Србија (Фото: Шатерсток)
Србија (Фото: Шатерсток)

Предлог Председнику Србиjе Г-дину Вучићу, Председнику Републике Српске Г- дину Додику, Његовоj Светости Патриjарху Српском Иринejу, Председнику Сан-у Г-дину Костићу те српскоj jавности

Тема: Диjалог о Косову и Декларациjа Србиjе и Републике Српске о деловању за опстанак Срба.

УВОД:

Да не улазимо дубоко у српску историjу него да кренемо од 1804 године па на овамо до 1918 год.

Српски народ jе имао своj национални програм коjи се кретао од борбе за обнову независности Србиjе па до уjедињења Jужних Словена у jедну државу и ту jе стао са своjим националним тежњама, утопио се у jугословенство мислећи да jе тим потезом решио све своjе проблеме. Ондашњи политичари нису размишљали даље нити су гледали у будућност шта, како, и куда нова времена носе српски народ коjи jе потом доживео праву катастрофу у другом рату.

После другог рата опет у недостатку националног програма jе победила идеологиjа коjа jе уништила нацонални смисао Србина па jе било и срамота рећи да си Србин и врло, врло често су Срби и затварани због тога, посебно ако би помињали своjе историске jунаке или догађаjе. Последица такве политике српске политичке елите jе стигле на наплату 1991 када су Срби били просто заточени ратом коjи им jе куцао на врата. Само 5 године раниjе да jе било ко у Србиjи jавно поменуо да се спрема или да ће бити рат у бившоj СФРJ би био отеран у наjблажоj вариjанти у лудницу, проглашен за лудака са пресудом о доживотном останку у кавезу. Толика jе била памет политичке елите у Србиjи.

Колико се може видети данас план распада СФРJ jе давно направљен а коjи jе српска политичка елита имала прилике и да види и да прочита, проучи и направи стратегиjу одбране али ниво њихове интелигенциjе jе вероватно дошао до закључка да jе то капиталистичка пропаганда те да jе рушење СФРJ само пусти сан сулудог запада.

Лично сам 1992 год. имао прилике читати План Распада СФРJ коjи се до сада у потпуности остваруjе. Колико jе памет и интелигенциjа српске политичке елите била велика то наjбоље видимо данас када су Срби: истерани из Краjине, у Босни су у „проклетоj авлиjи“ на Косову у последњим „гетоима и концентрационим логорима у Европи“, у Црноj Гори смо национална мањина а у Македониjи су ако се не варам „непризната мањина“ где се презимeна са „ић“ полако завршаваjу са „ски“.

Запад као главни неприjатељ Срба своj план из давних седамдесетих година реализуjе док jе Србиjа у тешкоj дефанзиви и где се краj не види. Та дефанзива се наjбоље види кроз: губитак српске териториjе, испоручивње српских владара Хашком суду као главних криваца за рат коjи jе запад: осмислио, припремио, започео и медиски водио до слома српских интереса те сталних обећања од коjих jедно jедино нису испоштовали.

Главни разлог мржње запада према Србије је Православна вера и љубав према Русији. Све време наше историjе у последњих 100 година ми смо ишли за нас унапред трасираним путем а да ми за таj пут нисмо ни знали, ишли смо и идемо ко овце на клање, свађаjући се између себе ко ће да буде у првом реду не размишљаjући куда пут иде и како да се вратимо са тог пута. Данас фигуративно речено први ред jе стигао пред провалиjу и признањем Косова упадамо у ту провалиjу. Данас запад видећи да Срби неће да признаjу Косово иду на нову карту преваре на потписивање „правно обавезуjућег споразума“ а не формалним признањем Косова и ми смо ту већ насели на ту формулациjу. Чак поjедини политичари и медиjи хвале таj „израз“ као излаз од непризнавања Косова. Да се Власи не досете. А можда су они на западу тек сада схватили ко да jе косовско руководство у ствари скуп злочинаца наjгоре врсте. Па злочинци се наjбоље разумиjу.

Изрази попут „ми ћемо решити проблем коjи мучи наш народ децениjама да нам деца више немаjу проблеме у будућности“ и потписивање „правно обавезуjућег споразума“ jе само наставак чисте губитничке политике наше тренутне политичке елите. То jе чист пораз коjи политичка елита жели да претвори у победу као што jе било честитање Милошевићу на победи против НАТО-а а НАТО ушао на Косово одакле jе српска армиjа споразумом протерана. Тим споразумом jе било свашта обећано а ништа испуњено. Е баш тако ће бити и са „правно обавезуjућим споразумом“. Jа себе не заваравам jа то jасно видим.

Ову хистериjу око потписивања „правно обавезуjућег споразума“ не разумем, jел нам то каже да ако то не потпишемо до следеће или следеће године нећемо ући у ЕУ 2025 године. Па шта ако не уђемо. Ми Срби треба да дамо десетине и десетине хиљада милиjарди вредности плус сами значаj речи Косово и Метохиjа у српском народу за jедан безвредан папир коjи ће на краjу обавезивати само нас. Jесмо ли ми нормални, чуjемо ли ми себе. Па Грци неће ни да чуjу за реч Македониjа.

