Ненад Чанак (Фото: Курир)
Ненад Чанак (Фото: Курир)

Путин није Карлеуша: Ненад би да напуни чанак, па замахнуо на Русију

Успавани Чанак је пробуђен или се, године јачају инстинкт, сам пробудио да би мало дигао прашину. Сви се нешто сликају, сматрају, указују, а добри и поштени Ненад се није огласио од референдума у Каталонији, па почиње да сврби.

Кад би неки чиновник у Нафтној индустрији Србије грешком проследио извесну суму новца на конто Ненада Чанка (рачуни господе са естрадне сцене су нашироко познати, иако више воле „на руке“), председник Лиге социјалдемократа Војводине би сео на оне своје моторне санке и запутио се у Русију да огрне Владимира Путина после изласка из богојављенске воде. То је, појаснио би овај политички кантаутор коме се мора признати да уме са речима, хришћански чин и показатељ да Војводина, а и Србија, памти — па врати.

 

Пошто Руси не греше са уплатама, а и нешто нису баш залудни да улажу у неисплативе инвестиције, мучени Ненад коме никад није пун чанак, реши да скокне до телевизије Пинк и јавно умоли за сопствени огртач.

Као доказани „господар шатри“, Чанак перфектно познаје једначину — колико пара, толико музике, па злу не требало увеза и Путина, и Амфилохија, и Ивановића, и Косово, и Балкан, и Републику Српску, и некакве паравојне формације и дестабилизацију… Само мушкарце који туку жене није помињао.

Све то у његовој кухињи, и то смо гледали по ријалитијима, треба да остави утисак како се не ради о некаквом инциденту, већ о низу потеза које је Ненад консултујући Чанка успео да повезе, размрси и поклони васколиком јавном мњењу.

Похвали се још да уме да „чита политику“ и потом помену Крим и Донбас који више нису тема ни за јастребове дубоке америчке државе, а и да јесу, не ради се то према принципу „овако мали Перица замишља геополитику“.

Та мани, што би рекли лалоши, такав је одувек био. Ван света. То је добро у шоу-бизнису, где искакање из дискурса, непромишљени потези и одокативне оптужбе доносе насловне стране, онда већи број наступа, па гостовање у бизарним емисијама са још бизарнијим темама, потом наново нове оптужбе и тако у круг док има ко да плаћа.

 

Међутим, убиство озбиљног политичара није унца-унца-тајм, Владимир Путин није Јелена Карлеуша, па да реагује још јачим нападом и проверава број лајкова, а остваривање геополитичких утицаја онако како их црта Ненад Чанак не заслужује да се нађе ни у вицевима (јер није духовито), а камоли да се неко озбиљан тиме озбиљно бави.

Успавани Чанак је пробуђен или се, године јачају инстинкт, сам пробудио да би мало дигао прашину. Сви се нешто сликају, сматрају, указују, а добри и поштени Ненад се није огласио од референдума у Каталонији, па почиње да сврби.

Иде викенд, биће бакшиша, али неке велике шушке не може бити, ма колико у чанак могло да стане. Опаметили се и донатори. Осула се публика, мало ко игра уз стари лалошки валцер.

 

 

Ненад Зорић/Спутник

7 коментара

 1. Nazalost , postoji mnogo toga sto je istina u onome sto Canak govori.
  Kriminalci (i tajkuni) neznaju ni za veru ni za naciju jer „pare ne smrde“. Zato se ne treba cuditi kad Amerikanci „posluju“ u Rusiji i obrnuto. Medjutim , „NIS“ nije prodat nekakavom ruskom lopovu nego je „NIS“ u vlasnistvu drzave Rusije. Nasi ljudi obicno misle da je sa prodajom „NIS“-a Rusija kupila trziste malene Srbije sa stotinak benzinskih pumpi. Ali nije tako. Rusi su UCENOM pored trzista uzeli naftna izvorista i obimno geotermalno bogatstvo. I sve to za 500 miliona dolara a samo dolazak VIP operatera u Srbiju , znaci samo pravo da kod nas posluje , VIP je platio milijardu , a propale „Robne kuce Beograd“ tada su prodate za 500 miliona. Postavlja se pitanje: sta ce Rusiji . prebogatoj naftom i gasom nas „NIS“ ?. Jasno je da je „kupovina“ „NIS“-a „geostrateski potez“ Rusije koje joj omogucava drzanje Srbije u rukavu za neke druge ciljeve. Prica o tome kako nasa Srbija ima „potpisane ugovore“ sa Rusijom koja nam daje pogodnosti je u najmanju ruku diskutabilna. I ugovor o „juznom toku“ je pompezno potpisan ali ga je Rusija – ignorisala. Brzopleti ce odmah primetiti da to nije krivica Rusije. Ipak , Rusija je bila ta koja je odustala od „juznog toka“ a sta mi uostalom imamo od toga cija je to krivica?. Ovo samo potvrdjuje da onda „kad se pojavi potreba“ ili „steknu uslovi“ , potpisani ugovori ne vrede nista. A geotermalno bogatstvo Srbije vredi mnogo vise i od „NIS“-a i od izvoza jabuka i malina u Rusiju. Ako uz sve to Rusima damo i „diplomatski status“ za takozvani „humanitarni centar“ u Nisu , onda cemi im pokloniti jos jedan izuzetnoi vazan resurs cija se cena tesko moze sracunati a posledice predvideti. Naravno , i Amerikanci zure da prigrabe sve sto im je vazno na Balkanu , ali to nije razlog da svoju buducnost u inat ispoklanjamo Rusima i Kinezima.

