(Фото: РТРС)

Јаја на око, или кајгана

Воштана маска (лажне)  ведрине и (неоправданог) оптмизма,  са којом се АВ свакодневно излази на ТВ екране  тешко да може прикрити прави смисао његовог „визионарског „   пресецања косовског чвора „. А то је порука председника јавности   да у о вом тренутку постоји фактор који ће боље очувати Србију и Србе него  СПЦ.

Дакако , следи  закључак за који се намеће . У питању је  његова председничка реал политичка видовитост  којој народ није дорастао. А ни црква. Или , прецизније,  једини компас у завршним преговорима , наводно са Приштином,  уствари са Вашингнтоном , биће већ договорено у Бриселу. То је добрано  већ реализован садржај политике око коначне судбине фамозне столице у ОУН косовских Албанаца.

Чак ни  бирачима из напредњачке  партијске војске ,оних сигурних 25 до 3о одсто, тешко да ће лагодно пасти  , а без преходног убедљивог медијског плашења „грађанским ратом „ и „ потпуном пропашћу државе  „ то самопорицање косовског завета . да ће све глатко прогутати и погурати на наговештеној референдусмој  сцени.

Онда када  када на политику  стани крени одрицања од Косова  „ у име будућности наше деце „ треба да буде ствљен потпис  Народа , само формално политичара , обавезујући дакле и за историју и потомке.

Текст на Новом Стандарду, потписан са Весна Пешић, који руку на срце одудара врцавошћу и  живим стилским фигурама од њеног уобичајеног деценијског стила нелибералног „поповања“  тврди да, он , Вучић за то „нема муда „ Рецимо пристојније кохонес .Да потпише обећано .

Међутим , утисак је  да би салва увреда и тешких квалификација  на рачун председника, од стране Пешићке, или  колектвног аутора , како год , требало да председника ,повређене  сујете, ипак натера на акцију. Да му „ обезбеди“ прилику да докаже супротно.Како  ем има „муда “ и то још оналика . Како је уосталом својевремено освануло на насловници  „Инфомера“.

А време, руку на срце , не ради за њега.  Јер договор се мора фомализовати и то што пре . Без даљег одлагања. То је и став друге Србије , и окружења госпође Пешић које је, руку на срце  и започело предају покрајине још после октобарског пуча . За демо(н)крате био би обављен од стране другог неугодан посао пуштања низ воду  Косова, a са пописом „освешћених“ радикала . Прави и дуго очекивани знак за „ уједињавање „ опозиције .

Али  и сигуран пут коначног  повратка на полит9чку сцену, на влaст ,  опет у седло са бисагама где још има преосталог  еспапа.Али била би то и слатка освета за „патње“ у опозицији  још од 2о12 . и за сушу на рачунима ових промотера транзиције људождерског капитализма.Какве  ли случаjности готово свих свих редом „унука номеклатуре Брозовог комунизма „.

Уосталом, о  свему томе ће одлучи првенствено, као и до сада, страни фактор кроз процену да  ли су им напредњаци потребни и за фазу после капитулације.Ако нису онда је госпођа Пешић у једноме макар у праву. Вучић ,  маневрише веома вешто и максимално одлажe да покаже карте. Ако већ не може већ до у бесконачност.

Но, није он од оних гаврана који ће на прву провокацију лисице тек тако да испусте сира.Јасно је то и ауторки књиге „ Можеш ти то Весна „  па се зато латила потраге за јајима ове лукаве птице као могуће слабе тачке.

И то  баш током  дуел АВ са њима никад  прихватћеном православном  црквом и њеним „смрадом тамјана „ Али  није једина . Рекло би се преко ноћи готово  цела аналитика друге и парапатриотске, треће Србије,  напрасно се уписује у светосавље.

Али  поједни аналтичари  неочекивани судар АВ са  Патијархом , која га је доскора воздизао  као спасиоца Косова, „лава на бранику“ ,  ипак гледају и на као једну од могућих,  а до сада тако бројних фалс флег операција преседника. И верних му  саветника и деливери јунитс

Са јасном поделом улога   од стране режисера комплетне  српске драме ко се „ жртвује за народ  који га не разуме“ И према сценарију одлази на крају  али поносан, мада несхваћен. Али и вероватно обезбеђен доживотно и потомци му .

А  ко опет  остаје на бранику и даље  вековни пастир „ стаду „   на стази леминга У сваком случају  одлагања више нема а а ни неутралности. Још мање и  седења на две столице у две врло удаљене глобалне карауле.Једне на истоку друге на западу  .Дошао је крај глуматања буридановсдких дилема.Остаје само она , једино нама интригатна , али не и пресудна  јер чини се на шинама смо тобогана за ништавило То је . даља судбина јаја .Да ли на око, или као кајгана са или без сира .

Драган Милосављевић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...