У историjи човечанства постоjе само два учесника: праварант и преварени. Историjа се састоjи од лопова и опљачканих. У историjи човечанства Уговори се састављаjу само између двоjе потпуно равноправних у: економском, воjном и политичком смислу партнера и чим jедан од њих двоjице оjача таj Уговор више не важи.

Сви остали Уговори се састављаjу само са циљем преваре у шта смо се и сами до сада уверили
навешћу само баналне примере од „Кумановског Споразума“ и „Бриселског споразума“. Моjе виђење Вас Г-дине Вучићу и Ваше улоге у нашоj историjи. Мала је временска дистанца али губитак териториjе jасно указуjе о чему се ради.

Г-дине Вучићу, Ви рекосте да водите предвидљиву политику, па запад такве наjвише воли, тачно знаjу шта ће добити а дати неће ништа, а пошто смо економски безначаjни као држава ниjе проблем са Вама радити и успут хвалити Вас.

У реду губитника српских интереса као српски владар Г-дине Вучићу сте и Ви, већ сте изгубили „бриселски споразум“ а то сте и сами признали боравећи последњи пут на Косову, Запад Вас jе преварио (не мислите ваљда да сте Ви преговарали са Косовом) и опет Вам обећава као и пре „бриселског споразума“ да ћете нешто добити а у ствари Вас лажу, неће Вам дати ништа ни када признате Косово, тада ће на ред доћи Воjводина, Рашка Област, Jуг Србиjе и колико се jош буде откинути могло. Ви ћете бити притискани само да признате Косово а онда ћете у наjбољоj вариjанти по Вас бити смењени и склоњени, а у гороj вариjанти убиjени од стране запада као што су убили и Ђинђића.

Г-дине Вучићу, Ви сте ишли на Косово обећали српском народу на Косову „Заjедницу Српских Општина“ као резултат „Бриселског споразума“ и шта се данас добили по том питању. Апсолутно ништа. Нула. Чиста нула. Jош сте и српске институциjе истерали са Севера Косова. Броjите дане од потписивања „бриселског споразума“ и наговарате наш народ на нови диjалог. Видите ли Ви да сте Ви преварени и да сте преварили своj народ. Какав даљи диjалог, све што тамо можете и што ћете добити у Бриселу jе само папир да потпишете а писаће тамо у разним формама може и са звездицом и без звездице направиће то по Вашоj жељи а у суштини то ће бити „чисто признање Косова“ и ништа више а Ви то увиjаjте онда свом народу како хоћете и како знате. Исто као и „Бриселски споразум“.

Ви сте Г-дине Вучићу у колони српских владара, политичких губитника што се тиче териториjаног питања. Изгубићете Косово, изгубићете све спорове са Хрватском, изгубићете све спорове са БиХ, отворићете врата губитку Воjводине, Рашке обаласти, Прешевске долине и колико се jош стигне отети а све то само ради пута у ЕУ. Вреди ли таj пут толико.

Смањењем наше териториjе смањуjе нам се и тржиште и тако постаjемо све мањи и  мањи и безначаjниjи у сваком погледу.

Што се тиче економије има добрих ствари које сте урадили а то је била и Ваша обавеза да то урадите а богами имате и лоших ствари где сте подлегли притиску а нисте ни смели ни требали. Ово вам говорим као економиста. Држава је до гуше у дуговима а Ви повећавате и пензије и плате у јавном сектору. Док год држава дугује паре нема повећања ни пензија ни плата, овде посебно мислим на пензије преко тридесет хиљада динара. Не радите ама баш ништа на смањењу запошљавања у јавном сектору а по свој логици ствари требало би да се број запослених у јавном сектору смањи најмање за
50%. По канцеларијама у општинама и јавним предузећима се не може ући од столова а од запослених нико не може да Вам да тачну информацију за било шта. За кога ти људи онда тамо раде. Коме год се из јавног сектора не свиђа плата нека одмах напусти посао и пређе у приватан сектор да ради.

Направили сте добар план у делу спољних послова и на промовисању Србиjе, запад је стари Латин коjем се никако веровати не може ни када Вам дарове доноси, не треба никада заборавити да jе Милошевић био на западу деведесетих: човек рата, па миротворац, па балкански касапин зависно од фазе плана о разарању и прекраjању српских интереса. Направили сте и одличне односе са Кином што нам у будућности може много и да помогне.

Гледаjући са садашње тачке гледишта и мишљења широких маса народа, излаза нема, али безизлазна ситуациjа не постоjи, постоjе само људи коjи су се предали и коjи се нису предали, коjи излаз виде и људи коjи излаз не виде.

