(Фото: Принтскрин)
(Фото: Принтскрин)

„Поглеј се какав си ти“ – или зашто Вучић губи београдске изборе

У овом тексту говорим о томе због чега ће Вучић изгубити београдске изборе. Набрајање није исцрпно.

Истинит догађај од пре више година. У ноћни аутобус улази мртав пијан човек и седа прекопута једног младића. Возач нагарио празним улицама, пијанцу се смучи, исповраћа се и испрска момка. Момак ван себе скаче са седишта, надвија се бесно над пијанцем и заурла „Свињо!!!“. Пијанац га хладнокрвно одмери одздо и каже: „Ја свиња, поглеј се какав си ти!“.

Џабе нама Вучићева менажерија објашњава како опозиција не ваља. Ма немој те, ви ћете да ми објасните ко су и шта су они. Па све ми то знамо и без вас и још и више од вас. Али и такви никакви су много бољи од вас. И зато ћете да изгубите изборе у Београду.

Београђани масовно мрзе Вучића и СНС све са коалиционом камарилом, а један такође не мали део их презире (ту и себе убрајам). То чини две трећине оних који излазе на изборе. Разлика у нашу корист уопште није мала. И ово стање у Београду се битно разликује од онога какво је ван Београда (минус Нови Сад ), где Вучић и компанија стварно имају подршку скоро две трећине бирача.

Подршка у Београду је битно различита, не због неке нарочите способности Београђана да проникну у срж проблема, него због сасвим једноставних ствари:

– Београђани знатно више користе интернет за информисање и због тога нису изложени непрекидној вучићевској пропаганди,

– неупоредиво више гледају Н1 (као некада што су гледали Б92),

– у Београду пропорционално живи знатно више пензионера који имају пензију преко 25.000, па су кивни због пара које су им одузете,

– страх у Београду, због саме величине града, да ће се остати без икаквог прихода ако се не подржава СНС и компанија је много мањи него у осталим срединама,

– директан увид, о томе шта све власт стварно ради на свим нивоима је много већа, зато што СНС није у стању да овлада у потпуности свим системима и структурама у Београду. Тако да свако та сазнања преноси свом окружењу, а онда се то преноси даље и чини један неподељени осећај општег суноврата.

Само неколико речи о њиховим кадровима. Уз наравно јасан став да ерозија траје интензивно негде од 1992. године. Овакве незналице, али буквално незналице, никада нисмо имали. Овако неспособне да уче, бахате у понашању, којима не пада на памет да можда ипак нису генијални и да остали људи можда ипак нису стока – то никада није ни приближно било овако. То неваспитање, тај примитивизам и свакојака разулареност. То је дотакло само дно.

Те легије девојака које сваког дана пристижу као новозапослене, које се по цео радни дан шминкају и не раде апсолутно ништа у вези посла, то ја СНС довео до метастаза. Закон? Они не знају шта је то закон и извесно га не примењују. Тако да је погрешно за кадрове СНС-а рећи да они крше закон. Они немају свест о правном поретку, па не могу ни да га крше. Просто су људи са оне стране права и правде.

Важан разлог због кога ће изгубити изборе у Београду је и у томе што значајан број оних који их подржавају због подршке коју Вучић има од Путина, на београдским изборима немају никаквог разлога да то ураде. Какве везе имају Мигови са потребом да имамо много, много бољу градску управу? Никакве.

Управо обрнуто, губитком Београда, Вучић ће морати да се окрене стварним интересима Србије, јер му је то онда једини спас. Нема никаквог страха да би ова садашња опозиција могла да изда Косово и Метохију. Истог тренутка када би то покушали народ би их почистио као бујицом однешено.

Наш задатак је једноставан – стално свима понављати важност изласка на изборе. Ако излазност буде већа само за 4% од претходне, наша мржња и презир су победили.

Бранко Павловић / НСПМ

8 коментара

 1. А најважније , Београд никад горе није изгледао , прљав , запуштен, кесе и ђубре на све стране, једино зашто туристи долазе , јефтина храна и на нашу жалост јефтине жене ! Ништа не функционише , а понајмање градска чистоћа и зеленило , такође комунална полиција служи да ждере бесплатно по ресторанима и кафићима….Ето зато би требало да изгуби , мада не знам ко би победио и ови што су опизиција су гола г…. И лопови….

 2. Од 2000. на свим изборима у Србији, побеђује Америка.

 3. Последња реченица текста, све говори.Ама баш све.

 4. Meni se ne izlazi, jer ne znam za koga bih glasao. Ko može da pobedi sns? Đilas, ne bih ga više rado gledao nigde. Šutanovac, pa da pretvorimo ceo Beograd u pašnjak 6 kategorije? Preletačevića? Recite mi za koga da glasam, ko ima realnu šansu da pobedi sns kandidata ko god to bio, pa da izađem.

 5. Pokojni Nenad ili Branko al kako da ih dozovemo!?

  • Ма ко они били…ако су тако добри и ако сам ја добро разумео…
   направите их од блата…
   али их направите
   У супротном, шта да очекујемо?

 6. Илија Петровић

  Бранко Павловић: „Београђани масовно мрзе Вучића и СНС све са коалиционом камарилом, а један такође не мали део их презире“
  Пре четврт века, у време док су прекодрински Срби настојали да сачувају живе главе, негде сам записао да је Београд најнесрбскије место у Србији.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

МУП воде старлете и навијачи, није ни чудо што је нам улице изгледају као ратна зона!

Београд-Број убистава и криминалних обрачуна који се свакодневно догађају на улицама градова ...

КБЦ "Драгиша Мишовић" (Фото: РТС)

Брука: Искључена вода дечијој болници и породилишту

Београд-Оно што је чудно у целој ситуацији јесте да се понекад догоди ...