Милан Кркобабић (Фото: Бета)
Милан Кркобабић (Фото: Бета)

Кркобабићева реформа пензионог система – последњи ударац на пензионере

Ново удружење пензионера Србије (НУПС) оцењује да би „реформа“ пензионог система Србије, уколико би била спроведена на начин како је најавио председник ПУПС-а и министар без портфеља Милан Кркобавић, била погубна за пензионере у Србији и да би још више погоршала њихов и овако катастрофалан положај.

Тако замишљена реформа угрозила би садашње пензионере, а још је опаснија за оне који тек постају пензионери јер садашња ниска примања запослених не омогућавају стварање фондова као у развијеним земљама, па би основица за пензију била додатно смањена.

Наведена реформа може се свести на намеру да се пензиони фонд угаси, а да пензионери зависе од уплаћивања доприноса приватним фондовима. Трагикомично је да се Милан Кркобабић позива на „продужење људског живота, технолошки напредак“ (РТС , 12.01.2018, 08:07) јер је проценат смртности српских пензионера, након смањења пензија које је утицало на нижи стандард и немогућност адекватног лечења, значајно повећан.

То што је повећан стандард породице Кркобабић и руководства његове партије не значи да се српским пензионерима повећао стандард, а за смањење стандарда одговорна је партија Милана Кркобабића и Влада Србије. Милан Кркобабић, најодговорнији је за срамни и неуставни закон којим се пензионери рекетирају, тероришу и отима им се лична имовина. Човек који је претио пензионерима да ће остати без пензија ако не гласају за његову коалицију, у припреми за београдске изборе покушава преко Јавног сервиса да прича бајке и изражава стрепњу за судбину Фонда којим његова партија располаже као да је приватна имовина „Пензије никада нису смеле постати буџетска категорија, то је урађено свесно да би се манипулисало пензионерима као сигурним гласачима.

Кркобабић је допринео не само дискриминацији пензионера већ и поделама међу њима, на „заштићене“, оне који имају пензију до 25.000 динара од које не може ни да се животари, и терорисане. Једнима отима да би другима давао, те мисле да им је „добро“ и да ова власт мисли на њих, што нека друга можда неће, те не кука због пензија од којих не може да се живи и не види да су сви кажњени неусклађивањем пензија са платама и растом цена на мало.

„Неопходна је реформа у правцу враћања управљања Фондом и његовом имовином од стране пензионера, спречавање продаје бања, рационализација администрације Фонда, а што се тиче државе, да обезбеди за највише годину дана да минималне плате буду у висини цене потрошачке корпе.

Давање субвенција страним „инвеститорима“ да би радницима давали минималне плате је недопустиво. Из тих плата се не пуни фонд и не обезбеђују пензије за те запослене“.

САОПШТЕЊЕ НОВОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

15 коментара

 1. A vi ih opet glasajte, ima vas jos cim se cujete. Procmizdrite malo, mozda vam udeli opet neki cvonjak, onako vanredno, zato sto decenijama cutke trpite sva ova izivljavanja.

 2. СВе то доведено после 1944 најурити из СРБИЈЕ:СРбија СРБИЈАНЦИМА .Говно крајишко.

  • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

   Šta ima novo……..u srpskom fašističkom klubu???????

   • ЗА тебе ТАЧКАСТИ ГОВНАРУ—–СРПСКИ ФАШИСТИЧКИ КЛУБ====СРПСКИ КОМУНИСТИЧКИ КЛУБ—-ОВЕРИЛИ МОША ПИЈАДЕ И МИЛЕ БУДАК У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ 1934 одлуке ДРЕЗДЕНСКОГ КОНГРЕСАа АУСТРУГАРСКИ СРБИ СЕ ПРИМИЛИ 1941 „“КО СОМОВИ НА ДУРДУБАК““: ЈЕДИ ОНО ШТО СЕ НЕ ЈЕДЕ::::::

    • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

     Ako je tako………otkud fašisti pod Staljingradom………pa, posle, komunisti u Berlinu!!!!!!!!

     Tvoj deda je bio fašista………sjebaše ga komunisti………i to je jedini njihov greh!!!!!!