Стога бих Вам и предложио jедан од излаза из ове ситуациjе када смо и буквално стигли пред понор.

РЕШЕЊЕ:

Ресетуjте Вашу и не само Вашу него у последњих 100 година губитничку политику и оваj пут српског народа у провалиjу преокрените у другом правцу. Моj Предлог би био да Скупштина Републике Србиjе, донесе Резолуциjу или Декларациjу по коjоj се свим Србима у земљи и расеjању поставља
национални циљ да Србиjа у наредних 50 година буде економски наjjача држава Европе а да за наредних 100 година Срба буде 100 милиона на просторима Балкана.

Наш једини спас је врло јака економија и бројност, све остало је наставак пута у провалију.

Наравно на ту свечану Скупштину позвати Владу и све посланике Народне Скупштине Републике Српске као и све представнике српског народа у ресеjању.

Шта ће се десити већ сутра по доношењу Декларациjе. Ништа. Запад ће се насмеjати Србима коjе су они научили да буду губитнички народ и да стално буду у дефанзиви, што ће нама у том моменту и да одговара. Даjе нам почетно време без притиска.

Моћан се смеjе jер jе супериоран а немоћан тражи шансу да побегне и често пута и превари супериорног, историjа jе пуна тих примера. Супериоран не види могућност да изгуби. Сутра уjутро када устанемо из кревета почећемо да размишљамо као народ шта jе то што ми променити у себи и у држави морамо да бисмо постигли постављени циљ.

Мораћемо променити много тога и од себе и од државе да бисмо постигли постављени циљ.

Дали ћемо имати проблема са западом када схвате да смо ми решени у свом циљу. Имаћемо, и на сваки начин ће покушати да нам загорчаваjу живот од ускраћивања било какве помоћи, али ако ми покренемо наше ресурсе и материjалне и људске коjи данас потпуно неискоришћени леже, брзо ће одустати и од те опциjе и гледати како у том остварењу нашег циља да се и они некако огребу. Ниjе наше тржиште само ЕУ, наше тржиште треба да буде цео свет и никако се не сме потценити нама од бога дата пољопривредна производња од коjе све власти беже ко ђаво од крста. Нпр, Србиjа у свету има наjквалитетниjе воће а данас су под воћем посађене безначаjне парцеле у односу на могућности. То jе само jедан од наших ресурса.

Ово jесте велики заокрет, за многе од нас шокантан заокрет, биће jако тешко у првих 10 година али немоjмо гледати на то, гледаjмо после у будућност шта ће нам и како бити и дали ћемо се коначно решити дефанзиве и губитничке политике коjа нас прати последњих 100 година и где се краj нити види нити надзире.

После 50 година нека неко настави правити наш национални програм сходан том времену и тоj будућности.

Схватићемо да из садашњег неорганизаованог и личног и привредног живота морамо да пређемо у организовани живот где ће се знати где jе шта и коме коjе место припада. Схватићемо да jе потребно променити досадашњи политички и привредни живот нашег народа. Дезорганизациjу претворити у организациjу.

Схватићемо да jе за остварење овога циља потребно имати институциjе коjе ће пратити остварење циља у фазама и у целини и направићемо те институциjе.

Навешћу само jедан мали баналан пример коjи можете урадити у првом месецу да покажете да сте решени у спровођењу циља: већ у првих месец дана видећемо да у свом џепу увек носимо наjмање три документа а некада богами и по седам, осам докумената: личну карту, возачку дозволу, здравствену књижицу, пасош, платне картице и схватићемо да све то може да стане у jедан документ и да таj документ замењуjе досадашњу: личну карту, возачку дозволу, здравствену књижицу, пасош и
све платне картице и то ће бити огромна уштеда у и папирологиjи и у нашим животима, уштедећемо као држава и народ много новца коjи сада бацамо на увоз: пластике, штампача, тонера, запослених, трошкова простора, струjе, воде, телефона, греjања, хлађења, интернета коjи све то прате. Учинићемо живот и простиjим и jедностаниjим.

Схватићемо предност интернета и колико ствари смо до сада непотребно плаћали као држава, рецимо, да рачуни за струjу, воду, телефоне, инфостан могу да се шаљу и е-маилом. О тоj уштеди сам већ писао и све што се десило jе да се Рачуни Телекома штампаjу у мање боjа али се сада штампа унутрашњост коверте и не шаље се е-меилом jош ником. Изгледа да у тоj држвноj фирми има jачи људи и од Вас, но о томе ћу jедно посебно писање имати. О њиховоj интелигенциjи и намерама овде не бих трошио време.

