima politički minuli rad, a na filmu vi znate. On poltronski se cerekao i vriskao u Nišu na promociji Tadića, to isto je radio, kao pomahnitali mesečar i sa Vučićem. Da li će postati ministar kulture, nisam siguran, mnogima je uspelo, drugima nije. Lazo, ipak je bolje biti čovek nego poltron, dupeuvlakač, šlihter i dva puta itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Напредњаци СМС порукама врше притисак на чланство, грешком послали поруку и новинару Данас-а

Београд – Новинару Данаса јуче у поподневним часовима, очигледном омашком тима Српске напредне странке ...

Зорана Михајловић поручила Дачићу: Брини ти о својој партији, Вучића има ко да брани!

Београд – Потпредседница Владе Зорана Михајловић оценила је као „у најмању руку ...