Ана Брнабић (Фото: Принтскрипт)
Ана Брнабић (Фото: Принтскрипт)

И шта сад?

Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално!

Добар и луд су браћа… стара српска изрека. Наш народ је много добар. Толико је добар да заборавља сопствене жртве. Опрашта сопствену крв. Одриче се предака, а ништа бољи није ни према будућем нараштају.

Милошевић издао Книн, мислио ваљда да ће тиме спасити Србију? Крв се пролила, народ протеран са својих огњишта, ником ништа, није важно. Сачували смо Србију. Докле?

Тукли смо се 1999. године, гинули и опет капитулација… у Куманову. Драги грађани, сретан нам мир! Какав мир? Уранијумски!

Дођоше и демократске промене… од зла оца и још горе матере. Општа пљачка и отимачина онога што је преостало. Грађани задовољни, отерали су злотвора, људска права и политичка коректност цуре на све стране. Мед и млеко ће потећи, само пустите да демократски лидери раде свој посао.

Зато су и плаћени… или уцењени, како који. Неки су главом платили непослушност. Остали су схватили поруку. Парада шљама и фукаре је обавезна, има чак и куму. Обећања, лажна наравно, инвестиције, камиони, авиони… и све пролази код просечног грађанина покорног. Таман посла да дигне главу или повиси глас! Могли би да смање пензију додатно. Можда и да је укину. Само да не буде горе. Шта се њега тиче тамо неко Косово. Дај да се решимо тог камена око врата, па да нам крене. Ионако су сви продали своја имања Шиптарима, а ми да трпимо због њих. Шта се то нас тиче? Видиш да зову и на војне вежбе!

Болне и тешке реформе трају, а БДП расте ли расте! Он је напунио касу, само прелива, као из фонтане. Он је преломио, не да Србију! Има ту још за исцедити, што да се баци. Коначно, Изногуд постаје калиф! Два пута ће се прогласити за господара Србије, за сваки случај. И трубачи ће бити присутни, како да се Срби веселе без трубе? Мирослав би појео јеванђеље да је знао ко ће се на њему заклињати! Господар је изабрао новог премијера, више му неће викати да је педер! Образована, богата, није Српкиња, нема децу. Идеално! Пуниша Рачић се у гробу окреће, милиони побијених Срба умиру по други пут. Овај пут од срамоте! Ми живи очигледно немамо ни срца ни образа.

Има нека тајна веза, нека енергија струји, између ње, оног малог управника , кума енергетског и страног зета неке удовице. Ветар дува, ветрењаче шкрипе…

Поносна ће бити кад јој рапорт буду предавали официри некада славне војске. Гази чврсто, гледај право… јаја ионако нема. Остао само мућак. Европа нема алтернативу, Србија се ионако сагињати хоће, ако треба и ниже од тога. Уосталом, и османлије су издржале само пар стотина година. Неће ни ови дуже. Малко ће се променити национална структура, али ћемо ипак бити у ЕУ, чврсто и непоколебљиво. Какво бре Душаново царство, какав кнез Лазар? Бранковић је био најпаметнији, сачувао круну и државицу.

И он би ушао у НАТО, па шта ће нама фалити? Каква море Русија, кад су они нама нешто помогли? Ни уранијум нам нису бацили, ни једном нас нису бомбардовали, још кобајаги нуде неку трговинску унију, гасовод и ко зна шта још. Ми смо бре војни партнери са националном гардом Охаја! Мало ли је?

Видиш како смо лепо дочекали мигранте, па их сместили, даћемо им и станове, имања, држављанство. Они ће бре бити бољи грађани од нас, по мери власти. Знаће да цене болне и тешке промене кроз које смо прошли за њихово добро. Неће бити ни Т од тероризма, рекао министар унутрашњих дела. Он је ипак завршио високу школу одбране и безбедности, још је и доктор наука. Ваљда он зна!

Добиће и ваучере. Летоваће се у земљи Србији, мада ни Грчка неће бити запостављена. Монтенегро није опција, имају већ друге госте, па да не буде гужва. Ионако се ништа не пише ћирилицом, па је тешко за разумети, а и не говоре српски, него неки други језик.

Српска листа на Косову и Метохији је освојила свих 10 гарантованих места у парламенту. Лепо ће сарађивати са кољачима у демократској одори. Само још да се промени Устав Србије, и ето столице у УН. Од резолуције 1244 до УН, и још само да се узме „Прешевска долина”, мада ни Ниш није за бацање. То све лепо да се сложи у једну велику државу, макар и са маргарином на челу. Војводина је ионако већ у рукама комшија, купили људи оранице, поделили држављанство ко је хтео. Арапи сеју ГМО а у Србији се спрема парада. Још да су усвојили оне уџбенике о сексу, где би нам крај био? Кажу да је ипак рано, то ће ипак морати нови премијер да погура.