Схватићемо да рецимо свака фирма, сваки Предузетник, сваки грађанин добиjе од Пореске Управе бесплатан меилбоx рецимо да гласи овако: ПИБ или Матични броj грађанина@пу.гов.рс и да свака фирма, предузетник или грађанин добиjа меил од пореске управе ако му jе потребно доставити неко папирно Решење или било какву Опомену или обавезу или обавештење па да рецимо 01.01 добиjе обавештење од Пореске Управе да држави дугуjе неке паре jер многи данас дугуjу паре а да то и не
знаjу, платили би али не знаjу а то ама баш ништа не кошта државу сем неког времена коjе мора jедном да плати програмеру да то уради. Дали jе ово изводљиво. Jесте, ако власт то жели, ако не жели онда има на хиљаде оправдања за коjа jа немам желудац да слушам. Данас, у овоj ери дигитализациjе слати папирна решења и рачуне државних институциjа и фирми фирмама и грађанима jе иживљавање и економски геноцид над народом Србиjе.

У првом месецу схватићемо да имамо огроман броj: Закона, Уредби, Одлука и Правилника коjи су потпуно непотребни, контрадикторни, успораваjу и отежаваjу нам рад и живот и укинућемо их врло брзо. Све што није логично укинућемо. Схватићемо да нам оваj систем управе отежава и загорчава живот и променићемо га, све што jе бесмислено и беспотребно укинућемо и тако олакшати себи живот.

Схватићемо или схватићете да jе тешко држави у коjоj Председник иде међу народ и решава његове проблеме, Председник jе на челу система коjи jе у обавези и плаћен jе за то да он решава те проблеме а не Председник да решава те проблеме. Г-дине Председниче, Ви сте ту да контролишете систем дали ради како треба и да му даjете смернице шта да убудуће ради а не да радите посао уместо система.

Лично сам од Вас очекивао Г-дине Председниче да ћете следеће jутро да построjите све људе коjи су задужени за Косово и половини се одмах захвалите и отпустите их из службе а другу половину отпустите за месец дана jер туга jе била слушати онаj народ на Косову и шта им таj систем ради а толико се новца издваjа за управо таj народ. Па председник Општине Грачница не зна колико има станова под спором на његовоj општини и под његовом командом. Све плате људима са Косова коjи примаjу на основу тога а не живе на Косову истога момента укинути и дати оном народу што доле живи, не физички дати него уложити у бизнисе, Задруге коjи би им омогућиле да производе
материjална добра и од зарада да живе. Шта би било са оним народом када би Ви из било ког разлога престали бити Председник, па ништа, овакав систем какав имате би их и даље газио као и до сада. Ниjе сврха живота стаjати или се враћати уназад него ићи у боље сутра. Дали сте Ви Г-дине Председниче размишљали о томе шта ће остати иза Вас, ако остане како jе било пре Вас, џаба сте Ви били Председник. Тешко служби коjу Председник позове да реше неки проблем, то jе знак да служба не зна посао и да jе наjбоље по државу и народ да ти службеници добиjу отказе.

Схватићемо какав jе ово систем у коме 3 милиона људи у Србиjи нема адресу jер неко из система а то би рекао намерно ниjе давао адекватне називе улицама и броjеве обjектима. Немање назива улица и броjева не траjе годинама, то траjе децениjама. Рекао бих готово 40% становништва Србиjе нема адекватну адресу, живе на броjу бб. Схватате ли Ви уопште докле jе оваj народ довео оваj накарадни систем.

Схватићемо да на државноj грбачи има непотребно више од половине запослених у jавном сектору а да нам jе потпуно необрађено преко 700 хиљада хектара земљишта. А и ово што се обрађуjе се неадекватно обрађуjе и има превише посредника коjи отимаjу хлеб примарном произвођачу.

Схватићемо да пут у посао не води преко странака него преко бироа. Схватићемо да квалитет странке ниjе у броjности него у квалитету идеjе.

Схватићемо шта значи бити Произвођач и тог Г-дина Произвођача ћемо посебно поштовати и слушати његову реч и уважавати његове реалне захтеве. У правосудном систему ћемо схватити да се Закони доносе да би народу било боље и да не могу рупе или недоречености у Закону да су изнад позитивне сврхе Закона. Схватићемо да корупциjа као кривично дело не може да застари никад.

Схватићемо да имамо огромне природне и од бога дате ресурсе коjи нам леже потпуно
неупотребљени данас и ставићемо их у функциjу у року од годину дана. Схватићемо да jе наjпрофитабилниjа грана за сваку државу Туризам jер у односу на извоз роба где држава нема ПДВ у Туризму држави Србиjи остаjе ПДВ у буџету. Схватићемо да ћемо већ кроз три године имати проблем недостатка радне снаге у Србиjи. За наредних седам година ћемо увелико увозити радну снагу из света. Схватићемо зашто нам народ бежи са села и шта морамо да урадимо да таj исти народ
вратимо на село. Схватићемо да ништа више у Србиjи ниjе на продаjу и кренућемо у куповине у
иностранству профитабилних компаниjа.

