Касно Амфилохије брине о Косову!

Општа морална посрнулост око нас дотиче се и кругова високе црквене јерархије у Београдској патријаршији. Наиме, лаж и лицемерје су постала главна оруђа савремених делатника у јавности, посебно политичара, на жалост и новинара, и на крајњу жалост и црквених великодостојника.

Лицемерје је постало главно обележје деловања митрополита Амфилохија, и не мање епископа Атанасија. Пошто заведени јересима екуменизма лицемерно држе веру отачку, то њихово лицемерје у духовности пресликава се на све остало што чине, па и на њихов „патриотизам“. То нам посебно показује Амфилохије. Они који га познају више деценија, истичу да је способан да у једном разговору изнесе два потпуно супротна става и подједнако их „брани“, истом силином „аргумената“. Ако у једном разговору два, или више пута мења свој став, шта ли ће тек бити за месец дана? Живи били па видели, но судећи по оваквој „доследности“ Амфилохија верујемо да ће (ако се то у међувремену, мимо јавности, већ није догодило) бити као и до сад: Вучић ће великодушно дати прилог за један од милион храмова неком новоканонизованом песнику или војсковођи црногорском (довољно је ако је Црногорац, код митрополита се и светост наслеђује по породичној линији), коме ће Амфилохије подићи велелепно здање и позвати хоџе, муфтије, рабине и бискупе на „торжествено освећење“, и никоме ништа, појео вук магарца, а Амфилохије опростио Вучићу све. Тако је до сада било, тако ће на жалост и бити, вук и даље само длаку мења.

Живимо у времену вулгарно пренаглашене форме, лишене одговарајуће суштине. Но, и рат је некоме брат, а камоли ово суморно време. Тако се у њему и нашао и снашао митрополит Амфилохије, уз свог брата Атанасија Јевтића, и као „двојац“ одлично веслају, пливају и чине све што је до њих, да „остану на површини“ ове савремене мочваре. Успевају да успешно рекламирају своју образованост, свој „патриотизам“ и све оно што доприноси њиховој земаљској слави, части и власти, до које им је, што је очигледно, једино и стало.

Овај стари, али опробани „двојац“, није пропустио прилику да и у овом тешком моменту за народ и КиМ, побере по који венац и ловорику за све оно „велико и превелико“ што учинише до сад. У свом хајдучком, брдско-планинском и скендеријском заносу, толико су се понели, да српска јавност завођена шаком политичара, „патриота“ и новинара плаћених, уцењених, подмићених од ко зна којих служби, овог момента сигурно очекују да ће митрополит Амфилохије још колико сутра, ако не у Орашцу, а оно негде око Скадра, подићи нови српски устанак. Очекују то они који митрополита Амфилохија познају само читајући његове велеречиве и поетске интервјуе, зачињене патетиком, (или клетвама, по потреби), а Атанасија Јевтића по његовим „елоквентним“ изливима гнева на све и свакога.

Но, и Амфилохије и Атанасије су се прерачунали, мантија много тога може да сакрије, али не и све. Не морамо се враћати много година уназад да бисмо учинили оно чему нас Његош учи: поколења дјела суде, што је чије дају свјема. Ако је овог песника међу владикама Амфилохије самоканонизовао, онда је ред да Његошеве стихове применимо на самог митрополита. Јер ти стихови само поетски образлажу јеванђелске речи: по плодовима (делима) њиховим познаћете их. Како су „бранили и одбранили“ КиМ Амфилохије и Атанасије то видимо, судећи по процесу до ког је Вучић довео признање овог терористичког тумора, а не државе, на тлу наше земље.

Поколења суде дела, но у случају ове двојице суде им недела, којима су се дубоко огрешили о КиМ, о тамошњи народ, Епархију и епископа Артемија. Због ограничености времена и простора, овде ћемо набројати само нека од њихових недела.

