(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Ко сеје уместо да сади прави је магарац

Канда ће се опаметити и Ким Џонг Ун, али ови наши напредни радикали и њихови сателити изгледа никада неће. Полуистине, лупетања и чаробне формуле избацују сваког дана и то без да и трепну.

Елем, захваљујући надчовечанским напорима Александра Вучића, Влади Србије и тетки из Канаде за који дан биће завршена још једна пролећна сетва и то успешно као никада пре. По томе ћемо бити опет лидери у региону, мада лидери у региону ни по чему нисмо осим по лагаријама.

Такође, бојкот сетве који су најављивали паори није успео, али не знамо да ли је зато заслужна мудра политика Александра Вучића или чињеница да сељаци морају од нечега да живе па морају и да сеју. Ово друго ће ваљда бити у питању, али…

Како год, Вучић је опет победио и сетву, и бојкот и сељаке и Американце и све и сваког.

Победнику све честитке, али сељаци који су посејали више од три хектара испали су прави магарци јер нису слушали министра Милана Кркобабића који је изјавио да сви треба да се пребаце на воћарство јер се са три хектара воћњака може отхранити четворочлана породица. Није он додуше рекао оно – сви, али се то подразумева јер ако може један ваљда могу и сви остали. Што би неко радио 20 хектара кад може само три.

Не даје ваљда савете за одабране, већ и за оне у Бездану и за оне у Бачинцима и оне у Мрчајевцима. Просто речено, три хектара је спас за српску четворочлану породицу на селу. Па шта чекате. Сви код Кркобабића, а они који имају 30 хектара мугу свој стандард да повећају 10 пута.

Бог те мазо.

Замислите кад Вучић искочи с бројкама, сликама и дијаграмима. Па Вулин кад престане да с војском подиже наталитет може да се баци на воћњаке.

Да ли су они толико нормални колико ми нисмо? Или обрнуто?

Уместо да раде нешто корисно, наши министри причају бајке и замајавају ове јадне сељаке, али те поруке и нису намењене паорима већ гласачима напредњака, а два милиона њих верује у све лагарије Вучића и екипе па зашто не би и у причу о спасу са три хектара воћњака.

Да ли неко негде заиста може да преживи с три хектара воћа? Теоретски и може, али причати то у земљи у којој два милиона људи преживљава од пољопривреде а већина у великом сиромаштву, је прави безобразлук. Сиромашни су и они с 10 хектара, а о ситнијима да и не говоримо.

Па сад је мени јасно зашто Арапи купују и закупљују војвођанске њиве. Па на 30.000 хектара може да се исхрани 10.000 породица и да лепо живи 120.000 Арапа. На 300.000 хектара има да живи 1,2 милиона Емираћана и то боље него од нафте.

За Србе, Мађаре, Русине, Румуне и ине у Војводини нисам сигуран.

Милован Лукић / Агросмарт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Кромпир (Фото: Глас Русије)

Да ли Србија увози и помфрит?

Чачак – Уз стално смањење сетвених површина и укупног рода у пет ...

(Фото: Sputnik/ Vitaliy Timkiv)

Задруге – сигурност за пољопривреднике

Горњи Милановац – У Горњем Милановцу земљорадници су све свеснији да су ...