(фото:Небојшавукановић.инфо)

Има ли овде Срба­?

Слушајући како лажни Отац нације вређа прети, вређа и понижава своје поданике, сетио сам се руског амбасадора Александра Конузина који се 2011. упитао „Има ли Срба овде“, јер није могао да верује да у сред Београда на Безбедносном форуму нико није поставио питање положаја и безбедности преосталих Срба на Косову? Конузин је након расправе са Иваном Вејводом демонстративно напустио Форум љут што су Срби постали поданици који упорно ћуте и трпе, и нажалост његова тадашња предвиђања да ће се на граници Косова и Србије ускоро појавити косовски полицајци и цариници су се ускоро обестинила!

 

 

Гледајући Додика како вређа интелигенцију својих грађана тврдећи да је код нас гориво најјефтиније и да кошта један евро, те како бахато вређа свој народ називајући их хулиганима, и прети да ће на силу уклањати и хапсити све оне који се буне против неправде и сиромаштва протествују на улици, запитао сам се има ли овде више Срба какви су некада били наши преци и устаници попут Петра Пеције Поповића, Луке Вукаловића, Мића Љубибратића, Лазара Сочице, Богдана Зимоњића… Како смо се од великих бунтовника и пркосних устанака, који су се вековима борили за слободу и људско достојанство, претворили у гомилу поданика који упорно ћуте, трпе понижења и неправду до изнемоглости?

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

 

 

Својим данашњим претњама, увредама и најавом хапшења свих који се побуне, Додик је на известан начин објавио рат свом народу, а питање је какав ће бити одговор наредних дана! Да ли нас је негативна селекција толико разорила, или је режим завео такву страховладу да смо се почели бојати и своје сене? Мала група дезертера, ратних профитера и највећих олоша нас је опљачкала и поробила, претворила у највећу европску сиротињу,  а ми немамо снаге да пружимо отпор већ им се још и захваљујемо што нас кулуче, лажи и понижавају? Шта би рекли наши славни преци, али и хероји последњег Отаџбинског рата, од мајора Тепића и Вељка Миланковића до војводе Рада и Неђа, да виде за какву су се слободу и државу борили, и како њихова потлачена браћа и саборци живе у неправди, сиромаштву и оковима као робови? Шта више требају властодршци и унутрашњи окупатори да ураде па да изазову револт и бунт код грађана? Колико нас треба понижавати, пљачкати, поробљавати, кињити, вређати па да би напокон дигли главу и рекли ДОСТА ЈЕ ВИШЕ?

 

(фото:Небојшавукановић.инфо)

Диктатор се понаша и вуче потезе по матрици, како су то радили сви његови претходници у прошлости, од Нерона и Калигуле до тирана из данашњих дана. Показивање силе, манипулације, застрашивање и хапшења људи који мирно протествују на улици због поскупљења горива, сталне пријетње и креирање атмосфере линча свих оних који нису дио накарадног система, су показатељ крајњег стадијума распадања једног режима и накарадног система, који из страха и панике клизи из грешке у грешку.

 

Пре неколико дана Сташа Кошарац лицемерно устврдио како повећање акциза за 18 фенинга није утицало на повећање цијене горива, и тек када чује овако дрске и бахате изјаве човек може да схвати са ким има посла! Оваквих лажова и превараната свет одавно није видио, и питање је само која ће кап прелити чашу жучи и незадовољства, и када ће више Додиков накарадни систем напокон пукнути као мјехур и пренадувани балон и завршити на ђубришту историје, где му је одавно место!

 

 

Небојша Вукановић/Небојшавукановић.инфо

 

 

 

2 коментара

  1. Жута патка није успела. Ово је загревање пред српски мајдан. Гориво је разлог, као и што је био пасуљ у студенској мензи на Косову 1981 год. Милошевић и ДОС су нашли договор и избегли да Србија буде оно што је Дамаск и Сирија. Да ли ће Вучић и Јанковић-Ђилас -Јеремић успети да ураде слично, морамо се надати. Запад не прашта Србији, то мора да схвати и власт и опозиција.

  2. izdajnici da riljaju Sibir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Демографски подаци који руше „одбрану Врања“

У последњих неколико месеци је приметно стварање страха код грађана Србије изјавама ...

Русофил и лисица са сто лица

Режимски медији поново су почели хајку на опозицију, тврдећи како су они ...