 • Од интензивирања кризе на КиМ Амфилохије и Атанасије су се толико наметали тамошњем канонском епископу Артемију, самовољно вршљали по Епархији, били у њој више и дуже него у својим матичним епархијама.
 • Вршили опструкције духовног живота и јединства у Епархији рашко-призренској, подржавајући дечанске сецесионисте, тиме озбиљно опструисали свеукупни духовно-пастирски рад владике Артемија.
 • Ометали његову очајничку борбу за Србе на КиМ, тиме што су предвођени дечанским ЦИА-сарадником, Савом Јањићем[1] форсирали сарадњу са страним факторима на КиМ, који су све отвореније радили на успостављању независне терористичке, родовско-племенске „државе“.
 • Митрополит Амфилохије је упућиван Савом Јањићем подржао потписивање тзв. „Меморандума“, по коме ће они који су рушили и палили српске светиње, тј. Шиптари, обнављати исте. Владика Артемије је умолио патријарха Павла да повуче потпис са овог срамног документа, што је покојни патријарх учинио, али је затим Амфилохије одржао седницу Синода и без дозволе патријарха Павла на своју руку, а у име Синода, ставио потпис на „Меморандум“.
 • Митрополит је касније сусретима са шиптарским „министрима“ и терористичким властима ка КиМ (нпр. са Иљбером Хисом при “обнови“ цркве св. Илије у Вучитрну) „доливао и подгревао“ свој потписани „Мемораднум“, и радио на томе да Шиптари обновом српских светиња полако стекну некакав основ за њихово својатање, те затраже пријем у УНЕСКО. Иако је владика Артемије упозоравао да ће се ово дестити, митрополит Амфилохије се није обазирао, већ је и даље здушно са Теодосијем и Савом Јањићем радио на томе да Шиптари обнављају српске светиње. Зато за тренутне захтеве Шиптара терориста са КиМ за чланство у УНЕСКО кривце треба тражити у Амфилохију, Атанасију, Сави и Теодосију, управо тим редом. Колико је лицемерно што се поменути данас наводно боре против уласка терориста са КиМ у УНЕСКО, јасно је по себи.
 • На Газиместану је 2008. као и обично, у свом глумачо-драмском, пророчко-театралном „надахнућу“ одржао снажну беседу окупљеним Србима о томе како је: “Косово глава Лазарева, а Србија тијело Лазарево. Ко одваја Косово од Србије, одваја главу од тијела…“. Присутни Срби, којима је још само недостајао узвик: “К оружју!“, и да им да пушке у руке, па да се објави устанак за ослобођење, били су екстатично одушевљени. Само неколико сати касније, на путу према светим Архангелима призренским, севши у возило УНМИК полиције, нашем сабрату, оцу Ксенофонту, који о томе сведочи, рекао како ипак ми „морамо прихватити реалност на КиМ“, јер “човјече Божији, Ксенофонте, 66 држава (тада, прим. аутора) је признало независност Косова, и то је реалност коју морамо прихватити“. Дакле, исто што о КиМ говоре прошле и тренутне власти у Београду, против којих се Амфилохије наводно бори.
 • При истом том горе наведеном разговору, када му је отац Ксенофонт, мислећи да „наивни“ митрополит ништа не зна, напоменуо како се издаја дешава у нашим редовима, и да је читав Анекс 5 Ахтисаријевог плана, који говори о културној баштини на будућем независном Косову, уствари састављао Сава Јањић, са својим УНОСЕК пријатељем Димитријем Шлапаченком, једним од Ахтисаријевих најближих сарадника, митрополит му је на то лаконски одговорио: “морали смо на то пристати, то је најбоље што можемо извући, бар смо ми састављали под нашим условима“. То је показивао да је читав Синод у томе учествовао, иако је Патријаршија у то време махала саопштењима у којима је проклињала и Ахтисарија и план и свакога “ко не дош’о на поље Косово“!
 • Када је владика Артемије 2009. године писмено забранио потпредседнику Америке Џозефу Бајдену улазак у манастир Дечане, Амфилохије је, као председавајући Архијерејским сабором, викао на владику Артемија и претио му да повуче ту забрану, што је владика Артемије смело и принципијелно одбио, а дечански монаси „закриљени Амфилохијевом мантијом“, наставили са својим непослушањем свом надлежном епископу Артемију, примили Бајдена. Амфилохије је владици Артемију претио речима: „Артемије, повуци ту забрану!“. Своје такве претеће захтеве правдао је традиционалним гостопримством српских манастира, а заборавио је на то гостопримство када свом брату, владици Артемију, након смењивања није дао нити једну манастирку келију за боравак и останак у Епархији, већ је поступио по налогу америчке амбасаде, који, како стоји у објављеним документима „Викиликса“, гласи: „Артемије мора да оде са КиМ“.
 • Епископ Атанасије је, првих година након почетка рата на КиМ боравио у Грачаници, вршећи свој накарадни превод Псалтира, и малтретирајући све око себе, до те мере да је монаштво из Грачанице молило владику Артемија да Атанасија пошаље назад у Херцеговину, будући да ни једна служба и литургија, којој би присуствовао, није могла проћи без његових ексцентричних испада, узнемиравања свих и свега око себе и инфантилног привлачења пажње на своје велико богословско ЈА.[2]