     Nemoj dozvoliti……….da kad narod ustane protiv ovih fašista, danas, da ti budeš zgažen……..pa da tvoj unuk laje to što ti laješ sada!!!!!!!!!!

     NAUČI, ŠTA SU KLASNA A ŠTA BESKLASNA DRUŠTVA, KONJINO NEPISMENA………PA ONDA LAJ K’O KER SA LANCA!!!!!!!!!!

     • Који народ ??????.СРБИЈАНЦИ ПРОТИВ ТИТОИСТИЧКИХ ОКУПАТОРА ОД 1944 У које спада и ово КРАЈИШКО ГОВНО,Тамо одакле су кркобабићи Поскок је домаћа животињка.Јел СТВАРНО МИСЛИШ да си најпаметнији на овом САЈТУ.Сваког овим ТАЧКАМА“““НАВОДНО ПОДЈЕБАВАШ““ и тражиш жртву за твоје КОМУНИСТИЧКЕ ФРУСТАЦИЈЕ:

     • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

      Тамо одакле су кркобабићи Поскок је домаћа животињка.

      Ja živim u Beogradu…………….imam mutaciju R1a……………moji preci žive tu preko 7 000 godina!!!!!!!!!!!!

      Znači li to………da te ja mogu najuriti u Temišvar………odakle je kralj naselio tvoga pradedu………pošto bi ti Krkobabića vratio među……..poskoke!!!!!!!

      KONJINO……….NIJE SRBIJA TVOJA PRĆIJA!!!!!!!!!

      KONJINO……..SRBIJA JE BILA…….CEO BALKAN, SREDNJA EVROPA ……PA SVE DO BALTIKA!!!!!!!!

      ONDA JE SKRATIŠE……….TVOJI ENGLEZI!!!!!!!!!!!!

      KONJINO……….ZA TEBE JE SRBIJA = BEOGRADSKI PAŠALUK………I TI SOME PRIČAŠ DA SI………… SRBIN!!!!!!!!!!

      SLUŠAO SAM VAS……..DRAŠKOVIĆEVE SMRADOVE………KAKO SLOBA BRANI SRBE U HRVATSKOJ…….KAKO TAMO NEMA SRBA……BLA, BLA, BLA!!!!!!!!!

      DANAS VAM JE I KOSOVO TERET………JER SVETI ENGLEZI……TAKO KAŽU!!!!!!!!!

      NEMAM JA NIKAKVU FRUSTRACIJU………SOMINO…….KOMUNIZAM JE DRŽAVA ROBOVA………A TI SI ROB……..SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOMINO NEPISMENA!!!!!!!!!!

      NEMAŠ ZA PATIKE……….A POGINUO BI ZA GAZDE………JER SI UTRIPOVAO DA SI………..GAZDA!!!!!!!!!!!

      TI SI OBIČNA……..MAAAAAAAAAAALA BUUUUUUUUUUUDALA!!!!!!!!!!!

      BUĆKA JE ZA TEBE SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOME!!!!!!!!!!!!

  • острогорски

   Који излив гнева и мржњееее! Да ти је неки Крајишник изгребенао домаћицу, не би требало да исказујеш толико фрустрације. Смири буве да отклониш сумње са себе.

   • Робокап@Острогорски .Нисам сигуран дал је ово мени упућено или ТАЧКАСТОМ.Ако је Мени У реду Али Погледај шта пише ово ТАЧКАСТО ПОДЈЕБАВАЛО на овом сајту.Јел се слажеш С ЊИМ:А извини молим те ко поби онолике Србијанце 1944-,узе имовину,куће,локале ,земљу,жене,отера их у бели свет а и данас се потомци као овај Кркобабић Потомак оних ТИТИИСТИЧКИХ бригада КЉУ ко ће да буде власт у СРБИЈИ:А јебе ми се шта мисли овај ПРЕДАК ВИНЧАНСКЕ КУЛТУРЕ,БЕОГРАЏАНИН У ПОКУШАЈУ:ИСКОМПЛЕКСИРАНА БУДАЛА која овде редом ВРЕЂА И ПОДЈЕБАВА РЕДОМ све кији СЕ УСУДЕ ДА НАПИШУ овако нешто каао ЈА::ако се и слажеш с њим што онда идеш са Ником Чувеног Међуратног начника пореклом РУСА ,оснивача ВИЗАНТОЛОГИЈЕ у краљевини Југославији.Јел можда мислиш исто што и тачкасти.