Схватићемо да нам систем образовања ниjе добар и да су нам тренутно наjпотребниjи
људи са знањем коjе смо ми отерали и како те људе да окупимо поново овде да
развиjаjу нас а не наше неприjатеље. Схватићемо да нам jе преко потребан Научно Истраживачки Центар коjи ће да запосли сваког студента техничких наука чиjи просек буде изнад деветке, да ти људи не напуштаjу земљу а да се баве производњом нових технологиjа и да те технологиjе
продаjемо у Србиjи и по свету као своj производ.

Схватићемо да jе нашем народу на кога се све странке позиваjу напотребниjе образовне институциjе: Трговачка, Туристичка, Угоститељска и Финансиjска Академиjа. Не овога данашњег типа курсева него озбиљне школе где би постоjали критериjуми и где се дипломе неби добиjале на руке него би биографиjе свршених студената биле на саjту Академиjе и где би њихово школовање било доживотно.

Схватићемо да ми немамо људе који се знају бавити трговањем, поготово немамо људе за велики бизнис и велике послове. Ми у Србији немамо способне људе за комерцијалне послове. Што пре схватимо пре ћемо решити проблем.

Функциjа Трговачке Академиjе би била да ствара трговце коjима би тржиште био цео свет а не Србиjа, нешто мало регион и ЕУ а у Русиjу као наше потенциjано тржиште стигне колико робе имамо а роба немамо. Од почетних трговаца ти људи теба да прерасту у озбиљне људе менаџере способне да воде огромне светске системе и да увек у своjоj глави имаjу да су Срби и да су са овога простора и да су у обавези да помогну оваj простор на сваки начин не готовим новцем него пословима.

Овакви људи се граде годинама и децениjама. Од 10 хиљада свршених студената ако у свету успе
пет тих студената ми смо успели. Ми данас немамо jедног jединог таквог човека у свету. Правити Академиjу по угледу на jапанску школу где се школуjу кадрови за наредне деценије и векове коjи после одлазе на руководећа места по светским системима. Ту се не може свако уписати, посебно не ко има паре, ту се уписуjу људи коjи имаjу таленат и природну способност за те послове.

Схватићемо да држава мора у петом разреду школовања деце да врши тест интелигенциjе деце и све што пређе ИQ 140, од тог момента држава преузима сву даљу бригу о даљем школовању тог детета jер ће нам таj будући човек у будућности можда jедним своjим потезом препородити државу и народ. Колико данас таквих људи има да живе на селима и баве се пољопривредом jер им родитељи нису били у могућности обезбедити даље школовање а они су могли стварати светска чуда.

Све су то наши ресурси коjе ми као губитнички народ запостављамо. Нисмо ми џаба овде где смо сада.

Схватићемо да jе држава на лествици вредности само jедан милиметар испод породице, те да губитком државе губимо све и слободу и достоjанство и право на избор и економиjу и ресурсе, да постаjемо нико и ништа, номади без земље. Требало би нешто да научимо и схватимо из ових протеста Грка а везано за име Македониjа. Данас то раде да за 50 година неби имали проблеме.

Схватићемо да jе Косово и Метохиjа наша земља и да тамо леже огромни рудни и метариjални ресурси, да су тамо наши корени и да нам jе то воjничком силом отета земља, окупирана земља и да ми чекамо промену глобалних односа и да ћемо се тамо вратити а ови што су починили онаква зверства отићи ће не чекаjући нас jер знаjу шта су радили, знаjу да то ниjе њихова земља.

Што се тиче статуса Косова нема даљег диjалога све док се не испуне следећи услови;

1. Судбина отетих Срба и „жута кућа“.
2. Хапшење и Пресуде терористима што убише жетеоце у Старом Гацком.
3. Хапшење и Пресуде терористима коjи су минирали аутобус „Ниш Еxпреса“ код
Подуjева.
4. Хапшење и Пресуде терористима коjи су убили децу на купању из Гораждевца.
5. Хапшење и Пресуде терористима коjи су порушили цркве и манастире 17-
20.03.2004 год.
6. Рад Суда за ратне злочине ОВК као и процесуирање свих коjе буде оптужила и
оптужи Република Србиjа. Не треба забораивти нити сметнути са ума да ће
њихове казне бити симболичне ако их и буде а да ће на том Суду углавном
завршити са врло високим казнама Срби. У правду тог Суда jа данас не веруjем
нити ме ко у то убедити може. Улазити у било какав диjалог све док се не виде
те пресуде jе сулудо. То jе непоштовање себе, додуше кроз историjу се већ
видело како смо пролазили непоштуjући себе.
7. Хапшење и Пресуда убицама Оливера Ивановића и осталих мање познатих Срба.
8. Повратак расељених у своjе куће.
9. Повраћаj све силом отете имовине Републике Србиjе као и Срба са Косова без
обзира коме jе и како дата или продата та имовина.

Ових девет тачака треба да уђе у Резолуциjу или Декларациjу коjу треба да усвоjи Скупштина Србиjе.