 • Након погрома 2004. године, на сам Видовдан, Атанасије је у Грачаницу владики Артемију, преко Јована Ћулибрка и неког вајног обраћеника у православље, Шмуела Авијатара, бившег мосад-овца, довео адвоката, ортодоксног Јеврејина, Јакова Вајнрота, чак из Тел Авива, убеђујући владику да је у питању један од четири најбоља адвоката у свету и да треба да подигне тужбу против 4 земље, НАТО чланице које су по „Кумановском споразуму“ народ и светиње на КиМ „чували“ и „сачували“. Овде се под „убеђивањем“ подразумева Атанасијева вика и дрека која је одјекивала целом епископијом у Грачаници, о томе како и Коштуничина влада стоји иза свега и како су дали „зелено светло“ и платиће милион долара трошкова… итд… чему је сведок аутор овог чланка. Владика Артемије је добро промислио, посаветовао се са присутним у Грачаници патријархом Павлом и сви се сагласили да владика Артемије подигне тужбу. Већ у децембру исте године, након притиска америчке амбасаде на београдске власти, а београдских власти на Београдску патријаршију, Атанасије опет долази у Грачаницу и убеђује владику Артемија да повуче тужбу против поменутих НАТО земаља, само сада са још већом виком и дреком. Тада смо се питали: откуда му образ и част да то чини? Данас су по питању његовог образа и части ствари много јасније.
 • Истини за вољу, треба напоменути да је испред тадашњег Синода и тренутни патријарх, тадашњи епископ нишки Иринеј узео удела у сарадњи са шиптарским-обновљенцима. Владика Артемије је принципијелно одбио да прими кључеве „обновљених“ објеката, али је то „мирне савести“ учинио Иринеј, садашњи патријарх. О томе има и снимака на интернету и сведочења тадашње Светоархангелске, призренске, братије, која из прве руке сведочи о том срамном догађају и понашању тадашњег Иринеја Нишког и Теодосија Шибалића. Касније је као патријарх „окадио“ издајнички Вучићев Бриселски споразум, и позвао Србе са КиМ да изађу на шиптарске изборе.
 • Као круну целокупне издаје КиМ Амфилохије и Атанасије предводе упад у Епархију рашко-призренску и неканонску смену и прогон епископа Артемија. Атанасије Јевтић, уз уобичајену вику и дреку, упада у Епископију у Грачаници, обија скоро сва врата на њој, остављајући иза себе језив призор и чинећи оно што су до тада само Шиптари радили по српским манастирима, обијајући и разваљујући.
 • Амфилохије и Атанасије, по налогу америчке амбасаде, а са“благословом“ патријарха Иринеја, протерују епископа Артемија далеко у Срем, што даље од КиМ. Тиме у Епархији спороводе духовни погром над монаштвом, гори од мартовског погрома 2004. године, уносе невиђени хаос и пометњу, својим хвалисавим наступима, лажним и наметљивим ауторитетом, умишљеношћу, претњама, застрашивањем и виком. Од овог хаоса Епархија се и дан данас није опоравила, а манастири су скоро запустели. Половина монаштва бива протерана са епископом Артемијем, а верници на КиМ остају смућени и услед неповерења оном делу монаштва и свештенства које је подржало Амфилохија и Атанасија, престаје да одлази у своје светиње. На чело Епархије постављају осведоченог шиптарског и америчког колаборационисту Теодосија, који је без стида и зазора подметањем и клеветама протерао свог духовног оца и епископа Артемија, засео на његову катедру.
 • Амфилохије и Атанасије су са КиМ протерали епископа Артемија, кога је народ сматрао за јединог доследног бранитеља и чувара КиМ, протерали су монаштво које је било велики ослонац и утеха напаћеном народу на КиМ. Напабирчивши из „дечанске кухиње“ лажне оптужбе о „проневери новца“, митрополит Амфилохије својеручно подноси тужбу против епископа Артемија. Тај монтирани судски процес траје, већ скоро десет година. Тројица судија је промењено због пристрасног вођења процеса, а крај суђењу се ни не назире, јер доказа нема, а сам процес се намерно пролонгира „за потребе“ медијске компромитације епископа Артемија, и, претпостављамо, очекивања краја његовог овоземаљског живота, чиме би, ваљда се надају, могли на крају да пилатовски оперу руке.
 • Поводом прославе 30 година свог епископовања, митрополит Амфилохије је у своју част објавио неколико књига, чак и споменицу у своје име, али и филм о КиМ. Но, испоставило се да је филм заправо о Амфилохију, не о КиМ, тиме је изашла на видело крајња намера толиког Амфилохијевог боравка на тим просторима, његов очигледан циљ био је да себе прикаже и „прослави“ као неприкосновеног борца за КиМ. Да је посреди најгрубљи фалсификат показује чињеница да се у филму нити једном речју, ни у позитивном, ни у негативном смислу, не помиње надлежни епископ на КиМ Артемије, који је на тим просторима боравио више од 20 година, пожртвовано вршећи пастирски рад. Слични покушај „историјског брисања“ и самог имена Артемије са лица земље, догодила се на неканонском устоличењу епископа Теодосија у Призрену, када у свом обраћању у делу помињања својих претходника нити једном речју не помиње епископа Артемија. Ако упоредимо ову беседу епископа Теодосија са оном на дан његове хиротоније 2004. године, у Дечанима, видећемо потпуни преокрет свести и психологије овог човека (не на боље), јер у беседи на својој хиротонији практично све време говори о свом тадашњем духовном оцу, епископу Артемију, и то у суперлативу. Ово су све велики показатељи још веће мржње митрополитове и Теодосијеве према епископу Артемију.