   • острогорски

    @робокап Не бих излагао своје мишљење о теми око које се вас двојица „покласте“ јер не би имало смисла ударати свешћу на свест.
    Како ти кажеш, „ТАЧКАСТОМ“, нисам дорастао као саговорник и не разумем чему толико жучи према њему. Човек излаже своје мишљење уз тешко обориве аргументе а на увреде одговара реципрочно. На његовом месту не бих водио дијалог глувих али ако му је тако лакше да поднесе сазнања о безнађу којим смо окружени, разумећу то. Што се тиче Ник-а, нисам га изабрао због Георгија и његоввог опуса о „Византији“ (намерно сам ставио под наводнике) већ због неких сличних топонима карактеристичних за словенски евроазијски простор.
    Уз пријатељски поздрав завршићу максимом, мени непознатог аутора: „Лако је имати велика сазнања али мало је људи који их могу и носити“.
    А српска народна изрека гласи: „Е мој зеленко – млого знаш, млого ће и да патиш“.

    • Управо си си Последњим реченицама дао суштину““МОЈЕ ТЗВ:ПРЕПИРКЕ И ВРЂАЊА СА ТАЧКАСТИМ““.““КРХКО ЈЕ ЗНАЊЕ РЕЧЕ НЕКО““: Ја и признам кад погрешим —ТАЧКАСТИ НИ ПОД РАЗНО:Још једанпут сам насео на његове ПИСАНИЈЕ.Нећу више него нећу да „“ХРАНИМ НЕЧИЈИ КОНЦЕПТ Натчовека по НИЧЕУ а зна се ко га је обожавао“

 3. Ко овога изрода подржава, форсира и гура није ништа бољи од њега.
  Шта све још требају да нам ураде заједно, па да их неко тера у три …?
  Јадна је држава, ако се тако може назвати, којој је једина шанса да дође до пара тако да дере пензионере.

 4. Ко живи створ нађе овог идиота од човека да изврши реформу пензионог система. Тај полтрон и климоглавац, није способан да чува ни две расне овце у Банатској равници, а не да спашава пензионере. Спашавају пензионере он и његов ментор дуже од три године. Нико их не пита зашто је опљачкан и као ПИО фонд, ко је распродао и дозволио да имовина (бање, лечилишта и одмаралишта) тог фонда пропадају, да би је након измишљене реформе или пре ње, поклони неким измишљеним страним инвеститорима. Ко би жив гласао за Кркобабићева комби странка ПУПС да се није увукао неком од позади до ципеле, смрдљивац.. Пензоси само ви гласајте за вашег уништитеља и ту вам је излаз и спас, бојим се и ваш крај, а не Кркобабићев. Он се на време ухлебио и обезбедио себе и ширу породицу.

  • Zato je i stavljen tu, sta mislite!?
   Da nije slucajno zbog svojih spsobnosti?
   Pa, pogledajte gde se ko nalazi na svim mestima, od tzv vlade pa sve do cistaca toaleta.
   Sumrak i mrak se spustio na zemlju.
   A svi oni ce u 2×2, ili u cupce, a tamo nema mesta za ono sto su nakrali. Varaju se ako misle da su obezbedili decu, unuke i praunuke, krvavim novcem se niko nije ovajdio, kazna stize kad tad.
   Sve se placa.
   To je zivotni zakon.

 5. LOPURDA SMRDLJIVA … PLJACKAS …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Милан Кркобабић (Фото: Милош Перић)

Почело застрашивање: Ако не победи Вучић, опростите се од пензија

Београд – Лидер ПУПС Милан Кркобабић упозорио је пензионере да могу да ...

(Фото: n1info.com)

Похвала или подвала пензионерима

Ко ће кога, или против кога На дан Светога Симеона (Старца Симеона), ...