Косово на прагу НАТО пакта

Мало ко схвата да у животу НАТО пакта сазрева епохалан догађај. Приштина је добила званичан одговор генералног секретара НАТО пакта Јенса Столтенберга о томе да Косово стрпљиво чека док не дочека у структурама блока. Штавише, у писму су већ обриси и светле перспективе територије која није примљена ни у једно озбиљно друштво. Испоставља се да се обећава учешће Косовских безбедносних снага (КБС) у својству посматрача у Евроатланском координационом центру реаговања на стихијске невоље и катастрофе, обећава се учешће КБС у својству посматрача у вежбама мировног контингента НАТО – КФОР, учешће у размени посета представника земаља, учешће алијансе у заштити информативног система, обуке и организације логистичких структура Косова, обећава се и подршка развоју косовских државних органа, невладиних организација, система образовања.

Зашто крити, ако се све ово одигра, онда ће следећи корак постати пријем Косова у чланство Североатланске алијансе.

Премда, ако добро размислимо, ту се ради само о формалности. Косовска власт већ одавно учествује у политици НАТО пакта на Балкану и испуњава његове војне захтеве. Почевши још од делатности бандитских устаничких одреда ОВК, који су огњем и мачом припремали агресију НАТО пакта против Југославије.

У преводу на језик злочиначких групација, данашњи дијалог Приштине и Брисела изгледа овако:

Газда, колико се може чекати? Ми смо по твом захтеву припремили рат, организовали обрачун над косовским Србима, подигли Дамоклов мача над Македонијом и југом Србије. Ми чинимо све како ти наредиш. Но, зашто ми остајемо у статусу бандита? Увредљиво је, газда. Дајте нам нови „кров“. Под тим „кровом“ ми ћемо бити још безобразнији и немилосрднији. Ионако ћеш морати оборити Србе на колена. Они добровољно неће кренути у НАТО. И ти нас нећеш моћи заобићи.

Изгледа да је газда чуо позиве из Приштине и одлучио је да јој крене у сусрет.

А какав је међународно-правни статус Косова, упитаћете Ви? Јер, одсуство његовог признања чини читав процес изругивањем над међународним правом. Тако ће НАТО почети и наркокартеле примати у свој састав!

Оваква питања могу постављати само они који су одрасли у романтичним стакленицима западне слободе и демократије. Они који знају по укусу колико вреди та западна слобода и демократија, слична питања неће задавати.

Баш брига Јенса Столтенберга за статус Косова. Најважније је направити га својим званичним чланом, обучити, наоружати и поставити у борбену готовост првог степена. После тога, оно ће се из тешко управљане банде претворити у елитну јединицу насилника и убица.

Тај циљ планирају да достигну баш за оно време када ће Србију упитати: „Добро, хоћеш ли да сама пођеш у НАТО или да ти помогну?“

Дмитриј Седов / Фонд стратешке културе

4 коментара

  1. острогорски

    Није „Косово“ на прагу НАТО пакта већ је НАТО пакт на Космету од 1999.године. Благо Шиптарима 🙂

  2. Ma džabe im glupiranje!

    Rusi dolaze, a onda i NATO i šiptari moraju da begaju, ako im se živi.

    USKORO!

  3. Komentar , smeniti i uhapsiti Vucica , Dacica i Nikolica.

  4. Vucicu zasto si to dozvolio .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ниједна држава не врши притисак на другу да се одрекне своје територије осим ако се руководство те државе није са тим сагласило

Стални натписи у режимским медијима о притисцима западних земаља да Александар Вучић ...

Краљ Александар Карађорђевић (Фото: Новости)

Југославија била камен о врату Србији

Колико је коштало стварање заједничке државе јужних Словена. Држава изгубила 13 милијарди ...