Недостало би времена и простора да наведемо све њихове пропусте, ово су само угрубо наведени сви они нечасни поступци Амфилохија и Атанасија и осталих, којима су се дубоко огрешили о КиМ, о тамошњи српски народ и Цркву, о светиње које су предали у руке Шиптара рушитеља. Најзад, а нимало мање и никако последње,  огрешили су се и о свог брата, епископа Артемија, који је и дан данас на суду и прогонству због свог истрајног и принципијелног става и по питању одбране вере православне и по питању одбране КиМ.

На сваком ћошку и кораку њихове „борбе за КиМ“ осећа се непријатан задах лицемерја „амфилохијевског“ и „атанасијевског“. Ово што данас пишу некакав апел јесте такође лицемерни акт, јер пишу не из љубави према КиМ, већ из страха, јер је „ђаво однео шалу“ и постало је и њима очигледно да ће сада испливати сва њихова непочинства и сагрешења према КиМ и владици Артемију, и показати да ни Тадић ни Вучић као носиоци антисрпске глобалистичке политике, у том злу нису имали боље сараднике и сатруднике од Амфилохија и Атанасија. А ако до потпуне издаје КиМ и дође, како тада стати пред српски народ? То се тек сада са страхом питају Амфилохије и Атанасије. Зато „брже-боље“ пишу којекакве закаснеле апеле, пилатовски се правдајући. Не ради се на издаји КиМ од јуче, да би једним интервјуом или апелом Амфилохије и Атанасије скинули сву кривицу са себе за њихову издају КиМ, духовни погром који су извршили над тамошњом Епархијом и за протеривање епископа Артемија и његовог монаштва.

На крају само можемо рећи Амфилохију и Атанасију „немојте више да браните КиМ, молимо вас!“, јер је ваша одбрана КиМ и довела да овога што данас видимо. Све што је америчка испостава радила у Србији и на КиМ преко Тадићевог режима, радила је и ради преко патријарха Иринеја, Иринеја Буловића, Амфилохија, Атанасија Јевтића и Теодосија, а све то скупа наставља данашња власт у Београду. Зато Амфилохије и Атанасије не бране КиМ од Вучића, већ су они Вучићу олакшали посао и били одлична логистика за потписивање „Бриселског споразума“.

