(Фото: РИА Новости)
(Фото: РИА Новости)

Каљење челика

Свако време носи свој терет, наше је да пристанемо или не,…тај терет и понети…

Одговорност је данас ушла у акутну фазу, гангренозног ткива одстрањеног ампутацијом незараженог органа .Патолошки случај који не постоји удаљен је из објектива посматрача тако што се наведени свесно одрекао свога-ЈА.

Није модерно данас бити свестан и одговоран ,то није стандард живљења то ја агонија која гуши наш умишљај приликом животарења. Уљуљкани у фразу-Неко ће други,…уместо мене преузети одговорност,…-оправдавамо своје не чињење тиме јер смо предали одговорност. Лакше је препустити се речној бујици и не покушавати пливати већ се само одржавати на води без уложеног напора и покрета атрофираних мишића. Стићи ћемо ми већ негде а да при том нисмо ни коракнули ,већ смо само припали јачој сили. И њоме вођени доспели тамо негде ,одакле се сажаљевамо како нам је лоше, како је данас сурово, како само поједини имају а ми немамо. Кукамо…

Кукамо над судбином онако јадно и патетично јер мислимо да је наше постојање довољно да будемо крунисани лепотом живљења а да се сами за то и не помучимо. Предали смо наше данас и будуће сутра а очекујемо…Шта? Маса је целина која се обликује притиском при том се не раздваја јер онда нема иста својства .Сами смо себи не одређивањем правца пута, одредили сврху.

Има оних који знају, који мисле ,у себи кроте и уравнотежују центрипеталну и центрифугалну силу. Поседују способност да са речи пређу на дела и буду сами свој одговорни уредник. Ту су за себе, друге и друштво. Код њих нема компензације, знају да ако се сами не помуче неће их други довести до жељеног исхода .Контраст једног времена се огледа у јачини појединаца .Бивало је и бива да што снажнији притисак времена то народ свеснији. Данас је нека аномалија…

Још смо на процесу каљења .Постоје разни начини обрађивања челика , након овога иде отпуштање. Можда након тог схватимо да смо заслужили да будемо свесна и одговорна јединка.

Не чекајмо процес хлађења…

Ирена Маринковић

један коментар

  1. Јако неписмена ауторка. Не зна за зарез, за одвајање празним простором… Нека се прво описмени. Поврх тога, ова ауторка ни сама не зна шта је хтела да хоће у овом тексту. Уопштено, нејасно, без икаквог решења. Чист промашај.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Михаило Меденица (Фото: Принтскрин)

Да разграничимо и помене…

Дошло је време, анђели, да вас разграничимо! Да вас нису звери убиле ...

(Фото: CC0 / pixabay)

Ко ће укључити аларм: Србе бришу по балтичком рецепту (видео)

Положај Срба у земљама региона свакодневно се погоршава. Наших сународника је све ...