  • Мислите о томе

   Како лепо налазимо оправдања за срање које спремамо. Сви уступци Америци и НА-ТО пријатељима нам нису ни на врх језика а камо ли у глави. Кад се Бугарска буде звала Русија онда ћеш моћи да кажеш да су Руси упропастили јужни ток. Чуди ме како то да немачка није била за Јужни а све могуће што ради је да се чим пре изгради северни ток 2. Ваљда да би поклањала остатку европских земаља гас! Дипломатски статус је минимум што може да се уради, не заборавите каква овлашћења имају НА-ОНО војници у земљи Србији. Каквим чудом се НИС јавио као власник геотермалних извора и кад то ми није јасно. Како нисмо испоклањали Американцима. Било је свега и свачега, да не правимо листе, потрајаће.

   • To sto su ranije vlasti potpisivale sa NATO savezom i Amerikom ugovore na stetu Srbije i nase suverenosti , ne znaci da te iste ustupke za inat Americi treba da damo svakome kome se cefne i da nam to bude opravdanje. Naprotiv , ono sto je potpisano a sto nije nas interes treba da ponistimo. Kako cemo traziti od Amerike da nas ostavi na miru ako u isto vreme Rusiji dozvolimo prisustvo u Srbiji ?. Koje to carobne diplomatske poteze mozemo posle da povucemo da bi smo vratili suverenost?.Greske treba ispraviti a ne zacementirati ih za sva vremena. Ako damo Rusima prisustvo u formi koju oni traze , nikada ih vise ne mozemo oterati ni njih ni Amerikance a Kosovo ce zbog geopolitickog znacaja tek tada zauvek biti izgubljeno.Tacno je , Bugarska je odustala od „juznog toka“ , ali Rusija nije morala odmah da napusti projekat , moglo je to da saceka , a oni su to brze bolje ucinili. Kad se uzmu u obzir operacije u Siriji i politicka akrobacija sa Turskom koju ce platiti Kurdi, postaje jasno zasto je Rusiji bilo potrebno da prekonponuje dogovoreni plan „juznog toka“. Nisu Rusi naivni i znaju da Italija i Austrija grcevito cekaju konekciju na ruski gas. Svi su znaju da je odustajanje Bugarske bio samo pritisak odnosno blefiranje , ali se ispostavilo da su Rusi samo to i cekali. Uostalom kome je sada namenjen „turski tok“?. Pa istim onim drzavama radi cijeg odustajanja je Rusija brze bolje napustila ugovore o „juznom toku“. I eto vidimo sta se dogodilo. Erdogan kupuje S-400 , okrece ledja Nemackoj i prkosi NATO-u. E to je razlog zasto je napusten projekat „juzni tok“. Objektivno gledano , Rusi su ostvarili znacajan poen u odnosu na zapad. Ali , gde smo tu mi?. Zar mislite da ce priblizavanje Turske sa Rusijom imati pozitivne odnose po nas , posebno po Republiku Srbsku ?. Ako tako mislite onda ste jako naivni. Nije predmet trgovine sa Turskom bila samo kupovina S-400 , vojna saradnja ima dalekosezne posledice koje cak nemoraju ni da se navedu kod sklapanja ugovora. Po pitanju „kako se i kad NIS pojavio kao vlasnik geotermalnih izvora“ , to ni meni nije jasno jer je sve uradjeno na brzinu i dalje od javnosti. A sta ce ruskoj drzavi , ponavljam ruskoj drzavi a ne nekom pojedincu nasi geotermalni izvori koji su sada u vlasnistvu NIS-a?.

    • Izvinite, u kojoj dimenziji ono bese vi zivite?

     • Zivim u realnosti. Ako sam napisao neku laz , molim demantujte me. Ako ste od onih koji misle da covek koji zivi u realnom svetu mora da se opredeli izmedju Rusije i Amerike , onda treba da znate da je Rusija uradila SVE da nam ne ostavi izbor , a ovo sto sada trazi od nas je bezobrazluk. Rusija prstom nije makla kad su nas komadali i kad nas je NATO opkoljavao sa svih strana i stalno je ponavljala da je Srbiji mesto u EU. Politika Rusije prema nama se sastoji u tome da nas prepusti EU raskomadane i opljackane kako bi smo unutar EU po logici stvari ostali njoj naklonjeni stalno ocekujuci neku zastitu. Zato nas nisu pomogli a danas odgovaraju da je mocno oruzje koje prodaju ostalima „mnogo skupo“ za nas Srbe. Rusija ZNA da je izgubila Balkan i sada jos jedino nas Srbe gura u provaliju radi svojih interesa. Srbija nema drugi izbor osim neutralnosti i trebalo bi elegantno da se izvuce i prekine saradnju sa NATO-om. A Rusima NIKAKO ne dozvoliti nikakav status u Srbiji. Ja znam ko je Canak jer ga licno poznajem. Ali , mi nesmemo sebi dozvoliti da odbacujemo svaku istinu samo zato sto je izrecena od Canka ili njemu slicnih. Nama danas treba RAZUM , a ne samoobmana u kojoj godinama klevecemo pojedine narode i drzave da su nam najnoviji najbolji prijatelji.

    • Боље у руском власништву него у српском или америчком.
     Иначе, рука ти се позлатила за ове данашње коментаре и што те није мрзело да их напишеш.
     Свак част на схватању и разумевању, Сретене.
     ( обичај да се каже, па ћу и ја –
     потписујем!)

 2. Интересантно
  Људи имају невероватно савршен мозак а ипак сваки дан серу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com