Ову тренутну „одбрану“ КиМ од стране Амфилохија и Атанасија мало је назвати лицемерном, а у најмању руку је неискрена, и представља само пилатовско прање руку од свега што је тај „црни двојац“ до сад урадио против Епархије рашко призренске и српског народа на КиМ, а што је допринело да данас том целокупном процесу недостаје само још потпис човека који себе назива председником Србије.

Довољно ће бити да Амфилохије и Атанасије престану да „бране“ КиМ, и онда ће већ много тога кренути на боље. Јер чему све те лицемерне изјаве о КиМ и издаји коју спрема садашња власт, када ће, колико сутра, и Амфилохије и Атанасије бити у загрљају оваквог патријарха (Иринеја Гавриловића) који, навикнут на титоистички, данас подгрева месијански занос тренутног председника Србије и сматра га „даром Божјим“.

Тренутна државна и црквена власт нису дар Божји, већ Божја казна и допуштење нашем народу због непокајаности и греха у коме данас живимо. Но то нама не сме бити изговор да учествујемо у њиховом безакоњу. Нека Бог да покајање, прво патријарху Иринеју, па Амфилохију и Атанасију и осталим српским владикама – глобалистичким сарадницима и екуменистима, –  да би они могли народу затим проповедати свелек од свих грехова и мука, а то је покајање, тако потребно свима данас.

Хорепископ новобрдски и панонски +Максим

11.1.2018. године, манастир Свете Тројице у Кули

———————————————————————————–
[1] Аутору овог чланка се пре нешто више од десетак година дечански монах отворено хвалио како је Сава Јањић на директној телефонској вези са ЦИА.

[2] Аутор чланка је сведок једне видовданске литругије у Грачаници када је по обичају Атанасија Јевтића ухватио његов познати литругијско-обновљенски бес и немир да је чак и началствујући патријарх Павле, изгубишви трпљење и толеранцију према том шегачењу, морао да реагује речима које му је упутио испред часне трпезе, старачки и кроз нос, али одсечно: “побогу брате Атанасије!“. На шта се овај смирио, али само до „причасна“.

 

Епархија рашко-призренска у егзилу

 

23 коментара

 1. Милко Цвијовић

  NIK,

  прочиотај још једном овај чланак, па трезвено расуђуј о овом што је брат Максим написао, и три пута добро размисли и не називај брата „placenicko kopile AV-a“, јер ово што је написао није неистина, него нажалост и на срамоту оних који су све ово чинили то је истина.
  Овим што је написано нико нормалан не може да рече да се овим брани несретни АВ, уствари све је то исто сви они дувају у исту тикву а Србски народ испашта. Има у Народу изрека: „кад се цигани свађају коњи се краду“, тако исто чине ови несретници даок продају Косово и Метохију.

  Амфилохије Радовић, Мирко Буловић, Атанасије Јевтић, Григорије Дурић, Патријарх Иринеј Гавриловић и други екуменисти у СПЦ су под потпуном контролом римокатоличког папе и осталих наших непријатеља и они су по својим дјелима отпадници и јеретици од Свете Христове Цркве.

  Ево правила 45. и 64. Светих апостола и оба правила се никад не смеју кршити!

  Правило 45. Светих Апостола: „Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако ли пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне!“
  Правило 64. Светих Апостола: „Клирик или световњак који пође у синагогу јудеја или јеретика да се моли, нека буде свргнут и одлучен“.

  Да погледамо шта каже св. Јустин (Поповић) чија је књига „Православна црква и екуменизам“ обавезна литература на Богословском факултету: „Intercommunio – општење са јеретицима у светим тајнама, нарочито у светој Евхаристији, то је најбезочније издајство Господа Христа, издајство јудинско; и притом издајство васцијеле Цркве Христове.“
  Првоврховни Апостол наређује: „Човека јеретика по првом и другом саветовању клони се“ (Тит. 3,10).
  Нема сумње, светоотачко и од Апостола наслеђено мерило односа према јеретицима, потпуно је богочовечанско. Св. Максим Исповједник: „Ја не желим да се јеретици муче, нити се радујем њиховом злу (Боже сачувај!). Ја нисам толико помахнитао да саветујем да се немилост више цени него човекољубље. Напротив, саветујем да треба са пажњом и искуством чинити и творити добра дела људима. Притом, једино саветујем да јеретицима не треба помагати на подршку њиховог безумног веровања, него ту треба бити оштар и непомирљив.“

  Ево доказа како се понашају неки од ових несретника.