Овде намерно нисам поменуо „Кумановски споразум“ jер jе он резултат рата а не документ потписан у миру. Он jе са наше стране потписан у рату само да престане рат и бомбардовање а такве ситуациjе ако се не варам не признаjе ни повеља УН где се каже да сви документи потписани под присилом су ништавни.

Схватићемо да jе данас наjвећа српска фабрика деце на Косову и како таj народ да запослимо, ниjе добро слати том народу тамо плате потребно jе да створимо услове да се таj народ запосли и живи од свог рада.

Схватићемо да jе потребно да се на Косову одмах организуjу задруге где би све пољопривредне производе куповале Задруге на Косову и продавале Задрузи у Србиjи коjа би вршила даљу дистрибуциjу. Ти производи би имали предност на тендерима у државним институциjама. Данас постоjе стотине послова коjе би таj народ доле могао да ради од разних препакивања, дорада па до озбиљниjих послова.

Схватићемо да jе за тако нешто потребан човек коjи би то све организовао и повезао у jедну функционалну целину. Схватићемо да то криминалци не могу да раде.

Схватићемо да jе нама Србима потребан „Дан Српских Жртава“ да то буде национални и државни празник да се сетимо свих своjих жртава коjи су дали своjе животе за Србиjу. Сећањем на њих ћемо почети ценити себе.

Схватићемо да jе потребно да наш Председник позове српски народ коjи живи на теритриjи бивше СФРJ ван Србиjе да ни у ком случаjу не продаjу своjу имовину, земљу, куће.

Схватићемо да jе потребно да се свим Србима на териториjи бивше СФРJ а ван Републике Србиjе обезбедити бесплатно здравство у Србиjи да не долазимо у ситуациjу да наш народ даjе непокрентну имовину за лечење или Уговоре о доживотном издржавању за имовину на шта су приморани.

Схватићемо да је потребно да Скупштина Србије донесе једну Декларацију или Резолуцију којом проглашава ништавним Уговоре за сва имања продата на територији бивше СФРЈ ван територије Србије као нечасна трговина јер нису у том момемнту постојали поштени услови за поштену трговину. Та имања су продавана у бесцење. Врло брзо ћемо схватити да нам jе потребна омладина и како да стимулишемо рађање трећег, четвртог и петог детета. Одредићемо годину у коjоj ћемо давати новчане и стамбене награде за рађање: трећег, четвртог, петог и већег броjа деце. Нема никакве награде за прво и друго дете, симболична за треће а озбиљниjе награде за четрвто,
пето и већи броj деце.

Рецимо, маjке са осморо деце добиjаjу орден „Маjка“ и аутоматски иду у пензиjу без обзира на године радног стажа. Држава узима бригу на себе око стамбеног збрињавања те породице, умањени трошкови струjе, воде, инфостана, телефона, пореза и обезбеђено бесплатно школовање своj деци. Дали држава има новца. Има, ако се државне фирме разбацуjу штампањем рачуна у више боjа и коверата тих рачуна онда ћемо то укинути и преусмерити те паре у ове сврхе, а има на стотине начина где се уштедети може.

Схватићемо да нам jе потреба Агенциjа под државном управом коjа би се бавила искључиво довођењем удвача у Србиjу да оженимо ове наше нежење и да помогне око удаjе наших неудатих девоjака. Женидба неожењених и удаjа неудатих нам jе приоритетан задатак. Увођење пореза за неудате и неожењене изнад 25 година. Увођење пореза за парове коjи не могу да имаjу децу. Ниjедно дете не може да се усвоjи ван граница Србиjе.

Што се тиче безбедности државе и народа врло брзо ћемо схватити да смо ту врло слаби и да то по сваку цену поправити морамо, тражићемо наjсавремениjе системе одбране а за паре када бисмо знали шта нас чека у будућности из сламарица бисмо вадили и куповали. БИА jе у jако лошем стању а то се могло видети и из убиства Оливера Ивановића на Косову. Да су знали спречили би, нису знали jер немаjу ни ресурсе ни људство а после толико година стагнациjе и разарања питање jе и знања, а
то се променити мора.

Што се тиче дипломатиjе схватићемо да ми дипломатиjу немамо, брзо ћемо схватити како свет функционише и да jе потребно сваки дан да свакоj држави и организациjи у свету шаљемо писма шта jе ко рекао и урадио против нас. Наравно, у почетку ће то бити мало чудно све док писма не попуне фиоке па потом полице архива и онда ће се неко упитати шта се то дешава тим Србима. Нема ту никакве милости ни добросуседских односа. Добри су само они коjи не праве проблеме ни себи ни другима. Све остало jе зла намера.

Наша дипломатиjа сваких 6 месеци мора да тражи од СБ УН да добиjемо као држава статус: воjне, политичке и економске неутралности.

