Рамбује (Фото: Профимедија)
Рамбује (Фото: Профимедија)

Рамбује 2 , весник новог „Берлинског Kонгреса“,

Све гласнијим  промовисањем „ Рамбујеа 2“  као некаквим , да се разумети,  јединим преосталим излазом из ћорсокака у који су запали Бриселски  преговори и призивање великих сила као кључних арбитара спора око статуса Косов  уваљује Србију у концепт поновљеног Берлинског конгреса од 1878.A то се своди на чекања у предсобљу  шта су се о Косову , републици Српској и Србији договориле и нагодиле велике силе.

.Дакле, уместо косенсуса  нације око неопходности проглашења  окупације отетог дела територирије ,  „замрзнутог кофликта „ блаже фомулисано,  преговораће се под којим условима и колико ће и шта од преостале  Србије о(п)стати. .

Неоспорно,  могу се очекивати  рискантни резутатати  тог цењкања јер ће све  бити зготовљено по опробаној  блеферској пракси која влада око коцкарског стола великих . А у којој  Америка, спонзор Албанаца и исламиста, ем држи најбоље карте, ем је неумољиво  наметљива у захтевима. .И држи НАТО на ланцу у близини.

Све подсећа на својевремену  ампуацију Босне у корист Аустрије,  одобрено право Бечке монархије на окупацију  већинских Срба у БИХ одобрено уз подршку Британије и Аустроугарске,   на конгресу коме јер преседавао Бизмарк.Где је главна брига Русији ипак  било проширење црноморске Бугарске у чему није успела.

Али  таква работа,  која наликује на „компромис“ , била је  и Јалати. Када је Србија, иницијативом Черчила који је изигравао Бизмарка,  даривана коумунистима . А верификовано је парцелисање Србије уз сагласност Стаљина  обављено већ раније у Јацу на УЖАС и две покрајине.Све по идејном пројекту Лондона а без присуства српске делегације.

Показало се да се  и тамо ,на Јалти, обавила  нагодба око привремене поделе  интересних сфера запада и Москве на Балкану . У њој су  српски монархисти били нежељени партнери свим странама. И данас историчари  ћуте ко је и зашто ту најпреданије радио на сахрани грађанске Србије која се од  истребљења,, које је уследило од 1944, није опоравила до данас.

Доводи се Србија, дакле , поново , као теле на  улару, баш као у Берлину, Вересају , или Јалти,  без консенсуса нације коју и каву будућност хоће, ропску или  слободарску , на својеврсну преговарачку пијацу велесила. .За коју не важе  кодифковане норме одлучивања у оквиру ОУН и коначног усаглашавња одлука преко  права вета у Савету безбедниости .

Одлучује се поново о цени предаји  територија иза леђа нацији без икаквог  питања како грађанства тако и највиших иституција, парламента, САНУ   Посебни СПЦ , која се јасно определила против признања , или и чак поделе Косова.

Испада на крају , пред  „пресецање Косвског“ човора , и то туђим  мачем, да државни врх на своју руку , руковођен изгледа  само својим од раније прихваћеним обавезама и интересима ,  омогућава аукцију и не дај боже и даље парање свих балканских простора   насељених Србима. Баш оних који су вековима на удару сецесиониста и њихових  ментора твораца балканског грозда банана од нових државица..

Сада, по ад хок  формули , пресуђује се  око судбина Коосва, сутра слично  прети и Санџаку и Војводини као понуђеном плену , накнади за доживотни  опстанак на власти ове најновије „ елите „ састављене од мутната прозападних НВО  окупљених бивших комуниста и конкурената на истом послу И једни и други и „ демократе „ и  „патриоте“ данас су партнери запада за свођење Србије за под шљивиу а у садејству  са геостратешким брокерима велсила. А оне све , без изузетка., немају вечне пријатеље . Превасходходно   имају вечне интересе. И то искључиво своје. .

То потврђјуе и сама Москва „ која нас никад није бомбардовала“, ако  погледомо низ историјат братства .Поврђјује поштено и отворено руска страна   да смо увек „имали њихову пуну подршку само онда када су нам се истереси потпуно поклапали.“А да ће  зато подржати све одлуке ове и овакве власти.“Коју, зачудо, у Москви не виде као компадорску .Бар јавно не кометариш њене учинке на том плану.

А нашта ће то  на крају изаћи ,то варакање , ако је јавно прокламовани  „приоритет Србијеи даље улазак у ЕУ „ по сваку цену „ А ЕУ , у међувремену , чак пркосећи Трампу,  инсистира на санкцијама ЕУ према Русији

Београд  је опет, стратешки , многи  ближи патнер НАТО него Мокви  који и не крије најгоре намере према Русији    Са којом, нова заблуда , наводно имамо еквидистанцу у „неутралности“  А притом, ова власт нема никакву гаранцију од алијансе на неповредивост граница и заштиту  територије Напротив, под сталним је претњама НАТО око Косова да би реализација резолуциоје 1244 ОУН   била схваћена као напад на Атлански савез. И да ће бити узвраћено силом.