  https://www.youtube.com/watch?v=Lh2kIsrxKyk

  • Posto navodis pravila 45 i 64 koja vaze u Pravoslavlju , a ima ih jos barem 20 koje po ovom pitanju treba pomenuti , trebalo bi da kazes da je i takozvani „svetac koji hoda“ odnosno Pavle grubo krsio ova pravila. Nagli sunovrat je ustvari poceo sa Patrijarhom Pavlom , ma da je tiha apostasija na delu vec 70 godina. Kako da govorimo o krivici sadasnjih crkvenih velikodostojnika i da ih osudjujemo, kad KRIJEMO KRIVICU PATRIJARHA PAVLA. Doduse , pred smrt , Pavle je izgleda sve shvatio i uzaludno pokusavao da posalje neko pisamce osobama kojima je verovao , ali bilo je kasno.

   • А ко то крије кривице Патријарха Павла?

    БОГ ЈЕ ЉУБАВ И ЊЕМУ ЈЕ ЈЕДИНО БИТНО ДА СЕ СВОЈОМ СЛОБОДНОМ ВОЉОМ ПОКАЈЕМО И ИДЕМО ЊЕГОВИМ ПУТЕМ, МАКАР ТО БИЛО У ЗАДЊЕМ САТУ ЗЕМАЉСКОГ ЖИВОТА.

 2. Cvijovicu, ti si veoma elokventan I religiozno potkovan, ali ja ostajem pri mom komentaru (gde je komentar, da li je izbrisan Administracijo?) I tvrdim da je AV porucio onakav tekst od Maksima!

  • Алтајски сом

   Рођаче, избрисан је.
   Зна то нама да се догоди.

  • НИК,
   У праву си твој коментар мора да стоји, али администрација га је избрисала можда нехотице(што не верујем) или по нечијем наређењу.
   Доказ да је то тако је и мој ауторски текст од 31.августа 2017 са насловом:“Незаконите и неморалне одлуке са злостављањем у Хенкел Србији у Крушевцу“ са коментарима који је био око двије недеље најчитанији текст, и после тога су они који контролишу све УДВА-УДБАШИ са својим људима скинули све осим наслова, или је Хенкел неком дебело платио да тај текст буде скинут.
   Питао сам уреднике Васељенске ТВ што нема текста, али ми они ни до данас нијесу ништа одговорили.
   Тако да те не чуди што нема твога коментара, то некоме смета, или неодговара у овој „ДЕМОН-КРАТСКОЈ држави.

   НЕКА НАМ ЈЕ СРЕЋНА НОВА 7.527 ГОДИНА И НЕК НАМ ЈЕ БОГ СВИМА НА ПОМОЋИ!

   • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

    Kad kažem………… da popove i lopove treba povešati na Trgu republike………ti se buniš!!!!!!!

    POVEŠAO BI TI NJIH……..PRE MENE……ALI SU TI LAGALI DA JE TO GREH……..A TI POVEROVAO!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA NE VRIJEDI NISTA I SVE TO TREBA RASTERATI .EKUMENISTI SU NAJVECE ZLO SPC.TREBAJU PATRIOTE I NOVI LJUDI.POLA LJUDI U SPC SU STRANI SPIJUNI.MALO JE ODABRANIH U VJERI BOZJOJ.IPAK RASPALA CRKVA NIJE I SRPSKI NAROD.ALI DIO NARODA JE ZAVEDEN.SPC TREBA RECI MARS IZ SRBIJE.TO JE LOPOVSKA CRKVA KOJA NISTA NIJE URADILA ZA SRPSKI NAROD KOJI JE PROTERAN SA SVOJIH OGNJISTA.LOPOVI I NISA VISE.VJERUJES LI U BOGA IRINEJU ILI SI SE DODVORIO LATINSKOM DJAVOLU.KAKVA JE KATOLICKA VJERA IRINEJU DAJ NAM TVOJE MISLJENJE.DA CUJEMO.DA LI JE TO VJERA ?

 4. Цмок Торонто

  Ружно..а ми савременици ћутимо….Напиши нешто па се потпиши..пусти сузу..не уједа.Уједи се пре главобоље,мање боли.Ако си *ЧОВЕК* српског порекла..уради нешто макар због своје духовне савести.

