(Фото: B17)
(Фото: B17)

Морални суноврат и поновно уздизање

Није пијанац доспео на дно захваљујући којој чаши више,тамо је зарад посрнуле и изврнуте слике о себи…

Дође тако време у невреме,траг у нетрагу и остане,…Кулминира.Само никако да се заврши тај чин и крене перипетија  па дође до расплета.Остаје све како јесте да тавори,боји сиву данашњицу у црнило увија сутрашњицу.Будућност ни да погледамо страх нас је,везали смо се за прошле дане,историју неких давних „тада се живело“ времена.Тако везани омчом око врата у бетонским ципелама корачамо данас,немоћни.Корак несигуран,под теретом и притиском,“гуше“ везане да било шта изрекне -животаримо…

Пролазимо кроз сопствени живот као странац низ мало прометну улицу.Незаинтересованим погледом испраћамо пролазнике,комшије и нашу децу.Терет је постао превелик а ми незадовољни собом,отежавамо ситуацији тако што се миримо са тренутком.Задојени прошлошћу,отровани данашњицом,пијемо анти-дот терапију да не дође то сутра.Боље  је и ово данас,сутра ће бити још црње…Тешимо се и призивамо оно што не мора да буде али по стању нашега ума мора да проистекне.

Они су криви!

За лош стандард,живот,пропадање,невоље,…

Веровали смо,очекивања се изјаловила.

Сви лажу!

Јадна су наша убеђења била.

Где нам је одговорност?Зар тако лако прихватамо туђу руку да нас води.Тешко ли је борити се за сопствени опстанак?Најлакше је у другога прстом уперити и рећи-Он је крив!Није.Где си био ти?Где ја?Док се улоге наших живота исписивале по историји данашњих страница.Не срами се,не стидим се.Били смо отуђени и удаљени хируршки одстрањени од било каквог чињења.Наша свраха се одала блудничењу са сопственим утварама.

Неопирање је суделовање,удавићеш се ако не запливаш.Узрок ствара последицу,не можеш устати ако ниси пао.Осетиш ли укус горчине,ценићеш укус успеха.

Контраст зато постоји.Научи да схватиш разлику и делаш.Није ствар у делању већ у намери,зато се неко време у огледалу и искриви.

Битно је да прогледамо…

Ирена Маринковић

3 коментара

 1. Moramo pruziti otpor zlu koje je oko nas, ako ga prihvatamo i ako smo ravnodusni mi podrzavamo zlo. Svako ko velica i podrzava sodomite je protiv porodice, nase dece i Boga koji je blagoslovio porodicu koja je stub svakog naroda i zemlje. Bez dece nema buducnosti, bolesni umovi na vlasti misle da su pederi i lezbejke buducnost, nisu to je smrt i veliki greh koji je odvratan ne samo Bogu nego i svakom normalnom coveku! Zar da dozvolimo da nas 10% bolesnika pobedi? Bolje da nas nema nego da to dozvolimo!

  • čisto da znaš da je u holandiji aktivna politika smanjenja broja stanovništva. otvoreno.
   tamo jeste gusta naseljenost (zahvaljujući surinamcima i arapima) ali takođe imaju belu kugu.

   e sad je njima neko sa televizije rekao da treba više da se umire nego rađa, i da je bolje biti peder nego imati decu. i oni svi to lepo i disciplinovano veruju.

   postoji partija pedofila, legalizovana je eutanazija i asistirano samoubistvo.

   evropa nema alternativu

  • Nema 10% homoseksualaca, vec samo 1 – 1.5 %

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Тиранија над умом: Човек је као глина, од њега можеш свашта направити. И ноћну посуду, простачки речено, нокшир

Апостола Павла упућене речи Корнићанима ваља нарочито имати на уму у овим ...

Ангела Меркел и Тереза Меј (Фото: АP Photo/ Rene Rossignaud)

Отели туђу земљу па праве “Дејтон 2”

Међународна конференција на којој би се постигло коначно решење за косовско питања ...