Ако је тако онда је  макар потребно објаснисти  јавности одалакле толика сигурност   власти и њених аналитичара у повољан исход  „ Рамбујеа 2“ А знамо, притом, да је први Рамбује био безусловни захтев за капитујацијом.Србије.  Наводно, сада смо затштићени и под кишобраном Москве и далеке Кине. Али где то пише. Где је потписано .

И да ли је ближе стварности  да је и противницима али и такмацима  и повременим партнерима Америке важније да  гасводом и путем свиле пређу преко ризичне Србије, макар платили царину  Америма на рампи Бондстила, него да буд у заганаратовани бранитељи Београда.Изложени армагедону   у епицетру челичног окружења НАТО .Велика је енигма на шаховскпој табли ко је заправо против кога и са киме  и да ли и српски и албански пешаци, као и у предхоним временима, само отварају партију да би по потреби били жрвовани.

Предпостављени  оквир кофереције о Балкану  , на којој ће ЕУ представници  и ОУН еветуалнио бити само посмтрачи,  може да буде најпре наставак експеримента Србије и даље заробљене    у неоколонијалној реторти . Из које је још пре три три деценије најављено  рађање најновијег поретка нелибералног неонацистичког , насиља и грабежи .

У овој новој игри увођења „ демократуре „  разних нијанси ,не ради се о било којој верској или  идеолошкој конфонтацији већ о варијантама у надгорњавањуа а у оквиру   свевладајућег капитализма . Који ипак, у свим државама велике тројке има исти именитењ. Профит.  Али и различите меке или тврде прилазе експанзији и и њеној реализацији.

Имајући  то у виду последице  „ договарања „ на балканској конферецији , коју је видовито најавио Париски  Фагаро као нови Брелински Когреас ,и то још пре две године, а мајући у виду сртратешку предност САД на  балаканским прострима , поготово после после споразима о имену Македније, будуће нове балканске НАТО чланице ,  на путу је затврање синџира око врата Србије.

И  зато свако даље  плако испуштање из руку  дизгина сопстверне судбине  у корист искључиве арбитраже   великих, пребацивање одговорности за нашу будћност и статус Косова  само на браћу , чему тежи АВ , може испасти недговорно и кукавно . Како за  Србију тако и републику Српску ..

Уместо да  бодри јавност   на одлучност да бранимо  суверност, а управо се у том циљу  дижу све бројније европске дрђжаве, од  Шпаније и Италије до Вишеградске групе,  да тражимо упорније међународну потпору  на истим захтевима од оних које сецесија и колонизација такође угрожавају ,   млитаво препуштање искључивој арбитражи и туђој бризи је унапред одрицање   од интреса истинског опстанка . .Замена за такву активност власти су јадни перфоманси  некавих наводних покушаја да она буде оборена на улици.

Не забравимом, приртом,  да је још Береински конгрес, уз сагалсност  помирљиве Русије одлучио о трајној и будућој  порозности граница Себије дајући право мањинама  да се у сваком треунтку обраћају притужбама великим силама , својим  зашитницама, које редовно позитивно одлучују њиховим прохтевима до оцепљења . Све по потребама  међународних мешеатара , газда овдањјих подгузних сарадника

И управо су се ових дана , када се прича о Рамбујеу 2 , огласили и у Новом Саду    „војвођанери“ да је покрајина , ма хајте, од Србије окупирана 1918. Притом је управо   у Берлину 1 Србији наметнута матрица немачке историјске школе о Србима , која и даље има  предност код САНУ све до писараница уџбеника , са тврдњама да су сви осим Срба староседеоци  на Балкану А да су припадници већинског народа крволочни узуропоатри и то на сопственој земљи , а опет  „њихових историјских простора“.

Т у лежи  главна квака 22, зврчка,  у праву велесила да арбитрирају у своју корст и својих пулена    већ вековима око субине српског народа и његове државе. А ту је, управо , и највећи  упитник над исходом најављене „међунардона конфеција о Балкану“ На којој ће и нож и погачу око даље субине свих   српских земања имати по свему САД Још од 1948 и НЕ Стаљину стратешки и обавештајно најбоље позционирана од свих великих  сила на БалкануАко не рачунамо саветника у сенци Велику Британиј.

Могло би лако испасти  да „преговарање“ са таквом Амерком  по исходну буде крупни историријски  пораз који ће наравно бити од власти слављен  као преговарачки успех без преседана. Поготово  ако успе и наказна и антиисторијска подели колевке српства, Косова. А буде и дање ојачан НАТО калифат државе Бондстил.

Али   биће то, иствремено,  и ипоследњи ексер забијен  у у ковчег дефнитивно доказане  некомпетентне и немоћне ЕУ, какву већ  познајемо . Губитник ће бити тако не само Србија него и  демонтирана и осрамоћена ЕУ за коју и даље овдашња компрадорска елита  трвди да макар и таква за нас „нема алтеративу“.Према свецу и тропар. Али и гробар.

Драган Милосављевић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: http://www.tvsrbija.net/)

Колико кошта Велика пропаганда лажи

Полудели Александар Вучић, бориће се за медијски мрак до последњег српског динара ...

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...