Михаило Меденица (Фото: Принтскрин)
Михаило Меденица (Фото: Принтскрин)

Правда је спора али се по забитима и сиротињи одлично сналази… (случај једног тежака)

Сви су знали али је само Александар Вучић смео да изговори име Драгослава Космајца, „највећег нарко дилера од постања Србије наовамо“, који је за своја непочинства драстично кажњен- прекршајном пријавом због, претпостављам, недоличног понашања у јавности с обзиром да је у тренутку хапшења био у гаћама.

За Бојана Радовановића нико не зна, нити има потребе да му Александар Вучић изговара име, иако је реч о „криминалцу“ који се годинама крио по забитима Србије, тачније, у Новом селу, вукојебини надомак Куршумлије, међашу с опустелим селима, уз планину и заборав.

Надао се забораву, тачније, али колико год правда била спора изгледа да се одлично сналази по беспућима витлајући сиротињу ко Змај од Шипова ријалити бедевије.

Долијао је не бежећи никуд с дедовине обесни тежак од 27 лета, држећи као „таоца“ непокретну мајку и нешто стоке што је запатио гонећи се с курјацима и планином.

Но, долијао је, рекох и сад ће имати добрих 40 дана да иза решетака поразмисли исплатили се криминал или не, ако ниси члан странке, разуме се и покушаваш да живиш, пардон, преживиш од свог рада тежачког!
Наиме, полиција га је у спектакуларној акцији: “Тајфун 235- стоп тежачкој мафији” ухватила како трактором с нерегистрованом приколицом довози храну за стоку јер стока има тај накарадан обичај да једе а Бојан још накараднији обичај да не региструје приколицу, што јесте грех без олакшавајућих околности, јер живот овоме мученику ништа олакшао није!

Ухваћен је једанпут- продао је свиње и платио казну! Ухваћен је још два пута, писане су му казне, није имао да их плати јер “дрога”, сир, кајмак и млеко очигледно не иду најбоље у последње време, а обесни младић се вероватно уздао у правосудни систем Србије који јасно каже да је свако невин док се не докаже да има неког на власти, а онда и ако је крив кога заболе за то!

Е, па ту се гадно преварио- Јустиција јесте слепа али као искусна ријалити старлета одлично зна на коме се ломе кола, штикле и силикони, па ће поменути- непоменути Бојан Радовановић крајем месеца на издржавање казне, то стоке што је остало мораће да прода јер нема ко да чува, а мајка ће по свој прилици у дом док јој се син, планински Ескобар, не врати с робије!

Када се врати- не зна шта ће и чему ће, но о томе је требало да мисли раније, пре него што се одао пороцима и раскалашном животу у забити, опустелом селу, с непокретном мајком и нешто стоке на дедовини!
Не може се, мој Бојане, с нерегистрованом приколицом у планину и евроинтеграције, не може!

Друго су нерегистроване фирме, нерегистровани милиони, нерегистроване виле и станови, нерегстроване будале које у нерегистрованим џиповима не региструју никог живог до силу и фантомку!
То су правила, а ти си тежаче тужни изузетак, па као такав мораш да послужиш за пример како правна држава функционише- на батерије и то оне кинеске, јефтине и лоше.

Ниси ти Космајац и још гомила њему налик театрално похапшених па тихо пуштених да се са слободе бране од настрљиве Јустиције која би с њима на шампањац у сепаре за све паре…

Злочин се не исплати, дечко, не тако на ситно…

Има да распродаш све и одробијаш своје, за пример, млађим генерацијама да се ману ћорава посла и рада.
Нека сад вукови загосподаре још једним селом, кад мајка и ти забравите трошну чакмару, а за 40 дана кад изађеш с робије…

Па, даћемо 40 дана умрлој правди, такав је ред.

Можда јесте спора али се по забитима и сиротињи одлично сналази.

Вала, заслужила је нове силиконе и шампањац у сепареу, док је пијану ватају за гузицу и пребацују из крила у крило…

 

 

 

 

Михаило Меденица/Два у један

2 коментара

  1. Да, мaле су шансе да се судским путем врате отете пензије? У овом уређењу државе не функционише држава, правосудство, не поштује се устав, закон. У примени је закон, понашање и акције једног и само једног човека. Он је држава, он је министар, премијер, председник и аутократа-диктатор. Он једини мисли, ради, води државу онако како мисли и како му кажу ментори и злочeсти саветници. Већ су пензоси навикли на то и такво понашање. Остаје да се надају да ће им Свевишњи помоћи?

  2. Tuzno i pretuzno ali istinito… Mihajlo je ovo opisao na njegoov specifican sarkasican nacin. Samo se u Boziju pravdu uzdamo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Мартиновић (Фото: Бета)

Александар Мартиновић: Како вас није срамота господине Вучићу! (видео)

Београд-Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић направио је лапсус у ...

Вучић поново разговарао са Жигмановим и поручио: Срби морају да воле и поштују Хрвате!

Београд-Председник Србије Александар Вучић позвао је данас грађане Србије да поштују хрватску ...