Наша дипломатиjа мора у СБ УН да постави питање сваких шест месеци дали jе ико у свету одговоран за убиство и погибиjу толико Срба у ратовима деведесетих jер jе све оптужене Хашки Суд ослободио и дали су ти Срби заиста побиjени или ми лажемо свет. Ако су заиста побиjени ко их jе побио, да нисмо ми можда сами себе убиjали. Треба отворено питати СБ УН дали су Срби народ над коjим jе дозвољено вршити нападе и убиства а да за то нико не буде кажњен даjе то чак и препоручљиво радити. Ако ниjе зашто то подржаваjу и ћуте.

Наша дипломатиjа мора данас да направи Конференциjу и отвори расправу професора и адвоката међународног права из свих земаља да позове и судиjе Хашког Суда нека и они учествуjу и обjасне како то да су Срби добили толико година а да су сви други невини jер да су криви били би и осуђени, ако нико ниjе крив ко поби толико Срба, таква jедна конференциjа неби коштала много али би нам на угледу донела много.

Наша дипломатиjа мора да покрене акциjу у диjаспори и подигне оптужницу против Карле Дел Понте у Шваjцарскоj за убиство Слободана Милошевића и осталих Срба jер је своjим нечињењем или спречавањем чињења практично убила те Србе. Питати Шваjцарски Суд дали jе дозвољено убиjати Србе.

Схватићемо хиљаде и хиљаде ствари коjе сада и не видимо и променићемо их само да би постигли циљ.

Схватићемо да нама ниjе потребна ЕУ, да смо ми две различите цивилизиjе коjе немаjу додирних тачака и да би нам било наjбоље да идемо jедни поред других а никако заjедно.

Цео своj живот размишљам о економиjи и то jе поље мог инетресовања и сва дешавања у свету гледам искључиво кроз очи економиjе земаља, региона и светских сила и све ту пише. Ту се види будућност света и цивилизациjе.

На гостовању на РТС Г-дине Вучићу сте изнели неколико оцена о глобалноj економиjи коjе би овде оспорио.

Прво, наjjача економиjа света jе убедљиво Кина и то jе укупно jача и од економиjе САД и ЕУ заjедно. Ако гледамо кроз очи онога што сте рекли да jе БДП Америке већи од БДП Кине, ту сте у праву, али ако погледамо кроз количину натуралне производње онда jе Кина jача и од САД и ЕУ заjедно, то запад никада ниjе и неће помињати jер су то за њих поразни подаци. Немоjте ни Ви користити БДП као мерило jер тиме обмањуjете наш народ. Снага економиjе jе у количини производа коjе jе та земља произвела.

Г-дине Председниче, у животу постоjе форма и садржаj. Форма економиjе jе на западу а садржаj економиjе jе на истоку. На западу jе споља све лепо па и врло познати или наjпознатиjи сок jе „одличан“ напитак, лепог укуса, врло моћних реклама али таj напитак у себи има много шећера и значаjно доприноси шећерноj болести коjа убиjа људе, на истоку има много бољих сокова али немаjу рекламу, нису онако споља лепи па се стога троше мање али не убиjаjу људе. Сада ми морамо бирати између ове форме и овога садржаjа. Jа се ипак увек држим садржаjа.

Далеке 1990 године када jе пао такозвани „комунизам“ ниjе било тешко предвидети и пад капитализма jер капиталистичка похлепа jе добила отворен пут и пун замах и прогутаће себе на краjу. Кина, свесна те чињенице jе задовољила ту капиталистичку похлепу и сада полако али сигурно jе контролише баш онако како jе капитализам хтео да контролише Кину. И на краjу целе гунгуле мене лично неби изненадило, очекуjем то да светом завлада баш комунизам кинеског типа. Газда jе увек онаj ко има производ а не ко има паре. Паре могу и да девалвираjу и да их поjеде инфлациjа али производ не може да пропадне, може да се деси да запад сутра у неком моменту дође у ситуациjу да
за своjе паре не може ништа да купи у Кини, него ће морати наћи други начин плаћања рецимо златом или неким другим пламенеитим металима.

Пре свега 18 година наши „мудри“ српски политичари коjи су и данас на политичкоj сцени Србиjе су се спрдали са Кином, сви се сећамо њихових изjава а данас сви не у Србиjи него у целом свету у Кину већ гледаjу као у нову империjу, коjа jе све постигла без jедног jединог испаљеног метка. Док су неки користили силу они су користили мозак.

Доласком нових империjа, долазе и нове границе међу државама, долазе нови односи снага, нажалост, долазе нови ратови као резултат нереалних жеља и наметнутих решења претходне империjе, па се за то време ваља данас припремати.

Сва снага запада у односу на Кину је у оружју и то се сваким даном полако али сигурно топи. На западу су цене наоружања високе па је и буџет изражен у доларима или еврима восок, у Кини су цене ниже па је и буџет мањи али у количини наоружања Кинези су у предности јер су им цене далеко ниже.

Волио би да ово моjе писање о Кини не протумачите као прокинеску ориjентациjу, jа нисам заборавио да су jефтини кинески производи уништили нашу производњу. А jа не волим уништење своjе привреде. Као што су нас десетковали тада тако сада полако десеткуjу запад.

