Оригиналан снимак- Усташе код Ливна бацају Србе у јаму крајем јула или почетком августа 1941. (Фото: wikipedia.org)
Оригиналан снимак- Усташе код Ливна бацају Србе у јаму крајем јула или почетком августа 1941. (Фото: wikipedia.org)

После свих наших страдања, нас оптужују за геноцид!

Читав живот слушам исту причу-причу, која се попут врло укусне торте, са зналачки одабраном глазуром, пуних седамдесет година сервира гладном и неуком српском народу. Народу, кога на жалост не занима ни зашто је гладан ни зашто је неук, ни зашто је доспео до степена “социјалног дарвинизма”. Овом синтагмом, у свом делу “Енглески корени немачког фашизма” Мануел Саркисјанц, означава тотално социјално и духовно посрнуће, после кога се неки народ може сматрати нижом расом.

То је прича о нама, и нашим усрећитељима комунистима. Онима који седамдесет година само мењају глазуру, и торту опет износе пред наша насмејана лица, пред наше тинтаре…

Тако се ето десило, да после свих наших страдања и погрома будемо оптужени и за геноцид. Геноцид, који ће највиши представници наших усрећитеља, у друштвено “прихватљивом“, од „историје“ одабраном тренутку, признати у наше име, и заувек нас оптеретити страшном и срамном хипотеком.

Тако ће нас наши водичи кроз галаксију још једном превести жедне преко воде. То ће бити њихова нова победа, у виду њихове нове подвале. Или да поједноставимо – неко ће морати, због нас повампирених, вештих ножу, и клању склоних Срба, прихвататити одговорност и на своја плећа примити терет „нашег” злочина и наше срамоте. Погађате, то ће учинити комунисти!

Комунисти, који ни са једним злом, злочином и несрећом на овом свету, немају никакве, ама баш никакве везе. Они су само несхваћени хуманисти, захваћени крвавим историјским вртлогом, али у њихове намере не треба суњати, не дај Боже посумњати. Немају они ништа са убиством Милорада Драшковића, са убиством краља Александра, са роварењима и побунама против државе, са масовним стрељањима, пребијањима и пресељењима нас старовераца. Њихови идеали окренуту су човеку и само човеку. Новом човеку!

Или можда ипак имају, запитаће се градски пацери или покоја сеоска бараба. Можада ипак нешто имају са подлом преваром, када су уз помоћ совјетских тенкова и британске дипломатије, узјахали нама на грбачу, уселили се у наше куће и постеље? Гологузани и голотрбани! Да ли су то су они вукови у јагњећим кожама, који су се побринули да истина о Јасеновцу буде представљена као трагична, додуже крвава епизода, у којој шачица екстремиста извршава злочин над хрватским антифашистима, Јеврејима и Циганима, истини за вољу и Србима? Али није ни то најбитније. Шта је у ствари важно?

Како је до суноврата уопште дошло? Све је то у ствари директна последица деловања великосрпског елемента и закулисних игара династије Карађорђевић, то јест наших представника. То јест нас. Нас који нисмо дали добрим југословенским народа да у миру живе, раде и радују се. Дакле постојимо само они и Ми. Ми Срби и они комунисти. Ми кривци и они невини. Ми у лудачким кошуљама и генерали ЈНА са сузама у очима. Верујте ми на реч…

Али, они нам ипак праштају. Они нас воле… На крају нас они, који од Србије направише бољшевички брлог, од чијег смрада заудара читав Балкан, поново освешћују и враћају на прави пут, подсећајући нас на непролазне поруке и поуке свог демонског вође, да је оно што је он запишао, њима остављено у трајни аманет.

А шта је нама остављено? Колики је наш део? Са једне приватне телевизије нуде нам улазак у куплерај а са друге боравак у јавној кући.

Са државне телевизије свакоднево ћемо гледати резултат “наших” погрешних убеђења и веровања: пуста села, крезубе и остављене старце и старице, закључане школе и запарложена имања. Камера победника све ће вредно и прецизно забележити. Нека остане као опомена будућим Србима, уколико се икада роде, шта ће да их снађе. Зато нека и не помишљају да се роде као Срби.

Предраг Вулин, новинар, Бања Лука

Погледи

2 коментара

  1. Ama, ne moze niko u ime naroda i zemlje „priznati“ genocid, to mogu samo da sanjaju i mastaju grdobe, nema toga u javi, ne ide to tako. Istina, kad god i kako god, uvek izadje na videlo. Tako i ta nasa izlazi polako, ali sigurno, nista nije doveka, sve ima svoj rok trajajnja, njihov je istekao.

  2. SAMO OSVETA MOŽE DA ZAPUŠI USTA USTAŠAMA.Mi smo nacija koja se plaši hrvata,tako bar izgleda.Izdajstvo je najveća mana Srpskog naroda.A ona uvjek dolazi sa vrha države.Imali ste lijepu priliku 1995 godine kada su proćerani Srbi iz Krajine da 15 dana poslje tog događaja proćerate sve hrvate it Srbije – do jednog.Ali poslušnici komunizma Srbijanci bi i svoju majku prodali za dinar.Takvog naroda ne postoji na svijetu.Milion puta pišem da se MI SRBI iz ostalih Jugoslavenskih republika ne smijemo pisati kao izdajnici Srbijanski i da se na SVESRPSKOM POSLEDNJI PUT POD TIM IMENOM ,pišemo kao Rusi …Pa ako nas Ruska država prihvati u redu je.A odbacit nas neće.Sramota je da sa Srbijancima koji su nas milion puta izdali budemo isti narod.Vidjeli ste u pitanju Krajine što su uradili i u pitanju izlaska Srpstva na more.Prekinimo sve veze sa Srbijanstvom jer oni ne zavrijeđuju pažnju.Najveći i jedini izdajnici Srpstva.I mi koji se budemo odvojili od Srpstva radi izdajstva treba da prihvatimo Rusku crkvu i da odbacimo izdajničku ekumensku srbijansko- vatikansku crkvu.Krajnje je vrijeme postaviti Srbijancima pitanje DA LI I DALJE ŽELITE DA NAS PRODAJETE.Ako želite zbogom.Dopustili ste da se ne smije dignuti 3 prsta u Sandžaku nekadašnjoj Raškoj oblasti.Đe vam je Preševa.A đe je Subotica i nacionalne manjine u Vojvodini koje su sve antisrpske.Sve nacionalne manjine na teritoriji Srpske Vojvodine su nasilno naseljene.SVE.Tako ih treba i raseliti i išćerati ako su protiv Srbije.A sve jesu.Isa vama Srbijancima da budemo SRBI.Bolje se ubiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Овако је почињен албански тихи геноцид над Србима, 1939. смо били већина 1946. мањина

Београд-Србија и њена Влада деценијама воде љуту битку са Приштином и међународном ...

Аксел Дитман (Фото: Јутјуб)

Немачки амбасадор поручује: Брзо предајте Косово!

Београд – Пре чланства у ЕУ Србија мора да реши проблем с ...