 5. Савест није ни духовна ни физичка. Она је оно што је човек и не може се избрисати нити променити.
  Понекад, када нам треба, ми се тешимо неким отпадом који називамо духовна савест или савест по потреби. Духовна савест се може задовољити и са једним динаром.
  Нажалост оних који би то радо учинили, савест се не може отцепити од човека ни као република од државе нити икако друкчије.
  Неиде!

  • @Крез,
   САВЈЕСТ ЈЕ ГЛАС БОГА У СВАКОМ ЧОВЈЕКУ!

   • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

    BOGA SU UBILI……..ONI……….ŠTO „IMAJU“ SAVEST!!!!!!!!!!!

   • Па јесте.
    Овима са премало савести Бог дао и увек им даво да воде овце од постанка до данас.
    Изгледа Бог не цени превише свој глас у човеку и не верује пуно савесним овцама.
    Ви сујеверци не читате Божју науку психологију?

    Има неких нелогичности у Божјем гласу у једном делу човечанства.
    Зашто није дао савест Хрватима па да нас не убијају сваких четрес педес година?
    Изгледа, савест не убија.
    Глас Бога у Хрватима вероватно није довољно јак.
    Господине Цвијовићу, и ако сам вам једном упао у коментар, ја то више не радим. Нисте у стању ни Тачкастом да одговорите а не мени!
    (ово је мало ударац на Тачку а не на вас сујеверце)

    Не треба да ми ускачете у коментар, па чак ни пријатељски кроз Божје речи, јер повући ћете неку моју непредвиђену реакцију коју ја нећу моћи да спречим.

    Погледајте само колико сте ме наљутили са пар речи?

    • Милко Цвијовић

     Па не могу да видим колико си љут.
     Прво, моја намјера није била да те наљутим, а очито да је твоја гордост и сујета врло велика и сви ми имамо проблем са тим сатанским особинама.
     Друго, има доста нелогичности у Божјем гласу у већини човјечанства и у неким народима око нас, али за то није одговоран Бог.
     Треће, тачкастом не треба одговарати јер „не вриједи ћоравом показивати да види и глувом шаптати“.
     Четврто, свако ко овде коментарише мора да зна да на сваки коментар свако може да му одговори и немам ја проблема са твојим не предвиђеним реакцијама, уствари ти ћеш имати проблема сам са собом или са Савјешћу као Гласом Бога у теби, јер ће те пећи за све што изговориш или учиниш мени или било коме другом Рабу Божијем.

     Сујеверје и сујеверни људи су творевина сатане и промисли ко је по својим дијелима сујеверан, ако знаш шта је сујеверје?

     Нека Бог просвјетли нашу таму!

     • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

      Sujeverni su oni što u SURIJU-VERUJU…….tj…….oni što veruju u srpskog boga Sunca!!!!!!!!!

      Hrišćani su pobili te vernike……..a i danas im prete i zovu ih satanistima!!!!!!

      Ubice………koji sebe zovu hrićanima, nikako ne mogu biti sujeverni………oni su …………..PRAZNOVERNI…….jer su im glave prazne!!!!!!!!!!

 6. Горан Живковић

  Једини прави начин да се сачува КиМ, јесте да се у то укључи владика Артемије. Он је тај који је успео да после повлачења војске, полиције и политичара са КиМ 1999. године, сабере народ и да поред издаје Досовске власти и притисака Запада спречи коначну издају. Због тога је и протеран са своје епархије, да би екуменисти и евроунијати несметано завршили издају. Тако да сви они који кажу да се боре за КиМ, а при томе не помињу значај владике Артемије и не разговарају у вези тога са њим, само лажу као и Амфилохије, Атанасије, Вучић … Владика Максим је више него убедљиво то лицемерство разобличио! Устанак или нестанак!

 7. Полуписмени покварењаци воде државу, а такви воде и СПЦ и САНУ. Продаше нас за шаку долара.
  Немамо ми више ништа, осим голог живота, који нам виси о концу.
  Када сам деведесетих обилато давао прилоге за Цркву, мислио сам да је то за добробит србства, а не за њихов приватни џеп.

 8. То што је митрополит Амфилохије једном рекао истину, одмах је патријарх полизао, да му прљав веш не изађе у јавност. Није га случајно Тадић поставио за патријарха СПЦ. Држе га на узди, а преко њега и СПЦ.