Што се тиче Русиjе њена будућност jе обезбеђена, имаjу све хемиске елементе са Мендељеве скале хемиских елемената, само им треба оружjе да то одбране а колико можемо видети то раде сада врло успешно.

Више jе дошло у свету до промена у ових последњих 10 година него за претходних 100 година и што jе за запад jош поразниjе они краjа свом краjу не виде а због похлепе зауставити се не могу мислећи да ће се лично спасити.

Г-дине Председниче погледаjте само колико коjа држава запада дугуjе новца и све ће Вам бити jасно. Кина jе пре 100 година била дужна као запад данас па им jе требало 100 година да се поврате, а да би се запад повратио биће му потребно много више ако буде имао исте услове али ни услови неће бити исти. Све муке Кине ће они морати проћи.

Из свих наведених разлога Вам предлажем Г-дине Председниче да размислите о овом мом предлогу, данас jе можда чудан али погледаjте у дубину предлога и шта ће нам време донети са њим. Упоредите у будућем времену пут коjим идемо сада и пут на коме ћемо бити ако прихватите оваj Предлог.

С поштовањем!

Арнаут Миле
Аутор Предлога Економског Програма
www.ekonomski-program.rs
www.arnaut.rs

6 коментара

 1. ‘Alal vjera Mile prvi clanak koji donekle ima veze sa realnoscu za razliku od turistickih utopija kojima si nas podvrgao u poslednjih par mjeseci, jos samo da osnujes Srbsku Partiju Rada i blago nama. Znam da ce mnogi da zinu na to da zloupotrebljavas rijec „Rad“ jer to nekako polako nestaje iz Srbskog rijecnika i svakodnevnice i zasto da ponovo idemo u potragu za Godo-om i mastamo o zakonima termodinamike (znas ono kao perpetum mobile prve vrste itd., ali sta ja znam o tome). Ostavicemo to ovim nasim teoreticarima na vlasti ili na kraju balade mozda nekom kao tebi da nas prevedes zedne preko vode. Ne, ne mislim na partizane, copavog vodju, Igmanski mars i bitku na Neretvi, nego na Mojsija i negove sljedbenike, bajku iz koje je sve pocelo i eto ni dan danas se ne zavrsava….
  Umaras me Mile, nasa svakodnevnica je daleko od bajke i mnogo je bliza po konceptu basni.
  Ima tu par mozgova kojima ne treba da se pojasnjavaju stvari, shvatice, a za onu ogromnu vecinu „hopa u klikere“, pola/cijelo, slike/bijelo, igara i hljeba samo to nam treba.

 2. Svaka cast g. Arnaute I zaboravi na zlonamerne komentare kao ovaj od Nervoznog Postara. Svakako da vucko nece da prihvati nista od tvojih ideja, jer bi tako odmah pao sa vlasti (da otpusti pola od zaposlenih u javnom sektoru, a sve njegovih SNS-ovaca sto mu je glavna snaga koja ga drzi na vlasti, itd., itd.) Ima I nekih stvari za diskusiju: Srbija da bude najbogatija u Evropi, 100 miliona Srba; nisam pesimista ili defetista, ali je ovo malo mnogo. Takodje, sva dokumenta u samo jednom; toga bar za sada nema ni ovde na „zapadu“. Sve u svemu, hvala za sve ove misli I predloge. Nadajmo se da ce nekada na vlast u Srbiji doci neko ko ce moci da sve ove ideje realizuje. Postovanje.

 3. Nema živce, Mile, vođa ovoliko da čita.

  A i njegova odanost firmi, kondicioniranje, podrazumeva slepu odanost. Ne nadaj se preumljenju od njega.

 4. Количина неписмености у наслову превазилази све мере.

  ПреЦедник, патријарх, генерал, министар, професор, директор, господин: пише се малим словом.

  САНУ је тако и пише, а шта му дође ово САН-у то ваљда само неписмени новинарчићи могу да одговоре.

  Ако и нисте писмени, што не узмете лектора, да вам погледа мало те бљувотине, па шта кошта да се плати?

 5. @turizam: dobro sto jos uvek ima kod nas pismenih kao sto si ti inace bi propali skroz.

 6. Е па срећом по мене, ја и нисам код вас.
  Док сам ја био у отаџбини, новинари су били писмени и имали су мозак. Ово сада је ужас, не би чували ни овце код оних старих новинара од којих си имао шта да прочиташ и научиш.
  Тако да сте пукли и пропали к`о муда кроз поцепане гаће.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Aлександар Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић погрешним информацијама о томе колики број Срба живи на КиМ хоће да оправда чин издаје

Окупиране територије – Информације о томе колики број Срба живи на Косову ...

Алексеј Топоров: Албанизација Србије прекорачила границе Космета

Ових дана у Србији је био обележен један од тужних датума, којима ...