До тада, овако необразовани, мораћемо сами да се сналазимо.

Драган Антонић / Стање ствари

10 коментара

 1. Илија Петровић

  Амтонићево сРање ствари.

 2. Ne znaš ni prezime da mu prepišeš, ne umeš ni rečenicu da sklopiš bez neke od reči koje počinju sa s ili g, a kritikuješ tekst bez i jednog argumenta. Možda nešto u njemu nije tačno?
  p.s. zaboravio si da pozdraviš brata „prozapadna srbija“!

 3. Па овај барем пише ћирилицом, а ти, латиничару?
  И друго бре, ових аналитичара, филозофа и списатеља се накотило онолико, ако му је рек`о.

 4. @….МЕЕМММММММЕЕЕЕЕММММЕЕЕЕЕ_______БАБАААААБББББААААБАААББББАА

 5. Штета што Милошевић није убијен бранећи Книн него у Хагу, и то да су га убили у сред Книна на сред улице са калашњиковим у рукама док пуца на НАТО авионе, са још десетак хиљада српских војника које је требао довести на стрељање у Книн. Онда би га валда ови клепанци догађаја славили.
  Уопште даље нисам читао текст, јер свако ко каже да је Милошевић „издао“ у рату против НАТО камариле, тај подмеће, вара и лаже или нема благе везе шта је било.
  Ви книњани, изгинули би заједно са још десетак хиљада српских војника доведених са свих страна и не би остао нико да се исели и да сере по Милошевићу. Да он није радио како треба, не би ви стигли ни да се иселите, а не да срете по Милошевићу.
  Ипак, добродошли у Србију, Срби наши. Снаћићемо се како знамо и умемо.
  Али неко мора бити крив за то што Книн није било могуће одбранити. Чак ни привремено, јер су НАТО авиони кидисали непрекидно.
  Најбоље окривити онога кога је захваљујући НАТО гвозденом стиску и наређењима најлакше окривити а да нико јавно не сме ни да писне нешто од праве истине.
  Јебеш таке Србе које ни нос не знају да обришу, али тако ће чврсто изнети суд као да им је та оцена замрзнута са свим необрисаним слинама у НАТО мразу.
  Историја ће поставити Милошевића на пиједестал мученика и хероја.
  То нико не може и неће спречити.
  (Без обзира што су му жутаћи прогласили жену за ратног злочинца јер је помогла да нека чистачица добије стан и без обзира што мали део Срба ситно себично следе нацистичку Америчко- Немачку пропаганду. Ни Антонић није оперисан од ње. Кад он може о таквим трагедијама да пише потсмешљиво и лажљиво, могу и ја о њему коју – Пишам ти се на мишљење, Драгане Антонићу!)

  • Dragi Egoisto , ako nisi znao, Milosevic je zaista izdao one koji su mu verovali . Mene srecom nije jer ja mu nisam verovala od 14.Januara 1992, kad je priznao Hrvatsku kao drzavu (potrazi izvestaje iz tog nesretnog vremena ako meni ne verujes) I rekao Tudjmanu (u nekom kasnije periodu) da radi sa nama sta hoce. Verovatno je to sve uradio zaista verujuci da Srbiju niko nece dirati. Ali sta da radimo , takav nam usud, uvek nam na vlasti neko koga sopstveni narod ne zanima mnogo a I kuca nam na prometnom mestu. Pozdrav svim Srbima I srbskim prijateljima.

   • Ласто, ја онда нисам веровао никоме. Нисам веровао ни сам себи ко нас све напада и шта нам се догађа.
    А данас верујем у све што је Милошевић радио, иако не волим баш све што је радио, и верујем у све што је говорио.
    Ако ико треба да се љути на Милошевића из Србије, онда сам међу њима и ја. Тада су ми у ратне сврхе једноставно узели сва средства са рачуна моје мале компаније. Имао сам неких 18 радника. Банкротирао сам и прошао све муке пропасти. Нисам никад ни за кога гласао и нисам никад био члан ни једне партије.
    Ако неко није острашћен, онда сам то ја.
    Знам да не вреди писати више, јер ви сте људи који сматрају своју истину неприкосновеном.
    И ја сам такав.

 6. „Moj sin se zaposlio u jednu kafanu i nosi gajbe za 5000 dinara“-rece Slobodan Milosevic Pametnom dovoljno!

  • То је глупом довољно!
   Извлачите неке глупости из целокупног деловања једног човека, које опет глупи људи узимају као главно мерило у оцени тог човека.
   Тако и Запад маневрише када хоће неког да посере. Очигледно вам је западна штампа извор знања на основу којег доносите закључке.
   Паметни људи и не обраћају пажњу на такве изјаве великих људи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Алесандар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић поручује: Ако немате пара за гориво немојте ни да возите ауто!

Београд – Поскупљење горива је горућа тема ових дана у Србији, јер ...

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...