(Фото: АП)
(Фото: АП)

НП “Отаџбина“ изражава сумњу да је режим А. Вучића умешан у убиство Ивановића

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује убиство Оливера Ивановића, једног од лидера Срба на Косову и Метохији.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да су чланови „Отаџбине“ заједно са Оливером Ивановићем у периоду од 1999. до 2001. године тешком политичком борбом сачували северни део града Косовске Митровице, односно север Косова, на коме се данас шепуре Вучићеве хорде.

Народни покрет „Отаџбина“ није делио исте политичке ставове са Оливером Ивановићем по питању локалних избора у организацији Приштине. „Отаџбина“ је те изборе бојкотовала али као објективан посматрач је са стране била сведок једне невиђено бруталне кампање против Оливера Ивановића као учесника избора у режији актуелне власти из Београда. Кампања је била толико прљава да је некада изгледала као позив на линч. Гледајући данас крокодилске сузе које над Оливером Ивановићем лије телевизија Пинк човек не може да се не сети гнусних спотова против Оливера Ивановића које је емитовала управо наведена телевизија.

Необично је да се данас навршава четири године од убиства његовог кума Димитрија Јанићијевића за које, као и за многе друге, садашњи председник Србије каже да нису етнички мотивисана. Како може председник да зна да иза убистава не стоје Албанци ако сам не зна ко су убице.

Пре непуна два дана, председник Србије је на државној телевизији изјавио да је безбедност Срба на КиМ од његовог доласка на власт повећана, кријући од грађана Србије да се само на северу Косова у периоду његове владавине десио велики број насиља. Запаљено је више од стотину возила, убијено петоро Срба, на десетине оружаних напада на политичке неистомишљенике садашње власти а да ниједан виновник није откривен.

Инетересантно је да у времену од 2002. до 2013. године на северу Косова није убијен ниједан Србин. Безбедност су Србима обзезбеђивали припадници министараства унутрашњих послова Србије у цивилу као и припадници цивилне заштите, док их Александар Вучић није интегрисао у сепаратистички систем самопроглашене републике Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтева од свих да се у интересу мира и спокојства међу Србима на Косову и Метохији открије злочинац или злочинци. Ипак, Народни покрет „Отаџбина“, имајући у виду досадашња искуства, сумња да ће се извришоци овог злочина открити. Десиће се већ виђено, „истрага је у току“, а од убица ни трага ни гласа.

Косовска Митровица
16.01.2018. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“

4 коментара

  1. Ближи се Богојављење „Отаџбино“ моја.

  2. isto je i meni palo na pamet kada sam procitala vest.

  3. Da, danas su se mnogi podsetili kakvu je prostacku, ubilacku i primitivnu „kampanju“ vodila dno stranka protiv Olivera Ivanovica, kao da je u pitanju neki monstrum, serijski ubica, sta li, a sada se polomise od silne brige zbog ubistva tog istog coveka! Posle svih tortura koje su mu priredili, cude se i smrdljivi nacisti koje zovu euleks, sta god to znacilo, i svi se zdusno zaricu da ce pronaci ubicu!?, cekaj, ubice, je li, zgrazavajuci se nad cinjenicom da je uopste moguce da nekoga ubiju tamo gde vlada mir, red i poredak!? Stvarno cudo jedno, ono sto se desava tim ljudima je sve samo ne mir i zivot dostojan coveka!

  4. Неће ови болесници стати са убијањем по Србији, они су фашистичка дружина и на челу дружине је фашиста, нека ови коалициони саучесници буду опрезни и нека добро чувају Ивицу, може са моста да падне у Миљацку и да се удави иако је добар пливач.

    Нека нам је Бог на помоћи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Драгослав Огњеновић (Фото: Танјуг)

Детаљи убиства познатог адвоката: Убице Огњановића знале где су сигурносне камере

Београд – Убиство адвоката Драгослава Мише Огњановића (56) дигло је на ноге ...

Адвокати потпуно обустављају рад на недељу дана због убиства Драгослава Огњановића

Београд-Због убиства адвоката Драгослава Огњановића у Београду, адвокатске коморе Србије и Београда ...