 9. Још и ово: 1.200.000.000 razloga zašto Patrijarh Irinej podržava Vučića…
  Влада издала налог, а педеруша потписала донацију.

  https://gerila.rs/1-200-000-000-razloga-zasto-patrijarh-irinej-podrzava-vucica/

 10. НИЈЕ ЛОШЕ ДА ВАША РЕДАКЦИЈА ПОНЕКАД ПРОЧИТА ОСЕТЉИВ ТЕКСТ,ПРЕ НЕГО ШТО ГА ОБЈАВИТЕ,ЧИСТО ДА БИ СЕ РАЗЛИКОВАЛИ ОД „ФАРМЕ“,“ЗАДРУГЕ“ ИЛИ „ПАРОВА“ СА ДЕБИЛСКИХ МЕДИЈА !УОСТАЛОМ ЗАТО СМО И ОВДЕ,ЗА САДА!

 11. Devedest posto Srpskog naroda nema veze ni s mozgom ni sa Bogom.Mozda netso vise od deset odsto su patriote a ostalo to su Parovi i Zadruga.Srpski mediji truju mlade narasaje na Jugoslavenstvo.Sve ostalo je istorija.Manjeg a suicidalnijegg naroda nema na svijetu.Sve je izdato u Srbiji ,bas sve.Od poliicara do cistaca ulica sve su to izdajnici.Da li ima boga na ovoj planei.Posavite samo pitanje zasto je bio Jasenovac,Jadovno i jame po hrvatskoji Bosni.Dje je tu bio Bog dobri ,nasa ljubav da sprijeci to?Nije zelio ili je to ljudskom umu nedokucivo sto je bit svega.Da li je ovo pakao pa kako se ko snadje?Zasto se Srpske zene udaju za hrvate u Srbiji i crnoj gori a hrvati su unistili Srpski narod u hrvatskoj.Ko mi moze dati odgovor na ova pitanja.U Juznoj Americi je ubijeno 54 miliona domorodaca od strane hritsove katolicke crkve a ostalo sanovnisvo je prevedeno na vjeru isusovu.Da li Isus na ovo gleda blagonaklono ili je nemocan protiv katolicke crkve.Da li je on samo NADA?Da li je rimokatolicka crkva najvece zlo covjecansva koje se pojavilo na zemlji ili je ona braniteljica Hrista?Smrdljivi Karadjordjevici su dozvolili Konkordat i zbog toga je ubijen nas parijarh.Imaju li Srbi obraz poslje svega sto su prezivjeli ili je to njihova guzica?Nesto za sada cuva Srpski rod,da li je to slucajnost vidjecemo uskoro.Milioni Srpske nejaci koja je pobijena kao stoka u poslednjem vijeku od strane katolickih hrvata traze osvetu.AKO SE NE OSVETIMO ONDA I NE VRIJEDIMO NISTA.Ako oprostimo jos gore.Smrdljiva i izdajnicka spc je za oprost a ne i za zaborav.XAXAXA.Te ruzne bradonje odlucuju u ime citavog naroda.Njih treba odbaciti ili ih obrijati posuti govnima i perjem i procerai iz zemlje.Kako rekose zemlja je ploca na ledjima velike kornjace, a mozda sada misle drugacije o obliku zemlje,ali su za oprost.OPROSTI IM SILO JER SU TO KRETENI.ZAMISLITE A TE BRADONJE SMRDLJIVE ,RUZNE I UMOBOLNE UCE NAROD STO DA RADI.Ako postoji Bog onda su oni djavoli.NISAM KOMUNISTA NI PROVOKATOR I OVO JE SVE ISTINA STO PISEM.Komunizam je unistio zdravo bice nasem narodu,ali nas ni ovakvo propovijedana religija nicem nije naucila.Da li je Hriscanstvo i nama nametnuto kao i u Juznoj Americi.Ili je nase hriscanstvo ispravno kao i Hrist.i ZASTO SE hRIST POJAVIO U rIMSKOM CARSTVU.Mozda treba sada da se pojavi i u Americi koja je najgora sila na svijetu koja se ikada pojavila.NEMA ODGOVORA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Срби са Косова и Метохије захвални ставу СПЦ поводом косовског проблема

Окупиране територије – Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ са ...

Први слободни србски дневник

Слободни србски дневник 5.5.2018 (Видео)